Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
izvrsni direktor wrote: ↑23/09/2025 11:32
Ma vidi, upravo tu je problem, ako polazis od stada da "u politici su svi isti i svi su tu samo zbog sebe", onda ti i nije jasno zasto bi se neko uhvatio posla vodjenja stranke koja ce ili biti beznacajna ili jedva ikad uspjeti nesto, kao nasa stranka.
zasto bi se neko toliko unio u nasu stranku radi postizanja nekog vlastitog pokvarenog interesa, kada to lakse moze postici uclanjenjem u sda ili evo sdp. gdje je sigurica da ce biti izabran u masi izabranih iz te stranke.
daj mi reci evo, koji je interes pedje kojovica? koji je njegov interes bio/jeste ?!
koji je interes nekog ko vodi nasu stranku u banja luci? ili kalesiji? nikad nece biti bitan osim predmet ismijavanja
Ako stav "Svi su isti" dolazi automatski, iz predubjeđenja bez dokaza, u pravu si.
Ako stav "Svi su isti" dolazi iz iskustva, ako ponašanje novih liči na ponašanje starih, onda je svejedno, svi jesu isti.
Svi mi imamo tendenciju da one koje ne volimo strožije osuđujemo, dok onima koje volimo opraštamo i šta ne bismo trebali.
Nisu isti.
Između "Raditi za sebe" i "Krasti za sebe", postoji ogromna razlika.
U ovom drugom slučaju se mora krasti od nekoga. Npr. od tebe i tvojih najbližih.
SDA je krao. Došla je trojka. Meni, lično, isto pod trojkom kao pod SDA.
Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.
Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Valjda se ode pa se kupi neki sako ili prikladna haljina, a ne posudjuje se od kolega. Primanja su dovoljna da se moze podnijeti taj trosak bez problema.
Upravo. Tako dođe stranac u BiH u subotu iza 23 sata, u putu mu se pocijepa sako i on ode u nedjelju ujutro da kupi sako za sastanak u OHR. Nije jadnik da posudi od drugog.
Stani malo, tu nešta ne štima. Samo da skontam šta. Nešta mi ta nedjelja zvoni, što li.
postoji jos jedna stvar koju nas narod nikako ne moze da shvati:
politika je zanimanje/poziv kao i svako drugo. postoji veliki broj visokoskolskih ustanova koje se bave time, ali kod nas je samo jedno "hoce da krade", i ako napreduje u hijerarhiji stranke, on nije napredovao vec se probio i ulizivao vladajucim...
Između "Raditi za sebe" i "Krasti za sebe", postoji ogromna razlika.
U ovom drugom slučaju se mora krasti od nekoga. Npr. od tebe i tvojih najbližih.
SDA je krao. Došla je trojka. Meni, lično, isto pod trojkom kao pod SDA.
Zaključak?
Zaključak je da si ti neempatični namčor koji bi krao da mu se ukaže prilika.
A, razumi me, nisam ni porodilja niti radnik na minimlacu da pozdravim ličnu korist od trojkinih djelovanja. Vidim da su i porodilje i ti radnici puni empatije i brinu kako žive penzioneri, invalidi i drugi.
Valjda se ode pa se kupi neki sako ili prikladna haljina, a ne posudjuje se od kolega. Primanja su dovoljna da se moze podnijeti taj trosak bez problema.
Upravo. Tako dođe stranac u BiH u subotu iza 23 sata, u putu mu se pocijepa sako i on ode u nedjelju ujutro da kupi sako za sastanak u OHR. Nije jadnik da posudi od drugog.
Stani malo, tu nešta ne štima. Samo da skontam šta. Nešta mi ta nedjelja zvoni, što li.
Sta je primitivno u posudjivanju sakoa? Nepredvidjena situacija i snalazis se kako znas.
Doduse vi iz SDFA bi obnovili ormar na racun drzavnog budzeta.
Sastanak o kojem ona govori nije bio u nedjelju. Drugo, ne ide na godisnji odmor u Strazbur, tu se nosi rucni kabinski prtljag. Nije valjda da se ne razmislja o potencijalnim eventualnostima koje se mogu desiti,
Last edited by Styling on 23/09/2025 13:42, edited 1 time in total.
Styling wrote: ↑23/09/2025 11:38
Znaci Sabina sa 100.000 kredita kupila stan koji vrijedi 450.000. Gdje je namakla razliku?
ma ukrala, sta ce drugo biti. uz to, prije kupovine tog stana je zivjela pod mostom, zajedno sa svojim suprugom, i nisu imali ni novcanik, a kamoli da su ustedili
Ustedila 250000 da kupi stan (uz kredit od 100 000)? Stan je 1/1, obrati paznju. Pa onda jos jedan kredit da se kupi kuca za zemljom u Hercegovini. I sve to za kratko vrijeme u parlamentima i njegovom "glumackom" karijerom. Sve je to meni sareno.
Znaci Sabina sa 100.000 kredita kupila stan koji vrijedi 450.000. Gdje je namakla razliku?
ma ukrala, sta ce drugo biti. uz to, prije kupovine tog stana je zivjela pod mostom, zajedno sa svojim suprugom, i nisu imali ni novcanik, a kamoli da su ustedili
Ustedila 250000 da kupi stan (uz kredit od 100 000)? Stan je 1/1, obrati paznju. Pa onda jos jedan kredit da se kupi kuca za zemljom u Hercegovini. I sve to za kratko vrijeme u parlamentima i njegovom "glumackom" karijerom. Sve je to meni sareno.
Ma ukrala, nema sta drugo biti. I to krala dok je zivila pod mostom, prije nego je uselila u ovaj stan. Cuo sam i da su joj roditelji citav zivot na klupi zivili
Ma ukrala, nema sta drugo biti. I to krala dok je zivila pod mostom, prije nego je uselila u ovaj stan. Cuo sam i da su joj roditelji citav zivot na klupi zivili
Ne znam sta si ti cuo, je li to istina ili ne, ali trebala bi pojasniti matematiku.
Sastanak o kojem ona govori nije bio u nedjelju. Drugo, ne ide na godisnji odmor u Strazbur, tu se nosi rucni kabinski prtljag. Nije valjda da se ne razmislja o potencijalnim eventualnostima koje se mogu desiti,
Zašto su kod Sabine primanja ažuŕirana sa julom 2025-e, a kod Bakira sa davnim junom 2022-e?
Kao sto vidis, ne posjeduje vise stan od 75m2.. dakle po nekoj logici stvari, prodala je stan od 75m2 i doplatila za stan od 116m2. I to bi recimo moglo biti tih 100k kredita. U cemu je problem?
Ne znam sta si ti cuo, je li to istina ili ne, ali trebala bi pojasniti matematiku.
vi što se niste čudili za stanove i fasade Kratke devetke neće te se čuditi ni za Zabinine...ista ekipa sendvičara vazda iz istog šupka viri
Don Neonka smo čerečili za onu kućicu malu 1/2...licemjeri
izvrsni direktor wrote: ↑23/09/2025 13:53
vi što se niste čudili za stanove i fasade Kratke devetke neće te se čuditi ni za Zabinine...ista ekipa sendvičara vazda iz istog šupka viri
Iz poštovanja prema tebi kao forumašu koji je nekada pisao odlične stvari i prema osobi koja je dio sebe dala u borbi za formiranje i odbranu ove države, neću ništa napisati na ove tvoje sadašnje upise.
Molim te da mi samo odgovoriš na dva jednostavna pitanja:
Jesi li u stalnom radnom odnosu na neodređeno vrijeme?
Ako jesi, da li je to u privatnoj firmu, ili u firmi u javnom vlasništvu / instituciji / direkciji / agenciji?
Iz poštovanja prema tebi kao forumašu koji je nekada pisao odlične stvari i prema osobi koja je dio sebe dala u borbi za formiranje i odbranu ove države, neću ništa napisati na ove tvoje sadašnje upise.
Molim te da mi samo odgovoriš na dva jednostavna pitanja:
Jesi li u stalnom radnom odnosu na neodređeno vrijeme?
Ako jesi, da li je to u privatnoj firmu, ili u firmi u javnom vlasništvu / instituciji / direkciji / agenciji?
Seawolf wrote: ↑22/09/2025 16:57
Zašto su kod Sabine primanja ažuŕirana sa julom 2025-e, a kod Bakira sa davnim junom 2022-e?
Kao sto vidis, ne posjeduje vise stan od 75m2.. dakle po nekoj logici stvari, prodala je stan od 75m2 i doplatila za stan od 116m2. I to bi recimo moglo biti tih 100k kredita. U cemu je problem?
Jel namjerno propuštaš post u kojem ti kažem da je imala stan 72 kvadrata koji je prodala pa kupila veći?