broj dva wrote: ↑17/09/2025 09:23
Zehran82 wrote: ↑16/09/2025 13:38
broj dva wrote: ↑16/09/2025 10:11
Ebu Zerr je puko ko Chernobil, ne znam kako normalan insan ovakve gluposti moze ozbiljno shvatiti. Samo za ocajnike i za mentalne bolesnike.
a sta je to tacno glupost da cujem?
Pa sve, sagledano u kontekstu.
1 -kazuje da je bozji poslanik. Svi znamo da ne postoji bog tako da svi koji tvrde da su poslanici ili lazu ili imaju mentalni problema
2 - Sebi zabranio nasilje ? Kako mozes sebi zabraniti ista, valjda samo odlucis da ces ili da neces...A prijetnje nasiljem i vjecnom torturom su ok, ocigledno.
3 -Nama ga ucinio zabranjenim, osim kada nije zabranjeno (svi znamo da abrahamski bog nije bas stran nasilju, genocidu i slicnim pizdarijama)
4 - Nikada nikoga nije odjeo, ljudi odjecu ili prave ili kupe, bez bozanske intervencije
5 - Sve grijehe oprasta ? Aha, sta cu ti pricat. To je vec katolicki bog, jedno pokajanje pred smrt i tabula rasa, sve u redu. Ovaj je malo vece zlopamtilo i definitivno ne oprasta sve.
6 - Koga je on hranio taj je crko od gladi. Kao i sa odjecom, ljudi hranu sami sebi prave, nema se on tu sta plekat.
I tako dalje, ne da mi se recenicu po recenicu, ipak je na nivou Paje Patka...
1 -kazuje da je bozji poslanik. Svi znamo da ne postoji bog tako da svi koji tvrde da su poslanici ili lazu ili imaju mentalni problema
a kako to ti druze znas, jeli imas uvid sta ima u cijelom univerzumu, nemas, jeli imas uvid sta ima izvan univerzuma, nemas, jeli imas uvid sta ima sve u tvojim celijama, nemas.....pa kakooooo junace znas....kome ti suplju prosipas na sabahu
reci da znas, to znaci imas uvid u sve sto postoji.....a sta ako je Bog u svojoj dimenziji izvan univerzuma a ti mislis onda da ne postoji??
Nemoj ti misliti da ne postoji samo zato sto ga ne vidis, jer on namjerno se ne pokazuje dok traje test zivota na zemlji, kao sto se namjerno skrivena kamera ne pokaziva....a da se pokaze izgubila bi smisao....tako i svrha ziota na zemlji bi izgubio smisao da se sad Bog pokaze....samo vi to ne kontate nikako.
2 - Sebi zabranio nasilje ? Kako mozes sebi zabraniti ista, valjda samo odlucis da ces ili da neces...A prijetnje nasiljem i vjecnom torturom su ok, ocigledno.
zabranio nepravdu da nanosi ljudima bez ikakva razloga i povoda.
moze tako sto ce sam sebi reci ne smijes biti nepravedni nasilnik...."moram se drzati pravde i dobrote".
3 -Nama ga ucinio zabranjenim, osim kada nije zabranjeno (svi znamo da abrahamski bog nije bas stran nasilju, genocidu i slicnim pizdarijama)
Kada Bog unistava unistava sa razlogom, a ne bez razloga.
stvari su relativne...i nije sve kako se cini na prvu.
4 - Nikada nikoga nije odjeo, ljudi odjecu ili prave ili kupe, bez bozanske intervencije
kako crnjo nije, sta to pricas....pa Bog je taj koji dadne ideju kreatoru i smisli nacin kako ce producirati odjecu i to poslije dodje u shopping centre i dadne tebi znanje i snagu da zaraqdis paru da mozes to kupiti...
Sta si ti mislio da ce Bog doci na zemlju i uruciti tebi gace da obuces da ne hodas gologuz
Bog dadne evo recimo Nikoli Tesli ideju i znanje kako da se producira struja...Bog ga inspirise dok razmislja, poslije Tesla to shvati super, zapise, experimente uradi, i ostalo je historija.
i tako mnoge stvari....Bog dadne tako sto ubaci ideju u covjeka sta ce da stvori nesto novo. tako BOg daje, posredstvom ljudi.
5 - Sve grijehe oprasta ? Aha, sta cu ti pricat. To je vec katolicki bog, jedno pokajanje pred smrt i tabula rasa, sve u redu. Ovaj je malo vece zlopamtilo i definitivno ne oprasta sve.
stvar je relativna....ne kontas....
Bog oprasta sve grijehe onima koji traze iskreno oprosta od njega....a ako ti mislis da njega prevaris, ON ce onda tebe prevariti, kako
pa fino....ti kontas ja cu raditi grijehe do iznemoglosti, ali pred smrt cu se pokajati Bogu....kada ti ides sa tom idejom, Bog to vec zna, vec zna da hoces da ga prevaris....pa te usmrti prije pokajanja da te kazni i za grijehe i za pokusaj prevare

pa ti onda smisljaj da trazis oprosta pred smrt. Sa Bogom nema igre, jer tebe bolje poznaje nego ti sam sebe.
ovo je samo dokaz tvoje zablude koliko poznaje kretanaj kako stvari funkcionisu sa Bogom....a tvoje neznaje ce tebi dohakati onda
6 - Koga je on hranio taj je crko od gladi. Kao i sa odjecom, ljudi hranu sami sebi prave, nema se on tu sta plekat.
jesi li ti stvorio DNK sjeme biljaka? nisi, Bog jeste
jeli ti daje vodu iz neba da biljke i hrana raste? ne dajes, Bog odredio tako da pada kisa da ti hrana raste iz zemlje....
a ako si ti mislio da ce ti BOg doci na zemlju da te napita u usta stavi zalogaj, onda si sinko lud malo zesce

i pobrkani loncici
Bog to fino naznacava:
63. "Kažite vi Meni: šta biva s onim što posijete?"
64. "Da li mu vi dajete snagu da niče, ili to Mi činimo? "
65. Ako hoćemo, možemo ga u suho rastinje pretvoriti, pa biste se snebivali:
66. "Mi smo, doista, oštećeni,"
67. čak smo svega lišeni!'
68. Kažite vi Meni: vodu koju pijete -
69. da li je vi ili Mi iz oblaka spuštamo?
70. možemo je slanom učiniti - pa zašto niste zahvalni?