AMERIKA

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15051 Re: AMERIKA

Post by Truba »

talijan97 wrote: 11/09/2025 14:25 Jbt, i dalje 0 informacija o pocinitelju. Za Luigia smo odma znali da je vidjen na kameri
luiđija je otkrilo barenje koke u mekdonaldsu
znaci opet muška požuda kao glavni pokretač svih sranja
jeza u ledja

#15052 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

necko_hz wrote: 11/09/2025 11:21
jeza u ledja wrote: 11/09/2025 07:32
A twitovi zasluzuju smrt, jel? :roll:
Sloboda govora? Nista to? :oops:

Mislim, boli me kurac za likom. Dok hiljade nevinih ljudi gine svaki dan sirom zemlje i planete, ja sad treba da dumam joj jes mi ga zao. :roll: Ali niko ne zasluzuje smrt zbog twitova. :-)
Svako smeće koje razmišlja i govori kao ovaj bijednik zaslužuje istu stvar.

Tvoja moralna preseravanja me ne zanimaju.
Tvoj upis je upravo moralno preseravanje okano.

Boli me kurac cim se zanimas.
ultima_palabra

#15053 Re: AMERIKA

Post by ultima_palabra »

Daleko od toga da mi je zao, sta je sijao to je i poznjeo. Ali nije mi ni drago, njegova smrt na ovakav nacin nece nista rijesiti a mogla bi proizvesti dosta negativnosti.
dale cooper

#15054 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Truba wrote: 11/09/2025 14:59
dale cooper wrote: 11/09/2025 14:32
Truba wrote: 11/09/2025 13:42 društveni ugovor je mrtav ovim činom
hoće li javnost biti kao ono 3 u busu kad je priklana irena ukrajinka da ih se to ne tiče
ili će se još galvanizirati

to ćemo vidjeti

možda se vratimo na kaubojsko doba ili opet prevlada hedonizam&individualizam

nacija od 330 miljuna da ima 0.01% fanatika na obje strane = bit će još mrtvih
Ne sjećam se da si ovako naricao nad "društvenim ugovorom" kada je prije par mjeseci izabrana predstavnica demokratske stranke zajedno sa
mužem ubijena u svojoj kući od strane konzervativnog evangelističkog kršćanina.

Političko i svako drugo nasilje se mora osuditi...tačka. Počev od tvog dragog vođe koji umjesto da smiruje situaciju, on je dodatno podgrijava
upirući prste u "radikalnu ljevicu", dok još nisu ni uhvatili čovjeka koji je izvršio ubistvo, a kamoli imali bilo kakve naznake motiva.
moram priznat da sam za to čuo tek jučer
a kroz sjećanje mi prolazi da je bilo i neko čekićanje muža nensi pelosi i onda sam se sjetio da sam čuo za te demokrate koji nisu imali sreće naime ubijeni su

nisam to istraživao ali me "zabrinuo" medijski narativ oko toga...naime čim mediji u vlasništvu lijevih dioničara nisu eksploatirali taj događaj to je nešto sumnjivo...blago rečeno kao onaj sirijac koji je ubio 10 ljudi ili ovaj slučaj s irenom...ili ljetos kad je zbog rečenice sjeo si na moje mjesto ubijen mladić

možeš li mi objasniti ukratko što se dogodilo
vijest je potonula čim se dogodila...baš kao i svaki zločin u americi kada ne odgovara medijima
Pa nije baš da nije bilo popraćeno u medijima. Ali ako si jedan od onih kojima je svaki medij osim onih koji podržavaju Trumpa fake news
onda i nisi mogao čuti. A popraćeno je onako kako bi i trebalo biti, sa faktima na prvom mjestu i bez pretjeranog senzacionalizma i
podgrijavanja atmosfere i hajcanja ljudi.

https://www.bbc.com/news/articles/cdeden6r9ddo
jeza u ledja

#15055 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 11/09/2025 15:07 Daleko od toga da mi je zao, sta je sijao to je i poznjeo. Ali nije mi ni drago, njegova smrt na ovakav nacin nece nista rijesiti a mogla bi proizvesti dosta negativnosti.
Upravo tako. Nije uopste pitanje da li nam ga je zao, nije.

Ali naravno nekog ko to sve gleda sa strane to uopste ne zanima. Najlakse tastaturu u ruke i slavit proljevanje krvi.
Posljedice ce neko drugi osjecati.
Osmi Socrates

#15056 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

Pogoditi snajperom na 200 metara nije neophodno znak da se radi o profesionalcu. To prosječan lovac rutinski pogađa, sa današnjom tehnologijom i minimum treninga.

Samo jedan pucanj i sposobnost da napusti scenu događanja a da nije otkriven već više govori o tome da je možda imao malo duži trening.

I ne može se ovo porediti sa Luigijem. Ako se već može porediti sa nečim, onda je to atentat na Trumpa u Pennsylvaniji.
sumirprimus

#15057 Re: AMERIKA

Post by sumirprimus »

poludila amerika , kako ste krenuli sve gore i gore njesra :skoljka:
necko_hz

#15058 Re: AMERIKA

Post by necko_hz »

jeza u ledja wrote: 11/09/2025 15:02Tvoj upis je upravo moralno preseravanje okano.

Uzmi Snickers, narciosidni pačeniće.

I povuci to što te boli.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#15059 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

JohnnyS wrote: 11/09/2025 14:30
kamberovica polje wrote: 11/09/2025 14:17
JohnnyS wrote: 11/09/2025 14:16

Pa što Tuckera nitko nije skinuo kad je promijenio dres?
Izlizan je.
Ovaj je mlad, svjež i ima ogromno praćenje. Da se razumijemo, nema nikakvih dokaza da je Izrael umiješan, ali činjenica je da ga je ubio profesionalac.
Ameru je otić u streljanu, ko meni i tebi u ćevabdžinicu. I kupit snajper ko novine. Vjerojatno na više mjesta možeš kupit pištolj nego novine, jer tko ih više čita. Tako da ne mora nužno biti profesionalac, ko zna koliko ima tisuća Amera koji mogu pogoditi metu na 200 metara. A rahmetlija se zalagao za to pravo Amerikanaca.
ko se mača lača, osta krvavih gaća.

Kirk je to osjetio na vlastitoj koži. vidim naricanje nad njegovom tužnom sudbinom, kao ipak nije smio biti ubijen.

slažem se da nije. ali je trebao snositi odgovornost za svako učinjeno nasilje zbog svog huškanja. no tada bi se kukalo o kancelovanju, iako je kancelovanje trenutno omiljeni alat konzervi u vlasti.

ukratko, licemjeri na kub koje stiže ono što sami propagiraju.

EDIT: da ne budem pogrešno shvaćen, ne mislim da forumaši nariču nad njim (Trubu ne računam među forumaše, već među misionare), nego nariču po YT komentarima, streameri, twttieraši i ostali šljam(ovi).
dale cooper

#15060 Re: AMERIKA

Post by dale cooper »

Osmi Socrates wrote: 11/09/2025 15:15 Pogoditi snajperom na 200 metara nije neophodno znak da se radi o profesionalcu. To prosječan lovac rutinski pogađa, sa današnjom tehnologijom i minimum treninga.

Samo jedan pucanj i sposobnost da napusti scenu događanja a da nije otkriven već više govori o tome da je možda imao malo duži trening.

I ne može se ovo porediti sa Luigijem. Ako se već može porediti sa nečim, onda je to atentat na Trumpa u Pennsylvaniji.
Jebiga, nije baš da ovo može pogoditi neko ko je prosječan sa puškom.

Image
karanana

#15061 Re: AMERIKA

Post by karanana »

vidim neki govore ovo je rat, trazili ste dobicete....opet mozemo govoriti o gradjanskom ratu ali ja ne vidim kako bi se crtale linije tog rata....crvene drzave protiv plavih, ali i unutar tih drzava su podjele skoro 50:50 u svakoj.
u svakom slucaju ne vidim rat ali vidim mozda neke osvete na ljevicarke persone, mada ne znam na koga....nekako su mi ljevicarske persone tihe odnosno nema ih ovako glasnih.
ono nesta na twitteru tipa onih krassensteina, poprilicno tanko....
Rob_Atl

#15062 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Ma kakav rat, radim sa rednecima niko ni A nije rekao od jutros. Zivot ide dalje, ovi sto laju po twiteru su manji od makovog zrna, ko ce ba ginuti za nekog Charlia :skoljka:
Chmoljo

#15063 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

najveća nesreća u ovom ubistvu jeste što su totalne budale na vlasti koje će od ovoga napraviti još veći problem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15064 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

jeza u ledja

#15065 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

necko_hz wrote: 11/09/2025 15:22
jeza u ledja wrote: 11/09/2025 15:02Tvoj upis je upravo moralno preseravanje okano.

Uzmi Snickers, narciosidni pačeniće.

I povuci to što te boli.
dijete
HarTar

#15066 Re: AMERIKA

Post by HarTar »

Rob_Atl wrote: 11/09/2025 15:29 Ma kakav rat, radim sa rednecima niko ni A nije rekao od jutros. Zivot ide dalje, ovi sto laju po twiteru su manji od makovog zrna, ko ce ba ginuti za nekog Charlia :skoljka:
Situacija u SAD se polarizuje, a šta će se iz toga izroditi pokazat će vrijeme.
Chmoljo

#15067 Re: AMERIKA

Post by Chmoljo »

Rob_Atl wrote: 11/09/2025 15:29 Ma kakav rat, radim sa rednecima niko ni A nije rekao od jutros. Zivot ide dalje, ovi sto laju po twiteru su manji od makovog zrna, ko ce ba ginuti za nekog Charlia :skoljka:
Vidi druze, ako kazu da je sve u redu ali da su poslali djecu kod rodbine u brda...

Sta da kazem nego kupuj agregat i konzerve :D
necko_hz

#15068 Re: AMERIKA

Post by necko_hz »

jeza u ledja wrote: 11/09/2025 15:34dijete
U redu je, Pepeljugo.
necko_hz

#15069 Re: AMERIKA

Post by necko_hz »

Velkoski wrote: 11/09/2025 15:32
Djeci je i bolje da odrastaju bez ovakvog kretena.

Doduše, šteta je već načinjena vjerovatno.
Osmi Socrates

#15070 Re: AMERIKA

Post by Osmi Socrates »

dale cooper wrote: 11/09/2025 15:27
Osmi Socrates wrote: 11/09/2025 15:15 Pogoditi snajperom na 200 metara nije neophodno znak da se radi o profesionalcu. To prosječan lovac rutinski pogađa, sa današnjom tehnologijom i minimum treninga.

Jebiga, nije baš da ovo može pogoditi neko ko je prosječan sa puškom.

Image
Mislim da potcjenjuješ sposobnost prosječnog Amera koji posjeduje oružje sa snajperom. I ne samo Amera. Ja bez problema ovjerim jelena sa te udaljenosti. Jedan pucanj.

Svejedno, nije isto pucati u jelena i pucati u ljudsko biće. Druge stvari oko ovoga indiciraju da je u pitanju treniran čovjek. Distanca je tu nevažna.
Last edited by Osmi Socrates on 11/09/2025 15:43, edited 1 time in total.
alijagoro

#15071 Re: AMERIKA

Post by alijagoro »

Truba wrote: 11/09/2025 14:59
dale cooper wrote: 11/09/2025 14:32
Truba wrote: 11/09/2025 13:42 društveni ugovor je mrtav ovim činom
hoće li javnost biti kao ono 3 u busu kad je priklana irena ukrajinka da ih se to ne tiče
ili će se još galvanizirati

to ćemo vidjeti

možda se vratimo na kaubojsko doba ili opet prevlada hedonizam&individualizam

nacija od 330 miljuna da ima 0.01% fanatika na obje strane = bit će još mrtvih
Ne sjećam se da si ovako naricao nad "društvenim ugovorom" kada je prije par mjeseci izabrana predstavnica demokratske stranke zajedno sa
mužem ubijena u svojoj kući od strane konzervativnog evangelističkog kršćanina.

Političko i svako drugo nasilje se mora osuditi...tačka. Počev od tvog dragog vođe koji umjesto da smiruje situaciju, on je dodatno podgrijava
upirući prste u "radikalnu ljevicu", dok još nisu ni uhvatili čovjeka koji je izvršio ubistvo, a kamoli imali bilo kakve naznake motiva.
moram priznat da sam za to čuo tek jučer
a kroz sjećanje mi prolazi da je bilo i neko čekićanje muža nensi pelosi i onda sam se sjetio da sam čuo za te demokrate koji nisu imali sreće naime ubijeni su

nisam to istraživao ali me "zabrinuo" medijski narativ oko toga...naime čim mediji u vlasništvu lijevih dioničara nisu eksploatirali taj događaj to je nešto sumnjivo...blago rečeno kao onaj sirijac koji je ubio 10 ljudi ili ovaj slučaj s irenom...ili ljetos kad je zbog rečenice sjeo si na moje mjesto ubijen mladić

možeš li mi objasniti ukratko što se dogodilo
vijest je potonula čim se dogodila...baš kao i svaki zločin u americi kada ne odgovara medijima
Ali cuj nisu imali srece,naime ubijeni su :-)
Rob_Atl

#15072 Re: AMERIKA

Post by Rob_Atl »

Evo kazu da su nasli oruzje, i navodno da je ubica izmedju 18-21 godina.
geralt

#15073 Re: AMERIKA

Post by geralt »

dale cooper wrote: 11/09/2025 15:27 Jebiga, nije baš da ovo može pogoditi neko ko je prosječan sa puškom.
Oko 18 miliona vojnih veterana sluzilo vojsku i proslo vojnu obuku, od toga bar par miliona u pjesadiji i marincima i ostalim specijalnostima gdje se ozbiljno vjezba gadjanje. Plus u Utah i ovim drzavama bivseg divljeg zapada svi imaju oruzje, u grupi od 20 ljudi bar jedan otvoreno nosi u futroli a jos par skriveno. Nisu takvi ljudi bas ni rijetki.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#15074 Re: AMERIKA

Post by Velkoski »

Sigurno nije Trump bombardov'o Venecuelu upravo :oops:
jeza u ledja

#15075 Re: AMERIKA

Post by jeza u ledja »

Chmoljo wrote: 11/09/2025 15:26
JohnnyS wrote: 11/09/2025 14:30
kamberovica polje wrote: 11/09/2025 14:17

Izlizan je.
Ovaj je mlad, svjež i ima ogromno praćenje. Da se razumijemo, nema nikakvih dokaza da je Izrael umiješan, ali činjenica je da ga je ubio profesionalac.
Ameru je otić u streljanu, ko meni i tebi u ćevabdžinicu. I kupit snajper ko novine. Vjerojatno na više mjesta možeš kupit pištolj nego novine, jer tko ih više čita. Tako da ne mora nužno biti profesionalac, ko zna koliko ima tisuća Amera koji mogu pogoditi metu na 200 metara. A rahmetlija se zalagao za to pravo Amerikanaca.
ko se mača lača, osta krvavih gaća.

Kirk je to osjetio na vlastitoj koži. vidim naricanje nad njegovom tužnom sudbinom, kao ipak nije smio biti ubijen.

slažem se da nije. ali je trebao snositi odgovornost za svako učinjeno nasilje zbog svog huškanja. no tada bi se kukalo o kancelovanju, iako je kancelovanje trenutno omiljeni alat konzervi u vlasti.

ukratko, licemjeri na kub koje stiže ono što sami propagiraju.

EDIT: da ne budem pogrešno shvaćen, ne mislim da forumaši nariču nad njim (Trubu ne računam među forumaše, već među misionare), nego nariču po YT komentarima, streameri, twttieraši i ostali šljam(ovi).
Ljudi se online vole nadmetati u moralu. Jedni se raduju, drugi se prozivaju. Sto si vise iskljuciv, sto si bahatiji, to si valjda moralniji.

Cijela prica o moralu je deplasirana. Nije uopste tesko zamisliti kojim putem vodi osvetnicko nasilje i ulicna pravda i sta se desi kad tu logiku upotrijebi neko sa potpuno drukcijim razmisljanjem.

Sve je to svakoj odrasloj osobi jasno. A posto je jasno, bahato slavljenje prolivanja krvi jer to neko valjda zasluzuje sluzi samo toj osobi da se malo potapse po ledjima, a ne doprinosi nicemu nego daljem sirenju zelje za nasiljem.
Post Reply