Jos cu ti samo ovo reci - vozim cca 20 godina, imam iza sebe sigurno dosta preko 200.000 predjenih km, u vise navrata vozio ture preko 1.500km u komadu samo sa kratkim pis pauzama, bez da me iko zamijeni za volanom. Uvijek sam vozio brze od prosjeka, koliko tacno zavisi od uslova i auta koje sam u datom momentu vozio, bilo je tu i kanti ali sa svakim sam znao voziti preko ogranicenja kad su uslovi to dozvoljavali, kako kod nas tako i vani.
Imao sam par sitnih udesa, ali nikad ni jednu situaciju da sam ucestvovao u nesreci da je bilo ko od sudionika u saobracaju bio ogreban, da ne kazem povrijedjen, bilo mojoj ili tudjom krivicom.
Onda se nadje neki forumski pametnjakovic da mi soli pamet i moralise, da komentarise moju voznju i govori da sam opasan iako me ne poznaje i nikad sa mnom nije sjeo u auto.
Da je tacno to sto ti i slicni tebi govorite da je samo pitanje vremena, pa valjda bi se u ovih 20 godina nekad desilo da nekog ubijem ili bar povrijedim, bio bih i sam na barama ili se oporavljao od teskih povreda.
Realno stanje vas demantuje i ne uklapa se u vase teorije da voznja preko ogranicenja mora biti opasna, a dokazuje moju tvrdnju da se moze voziti preko ogranicenja potpuno sigurno i da se niko ne ugrozi. Pri tome ja nisam jedini primjer, jer poznajem jos ljudi koji voze znatno brze od prosjeka i nikad nisu nikog ugrozili, neki i sa puno vise godina voznje i km od mene.