A to ga je pustio vozač koji je vozio u istom smjeru? Ja sam mislio da ga je pustio vozač iz suprotnog smjera.zdruzdjo wrote: ↑25/08/2025 21:53Ma taj lik je njega pustio sa ciljem da se ukljuci u njegovu traku. misleci da ce on to i uraditi. Bili su muz i zena. Nisam siguran ko je vozio. to je ta zena koja je najpribranija bila od svih posmatraca.Laplace wrote: ↑25/08/2025 12:50Njegov postupak je doveo do situaciju u kojoj je nastradao momak sa skuterom. Da on nije stao da propusti Porschea, do sudara ne bi ni došlo.
Ne sumnjam da će on proći bez kazne. Samo kažem da bih volio da se i ti puštači počun kažnjavati kao saučesnici u činjenju prekršaja.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#96001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Laplace
#96002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad mi je @zdruzdjo objasnio: vozač je vozio u istom smjeru i pustio ga da se prestroji a ovaj skrenuo preko dvostruke pune.Haris.ba wrote: ↑25/08/2025 13:30Nije njegov postupak doveo do nikakve situacije. Skretanje preko pune je dovelo do nesrece.Laplace wrote: ↑25/08/2025 12:50 Njegov postupak je doveo do situaciju u kojoj je nastradao momak sa skuterom. Da on nije stao da propusti Porschea, do sudara ne bi ni došlo.
Ne sumnjam da će on proći bez kazne. Samo kažem da bih volio da se i ti puštači počun kažnjavati kao saučesnici u činjenju prekršaja.
To isto ko da stanes i propustis covjeka da prvi udje u banku i on tamo pobije ljude, i tebe da onda gone kao saucesnika za ubistvo.
Kako god, nerviraju melikovi koji puštaju uključivanje i isključivanje preko dvostruke pune (čest slučaj u Vogošći).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#96003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vala bas. Daju sebi za pravo da pricaju sve i svasta i u sta se razumiju i u sta ne, a kad ih neko nagazi, odmah drama.last mohicans wrote: ↑25/08/2025 22:49 Ma ne bi hađija Miske, stari kamatar iz Zelje koji je sve naplatio s kamatom. Ali vala ne mogu ni ove instagramuše i drama queena, sve su iste. Nije je bilo sramota se prijaviti sa podsticaj mladima a tuši nekretnine po Turskoj.
To je ta znaci sto u Istabulu ima avione i kamione a vamo se prijavila da rjesava krov nad glavom, da je slucajno ne masi 5 hiljada
P.S. Ne znam ko je lik sa kojim ima problema, ali vidim da nije cvjecka blago receno.
- Laplace
#96004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Trebali bi tu ugraditi i jammer (https://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_phone_jammer) ne bi li roditelji primijetili da imaju djecu.muha_sa wrote: ↑24/08/2025 08:13 U ovom parku--u krugu koji se vidi na slici--napravili fontanu sa desetak rupa--na svakoj rupi svjetiljka-lijepo za vidjet![]()
Roditelji dovedu djecu--dok oni drkaju po mobitelima djeca skacu po rupama iz koji voda prska--hajd, nek skacu i kvase se--al uzimaju kamenje i lupkaju po svjetiljkamazamolio ih da te ne rade i poslušaše me--al roditelje boli kurac--treba viberat
![]()
Last edited by Laplace on 26/08/2025 09:55, edited 1 time in total.
- Laplace
#96005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Može se komotno voziti 150 bez rizika, a neka budala stavila ograničenje 80.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#96006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ni njeno maslo nije za ramazana. Ne radi se nekoj nevinoj i naivnoj jadnici, finansijski potpuno ovisnoj.azurna_obala wrote: ↑26/08/2025 07:37Da te stvarno zanima zašto emocije u videu, onda pogledaj opet. Kako za svako maltretiranje ima opravdanje? Mene to interesuje, pa de pojasnisnijeg_led wrote: ↑25/08/2025 22:53 Mene samo interesuje zasto tolike emocije u video, prljava kosa i nenasminkana, doduse stan iza je ultra moderan.
- drug_profi
#96007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A zipa genijalaca koji su iscrtavali horizontalnu.muha_sa wrote: ↑24/08/2025 08:13 U ovom parku--u krugu koji se vidi na slici--napravili fontanu sa desetak rupa--na svakoj rupi svjetiljka-lijepo za vidjet![]()
Roditelji dovedu djecu--dok oni drkaju po mobitelima djeca skacu po rupama iz koji voda prska--hajd, nek skacu i kvase se--al uzimaju kamenje i lupkaju po svjetiljkamazamolio ih da te ne rade i poslušaše me--al roditelje boli kurac--treba viberat
![]()
Pješački.
- Laplace
#96008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A siroti privatnici Rahmani su prisiljeni voziti se u luksuznim automobilima i helikopterima kad ne mogu sebi priuštiti bolje, a sve zbog sebičnih radnika koji bi htjeli da žive od crkavice koju im ini daju (minimum na račun, ostatak na ruke jer vallja malo čopnuti i od radnika i od države).drug_profi wrote: ↑25/08/2025 09:52 Društveno opasna je plata veća od 420 maraka.
To je najveći ekonomski stručnjak u ovoj zemlji mudro zaključio.
- Laplace
#96009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarkazam. Lik je pudlice svrstao u opasne pse. Ono, jeste da znaju biti ljude, laju i ne daju prići sebi, ali pretjerivanje je zvati ih opasnim psima.
- Laplace
#96010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad malo protabirio sa AI (nije 100% pouzdano, ali obično i ne fula ako znač pitati).
Isplata regresa može biti uslovljena pozitivnim poslovanjem firme u slučaju da pravo na regres nije regulisano kolektivnim ugovorom,pravilnikom o radu ili ugovorom o radu. U državnim firmama obično jeste regulisano kolektivnim ugovorom takodase mora isplatiti. Potpisao si - isplati. Druga stvar je što su naši ljudi navikli da ne poštuju ono što su potpisali i otud tužbe.
Btw, i npr. škole podnose godišnje finansijske izvještaje. U posljednjih deset godina (za koje imam informacije) škola u kojoj radimje svaku godinu završavala "u plusu". Tu su sredstva koja dobijamood vlasnika (kantona) i vlastita sredstva (iznajmljivanje školske kuhinje, sale za sportove i ostalih prostorija). Uvijek ostane viška koji moramo utrošiti početkom naredne godine (zato i znam da smo u plusu) ili propadaju (idu u fond za novi Audi za nekog iz vlade).
- ranger
#96011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vozaci porsea, bmw, audi mecke obicno ne pitaju da ih neko pusti bilo gdje vec oduzmu prvenstvo, puna linija je slucajnost za njega, on bi ih pregazio da je bilo 16 punih a ne 2Laplace wrote: ↑26/08/2025 07:57A to ga je pustio vozač koji je vozio u istom smjeru? Ja sam mislio da ga je pustio vozač iz suprotnog smjera.zdruzdjo wrote: ↑25/08/2025 21:53Ma taj lik je njega pustio sa ciljem da se ukljuci u njegovu traku. misleci da ce on to i uraditi. Bili su muz i zena. Nisam siguran ko je vozio. to je ta zena koja je najpribranija bila od svih posmatraca.Laplace wrote: ↑25/08/2025 12:50
Njegov postupak je doveo do situaciju u kojoj je nastradao momak sa skuterom. Da on nije stao da propusti Porschea, do sudara ne bi ni došlo.
a i skuterasi zuje ko muhe bez glave
- Laplace
#96012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Truju ih iz razloga koji nemaju veze sa psom. Posvađa se sa komšijom - otruje mu psa. Prije skoro 30 godina je komšija bratu otrovao psa (nemamo dokaza, ali prilično je jasno bilo da je to on uradio) iz čiste pakosti. Brat je udomio lutalicu, napravio mu kućicu, vezao ga i hranio. Taj pas nije ni bio neki lajavac, miran, za razliku od komšijinog koji je danonoćno lajao (jedino nije lajao one noći kad su im pokrali kokoške).tokio25 wrote: ↑25/08/2025 14:16nije pas kriv naravno
al kako ces drugacije skrenuti paznju vlasniku?
ne znam da li su nesto prije poduzimali al s obzirom da ovo rade pretpostavljam da jesu i da nije uspjelo
ovaj nacin ja gledam da je on napisao i upozorio vlasnike da ne dolaze jer ce se otrovati psi jer drugacije ih izgleda nije se moglo otjerati
opet ne kazem da je pravi nacin al izgleda jedini ucinkovit
da nije ovoga bilo ne bi ni znali za ovaj problem sto znaci da je na bilo koji nacin skrenuo paznju na problem
Trovači su posebna vrsta neljudi. Truju životinje, a trovali bi i ljude da smiju. Nisu to (ne)ljudi primirano na taj čin jer nemaju drugog izbora.
- Laplace
#96013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To bacanje smeća posvuda je kod nas prihvatljivo, dio mentaliteta, i malo ko to smatra problematičnim po bilo kojem osnovu. Kad bi krenulo kažnjavanje kao (nekad) u Njemačkoj, krenula bi sveopšta kuknjava kako udaraju po sirotinji da bi napunili budžet.drug_profi wrote: ↑25/08/2025 14:30 Ja još nisam dobio odgovor zašto se ne zagovara i opravdava trovanje ovih što bacaju smeće oko klupa, s prozora i po trotoarima?
Ne razmijem u čemu je razlika, naročito što psi imaju mnogo olakšavajućih okolnosti za svoje postupke.
Evo jučer curica kupila u pekari nešto i jede to na klupi, a onu najlon kesu samo baci iza sebe, kasnije i onaj papir u kojem je to bilo.
Jesam trebao izaći iz stana, sići dole i dati joj jednu tabletu mišomora?
Mislim sasvim opravdano za neke valjda.
- Laplace
#96014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 17:30 upravo dolazimo do onoga sto govorim
ne radi sistem ovi se pocinju sami snalaziti
kad bi sistem radio onda ni ovi ne bi stavljali otrov
vlasnicki ili ne lutalice svejedno
ako je vlasnicki kriv je vlasnik
ako nije onda je krivo ovo lobiranje av mjau sto se ne hvataju sve lutalice i sl i ako se ne usvoje eutanazija i rijesen probem lutalica
Naprotiv, da se udruženja nisu angažovala problem bi bio veći. Dogs trust organizuje sterilizaciju/kastriranje pasa, što njihov broj koliko-toliko drži pod kontrolom (onoliko kolikoje moguće obzirom da genijalci svako malo u centre gradova,pored škola, pored supermarketa itsl. istovaraju nesterilisane pse i time uvećavaju problem).
Džabe borba ako se problem ne adresira ispravno.
I dokle više ubijanje smatrati rješenjem problema? Eutanazija je također ubijanje životinje, samo na human način za razliku od trovanja.
-
tokio25
#96015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
krive su i organizacije av mjau i dog trust i svi zato jer peru pare preko tih organizacijaLaplace wrote: ↑26/08/2025 09:44Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 17:30 upravo dolazimo do onoga sto govorim
ako nije onda je krivo ovo lobiranje av mjau sto se ne hvataju sve lutalice i sl i ako se ne usvoje eutanazija i rijesen probem lutalica
Naprotiv, da se udruženja nisu angažovala problem bi bio veći. Dogs trust organizuje sterilizaciju/kastriranje pasa, što njihov broj koliko-toliko drži pod kontrolom (onoliko kolikoje moguće obzirom da genijalci svako malo u centre gradova,pored škola, pored supermarketa itsl. istovaraju nesterilisane pse i time uvećavaju problem).
I dokle više ubijanje smatrati rješenjem problema? Eutanazija je također ubijanje životinje, samo na human način za razliku od trovanja.
naravno da su krivi i vlasnici to je vec milion puta ponovljeno
- Laplace
#96016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To da li neko pere pare neka utvrdi finansijska policija/inspekcija. A to može doći na red tek kad se završi sa kažnjavanjem svih koji odbacuju životinje. Jer, ukini sva udruženja za zaštitu životinja i ubrzo će grad biti prepun pasa lutalica, koji će formirati čopore i onako izgladnjeli i poludivlji napadati koga stignu. Jedini koji sprečavaju takav scenarij su "budale" koje se o tim životinjama koliko-toliko brinu, pa makar nekoj životinji dali nešto hrane da ne podivlja od izgladnjivanja.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:46krive su i organizacije av mjau i dog trust i svi zato jer peru pare preko tih organizacijaLaplace wrote: ↑26/08/2025 09:44Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 17:30 upravo dolazimo do onoga sto govorim
-
morelSeLezat
#96017 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
svi su krivi ali niko nema za pravo da truje tudje pse, imas policiju, zelene, prijavi, isto ko sto i ostali prijave kad im nesto smeta...ne rade nista, izadji na izbore, promijeni vladajucu strukturu, ali i dalje ne mozes trovati tudjeg psa jer je tebi k**cu cejf...tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:46krive su i organizacije av mjau i dog trust i svi zato jer peru pare preko tih organizacijaLaplace wrote: ↑26/08/2025 09:44Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.tokio25 wrote: ↑25/08/2025 17:30 upravo dolazimo do onoga sto govorim
sta sad, meni smetaju debili koji u 2 ujutro se trkaju po glavnoj, jel ja po tebi imam za pravo da kupim onu traku za busenje guma sto policija koristi i okusam srecu u suzbijanju ulicnih trka?
-
tokio25
#96018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ukini te organizacije i vrati sinteraj i vidjet ces da nema pasa lutalicaLaplace wrote: ↑26/08/2025 10:00To da li neko pere pare neka utvrdi finansijska policija/inspekcija. A to može doći na red tek kad se završi sa kažnjavanjem svih koji odbacuju životinje. Jer, ukini sva udruženja za zaštitu životinja i ubrzo će grad biti prepun pasa lutalica, koji će formirati čopore i onako izgladnjeli i poludivlji napadati koga stignu. Jedini koji sprečavaju takav scenarij su "budale" koje se o tim životinjama koliko-toliko brinu, pa makar nekoj životinji dali nešto hrane da ne podivlja od izgladnjivanja.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:46krive su i organizacije av mjau i dog trust i svi zato jer peru pare preko tih organizacijaLaplace wrote: ↑26/08/2025 09:44
Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.
jbt isto kao da se niko ne sjeca prije tih organizacija kako je bilo
to da utvrdi finansijska policija ili inspekcija je isto kao sto ce i ove kazniti sto odbacuju cuke
mozda cak i neko od njih ima koristi od tog pranja
evo vidjeli smo slucaj iz brckog gdje je inspektor bio provalnik
mislis da su u sarajevu svi policajci casni?
jesu li zataskivali nesrecu u kojoj je stradao njihov kolega ?
kod nas je problem sami ljudi i niko nece da krene od sebe nego svi brane svoje a napadaju nesto sto im ne odgovara
to vidimo i ovdje na forumu bezbroj puta u svim sferama
od saobracaja do infrastrukture do obicnih stvari kao sto je ovo sa psima itd
-
tokio25
#96019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ko je rekao da imaju pravo?morelSeLezat wrote: ↑26/08/2025 10:02svi su krivi ali niko nema za pravo da truje tudje pse, imas policiju, zelene, prijavi, isto ko sto i ostali prijave kad im nesto smeta...ne rade nista, izadji na izbore, promijeni vladajucu strukturu, ali i dalje ne mozes trovati tudjeg psa jer je tebi k**cu cejf...tokio25 wrote: ↑26/08/2025 09:46krive su i organizacije av mjau i dog trust i svi zato jer peru pare preko tih organizacijaLaplace wrote: ↑26/08/2025 09:44
Dokle više ćete kriviti organizacije za zaštitu životinja i u isto vrijeme abolirati idiote koji odbacuju te životinje? Nisu se one stvorile iz prašine.
sta sad, meni smetaju debili koji u 2 ujutro se trkaju po glavnoj, jel ja po tebi imam za pravo da kupim onu traku za busenje guma sto policija koristi i okusam srecu u suzbijanju ulicnih trka?![]()
![]()
rekao sam da ih razumijem i da su potegli za tom opcijom ocito jer drugu efikasniju nemaju
pa ako imas muda i toliko ti smetaju kupi traku i busi gume
ili im busi kad su parkirani svejedno je
ocito ovi imaju veca muda od tebe od mene od xy pa su uzeli stvari u svoje ruke bez obzira sta je to
i hadzija je uzeo u svoje ruke pa ubio trojicu a nema pravo da ubije
- kabal1337
#96020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i dijete moze uzeti kocku otrova pa staviti u usta, samo kazem
- Laplace
#96021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Valjda smo napravili neki civilizacijski napredak iz vremena šinteraja. Ili, ipak, nismo? Biće da nismo.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:05ukini te organizacije i vrati sinteraj i vidjet ces da nema pasa lutalicaLaplace wrote: ↑26/08/2025 10:00To da li neko pere pare neka utvrdi finansijska policija/inspekcija. A to može doći na red tek kad se završi sa kažnjavanjem svih koji odbacuju životinje. Jer, ukini sva udruženja za zaštitu životinja i ubrzo će grad biti prepun pasa lutalica, koji će formirati čopore i onako izgladnjeli i poludivlji napadati koga stignu. Jedini koji sprečavaju takav scenarij su "budale" koje se o tim životinjama koliko-toliko brinu, pa makar nekoj životinji dali nešto hrane da ne podivlja od izgladnjivanja.
to da utvrdi finansijska policija ili inspekcija je isto kao sto ce i ove kazniti sto odbacuju cuke
kod nas je problem sami ljudi i niko nece da krene od sebe nego svi brane svoje a napadaju nesto sto im ne odgovara
Btw, vidi an srbijanskim Facebook/Instagram profilima i stranicama na šta liče azili i šinteraji. Ni kod nas nije bolje, ali građanska svijest je na mnogo nižem nivou pa se niko ne buni.
-
tokio25
#96022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa nismo sto pokazuje mnogo stvari od bacanja smeca kroz prozor do pustanja pasa da seru gdje zele a da vlasnici ne pokupeLaplace wrote: ↑26/08/2025 10:13Valjda smo napravili neki civilizacijski napredak iz vremena šinteraja. Ili, ipak, nismo? Biće da nismo.tokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:05ukini te organizacije i vrati sinteraj i vidjet ces da nema pasa lutalicaLaplace wrote: ↑26/08/2025 10:00
To da li neko pere pare neka utvrdi finansijska policija/inspekcija. A to može doći na red tek kad se završi sa kažnjavanjem svih koji odbacuju životinje. Jer, ukini sva udruženja za zaštitu životinja i ubrzo će grad biti prepun pasa lutalica, koji će formirati čopore i onako izgladnjeli i poludivlji napadati koga stignu. Jedini koji sprečavaju takav scenarij su "budale" koje se o tim životinjama koliko-toliko brinu, pa makar nekoj životinji dali nešto hrane da ne podivlja od izgladnjivanja.
Btw, vidi an srbijanskim Facebook/Instagram profilima i stranicama na šta liče azili i šinteraji. Ni kod nas nije bolje, ali građanska svijest je na mnogo nižem nivou pa se niko ne buni.
btw jesu li bile slike azila slagat cu sad koje mjesto pa smo vidjeli da je to samo mucenje pasa a ne prihvatiliste
btw jesu li dovozeni psi u sarajevo samo da bi se te organizacije opravdale
btw koliko je pasa udomljeno iz tih azila i sta se desava sa onima koji nisu
itd itd...
sto bi reko milanovic treba prvo sapun pa tek onda parfem al mi naravno smo popljuvali to i vidjeli kao uvredu a u mnogim stvarima je upravo to sto nam treba
- kabal1337
#96023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neka u zgradama i neboderima naprave papcima centralni sistem za odlaganje smeca ( tobogan do kontejnera i tjt)
-
tokio25
#96024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma sto je najgore i u neboderima gdje to ima opet imas ovih koji bacaju smece kroz prozor
-
morelSeLezat
#96025 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nemaju oni muda, nego znaju da nece odgovarati za to, da se policija potrudi da nadje ko je poslao onu poruku, vidio bi kako muda nestaju...a isti ti bi sutra otroval ii pola komsiluka da im pocne smetati, da znaju da ih se nece uhvatititokio25 wrote: ↑26/08/2025 10:07ko je rekao da imaju pravo?morelSeLezat wrote: ↑26/08/2025 10:02svi su krivi ali niko nema za pravo da truje tudje pse, imas policiju, zelene, prijavi, isto ko sto i ostali prijave kad im nesto smeta...ne rade nista, izadji na izbore, promijeni vladajucu strukturu, ali i dalje ne mozes trovati tudjeg psa jer je tebi k**cu cejf...
sta sad, meni smetaju debili koji u 2 ujutro se trkaju po glavnoj, jel ja po tebi imam za pravo da kupim onu traku za busenje guma sto policija koristi i okusam srecu u suzbijanju ulicnih trka?![]()
![]()
rekao sam da ih razumijem i da su potegli za tom opcijom ocito jer drugu efikasniju nemaju
pa ako imas muda i toliko ti smetaju kupi traku i busi gume
ili im busi kad su parkirani svejedno je
ocito ovi imaju veca muda od tebe od mene od xy pa su uzeli stvari u svoje ruke bez obzira sta je to
i hadzija je uzeo u svoje ruke pa ubio trojicu a nema pravo da ubije