A glavno mi je ovo "privatnici ne daju regres". Uvijek se nađe opravdanje da se nekom nešto ne treba dati.muha_sa wrote: ↑05/08/2025 18:57Razumijemo se dragi moj pitaruPitar sa Kariba wrote: ↑05/08/2025 18:50Evo i ja se dobrovoljno javljam da se zamjenim sa jednim službenikom, on u d.o.o. sa regresom od 650KM a ja malo na buĐet!?![]()
Znaš šta su mom sinu i ostalim zaposlenim u jednoj firmi radiliuplate im na racun regres i sutradan im kažu--hajd podignite i donesite na blagajnu
To je bilo prije desetak godina--sad radi u ozbiljnoj firmi al ne vjerujem da je više od dvije stoje dobio za regres
ne pitam ga al cu ga baš veceras pitat
![]()
Znam ih 20 i kusur godina rade kod privatnika i NIKAD za nikad ni 10 maraka na ime regresa dobili nisu![]()
Trebaju dobit i nek svi dobiju al mi je šega ovo -- uskracivanje u uživanju![]()
Eto, koleginoj ženi je privatna firma (kao poticaj/nagradu) uplatila petodnevno putovanje za nju i muža, što ja ne mogu ni sanjati, pa šta bih trebao, tražiti da ni oni to ne mogu dobiti kad ja ne mogu?
Regres trebaju svi dobiti, i u državnim i u privatnim firmama i to treba biti zakonska obaveza (ako već nije). Država bi poreskom politikom mogla privatnicima olakšati tu obavezu.
Ili ćemo ostati u predatorskom kapitalizmu, gdje privatnik može šta i kako hoće (dok ne dođu u situaciju kao u Hrvatskoj, gdje ne mogu naći radnike jer odoće u EU).