Tobejarabi, nasi zeleni sa ubicama nasih porodica koalirali godinama? Hoces to reci? I onda nisu gori? Pa jesu li oni izabrali ili ih je sds natjerao?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
1Dante1
#39851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- SaraFina
#39853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SNSD odlučno odbacuje presudu Suda BiH protiv predsjednika RS i predlaže formiranje Vlade nacionalnog jedinstva, navodi se u zaključcima Predsjedništva stranke.
- Ova presuda nije proizvod pravde već vanustvanog djelovanja i političkog naloga koji dolazi iz kancelarije neizabranih stranaca i muslimansko-bošnjačkog faktora i kao takva je protivustavna i protiv RS, njenog predsjednika i naroda koji mu je ukazao povjerenje - ističe se u zaključku.
Pozvali su i na održavanje Posebne sjednice Narodne skupštine.
Smatraju da je ovo antidejtonsko djelovanje direktno upereno protiv Dejtonskog sporazuma i RS kao jedne od njenih strana.
Potvrđuju svoju posvećenost suverenoj i demokratskoj RS, u kojoj su birači nosioci suvereniteta.
Pozvali su da se postigni što širi politički konsenzus među svim političkim akterima.
- Pozivamo na formiranje Vlade nacionalnog jedinstva sve parlamentarne političke stranke i druge aktere političkog života, kao i na zajedničko djelovanje na nivou institucija BiH, kao i na odbacivanje odlučivanja u njima dok se ne vrati Ustavom BiH zagarantovana pozicija Republike Srpske - piše u jednom od zaključaka.
Oni su izrazili podršku instituciji Predsjednika RS, te su podvukli i da Milorad Dodik ostaje lider ove stranke.
Kako kažu, njihov odgovor nije haos, već organizovanost.
- Tananarive
#39854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
in the first place nije at, at je konj u epskoj narodnoj pjesmiA_A_AKCIJA wrote: ↑04/08/2025 10:19Samo dokazuješ da si jedan od neracionalnih glasača.last mohicans wrote: ↑03/08/2025 23:54 Sve ja to odlično znam, ali jednom ti takvi glasači valjaju, a kad su za oponenta, ne valjaju. Griješiš, niste vi nikakvoj izdaji izgubili glasove već sto se niste drzali obećanog, naprimali sljama, pustili kumčetu i Okeriću i sl. da kolo vode. Pa ja sam na lokali glasao za NiP, prošle izbore mi nije naumpalo. Otpisao sam ih zbog laznog narativa kako su bolji, drugačiji, principjelniji. Da će raditi pošteno, da neće biti po stričevima i kumovima. Nisam dao glas ni Efendiću a ni SDA, a neki drugi očito jesu. Efendić je najviše vaših glasova uzeo.
Haj molim te, na lokalnim temama, mi dokaži argumentima šta NiP u Novom Gradu nije uradio, niti ispunio, pošto zaključujem da si iz te općine.
I znaš li šta se u ovom kratkom vremenu promijenilo u Vijeću, kako Trojka nema većinu?
Ili šta je Okerić (i jedan i drugi) uradio, da je vrijedno da prestaneš glasati i time zapravo glasaš za SDA.
Nemam ja ništa protiv kažnjavanja političara, dapače.
Imam itekako problema sa kažnjavanjem samog sebe i vraćanjem deset puta gore verzije.
Na ovom forumu su bukvalno bili upisi kako će dotična prestati glasati za NiP, jer se Dino nije javio njoj nakon što je njegov vozač udario njeno auto, a Dino sve vrijeme pričao na telefon.
Isto kao da će samo političari biti kažnjeni, a ne i društvo vraćanjem opcije koja nas je i dovela u govna at the first place.
-
archi_a
#39855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

vEžbajte, vEžbajte, trebat će vam kad vam spengaju lidera za ratni zločin!
- farenhajt983
#39856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- muha_sa
#39857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Napelo im se govno a oni kontaju da je srce
nema više jna korpusa .
- muha_sa
- Styling
#39859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kiksali su na zadnja dva izborna ciklusa i prepolovili NIP i u NG. Ništa nisu radili tokom kampanja i sa ovakvom ekipom na narednim izborima može se očekivati još gori rezultat. Treba pod hitno uvesti povjereništvo i dovesti nove ljude da popravljaju što se popraviti može.A_A_AKCIJA wrote: ↑04/08/2025 10:19Samo dokazuješ da si jedan od neracionalnih glasača.last mohicans wrote: ↑03/08/2025 23:54 Sve ja to odlično znam, ali jednom ti takvi glasači valjaju, a kad su za oponenta, ne valjaju. Griješiš, niste vi nikakvoj izdaji izgubili glasove već sto se niste drzali obećanog, naprimali sljama, pustili kumčetu i Okeriću i sl. da kolo vode. Pa ja sam na lokali glasao za NiP, prošle izbore mi nije naumpalo. Otpisao sam ih zbog laznog narativa kako su bolji, drugačiji, principjelniji. Da će raditi pošteno, da neće biti po stričevima i kumovima. Nisam dao glas ni Efendiću a ni SDA, a neki drugi očito jesu. Efendić je najviše vaših glasova uzeo.
Haj molim te, na lokalnim temama, mi dokaži argumentima šta NiP u Novom Gradu nije uradio, niti ispunio, pošto zaključujem da si iz te općine.
I znaš li šta se u ovom kratkom vremenu promijenilo u Vijeću, kako Trojka nema većinu?
Ili šta je Okerić (i jedan i drugi) uradio, da je vrijedno da prestaneš glasati i time zapravo glasaš za SDA.
Nemam ja ništa protiv kažnjavanja političara, dapače.
Imam itekako problema sa kažnjavanjem samog sebe i vraćanjem deset puta gore verzije.
Na ovom forumu su bukvalno bili upisi kako će dotična prestati glasati za NiP, jer se Dino nije javio njoj nakon što je njegov vozač udario njeno auto, a Dino sve vrijeme pričao na telefon.
Isto kao da će samo političari biti kažnjeni, a ne i društvo vraćanjem opcije koja nas je i dovela u govna at the first place.
- muha_sa
-
QSuzi
#39861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
SNSD usvojio zaključke: Nismo u koaliciji ni sa jednom strankom iz FBiH, tražimo gašenje računa klubova u Parlamentu BiH
SNSD smatra da je presuda protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika presuda cjelokupnom srpskom narodu u BiH
Posebnu pažnju izazvala je odluka kojom SNSD "okreće leđa" HDZ-u.
Edit
Evo muha bio brži
Last edited by QSuzi on 04/08/2025 18:30, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Interesantno ovo za uplate. Vjerovatno se vrag krije u tome da ne smije djelovati u organizacijama koje se finansiraju iz budžeta.muha_sa wrote: ↑04/08/2025 18:26 Oho nam se oho--tek smo sad najebali![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/989242/snsd ... amentu-bih
O tome je Ademovic govorio.
Bas interesantno.
- GungodessMissFortune
#39863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije vjerovatno, već je to upravo to. Eh sad RS je ako se ne varam ukinula nedavno finansiranje stranka iz budžeta što znači da će moći ostati predsjednik SNSD-a. Što je ok taman za njega, bumo vidjeli hoćel ga njegovi slušat.Chmoljo wrote: ↑04/08/2025 18:30Interesantno ovo za uplate. Vjerovatno se vrag krije u tome da ne smije djelovati u organizacijama koje se finansiraju iz budžeta.muha_sa wrote: ↑04/08/2025 18:26 Oho nam se oho--tek smo sad najebali![]()
https://avaz.ba/vijesti/bih/989242/snsd ... amentu-bih
- muha_sa
-
QSuzi
#39865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ili kako bi neki ovdje rekli oko bivše i tzv
Tzv bivši predsjednik tzv RS
Tzv bivši predsjednik tzv RS
- Rothmans
#39866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jebo majku u sta nam zivot prolazi samo zato sto su nam ovi orci komsiluk.
-
HD_2015
#39867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kasno je sada plakati
Bili su se ponadali da će državni nivo i federacija plaćati njihove dugove.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/borenov ... /250804173Borenović o potezu isplate novca za Viaduct: "Ovo je pljačka vijeka, iz SNSD-a šute ko zaliveni"
Bili su se ponadali da će državni nivo i federacija plaćati njihove dugove.
- GandalfSivi
#39868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Je li uplatio Dodik 36500 KM u drzavni budzet, znali se sta? 
-
QSuzi
#39869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ponadali su se i neki tzv forumaši
Draže im da se BiH raspadne ako im bake nije u hdzsnsd koaliciji
Draže im da se BiH raspadne ako im bake nije u hdzsnsd koaliciji
-
QSuzi
#39870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Može mu se i halalit
Otišlo mu 120mil za viaduct
Sad ide 6 spašavanje vojnika ronhilla uz staru oprobanu mantru da su svi ugroženi jer je on osuđen
-
Tyke
#39871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I to sve jer je Dodik kaznjen i osudjen. Da je bilo koji politicar iz opozicije ili manje bitan iz SNSD-a niko se ne bi ocesao i sve bi bilo ok.
Sad ce BiH/Federacija, bosnjaci, muslimani, VP, EU biti krivi jer je vladajuca struktura Genocidnog entiteta zasrala i procerdala +100mil za Viadukt. Niko nece Dodika osuditi za to, osim opozicije. Bas su cudna sorta ljudi ovi nasi iz manjeg entiteta. A tako lako bi mogli krenuti naprijed, podici glas i odjebati SNSD te se okrenuti napretku, a ne obecanjima. Ali od njih nikad to nismo ni ocekivali niti dozivili.
Sad ce BiH/Federacija, bosnjaci, muslimani, VP, EU biti krivi jer je vladajuca struktura Genocidnog entiteta zasrala i procerdala +100mil za Viadukt. Niko nece Dodika osuditi za to, osim opozicije. Bas su cudna sorta ljudi ovi nasi iz manjeg entiteta. A tako lako bi mogli krenuti naprijed, podici glas i odjebati SNSD te se okrenuti napretku, a ne obecanjima. Ali od njih nikad to nismo ni ocekivali niti dozivili.
- GandalfSivi
#39872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Lug
#39873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Realno, trojka je na vlasti i od domacih aktera, oni su najzasluzniji. Jeli tako? Jeste!
Onda tom analogijom dolazimo i do zakljucka da je najvise njihovom zaslugom doslo i do obaranja presude Kovacevic. Jeli tako?
-
Lug
#39874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Izudin Kesetovic, doktor nauka iz podrucja ekonomije:
Zašto propada Elektroprivreda BiH: SDP je doveo neznalice!
politicki.ba
Problem je nastao 2010.godine kada je stranka SDP dovela na čelo EPBiH asistenta predsjednika SDP. Isto su uradili 2023.godine kada su na tu poziciju doveli tehničkog rukovodioca JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.
Kaže generalni direktor EP BiH da je koncept organizacije koncerna bio pogrešan.
To kaže nekompetentan čovjek koji nema pojma šta je koncern.
Problem je nastao 2010.godine kada je stranka SDP dovela na čelo EPBiH asistenta predsjednika SDP. Isto su uradili 2023.godine kada su na tu poziciju doveli tehničkog rukovodioca JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.
Od 2010.godine do 2023.godine redali su se rukovodne i upravljačke strukture koje nisu znale da upravljaju koncernom EP BiH.
Kako reče aktuelni direktor EP BiH kumuliran je gubitak od 1,2 milijarde KM Cijenu toga gubitka plaćaju potrošači.
Umjesto da imamo domaću jeftinu struju tjeraju nas da plaćamo berzansku struju.
Berza podrazumjeva tržište. Tržište podrazumjeva korporacijski sistem upravljanja kompanijom. Korporacijski sistem podrazumjeva znanje.
Umjesto svega toga na čelu Koncerna dolaze neznalice.
Neznalice ne znaju šta je ispravka kapitala. Neznalice ne znaju šta su zavisna društva. Neznalice ne znaju šta je revizija poslovanja. Neznalice ne znaju šta znači kumulirani gubitak od 1,2 milijarde KM. Neznalice bi vozili avion ako bi ih njihova politička opcija imenovala za avijatičara.
Naš problem je neznanja i neznalica.
Zato imamo siromaštvo i državu sa najmanjim DBP-om.
Neznalice bi da upravljaju " avionom", a nisu sposobne voziti " ručna kolica"
Zašto propada Elektroprivreda BiH: SDP je doveo neznalice!
politicki.ba
Kaže generalni direktor EP BiH da je koncept organizacije koncerna bio pogrešan.
To kaže nekompetentan čovjek koji nema pojma šta je koncern.
Od 2010.godine do 2023.godine redali su se rukovodne i upravljačke strukture koje nisu znale da upravljaju koncernom EP BiH.
Kako reče aktuelni direktor EP BiH kumuliran je gubitak od 1,2 milijarde KM Cijenu toga gubitka plaćaju potrošači.
Umjesto da imamo domaću jeftinu struju tjeraju nas da plaćamo berzansku struju.
Berza podrazumjeva tržište. Tržište podrazumjeva korporacijski sistem upravljanja kompanijom. Korporacijski sistem podrazumjeva znanje.
Umjesto svega toga na čelu Koncerna dolaze neznalice.
Neznalice ne znaju šta je ispravka kapitala. Neznalice ne znaju šta su zavisna društva. Neznalice ne znaju šta je revizija poslovanja. Neznalice ne znaju šta znači kumulirani gubitak od 1,2 milijarde KM. Neznalice bi vozili avion ako bi ih njihova politička opcija imenovala za avijatičara.
Naš problem je neznanja i neznalica.
Zato imamo siromaštvo i državu sa najmanjim DBP-om.
Neznalice bi da upravljaju " avionom", a nisu sposobne voziti " ručna kolica"
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa danima se ovdje upravo to trubilo i jebavalo mater trojci. Kao ti sad naso slabu tacku