Ja sam tebi objasnio, vidim ne kapiras sto je sasvim okej, a de ti meni pojasni kontekst u kome su cetnici bolji od zelenihizvrsni direktor wrote: ↑04/08/2025 14:10Ma ja, izvlaci se na kontekst, ali u ovom drugom slucaju kontekst nije bitanSaPnA wrote: ↑04/08/2025 13:55Ako cemo mak na konac, da, u slucaju oslobadjanja dodika pritvora i njegov intervju kod mate, s druge strane kifla koji se pravi mutav oko dzuve i dogovora, vise sam vjerovao dodi, zato je bitan kontekst, eh sad, dolazimo do trenutne situacije gdje 90% vas sendvicara ili kaze ili brani izjavu da je cetnicki SDS bolji od SDA![]()
A ti bujrum cesljaj moje postove i nadji i jedan gdje sam SDA bar jednom u pozitivnom smislu pomenuo, jer aman boze gdje ce biti neko na ovom dunjaluku da ne glasa ni za jedne ni za druge![]()
![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
SaPnA
#39826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
1Dante1
#39827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Evo ja cu ti pojasniti na plasticnom primjeru
Imas druga koji se kune u vase prijateljstvo, da radi na tome, vjerujes mu, ulazes u njega, dajes mu sve sto trazi - da bi skontao da je to sve maska, da je cijelo vrijeme radio za sebe i samo sebe, a preko tebe gazio.
Imas drugu krajnost, gdje imas osobu za koju znas kakva je i sta mozes ocekivati od nje. I kada uradi nesto lose za tebe, nisi iznenadjen, ocekivao si.
Koja ti je gora osoba, prva ili druga?
-
archi_a
#39828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Kakva vam je nešićeva kontakt tačka? Jel proces odblokiran, šta kažu?Mirnić umjesto zaštićenim komunikacijskim kanalima putem Nacionalne kontakt tačke smještene u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH samoinicijativno i vaninstitucionalno uspostavlja komunikaciju s drugim policijskim agencijama direktno putem elektronske pošte.
Pored samovolje koju provodi u SELEC-u kao oficir BiH u vezi s povjerljivim i osjetljivim podacima, on svaku priliku za promociju entiteta RS i umanjenja značaja države BiH.
-
ljubijankic
#39829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ne bi SDA ulazila u vlast ali kao prave patriote oni su primorani na to. Nerado ali sa ciljem jačanja drzave i odbrane Bošnjačkog naroda_BataZiv_0809 wrote: ↑04/08/2025 14:05Dok bi SDA radije ostala u opoziciji nego usla u vlast sa SNSDom i HDZom![]()
- House
-
SaPnA
#39831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Los ti je primjer, probaj ovako, jedna kuca, tri porodice, jedna je ubila tvojoj par muskih clanova ne bi li vas istjerali iz kuce, prodje svadja ubiju ti jos jednog clana, a oni treci su šupci. Koja je bolja porodica, ovi sto su šupci ili ovi sto su obecali da vas nece vise dirati eventualno?1Dante1 wrote: ↑04/08/2025 14:17Evo ja cu ti pojasniti na plasticnom primjeru
Imas druga koji se kune u vase prijateljstvo, da radi na tome, vjerujes mu, ulazes u njega, dajes mu sve sto trazi - da bi skontao da je to sve maska, da je cijelo vrijeme radio za sebe i samo sebe, a preko tebe gazio.
Imas drugu krajnost, gdje imas osobu za koju znas kakva je i sta mozes ocekivati od nje. I kada uradi nesto lose za tebe, nisi iznenadjen, ocekivao si.
Koja ti je gora osoba, prva ili druga?
-
DonieBrasco
#39832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo je pitanje koliko nisko moze da padne opozicija RS i mnogi papci koje je vec sad kupio.
-
archi_a
#39833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ide nacionalno jedinstvo, ide feRendum narodni, životom! 
Svima podijeliti po 10 bigToin-a
Svima podijeliti po 10 bigToin-a
- duh_sa_sjekirom
#39834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.rtvbn.com/4079802/mtel-pro ... d-sipova
E svašta...
Nisam znao da i m:tel ima svoju krsnu slavu.
Valjda su ovi sa 065 dobili koju bobu kredita na poklon

E svašta...
Nisam znao da i m:tel ima svoju krsnu slavu.
Valjda su ovi sa 065 dobili koju bobu kredita na poklon
-
PM72
#39835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U manje BH entitetu je veća džamahirija (al pravoslavna) nego igdje u svijetu.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#39836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
imas dva covjeka u kuci, jedan je bio u armiji bih, braneci sarajevo, drugi je bio na drugoj strani, onoj koja je cinila genocid, ubijala bosnjake.SaPnA wrote: ↑04/08/2025 14:37
Los ti je primjer, probaj ovako, jedna kuca, tri porodice, jedna je ubila tvojoj par muskih clanova ne bi li vas istjerali iz kuce, prodje svadja ubiju ti jos jednog clana, a oni treci su šupci. Koja je bolja porodica, ovi sto su šupci ili ovi sto su obecali da vas nece vise dirati eventualno?
kojem covjeku ti vise vjerujes?
-
kakabanja213
#39837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni u vecem nista nije bolje. Pa je li socijademokrata primio svetu vodicu na otvaranju poste u Mostaru.
Ali Kavazovic je najvece djubre jer po ovima ovdje za jedne i druge znas sta ti rade a on ti radi iza ledja.
-
kakabanja213
#39838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ocigledno je da ovaj sto je bio u Armiji vise vjeruje ovom sto je cinio genocid nego ovom sto nije.izvrsni direktor wrote: ↑04/08/2025 14:53imas dva covjeka u kuci, jedan je bio u armiji bih, braneci sarajevo, drugi je bio na drugoj strani, onoj koja je cinila genocid, ubijala bosnjake.SaPnA wrote: ↑04/08/2025 14:37
Los ti je primjer, probaj ovako, jedna kuca, tri porodice, jedna je ubila tvojoj par muskih clanova ne bi li vas istjerali iz kuce, prodje svadja ubiju ti jos jednog clana, a oni treci su šupci. Koja je bolja porodica, ovi sto su šupci ili ovi sto su obecali da vas nece vise dirati eventualno?
![]()
- no_sekirli
#39839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bacio Baja trokuku, pitanje je koliko ce se somova zakaciti.
-
DonieBrasco
#39840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Najjace mi je referednum da narod odbacuje presudu protiv lika milijardera koji ih je gurno sa ivice zivota, prezivljavanja, bjede i jada.
Ima glupih ljudi, ali politcari opozicje rs su centrala, uz narod zatrovan srbstvom i slicnim, slamu jedu a ovi mijarderi se idalje bogate, i opet im daju podrsku a ovih ih jos jace zayebu.
Ima glupih ljudi, ali politcari opozicje rs su centrala, uz narod zatrovan srbstvom i slicnim, slamu jedu a ovi mijarderi se idalje bogate, i opet im daju podrsku a ovih ih jos jace zayebu.
Last edited by DonieBrasco on 04/08/2025 15:06, edited 1 time in total.
-
ljubijankic
#39841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa i mi imamo najmanje 150.000 ljudi koji bi danas glasali za presuđenog kriminalca. Zbog toga im se svakako ne bi trebali smijeti jer smo isti, ako ne i gori.DonieBrasco wrote: ↑04/08/2025 15:03 Najjace mi je referednum da narod odbacuje presudu protiv lika milijardera koji ih je gurno sa ivice zivota, prezivljavanja, bjede i jada.
-
DonieBrasco
#39842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Isto nema razlike, bosnjo balijander je meni najgori.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:06Pa i mi imamo najmanje 150.000 ljudi koji bi danas glasali za presuđenog kriminalca. Zbog toga im se svakako ne bi trebali smijeti jer smo isti, ako ne i gori.DonieBrasco wrote: ↑04/08/2025 15:03 Najjace mi je referednum da narod odbacuje presudu protiv lika milijardera koji ih je gurno sa ivice zivota, prezivljavanja, bjede i jada.
-
QSuzi
#39843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
izvrsni direktor wrote: ↑04/08/2025 14:53imas dva covjeka u kuci, jedan je bio u armiji bih, braneci sarajevo, drugi je bio na drugoj strani, onoj koja je cinila genocid, ubijala bosnjake.SaPnA wrote: ↑04/08/2025 14:37
![]()
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#39844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodo opoziciju navlači ko škobalje 
-
ljubijankic
#39845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sve je to isto. I Hrvati bi isto radili da je neko njihov u pitanju a da ih Cović pozove na referendum ili protest. Jedina razlike je sto mi i ujke nismo genocidni, ostali je u 5 dekaDonieBrasco wrote: ↑04/08/2025 15:07Isto nema razlike, bosnjo balijander je meni najgori.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:06Pa i mi imamo najmanje 150.000 ljudi koji bi danas glasali za presuđenog kriminalca. Zbog toga im se svakako ne bi trebali smijeti jer smo isti, ako ne i gori.DonieBrasco wrote: ↑04/08/2025 15:03 Najjace mi je referednum da narod odbacuje presudu protiv lika milijardera koji ih je gurno sa ivice zivota, prezivljavanja, bjede i jada.
- SaraFina
#39846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
baSud BiH dostavio presudu protiv Dodika, sada je na potezu CIK
Sud Bosne i Hercegovine dostavio je Centralnoj izbornoj komisiji pravosnažnu presudu protiv predsjednika RS-a Milorada Dodika, potvrđeno je za Vijesti.ba.
Zahtjev za presudom CIK je uputio odmah na dan presude, prvog avgusta.
Pravne posljedice na snagu stupaju nakon pravosnažnosti presude, a presuda je pravosnažna nakon što bude uručena Dodiku, odnosno, njegovim advokatima.
Sada je na redu CIK koji bi najprije trebao oduzeti mandat Dodiku, najvjerovatnije na sjednici u srijedu, a zatim raspisati prijevremene izbore za predsjednika RS-a. No, ipak, tačan termin sjednice sa utvrđenim datumom i satnicom će tek biti objavljen.
Šta kaže zakon?
U Izbornom zakonu BiH, član 1.10, stoji da "Izabranom članu organa vlasti na svim nivoima prestaje mandat prije isteka vremena na koje je izabran
4.) danom pravosnažnosti sudske presude kojom je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci ili duže;
6.) danom pravosnažnosti sudske presude kojom mu je izrečena kazna koja za pravnu posljedicu osude ima prestanak te službene dužnosti i prestanak tog radnog odnosa".
Izborni zakon BiH u članu 14.3 također propisuje raspisivanje prijevremenih izbora:
"Ako je neki izabrani organ raspušten odnosno prestane mu mandat u skladu sa ustavom i zakonom, Centralna izborna komisija BiH donosi odluku o raspisivanju prijevremenih izbora kojom se utvrđuje tačan datum održavanja izbora. Prijevremeni izbori održat će se u roku od 90 dana od dana raspuštanja izabranog organa, odnosno prestanka mandata u skladu sa ustavom i zakonom".
Podsjetit ćemo, Apelaciono vijeće u drugostepenoj presudi potvrdilo je odluku Suda Bosne i Hercegovine kojom je Milorad Dodik osuđen na godinu dana zatvora i šest godina zabrane političkog djelovanja.
Dodik je na vanrednoj press konferenciji pozvao na bojkot Suda i Tužilaštva BiH, kao i CIK-a, poručivši da prijevremeni izbori neće biti održani sve dok je on na čelu RS-a.
Istakao je kako je zahvalan PDP-u iz kojeg su poručili da neće izaći na izbore, te je pozvao policiju da učini sve kako bi njihovo održavanje bilo spriječeno.
(Vijesti.ba)
- dr_Evil
#39847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da vi bas ne razumijete da se kod zapadnohercegovackih Hrvata(i da Duvno i Livno su u Bosni) biti kontroverzni biznismen uopste ne smatra kriminalom nego pozeljnom osobinom iza koje ce stati narod. Da li ste ikada culi da nekog prozivaju za kriminal? Drugaciji je to mentalitet, zacudjujuce sitan sibicarski mentalitet sam pronasao u selima oko Doboja, neko da prebere kuda su se kretala plemena u taj vakatljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:12Sve je to isto. I Hrvati bi isto radili da je neko njihov u pitanju a da ih Cović pozove na referendum ili protest. Jedina razlike je sto mi i ujke nismo genocidni, ostali je u 5 dekaDonieBrasco wrote: ↑04/08/2025 15:07Isto nema razlike, bosnjo balijander je meni najgori.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:06
Pa i mi imamo najmanje 150.000 ljudi koji bi danas glasali za presuđenog kriminalca. Zbog toga im se svakako ne bi trebali smijeti jer smo isti, ako ne i gori.
S ove strane je @palermo upravu, nikad niko nije cuo za zapadnohercegovackog Rahmana. S tim da on to koristi kao ispriku za bosnjacke Rahmane.
-
ljubijankic
#39848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A sta je kod nas drugacije? Evo svi znamo kako su Hifa i Bingo dosli do ovog sto imaju pa ko danas pise lose o njima? Hifa i dan danas daje plate u kovertama. Ista stvar je sa milion drugih firmi, ali rijetko ces vidjeti da neko pise lose o njima. Ima par izuzetaka ali to je vecinom jer ljudi uzmu na zub takve ljude iz desetog razloga. Opet ponavljam da mi imamo ljudi koji pisu da ce presudjeni kriminalac povesti 100.000 bosnjaka u borbu protiv izdajnika i kako treba da je predsjednik drzave (jer ne znaju da ta funkcije ne postoji) ili da ponovo bude premijer Federacije. I to nisu botovi vec obicni ljudi koji su nasjeli na takvu pricu.dr_Evil wrote: ↑04/08/2025 15:18Mislim da vi bas ne razumijete da se kod zapadnohercegovackih Hrvata(i da Duvno i Livno su u Bosni) biti kontroverzni biznismen uopste ne smatra kriminalom nego pozeljnom osobinom iza koje ce stati narod. Da li ste ikada culi da nekog prozivaju za kriminal? Drugaciji je to mentalitet, zacudjujuce sitan sibicarski mentalitet sam pronasao u selima oko Doboja, neko da prebere kuda su se kretala plemena u taj vakatljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:12Sve je to isto. I Hrvati bi isto radili da je neko njihov u pitanju a da ih Cović pozove na referendum ili protest. Jedina razlike je sto mi i ujke nismo genocidni, ostali je u 5 deka
S ove strane je @palermo upravu, nikad niko nije cuo za zapadnohercegovackog Rahmana. S tim da on to koristi kao ispriku za bosnjacke Rahmane.
- Janjicar
#39849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozete ga podudlat Bosnjacima, jer su ti isti Bosnjaci izbacili nacionalnu stranku iz vlasti, dok su cetalji i ustase svoje nacionalne stranke ostavili na vlasti.
- dr_Evil
#39850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije isto stanje, i rekao bih da nije isto jer imamo velike gradove gdje je drugacije formirano misljenje. Da, presudjeni kriminalac moze sigurno povesti i vise od 100.000 tipova, ali zato imas i 100.000 tipova koji su slavili njegov odlazak u zatvor. Kod Bosnjaka imas Halku, koja je od vrha do dna sistema, i hajde sad koliko nas ovdje i koliko ljude sretnes koji ce progovorit koju protiv kriminalaca, mozda jednak broj kao sto mozes da procitas na indexu od ljudi iz Zagreba ili Istre, ali od Halke nikad nista nece biti procesuirano. E onda popricaj malo sa zapadnim Hercegovcima. Imas na ovom forumu ljudi koji brane takve krimose i nalaze isprike da ako nije Haso bio bi Ivo.ljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:22A sta je kod nas drugacije? Evo svi znamo kako su Hifa i Bingo dosli do ovog sto imaju pa ko danas pise lose o njima? Hifa i dan danas daje plate u kovertama. Ista stvar je sa milion drugih firmi, ali rijetko ces vidjeti da neko pise lose o njima. Ima par izuzetaka ali to je vecinom jer ljudi uzmu na zub takve ljude iz desetog razloga. Opet ponavljam da mi imamo ljudi koji pisu da ce presudjeni kriminalac povesti 100.000 bosnjaka u borbu protiv izdajnika i kako treba da je predsjednik drzave (jer ne znaju da ta funkcije ne postoji) ili da ponovo bude premijer Federacije. I to nisu botovi vec obicni ljudi koji su nasjeli na takvu pricu.dr_Evil wrote: ↑04/08/2025 15:18Mislim da vi bas ne razumijete da se kod zapadnohercegovackih Hrvata(i da Duvno i Livno su u Bosni) biti kontroverzni biznismen uopste ne smatra kriminalom nego pozeljnom osobinom iza koje ce stati narod. Da li ste ikada culi da nekog prozivaju za kriminal? Drugaciji je to mentalitet, zacudjujuce sitan sibicarski mentalitet sam pronasao u selima oko Doboja, neko da prebere kuda su se kretala plemena u taj vakatljubijankic wrote: ↑04/08/2025 15:12
Sve je to isto. I Hrvati bi isto radili da je neko njihov u pitanju a da ih Cović pozove na referendum ili protest. Jedina razlike je sto mi i ujke nismo genocidni, ostali je u 5 deka