Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

geoxx

#39726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 19:54
geoxx wrote: 03/08/2025 19:07 Nije uspjelo
Da, baš. :D

Nije uspjelo. Pala kiša pa se okliznuo.

Konaković kao MVP nije imao nikakvu ulogu? I ove objave u diplomatskim kanalima koje su stigle isti dan nakon presude gdje se poziva na poštivanje presuda, su isto same od sebe, nisu rezultat naše diplomatije?

Nije bilo pritisaka pojedinih stranaca ispod stola da se dogovorimo?

Nije Trojka uneka doba mogla pokrenuti priču, o nužnosti dijaloga, kako je sve manje važno od mira i stabilnosti, kako se moramo dogovarati, kao što je SDA radila bezbroj puta i tako izvršiti pritisak na presudu?

Nije se dala podrška pravosuđu da hrabro radi posao?

Nije Mile nikome iz Trojke nudio gomile novca da se dogovore, pa niko nije popustio?

A da ne govorim stvari koje još nisu potvrđene, da je Trojka odglumila dogovor sa Miletom i da je na kraju izvisio.
Presudu je podrzao onaj ko je diplomatski podrzao i sve od ‘95. Osim Amerike. Nek tu izganja barem diplomatsku podrsku, pa cemo pricati. Uostalom, manje je bitna diplomatska podrska. Ovoj drzavi, ocigledno, treba fakticka podrska da presudu provede. Nek i to izganja.

Pritisci su mogli ici iskljucivo u pravcu Suda. Pritisci prema Trojci nemaju smisla jer kako rekoh, isti ni ne mogu uticati na Sud i time spasiti Dodika.

Trojka je drzala dijalog i nakon optuznice, tokom cijelog postupka dok Dodik nije srusio Ustav svojim zakonima. U tim okolnostima niko ne bi drzao dijalog sa Dodikom. Ne mozes ljudima pisati plus za nesto sto se podrazumijeva. Cak se i jedan Covic, u odredjenoj mjeri distancirao.

Isto se odnosi i na podrsku pravosudju. Sta ce drugo?

Oko novca nemam pojma. Ne znam ni sto ce njima nuditi novac jer - vidi drugi pasus posta.
Prpa.ba

#39727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Trojka sa sudom nema nikakve veze jer nisu nikoga tamo ni postavili, cak su im i Dubravka istisnuli iz tuzilastva.

Ali Trojka ima veze sa OSA-taksijem i zagovaranjem nepostupanja po sudskim odlukama kako bi se sacuvao mir. :mrgreen:
ljubijankic

#39728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Znaci SDA je osudila Dodika :lol: patriotski nema sta :bih:
Vjecita_zavrzlama

#39729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

DonieBrasco wrote: 03/08/2025 20:07 Ovima iz Sdfa ovo fakat tesko palo. :-)
Kmece li kmece :D
Styling

#39730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Znači SDA/HDZ/SNSD alijansa dogovorila Miletov dolazak u Sud uz obećanje da će mu završiti drugostepenu, ali ih je sve NEOVISNO sudsko vijeće nataklo i Miletu potvrdili presudu.

Trojka nije bila dio nikakavog tala, vjerovala u institucije i evidentno je država pobijedila, što šokiranoj alijansi ne ide u prilog. :run:
A_A_AKCIJA

#39731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

geoxx wrote: 03/08/2025 20:16 isti ni ne mogu uticati na Sud i time spasiti Dodika.
Izvini, ali gdje ti živiš?

Bolan, znaš li ti uopće o čemu pričaš?

Nikada nisi čuo za miješanje politike u sudske odluke, presude, pritiske na sudije, tužioce, nisi čuo za Gordani Tadić, Tegeltiju, Kajmaković, Perića...

Isto ko da se presuda desila u Švicarskoj, pa ono, business as usual
ReymondReddington

#39732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ReymondReddington »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 20:00 Ali, iskreno, bitno je da će u glavama manje pismenih glasača biti utisnuto da je Konaković obećao i na kraju maknuo Dodika. A takvih je ogroman broj

Možete svirati bivšem kancelaru Austrije dok se boje ne rastope, ali to je tako i ne može se promijeniti. :izet:

A malo pismeniji će shvatiti da se u bez SDA može i da država definitivno bolje funkcionira bez njih, a sa Konakovićem i Trojkom.
Pa sto je nip u Sarajevu izgubio pola glasova kad tako sve dobro rade?

Ne bih se ja puno uzdao u to. Dodik ce sam odluciti da li je maknut. Ako bude htio moze zajebavati sve jer ce ga svi u snsd slusati.

Kakve korist drzava ima ako umjesto dodika starijeg dodje dodik mladji ili neki milojko. Ako ce oni opet isto raditi ko i dosad. Ko ti garantuje da za 3 mjeseca nece opet neka posebna sjednica narodne skupstine i opet gubi vrijeme na te gluposti.

Svi cekaju da vide sta ce dodik uraditi.
talijan97

#39733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Postavlja se pitanje, ko ga je ugurao u taxi i zbog koga ce napustiti prijestolje?
Peacean

#39734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Ovaj ne štedi riječi :-D

A_A_AKCIJA

#39735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

ReymondReddington wrote: 03/08/2025 20:55 Pa sto je nip u Sarajevu izgubio pola glasova kad tako sve dobro rade?

Ne bih se ja puno uzdao u to. Dodik ce sam odluciti da li je maknut. Ako bude htio moze zajebavati sve jer ce ga svi u snsd slusati.

Kakve korist drzava ima ako umjesto dodika starijeg dodje dodik mladji ili neki milojko. Ako ce oni opet isto raditi ko i dosad. Ko ti garantuje da za 3 mjeseca nece opet neka posebna sjednica narodne skupstine i opet gubi vrijeme na te gluposti.

Glasovi su izgubljeni jednim dijelom zbog loših poteza NiPa,.prije svega u Centru, ali ogromnim dijelom zbog brutalne SDA kampanje izdaše, prodaše, kartel...

To samo potvrđuje tezu da prosječan gluplji glasač, a takvih je najviše, na lokalnim izborima glasa zbog Dodika, izdaje, a ne asfalta i kontejnera.

Dodika skoro niko nije poslušao, kada je zaprijetio da će oduzeti imovinu svima koji ne napuste državne institucije.

Dodik je prošlost.
Zasluga Konakovića, NiP, Trojke
no_sekirli

#39736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Pretpostavljam da je Baja pristao na sve ovo, uz odbacivanje postupka za puno vece kazneno djelo gdje je sa svoja 2 pajdasa.
Sto ne znaci, da njih 2 nece stati pred lice pravde, jednog dana.

Bez obzira na njegovu bahatost, laznu podrsku Vucica i par izjava obozavatelja lika i djela, i Baja je svjestan da ne spava mirno vec pola godine, da je od celika, dodijalo mu je.

Ova presuda i dogovor mu je najelegantnije rjesenje da dane koje su mu ostali na dunjalukj, provede u miru sa unicima i milionima koje je priskrbio.
geoxx

#39737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 20:50
geoxx wrote: 03/08/2025 20:16 isti ni ne mogu uticati na Sud i time spasiti Dodika.
Izvini, ali gdje ti živiš?

Bolan, znaš li ti uopće o čemu pričaš?

Nikada nisi čuo za miješanje politike u sudske odluke, presude, pritiske na sudije, tužioce, nisi čuo za Gordani Tadić, Tegeltiju, Kajmaković, Perića...

Isto ko da se presuda desila u Švicarskoj, pa ono, business as usual
Pa dobro, objasni onda kakva je veza Trojke sa Minkom Kreho, Senom Uzunovic ili sa sudijama Apelacionog vijeca. Otkud se oni poznaju?

Recimo za Tadicku i Tegeltiju je tu vezu bilo vrlo lako objasniti.
I naravno Dzej

#39738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 21:20 Glasovi su izgubljeni jednim dijelom zbog loših poteza NiPa,.prije svega u Centru, ali ogromnim dijelom zbog brutalne SDA kampanje izdaše, prodaše, kartel...

To samo potvrđuje tezu da prosječan gluplji glasač, a takvih je najviše, na lokalnim izborima glasa zbog Dodika, izdaje, a ne asfalta i kontejnera.

Dodika skoro niko nije poslušao, kada je zaprijetio da će oduzeti imovinu svima koji ne napuste državne institucije.

Dodik je prošlost.

Znaci za NiP glasaju glupani, hajd fino... Zasto onda nisu izgubili na Ilidzi ,nego imaju jednog vijećnika više nego na prošlim izborima. U pitanju je cisti nerad i losa kadrovska rjesenja. Nikada se nije provela ozbiljna analiza posle lokalnih izbora zasto je u KS dosla do pada , niti je neko snosio odgovornost. Ali dobro neka NiP-ovci o tome misle.
talijan97

#39739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

no_sekirli wrote: 03/08/2025 21:24 Pretpostavljam da je Baja pristao na sve ovo, uz odbacivanje postupka za puno vece kazneno djelo gdje je sa svoja 2 pajdasa.
Sto ne znaci, da njih 2 nece stati pred lice pravde, jednog dana.

Bez obzira na njegovu bahatost, laznu podrsku Vucica i par izjava obozavatelja lika i djela, i Baja je svjestan da ne spava mirno vec pola godine, da je od celika, dodijalo mu je.

Ova presuda i dogovor mu je najelegantnije rjesenje da dane koje su mu ostali na dunjalukj, provede u miru sa unicima i milionima koje je priskrbio.
Zestoko glup potez za srbe bi bilo da se zbog pojedinca pokrene ispocetka saga, ovaj put sa mnogo vecim zakonskim prekrsajima.

Srbi su pretrpili dva udarca jedan direktno od strane Smita ( Njemacke ) i ovaj drugi ( ne znamo ko ga je utrpao u taxi ).
Point.

#39740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Iskreno, zaboli me je li Trojka, SDA, SDKALA, Pmaterima halal mu ko god da je. Golemo je da se ovaj krkan smakne, ebo mu ja mater.
belfy

#39741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

LSD wrote: 03/08/2025 10:17
belfy wrote: 03/08/2025 01:36
LSD wrote: 01/08/2025 23:22

Pa svi mi ovdje koji diskutujemo oko korumpirane vlasti...a jbt zar ti treba crtati te stvari :lol:
a ti si im predvodnik i znas kako ce pisati? najs... :izet:
A zasto tebi toliko smeta sto na temi koja se zove Politicko desavanje u BiH pisem o korupciji unutar sudstva i slucaju Memic ?
Gdje mislis da treba pisati o tome ? na pdf-u Fudbal ili Religija :lol:
ma ne smeta meni pisanje o tome (iako postoji tema o slucaju Memic), nego do sada to nisi forsirao, ali nakon ove presude to stalno ponavljas iz posta u post. bas sada te odjednom pogodila ta nepravda i korupcija?
belfy

#39742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by belfy »

SaraFina wrote: 03/08/2025 11:05
belfy wrote: 03/08/2025 01:59
SaraFina wrote: 02/08/2025 20:49

Ja svoju drzavu branim na svakoj temi. Za razliku od tebe. A nisam iskasirala ni jedan razred skole, a ne fax kao ti. I tebi slicni. Pa ste se pokondirili u dijaspori. A politicke opcije/stranke me ne placaju i forumasim za svoj cejf. Prema tome mogu im napisati sta god zelim. Nisam bez razloga to napisala. I dalje stojim iza svega napisanog. Sad bi ti svoju netrepeljivost sa „one teme dijasporske“gdje ste se provaljivali najprizemnije, prenosio ovdje. Kako si cakani. I pametan.
kakav glup pokusaj argumentacije. nisi je iskasirala zahvaljujuci agresiji, a gdje se ni tebe ni tvoje nije pitalo ista, nego se izbjeglo. a sada se treba ponositi time na osnovu onih koji u ostali? stvarno!? sta pises bona! draga Saro, ti moras malo dublje razmisliti prije nego napises nesto ovakvo...

Ja nisam nigdje izbjegla. Za vrijeme agresije bila sam u BiH. Cijelo vrijeme. U Sarajevu. Tako da je jedino glup tvoj pokušaj da nešto poentiras a ne znas činjenice i ne poznajes situaciju.
Dragi belfy, ubuduće, da se ne bi smarali medjusobno pokušaj razmišljati dublje prije nego sto ti propadne “pokušaj poentiranje”.
jah...
last mohicans

#39743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 21:20
ReymondReddington wrote: 03/08/2025 20:55 Pa sto je nip u Sarajevu izgubio pola glasova kad tako sve dobro rade?

Glasovi su izgubljeni jednim dijelom zbog loših poteza NiPa,.prije svega u Centru, ali ogromnim dijelom zbog brutalne SDA kampanje izdaše, prodaše, kartel...

Dodik je prošlost.
Upadam u vašu razmjenu misljenja. Pitanje, glupi su, iako ih najviše i kada daju glas drugoj opciji, a nisu tako glupi kad iz istog tog bazena glasači daju glas tvojoj opciji, NiPu. :-) Jesam dobro shvatio? Ja ću reći da glasači ipak nisu toliko glupi koliko ih stranačke vođe smatraju glupim.
Danguba

#39744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Danguba »

Znaci ''tvornica problema'' ide na smetljiste ali ne zaslugom Trojke.
Oni da su se pitali vjerovatno bi ga spasili jer to nije onaj dodik neko novi od kompromisa.

Ovo je zasluga Hrabrih sudija.
LSD

#39745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

belfy wrote: 03/08/2025 22:32
LSD wrote: 03/08/2025 10:17
belfy wrote: 03/08/2025 01:36

a ti si im predvodnik i znas kako ce pisati? najs... :izet:
A zasto tebi toliko smeta sto na temi koja se zove Politicko desavanje u BiH pisem o korupciji unutar sudstva i slucaju Memic ?
Gdje mislis da treba pisati o tome ? na pdf-u Fudbal ili Religija :lol:
ma ne smeta meni pisanje o tome (iako postoji tema o slucaju Memic), nego do sada to nisi forsirao, ali nakon ove presude to stalno ponavljas iz posta u post. bas sada te odjednom pogodila ta nepravda i korupcija?
Ma nisi u toku. Ne odjednom, pisem ja odavno ovdje o korupciji i nepravdi u drzavi. Samo je tebi tek sad pocelo to smetati. Iz nekog razloga.
geoxx

#39746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by geoxx »

Jasta nego na smetljiste. Samo ceka da CIK udari paraf i kupuje stado ovaca da ima sta raditi u penziju. Vukan predsjednik.

U paralenom svemiru.
A_A_AKCIJA

#39747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

last mohicans wrote: 03/08/2025 22:37 Upadam u vašu razmjenu misljenja. Pitanje, glupi su, iako ih najviše i kada daju glas drugoj opciji, a nisu tako glupi kad iz istog tog bazena glasači daju glas tvojoj opciji, NiPu. Jesam dobro shvatio? Ja ću reći da glasači ipak nisu toliko glupi koliko ih stranačke vođe smatraju glupim.
Pored Torabija, kladionica, farmi i Zvezda Granda, ja ti moram objašnjavati ko je sve glasač u BiH?
Bolan, čovjek ušao u parlament jer se zvao Haris Silajdžić :D
I glasalo za njega.

Top tema lokalnih izbora je bila izdaja NiPa. Umjesto da bude uvreda za inteligenciju, stranke su ljudima prodale ovu priču
Lug

#39748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

Znaci presuda Dodiku prerasta u medjublokovski sukob Bosnjaka.
last mohicans

#39749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

A_A_AKCIJA wrote: 03/08/2025 23:29
last mohicans wrote: 03/08/2025 22:37 Upadam u vašu razmjenu misljenja. Pitanje, glupi su, iako ih najviše i kada daju glas drugoj opciji, a nisu tako glupi kad iz istog tog bazena glasači daju glas tvojoj opciji, NiPu. Jesam dobro shvatio? Ja ću reći da glasači ipak nisu toliko glupi koliko ih stranačke vođe smatraju glupim.
Pored Torabija, kladionica, farmi i Zvezda Granda, ja ti moram objašnjavati ko je sve glasač u BiH?
Bolan, čovjek ušao u parlament jer se zvao Haris Silajdžić :D
I glasalo za njega.

Top tema lokalnih izbora je bila izdaja NiPa. Umjesto da bude uvreda za inteligenciju, stranke su ljudima prodale ovu priču
Sve ja to odlično znam, ali jednom ti takvi glasači valjaju, a kad su za oponenta, ne valjaju. Griješiš, niste vi nikakvoj izdaji izgubili glasove već sto se niste drzali obećanog, naprimali sljama, pustili kumčetu i Okeriću i sl. da kolo vode. Pa ja sam na lokali glasao za NiP, prošle izbore mi nije naumpalo. Otpisao sam ih zbog laznog narativa kako su bolji, drugačiji, principjelniji. Da će raditi pošteno, da neće biti po stričevima i kumovima. Nisam dao glas ni Efendiću a ni SDA, a neki drugi očito jesu. Efendić je najviše vaših glasova uzeo.
Prpa.ba

#39750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Lug wrote: 03/08/2025 23:50 Znaci presuda Dodiku prerasta u medjublokovski sukob Bosnjaka.
Evo pobise se i unutar SDA, redaju liste za iduce izbore pa doslo do barske tucnjave sirih razmjera. :oops: :-)
Post Reply