Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uzmi pa procitaj, dovoljna je samo eskplotacija litija. To se jel el. energija samo zelenim putem, aha. Bjezi ti into ja suplja prica
a auto sa sus motor se razmnozava hipohondrijski
nista se ne ekploatise dok se on napravi?
jbt koji mozak
ti si cuo pricu o litijumu i to je to
ako uzimamo lokalno mene ni taj litij ne dotice nego onaj koji je izvadio katalizator dpf i kad krene sa semafora napravi dimnu zavjesu a ne elektricni koji nista ne ostavlja na semaforu
upravo ovo je profil ljudi koji se "brinu" i o izgradnji u gradu i sl koji ce sve uraditi damo da on profitira a nikako cjela zajednica
ovakvi zive u toj zgradi na grbavici i ko zna u kojim jos zgradama kucama i sl koje smetaju izgradnji necega sto ima korist sira zajednica
sto rece neki od forumasa gore zine guzica
Cuj ja cuo samo pricu o litiju. Nisi ti dobar u glavu.
Ja opet kazem problem je sto je svako mjenjao reg. plan kako je htio.
Bit cemo mi kao Kina, gradovi na vise spratova kako grade.
pa kako se naprave klipovi bregasta itd?
donese roda?
a auto sa sus motor se razmnozava hipohondrijski
nista se ne ekploatise dok se on napravi?
jbt koji mozak
ti si cuo pricu o litijumu i to je to
ako uzimamo lokalno mene ni taj litij ne dotice nego onaj koji je izvadio katalizator dpf i kad krene sa semafora napravi dimnu zavjesu a ne elektricni koji nista ne ostavlja na semaforu
upravo ovo je profil ljudi koji se "brinu" i o izgradnji u gradu i sl koji ce sve uraditi damo da on profitira a nikako cjela zajednica
ovakvi zive u toj zgradi na grbavici i ko zna u kojim jos zgradama kucama i sl koje smetaju izgradnji necega sto ima korist sira zajednica
sto rece neki od forumasa gore zine guzica
Cuj ja cuo samo pricu o litiju. Nisi ti dobar u glavu.
Ja opet kazem problem je sto je svako mjenjao reg. plan kako je htio.
Bit cemo mi kao Kina, gradovi na vise spratova kako grade.
pa kako se naprave klipovi bregasta itd?
donese roda?
jesam li ja corav ili on uopste nije nazvao ovo trgom i ako ga je nazvao nigdje veze je onda
procitao sam da postavljaju klupe i drvece valjda sto donekle i ima smisla
park? moze se reci nacelno aal ni u snu kako se zamislja park
da li ce se to koristiti? cisto sumnjam
Last edited by tokio25 on 22/07/2025 11:14, edited 1 time in total.
tokio25 wrote: ↑22/07/2025 11:13
jesam li ja corav ili on uopste nije nazvao ovo trgom i ako ga je nazvao nigdje veze je onda
procitao sam da postavljaju klupe i drvece valjda sto donekle i ima smisla
park? moze se reci nacelno aal ni u snu kako se zamislja park
da li ce se to koristiti? cisto sumnjam
koja je definicija trga?
mozda je covjek upravu
al ono sto mi zamisljamo trgom ovo je smijesno
mada kao sto neko napisa u komentarima trg djece dobrinje je u biti ulica trg heroja je naselje trg alije je park itd tako da me ne bi cudilo da je on mozda i u pravu kad kaze trg
inace mi u biti nemamo pravog trga kao sto je u zagrebu trg bana jelacica ili u beogradu trg ispred skupstine ili mozda prikladniji kod konja i sl
ps. uvijek mi je bila ideja da napravimo npr najmanji park na svijetu gdje ce biti jedno stablo ili sl i da to nazovemo park necega svejedno i da budemo unikatni u necemu
tako da ovo bi mozda bas moglo biti u tom fazonu nenamjerno napravimo najmanji trg na svijetu
Last edited by tokio25 on 22/07/2025 11:22, edited 1 time in total.
Sto neko rece, povrsina je nesto veca od samo "betonske trake koja razdvaja vozila". I ono jeste bilo bas ruzno sa puno rupa, pa neka ga nazove kako hoce, drago mi je da ce se poplocati. Ovaj dio koji je "betonska traka" i nije za klupa, ali tamo prema novoj banci bi komotno moglo biti.
Ja bih kompletan prostor izmedju alte, parlamenta i scc-a nazvao Trg BiH jer to i treba tretirati kao cjelinu a ne cjepkati na cetiri-pet trgova.
moram reći da je ono gdje se uklanja beton i asfalt a stavljaju kockice izvrsno urađeno
jedina zamjerka što su oni čunjevi rađeni od lomljive legure
ja bih nešto neprobojno što zaustavlja i tenkove
možda bi doktorice bile žive
Ista priča je bila i kad se renovirao "trg ispred Bičakčića", da li je to trg ili nije, , jer mislim da nemamo neku jezičku alternativu za takve lokacije
Čak je i dobra prilika da se imenuje po nekome pa da dobije i pravo ime.
EDIT: Sad sam vidio da "trgove" ovog tipa u Beogradu (za primjer) zovu "skverovi". To bi bili baš ovi gdje se spajaju dvije ulice i slično. Piše: "manji otvoreni prostor, najčešće uređen kao zelena površina, se naziva skver".
pa kad jednostavno nismo se razvijali i zbog politickih okolnosti i geografskih tako da nam nedostaje dosta stvari a i rijeci nam fali
mi nemamo bulevare aleje u pravom smislu tih rijeci ako uzmemo u obzir recimo engleski jezik
trg posten nemamo
da ne pominjem promenade i sl
u biti promenada je dole velika aleja
Mate_Miso_Kovac wrote: ↑22/07/2025 14:17
Pa skver, ili ti ga square je "trg" na engleskom. Moze jos i plaza. Moze i plac (platz), ako cemo germanizme furat, ko Jelačić plac ili Marienplatz.
Jasno je to, ali su eto razdvojili ta dva termina da ne kažu trg za nešto što je baš malo, a ipak da ga imenuju nekako.