Vjera je za dzamije i crkve. Ja ne vjerujem da je evolucija tacna. Ja ZNAM da je evolucija tacna. Ako ostanes dovoljno dugo aktivan na temi vidjeces mnogo dokaza koje prilazem jer ja malo malo stavim link na neko naucno djelo koje potvrdi neki dio evolucije. Mrsko mi sad pisati o tim nano masinama jer smo to odradili vise puta na temi, al kao sto rekoh, ako izdrzis dovoljno dugo, doce i to na red.Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 00:34i ti bas vjerujes da je evolucija tacna?apsidejzi wrote: ↑10/07/2025 12:18 Mozda jedan od najboljih videa na temu evolucije i kako je moguce dobiti ovakav rezultat kakav vidimo sada. Ljudi cesto upadnu u zamku razmisljajuci (kao ovaj u postu iznad mog) da ako ja nesto ne razumijem ili ne znam, onda mora da je bog. Evo dakle video koji sam ja uzivao gledajuci. Decko ima bezbroj kvalitetnih i dobro istrazenih videa. Iza jedne njegove recenice sigurno stoji jedna procitana knjiga, tako da je dosta toga sumirao u ovih 20 minuta. Naravno, posto je ograniceno vrijeme, onda ne mozes dobiti ni sve detalje, ali ko nije zaglavio u religijske bljuvotine ovo moze biti kvalitetno provedenih 20 minuta. Ja sam uzivao
Na koji nacin slijepa evolucija stvara nanomasine u celijama?
Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
- apsidejzi
#5451 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
-
Zehran82
#5452 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
apsidejzi wrote: ↑11/07/2025 12:51 ----
Vjera je za dzamije i crkve. Ja ne vjerujem da je evolucija tacna. Ja ZNAM da je evolucija tacna. Ako ostanes dovoljno dugo aktivan na temi vidjeces mnogo dokaza koje prilazem jer ja malo malo stavim link na neko naucno djelo koje potvrdi neki dio evolucije. Mrsko mi sad pisati o tim nano masinama jer smo to odradili vise puta na temi, al kao sto rekoh, ako izdrzis dovoljno dugo, doce i to na red.
ovo je bas smjela i hrabra izjavaJa ne vjerujem da je evolucija tacna. Ja ZNAM da je evolucija tacna.
a bas ce mi biti zaodovljstvo da vidim prvu osobu koja ce mi objasniti sto ni Dawkins nije uspio , tipa nastanak zivota, i druge problematicne stvari sa evolucijom....
Mrsko mi sad pisati o tim nano masinama jer smo to odradili vise puta na temi, al kao sto rekoh, ako izdrzis dovoljno dugo, doce i to na red.
uh fantasticno
tu sam ja, samo ti uzmi vremena koji treba da srocis dobar dogovor i pojasnjenje nastanka nanomasina i robota koji su moraju biti aktivni obavljati svoje zadatke cak i prije nego je evolucija pocela po teoriji....
- apsidejzi
#5453 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu: da li ste znali da se bebama ne smije davati voda. Pola case vode ce UBITI bebu. Voda, koja je izvor i osnov zivota... umre beba. Vjerovatno ovo nisi ni znao. Sad znas.
Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.
Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.
- apsidejzi
#5454 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Za pocetak nauci razliku evolucije i abiogeneze. Upitaj svoju placenu verziju ChatGTP-a da se ne sramotis ovdje bezze.Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 14:11ovo je bas smjela i hrabra izjavaJa ne vjerujem da je evolucija tacna. Ja ZNAM da je evolucija tacna.a ko je tako siguran onda mora da bude spreman i da dostavi sigurne dokaze
![]()
a bas ce mi biti zaodovljstvo da vidim prvu osobu koja ce mi objasniti sto ni Dawkins nije uspio , tipa nastanak zivota, i druge problematicne stvari sa evolucijom....
-
Zehran82
#5455 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
apsidejzi wrote: ↑11/07/2025 18:45 Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu: da li ste znali da se bebama ne smije davati voda. Pola case vode ce UBITI bebu. Voda, koja je izvor i osnov zivota... umre beba. Vjerovatno ovo nisi ni znao. Sad znas.
nije to nikakva greska inteligentnog dizajna, jer prvo treba da naucis sta je inteligenti dizajn.Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu:
Inteligentni dizajn je pozicioniranje dijelova sa svrhom, to je definicija inteligentnog dizajna. I jos jedna bitna stvar je da inteligenti dizajn ne znaci perfektan dizajn...to upamti.
Bebi se nesmije ni med davati koji je zdravlje za djecu i odrasle....pa sta hoces da kazes da to nije inteligenti dizajn.
INteligenti dizajn nije po tvojim pravilima kako bi to ti htio druze.Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.
-
Zehran82
#5456 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
ne postoji nikakva abiogeneza sto znaci "nastanak zivota iz nezivog", to je evolucionisticka otrcana rijec koja nema uporista u realnosti niti empiricizmu.apsidejzi wrote: ↑11/07/2025 18:46Za pocetak nauci razliku evolucije i abiogeneze. Upitaj svoju placenu verziju ChatGTP-a da se ne sramotis ovdje bezze.Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 14:11ovo je bas smjela i hrabra izjavaJa ne vjerujem da je evolucija tacna. Ja ZNAM da je evolucija tacna.a ko je tako siguran onda mora da bude spreman i da dostavi sigurne dokaze
![]()
evo nek ti strucnjak biohemije kaze nesto o tome, poslusaj sta strucnjak kaze
-
Zehran82
#5457 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
a takodjer da pogledas i ove videe koji rastavljaju tu pricu o abiogenezi na proste faktore, uz animiranu vizualizaciju i sa dozom humora, ali extremno naucno jer ovaj koji drzi ovaj video itekako barata dobro sa naukom i materijom
- apsidejzi
#5458 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Halo ba, voda. Pusti se meda. Voda. Osnov svega. Ubija. Ubija. Znas koji je to propust. Za plakat. Naravno sa stanovista evolucije to je sasvim normalno i ocekivano.Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 20:39apsidejzi wrote: ↑11/07/2025 18:45 Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu: da li ste znali da se bebama ne smije davati voda. Pola case vode ce UBITI bebu. Voda, koja je izvor i osnov zivota... umre beba. Vjerovatno ovo nisi ni znao. Sad znas.
Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.nije to nikakva greska inteligentnog dizajna, jer prvo treba da naucis sta je inteligenti dizajn.Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu:
Inteligentni dizajn je pozicioniranje dijelova sa svrhom, to je definicija inteligentnog dizajna. I jos jedna bitna stvar je da inteligenti dizajn ne znaci perfektan dizajn...to upamti.
Bebi se nesmije ni med davati koji je zdravlje za djecu i odrasle....pa sta hoces da kazes da to nije inteligenti dizajn.
INteligenti dizajn nije po tvojim pravilima kako bi to ti htio druze.Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.
- apsidejzi
#5459 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
...
Last edited by apsidejzi on 12/07/2025 04:58, edited 1 time in total.
-
belfy
#5460 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
a ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina... ne znam ni zasto si se registrovao ponovo. prvi put nisi nikoga ubijedio, pa cak bio i ismijan gdje si se naljutio, pa zaradio ban. i tako jos dva ili tri puta... docim sada radis apsolutno isto, ali deset godina poslije. cak i agresivnije. vrti se ista prica i isti 'argumenti'...Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 00:29imam neki cudan feeling da ti puno pricas a nista ne kazes.....belfy wrote: ↑11/07/2025 00:17 ---
a da se malo konsultujes sa mozgom? covjek radi sa AI, a ja ne. zar nije logicno da ga se pozove da kaze svoje misljenje i da ti objasni isto na najbolji nacin?
mislim da samo ti ovdje mlatis gloginje bozijim penisom. i prijetis svima istim... na stranu sto svima pominjes stalno govna, smrad i anus, pored prijetnji...
drug Smrle ti bi se zaista trebao presabrati malo. dozovi se covjece. popij caj od kamilice i malo razmisli prije postanja. vjerujem da ce onda biti bolje. a ja sada odoh se druziti sa krevetom. valja na posao sutra, ali budemo nastavili ovu nasu 'veselu' konverzaciju...![]()
![]()
znaci puno zujis a nista meda nam ne dajes....
ne znam cemu se nadas uopste. da se postuju pravila foruma vec bi bio banovan. no, neka te (nisi ni prvi ni zadnji)... samo sta imas novo da pokazes? imas li ista sto vec prije deset godina nisi vec rekao? ako nemas, sto si se vratio na forum?
i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...
-
Zehran82
#5461 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
apsidejzi wrote: ↑12/07/2025 01:05Halo ba, voda. Pusti se meda. Voda. Osnov svega. Ubija. Ubija. Znas koji je to propust. Za plakat. Naravno sa stanovista evolucije to je sasvim normalno i ocekivano.Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 20:39apsidejzi wrote: ↑11/07/2025 18:45 Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu: da li ste znali da se bebama ne smije davati voda. Pola case vode ce UBITI bebu. Voda, koja je izvor i osnov zivota... umre beba. Vjerovatno ovo nisi ni znao. Sad znas.
Zamisli sveznajuce i svemocno bice dizajnira pazljivo svoju kreaciju i ovakav propust napravi.nije to nikakva greska inteligentnog dizajna, jer prvo treba da naucis sta je inteligenti dizajn.Evo recimo jedne greske u inteligentnom dizajnu:
stvar je u umjerenosti, nema veze sto je voda, kad ima masa vode u majcinom mlijeku pa bebama nije potrebno da piju vodu dodatno.Halo ba, voda.
Pa evo ti , ako bi popio previse vode, to se zove trovanje vodom, i mogao bi umrijeti zbog toga....halo ba voda, vodaaaa druze.....
Sve je stvar u umjerenosti.....a ti kad naucis da Inteligenti dizajn nije perfektni dizajn, onda ces shvatiti neke stvari.
Perfektni dizajn samo postoji u Raju, a ne ovdje, jer vi kao ateisti kontate inteligenti dizajn u podsvijesti vam dolazi perfektni dizajn, a posto ne vidimo perfekciju , tipa, mozes umrijeti od necega itd onda to nije perfektno, samim tim nema dizajna....mislim na tom je nivou vase razmisljanje.
nikakav propust nije, jer ne postavljas stvari na pravo mjesto, ne gledas pravilo....Ubija. Znas koji je to propust.
bebin stomacna kesa je mala, i njoj pola case ili casa vode je previse, isto kao sto bi tebi ubacili kantu vode kroz usta, moglo bi te ubiti....znaci apliciramo neumjerenost na tebe zrelog vrelikog covjeka i voda te ubije, hoces kriviti Boga sto je dao da mozes dobiti hiponatermiju = trovanje vodom i umrijeti?
Kod Boga nema propusta nikakvih, samo postoje propusti u ateistickom poimanju stvari
postoji samo nesto sto se zove adaptivna devolucija koju vidi kada primjetite oznacavate evolucijom, a evolucije kako je vi ateisti shvatate ne postoji, nikakva dokaza za to nema, ni tranzicijskih fosila, niti iko od vas moze objasniti logicno bilo sta od nanomasina i ostalih komplexnih stvari u ljudima i zivotinjama.Naravno sa stanovista evolucije to je sasvim normalno i ocekivano.
-
Zehran82
#5462 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
belfy wrote: ↑12/07/2025 03:17a ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina... ne znam ni zasto si se registrovao ponovo. prvi put nisi nikoga ubijedio, pa cak bio i ismijan gdje si se naljutio, pa zaradio ban. i tako jos dva ili tri puta... docim sada radis apsolutno isto, ali deset godina poslije. cak i agresivnije. vrti se ista prica i isti 'argumenti'...Zehran82 wrote: ↑11/07/2025 00:29imam neki cudan feeling da ti puno pricas a nista ne kazes.....belfy wrote: ↑11/07/2025 00:17 ---
a da se malo konsultujes sa mozgom? covjek radi sa AI, a ja ne. zar nije logicno da ga se pozove da kaze svoje misljenje i da ti objasni isto na najbolji nacin?
mislim da samo ti ovdje mlatis gloginje bozijim penisom. i prijetis svima istim... na stranu sto svima pominjes stalno govna, smrad i anus, pored prijetnji...
drug Smrle ti bi se zaista trebao presabrati malo. dozovi se covjece. popij caj od kamilice i malo razmisli prije postanja. vjerujem da ce onda biti bolje. a ja sada odoh se druziti sa krevetom. valja na posao sutra, ali budemo nastavili ovu nasu 'veselu' konverzaciju...![]()
![]()
znaci puno zujis a nista meda nam ne dajes....
ne znam cemu se nadas uopste. da se postuju pravila foruma vec bi bio banovan. no, neka te (nisi ni prvi ni zadnji)... samo sta imas novo da pokazes? imas li ista sto vec prije deset godina nisi vec rekao? ako nemas, sto si se vratio na forum?
i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...
svakakvih tih nekih pogresnih feelinga imasa ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina..
halo ba ne pretjeruj, niko nije apelovao da se nista ne pise na forumu pa da svi stanemo jucer...ali forum normalno radio....uostalom ja sam prezivio strave i uzase u Ratu pa pripazi sta pricas i optuzujes nekoga za nesto.i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...
-
teodati
#5463 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Pa ubija voda i kada je neka oluja, poplava, nije samo izvor života, a bebe smiju piti samo majčino mlijeko, jer voda ili bilo koji drugi napitak šteti crijevima i probavi male bebe, zato je inteligentni Stvoritelj i napravio majčino mlijeko, nje to slučajno nastalo, dapače.
- apsidejzi
#5464 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
teodati wrote: ↑12/07/2025 18:31Pa ubija voda i kada je neka oluja, poplava, nije samo izvor života, a bebe smiju piti samo majčino mlijeko, jer voda ili bilo koji drugi napitak šteti crijevima i probavi male bebe, zato je inteligentni Stvoritelj i napravio majčino mlijeko, nje to slučajno nastalo, dapače.
-
teodati
#5465 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Badava se boriš protiv inteligentnog dizajna, ne možeš pobijediti, jer je to istina o postanku života na Zemlji, samo nije onako kako to monoteističke religije prokazuju, e da.apsidejzi wrote: ↑12/07/2025 20:43teodati wrote: ↑12/07/2025 18:31Pa ubija voda i kada je neka oluja, poplava, nije samo izvor života, a bebe smiju piti samo majčino mlijeko, jer voda ili bilo koji drugi napitak šteti crijevima i probavi male bebe, zato je inteligentni Stvoritelj i napravio majčino mlijeko, nje to slučajno nastalo, dapače.![]()
![]()
![]()
- apsidejzi
#5466 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Nego kako?teodati wrote: ↑12/07/2025 21:32Badava se boriš protiv inteligentnog dizajna, ne možeš pobijediti, jer je to istina o postanku života na Zemlji, samo nije onako kako to monoteističke religije prokazuju, e da.apsidejzi wrote: ↑12/07/2025 20:43teodati wrote: ↑12/07/2025 18:31
Pa ubija voda i kada je neka oluja, poplava, nije samo izvor života, a bebe smiju piti samo majčino mlijeko, jer voda ili bilo koji drugi napitak šteti crijevima i probavi male bebe, zato je inteligentni Stvoritelj i napravio majčino mlijeko, nje to slučajno nastalo, dapače.![]()
![]()
![]()
-
belfy
#5467 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
pa ti si poceo sa 'feelingom'. eto, pogledaj sam. a ja tebi nisam odgovorio na to napadajuci tebe, nego rekao da i ja imam neki 'feeling', a ti meni odmah da je pogresan... mogao sam i ja tako, ali nisam - jel tako? sto tebi onda to treba? i jos bi se dicio nacinom na koji diskutujes? ne drug Smrle. ti ne diskutujes - ti propovijedas. zato je dosao i ovaj drugi dio koji sam pisao, a na koji si odgovorio...Zehran82 wrote: ↑12/07/2025 11:02belfy wrote: ↑12/07/2025 03:17a ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina... ne znam ni zasto si se registrovao ponovo. prvi put nisi nikoga ubijedio, pa cak bio i ismijan gdje si se naljutio, pa zaradio ban. i tako jos dva ili tri puta... docim sada radis apsolutno isto, ali deset godina poslije. cak i agresivnije. vrti se ista prica i isti 'argumenti'...
i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...svakakvih tih nekih pogresnih feelinga imasa ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina..
halo ba ne pretjeruj, niko nije apelovao da se nista ne pise na forumu pa da svi stanemo jucer...ali forum normalno radio....uostalom ja sam prezivio strave i uzase u Ratu pa pripazi sta pricas i optuzujes nekoga za nesto.i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...
jel treba neko da ti kaze? ne pise u Kur'anu? nemas svoj stav i ne koristis svoj mozak? doduse, tebi u (jel ono bi Svedskoj) mozda i ne bude najcistije kada je dan zalosti, ali ces znati Muhamedov rodjendan zasigurno, jel tako?
i, nisi jedini koji je prezivio te stvari u ratu, ali tu se necemo takmiciti jer bi bilo jako, jako glupo...
-
Zehran82
#5468 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
ne pametuj puno na moj racun, nego pokusaj osporiti ako mozes ista od onoga sto pisem, drzi se tema a ne koliko dlaka ima moja guzicabelfy wrote: ↑13/07/2025 05:06pa ti si poceo sa 'feelingom'. eto, pogledaj sam. a ja tebi nisam odgovorio na to napadajuci tebe, nego rekao da i ja imam neki 'feeling', a ti meni odmah da je pogresan... mogao sam i ja tako, ali nisam - jel tako? sto tebi onda to treba? i jos bi se dicio nacinom na koji diskutujes? ne drug Smrle. ti ne diskutujes - ti propovijedas. zato je dosao i ovaj drugi dio koji sam pisao, a na koji si odgovorio...Zehran82 wrote: ↑12/07/2025 11:02belfy wrote: ↑12/07/2025 03:17
a ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina... ne znam ni zasto si se registrovao ponovo. prvi put nisi nikoga ubijedio, pa cak bio i ismijan gdje si se naljutio, pa zaradio ban. i tako jos dva ili tri puta... docim sada radis apsolutno isto, ali deset godina poslije. cak i agresivnije. vrti se ista prica i isti 'argumenti'...
i svejedno vam macka piterina za nepostivanje genocida u Srebrenice! ne postujete ni sami sebe...svakakvih tih nekih pogresnih feelinga imasa ja imam iskreni 'feeling' da ti nista novo nisi donio u raspravu cak ni nakon 10 godina..
jel treba neko da ti kaze? ne pise u Kur'anu? nemas svoj stav i ne koristis svoj mozak? doduse, tebi u (jel ono bi Svedskoj) mozda i ne bude najcistije kada je dan zalosti, ali ces znati Muhamedov rodjendan zasigurno, jel tako?
i, nisi jedini koji je prezivio te stvari u ratu, ali tu se necemo takmiciti jer bi bilo jako, jako glupo...
-
teodati
#5469 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Ti vjeruješ da je Alah neko svjesno vječno biće, je tako, koje je svojim moćima stvorilo ovaj svijet, a to ti je oksimoron, jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema, dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut, ni jedno ni drugo ne postoji, ako ti nije jasno o čemu govorim, možemo u detalje o tome, dapače.Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 10:55ne pametuj puno na moj racun, nego pokusaj osporiti ako mozes ista od onoga sto pisem, drzi se tema a ne koliko dlaka ima moja guzicabelfy wrote: ↑13/07/2025 05:06pa ti si poceo sa 'feelingom'. eto, pogledaj sam. a ja tebi nisam odgovorio na to napadajuci tebe, nego rekao da i ja imam neki 'feeling', a ti meni odmah da je pogresan... mogao sam i ja tako, ali nisam - jel tako? sto tebi onda to treba? i jos bi se dicio nacinom na koji diskutujes? ne drug Smrle. ti ne diskutujes - ti propovijedas. zato je dosao i ovaj drugi dio koji sam pisao, a na koji si odgovorio...Zehran82 wrote: ↑12/07/2025 11:02
svakakvih tih nekih pogresnih feelinga imas
halo ba ne pretjeruj, niko nije apelovao da se nista ne pise na forumu pa da svi stanemo jucer...ali forum normalno radio....uostalom ja sam prezivio strave i uzase u Ratu pa pripazi sta pricas i optuzujes nekoga za nesto.
i, nisi jedini koji je prezivio te stvari u ratu, ali tu se necemo takmiciti jer bi bilo jako, jako glupo...i takve gluposti....
-
teodati
#5470 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Nije nas stvorilo neko vječno svjesno biće jer takvo nešto ne postoji, ali su nas zato napravila inteligentna bića, koja su prva nastala u našem prostor-vremenu, to je jedina istina o našem životu, detalje dakako ne iznosim na forumima, ali i to je dovoljno da malo razmisliš o tome, a ne da vjeruješ u bajke o slučaju ili nastanku samo od sebe, ni jedno ni drugo nije moguće.
-
nemezis
#5471 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Sa njim ne možeš u detalje ni oko čega. Čim zagusti on kaže "nije ti to logično" ili pobjegne pa kad se vrati sve iz početka.
-
Zehran82
#5472 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
teodati wrote: ↑13/07/2025 11:54Ti vjeruješ da je Alah neko svjesno vječno biće, je tako, koje je svojim moćima stvorilo ovaj svijet, a to ti je oksimoron, jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema, dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut, ni jedno ni drugo ne postoji, ako ti nije jasno o čemu govorim, možemo u detalje o tome, dapače.Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 10:55ne pametuj puno na moj racun, nego pokusaj osporiti ako mozes ista od onoga sto pisem, drzi se tema a ne koliko dlaka ima moja guzicabelfy wrote: ↑13/07/2025 05:06
pa ti si poceo sa 'feelingom'. eto, pogledaj sam. a ja tebi nisam odgovorio na to napadajuci tebe, nego rekao da i ja imam neki 'feeling', a ti meni odmah da je pogresan... mogao sam i ja tako, ali nisam - jel tako? sto tebi onda to treba? i jos bi se dicio nacinom na koji diskutujes? ne drug Smrle. ti ne diskutujes - ti propovijedas. zato je dosao i ovaj drugi dio koji sam pisao, a na koji si odgovorio...
i, nisi jedini koji je prezivio te stvari u ratu, ali tu se necemo takmiciti jer bi bilo jako, jako glupo...i takve gluposti....
odakle si ti to ustanovio, na osnovu cega, ko to ima uvid u vjecnost da moze reci ovako ili onako...sa 100% sigurnoscu?jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema,
kakvoj ba logici o cemu ti to????
veze ovo s vezom nema, nikakav to nije oksimoron da postoji svjesni Bog kao bice, svjestan sebe i svog stvaranja i svega sto postoji....i to sporediti sa okrugli trokut , pa ti covjece ne vlada nikako logikom onda ako je to tebi isto.dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut,
znaci imamo poznati krug koji sporedi mo sa poznatim torkutom, i mozemo sa 100% sigurnoscu reci da je oksimoron, teska kontradikcija.
DOk ti ne poznajes ni Boga ni vjecnost da bi ti mogao bilo tu sta strpati u oksimonron, jer Jer Svjesni Bog i vjecnost nikakva kontradikcija nisu, to je samo kontradikcija u tvojoj glavi po tom pitanju.
-
teodati
#5473 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Daj ti prouči neke pojmove pa onda da razgovaramo, ovako nema smisla, vječnost nema ni početka ni kraja, to je definicija koju i mala djeca znaju, dok svjesnost ima početak, kak to ide skupa, jel? To je bajka, samo kažem.Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 12:07teodati wrote: ↑13/07/2025 11:54Ti vjeruješ da je Alah neko svjesno vječno biće, je tako, koje je svojim moćima stvorilo ovaj svijet, a to ti je oksimoron, jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema, dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut, ni jedno ni drugo ne postoji, ako ti nije jasno o čemu govorim, možemo u detalje o tome, dapače.odakle si ti to ustanovio, na osnovu cega, ko to ima uvid u vjecnost da moze reci ovako ili onako...sa 100% sigurnoscu?jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema,
veze ovo s vezom nema, nikakav to nije oksimoron da postoji svjesni Bog kao bice, svjestan sebe i svog stvaranja i svega sto postoji....i to sporediti sa okrugli trokut , pa ti covjece ne vlada nikako logikom onda ako je to tebi isto.dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut,
znaci imamo poznati krug koji sporedi mo sa poznatim torkutom, i mozemo sa 100% sigurnoscu reci da je oksimoron, teska kontradikcija.
DOk ti ne poznajes ni Boga ni vjecnost da bi ti mogao bilo tu sta strpati u oksimonron, jer Jer Svjesni Bog i vjecnost nikakva kontradikcija nisu, to je samo kontradikcija u tvojoj glavi po tom pitanju.
Jeste vječni svjesni Bog oksimoron, jer vječnost nema početka ni kraja, što znači da nije bilo vremena kada je neko biće moglo postati svjesno svoga postojanja, da zna da postoji, jer nema u vječnosti trenutka kada bi se to moglo dogoditi, jer je uvijek postojao trenutak prije koji je isključivao tu mogućnost.
To ti je kolega logika, pročitaj ovo više puta dok ne shvatiš, jer ti govorim istinu, nema vječnog svjesnog bića, niti je moguće da postoji.
Jednom ćeš shvatiti to, garant.
-
Zehran82
#5474 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
teodati wrote: ↑13/07/2025 12:39Daj ti prouči neke pojmove pa onda da razgovaramo, ovako nema smisla, vječnost nema ni početka ni kraja, to je definicija koju i mala djeca znaju, dok svjesnost ima početak, kak to ide skupa, jel? To je bajka, samo kažem.Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 12:07teodati wrote: ↑13/07/2025 11:54
Ti vjeruješ da je Alah neko svjesno vječno biće, je tako, koje je svojim moćima stvorilo ovaj svijet, a to ti je oksimoron, jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema, dakle nemoguće je da postoji neko vječno svjesno biće, to je proturječje isto kao i recimo okrugli trokut, ni jedno ni drugo ne postoji, ako ti nije jasno o čemu govorim, možemo u detalje o tome, dapače.odakle si ti to ustanovio, na osnovu cega, ko to ima uvid u vjecnost da moze reci ovako ili onako...sa 100% sigurnoscu?jer prema logici svjesnost ima početak a vječnost to nema,
Jeste vječni svjesni Bog oksimoron, jer vječnost nema početka ni kraja, što znači da nije bilo vremena kada je neko biće moglo postati svjesno svoga postojanja, da zna da postoji, jer nema u vječnosti trenutka kada bi se to moglo dogoditi, jer je uvijek postojao trenutak prije koji je isključivao tu mogućnost.
To ti je kolega logika, pročitaj ovo više puta dok ne shvatiš, jer ti govorim istinu, nema vječnog svjesnog bića, niti je moguće da postoji.
Jednom ćeš shvatiti to, garant.
a odakle tebi uopste sinula ideja da Bozija svjesnost mora imati pocetak, razumijem da sve sto je nastalo mora imati pocetak i svog kreatora, ali Bog je oduvijek svjestan , nije mu svjesnost nadosla nekad, oduvijek je imao....dok svjesnost ima početak, kak to ide skupa, jel?
to sto si ti sebi umislio da je Bozija svjesnost nastala, tvoj problem i tvoja nelogika koja veze s vezom nema.
-
teodati
#5475 Re: Inteligentni Dizajn vs. Evolucija
Svjesnost je univerzalna, za bilo koje biće, ili postoji, dakle ima svoj početak, ili je nema, jednostavno, ne postoji svjesnost koja je svjesna a nikada nije postala svjesna, koja je to glupost, ne shvaćaš?Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 12:50teodati wrote: ↑13/07/2025 12:39Daj ti prouči neke pojmove pa onda da razgovaramo, ovako nema smisla, vječnost nema ni početka ni kraja, to je definicija koju i mala djeca znaju, dok svjesnost ima početak, kak to ide skupa, jel? To je bajka, samo kažem.Zehran82 wrote: ↑13/07/2025 12:07
odakle si ti to ustanovio, na osnovu cega, ko to ima uvid u vjecnost da moze reci ovako ili onako...sa 100% sigurnoscu?
veze ovo s vezom nema, nikakav to nije oksimoron da postoji svjesni Bog kao bice, svjestan sebe i svog stvaranja i svega sto postoji....i to sporediti sa okrugli trokut , pa ti covjece ne vlada nikako logikom onda ako je to tebi isto.
Jednom ćeš shvatiti to, garant.a odakle tebi uopste sinula ideja da Bozija svjesnost mora imati pocetak, razumijem da sve sto je nastalo mora imati pocetak i svog kreatora, ali Bog je oduvijek svjestan , nije mu svjesnost nadosla nekad, oduvijek je imao....dok svjesnost ima početak, kak to ide skupa, jel?
to sto si ti sebi umislio da je Bozija svjesnost nastala, tvoj problem i tvoja nelogika koja veze s vezom nema.