pazi sada dobro, jer ovo si sam trazio, a pisat cu sporije posto znam da ne znas citati brzo...teodati wrote: ↑17/06/2025 20:03Ok, kada se već praviš tako pametan iz matematike, daj kaži je li beskonačno puta metar isto veliko kao beskonačno puta kilometar?
Ajde, pokaži sad da se zbilja razumiješ u matematiku, možeš to pokazati na nekoliko množenja kakav će biti krajnji rezultat.
Izvoli, ploča je tvoja, e da.![]()
evo, pod punom svjesnoscu kazem: "je li beskonačno puta metar isto veliko kao beskonačno puta kilometar?"
sada ti meni pokusaj objasniti zasto ti meni govoris sta da kazem? svidja ti se da ponavljam za tobom?
pa, tebi nedostaje pismenosti da bi uopste znao postavio pitanje drug teodati... huh, sad smo jos jedan korak unazad. nije ni cudo da ti "knjiga" ide sporo... opet tesko, ali pokusat cemo to da rijesimo zajedno korak po korak... samo sada moramo praviti jos manje korake... ali ne brini se. uvijek imaj na umu onu : "i put oko svijeta zapocinje prvim korakom." (koliko god on mali bio)
no, ti tvrdis da ne mozes da vidis ni atome ni molekule!? pa ti kao da si iz 17. vijeka izasao ili ti treba bolja dioptrija. nikada se, kao dijete, nisi u bazenu igrao "utrostruci molekulu" ili kao stariji "atomski stoni tenis"? ne znam, popricaj sa prijateljima i pitaj ih o ovim igrama...
a poslastica za kraj:
"Izaija 45,6 Da se spozna od istoka sunca i od zapada njegova, da osim mene nema boga. Ja sam Gospod i nema drugoga."
istok sunca (cuj malim slovom Sunca) i zapada njegova (pa onda opet i Bog malim slovom? sta se ovo desava!?)... gdje se nalazi taj istok i zapad Sunca? mi ga na Zemlji odredismo prema Suncu, ali ko je odredio, i kako, gdje je ta istocna i zapadna strana Sunca? (Izaija?)