Najzesca Indonezija,1990ih samo 5% nosile hidzab, danas 85%

Ja ne bih bio tako oštar u opisu, iako se duboko protivim i hidzabu/nikabu i burki i marami, generalno- umotavanju. To vidim kao da religija pretvara zenu u predmet, objekt, čime joj se oduzima osnovno svojstvo ljudskog bića samim činom rodjenja. A rodjenjem smo svi, ama bas svi jednaki.Gli invincibili wrote: ↑20/06/2025 05:24 Hidzab je "ljudsko pravo" za ugnjetavane žene, žene nižeg intelekta koje nisu pročitale više od 10 knjiga u životu a da nisu religiozne, ili za žene koje su proživjele neku traumu pa u tome debilizmu našle neku utjehu
Nadam se da ćemo jednog dana se riješiti tog tužnog trenda kod nas
Osjecam neki duboki kompleks.Gli invincibili wrote: ↑20/06/2025 05:24 Hidzab je "ljudsko pravo" za ugnjetavane žene, žene nižeg intelekta koje nisu pročitale više od 10 knjiga u životu a da nisu religiozne, ili za žene koje su proživjele neku traumu pa u tome debilizmu našle neku utjehu
Nadam se da ćemo jednog dana se riješiti tog tužnog trenda kod nas
pošto si mi uputila direktno pitanje, da odgovorim:Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Moje je, kao i svake od nas, ljudsko/osnovno pravo da oblačimo ono što želimo.![]()
Da li ću sad čaršijom proći napucana sa frizurom ili ću biti pokrivena, zašto se o tome raspravlja, s kojim pravom?![]()
Teško za prihvatiti, a svaki od vas bi se pobunio da vas vaše partnerice oblače po svojoj želji, a kamo li mi koje vam nismo ništa?![]()
@kuli1961 ... kažeš pokrivena žena predmet, objekt... nećete mastrubirati nad fotografijom žene u hidžabu kao što to radite nad fotografijama napucanih i otkrivenih djevojka/žena, jel tako?
I? Ko je od te dvije vrste žena po odjevanju - predmet, objekt?
Zbilja, zašto ovoliku frku ne dižete zbog razgolićenosti??????![]()
Apsolutno se s tobom ne slažem.kuli1961 wrote: ↑20/06/2025 11:43pošto si mi uputila direktno pitanje, da odgovorim:Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Moje je, kao i svake od nas, ljudsko/osnovno pravo da oblačimo ono što želimo.![]()
Da li ću sad čaršijom proći napucana sa frizurom ili ću biti pokrivena, zašto se o tome raspravlja, s kojim pravom?![]()
Teško za prihvatiti, a svaki od vas bi se pobunio da vas vaše partnerice oblače po svojoj želji, a kamo li mi koje vam nismo ništa?![]()
@kuli1961 ... kažeš pokrivena žena predmet, objekt... nećete mastrubirati nad fotografijom žene u hidžabu kao što to radite nad fotografijama napucanih i otkrivenih djevojka/žena, jel tako?
da, činjenicom pokrivanja, muškarci su ženi dali atribut predmeta, i to svog predmeta, svog vlasništva, koje niko drugi ne smije da vidi. A ako vidi, žena je kriva, a ne muškarac, upravo onaj koji je ženi to nametnuo. Ko je tako nametnuo? Prorok, on nije žena.... Nije li tako?
Možda nije prikladan primjer, ali mi je definitivno bolesno da npr. ljeti vidim porodicu ili par, svejedno.. idu ulicom- on je u npr bermudama, tankoj majici, a ona pokrivena, manje ili više...a oboma je jednako vruće. Ili kupanje u moru, bazenu, jezeru u burkiniju?
Masturbacija, generalno, kao oblik seksualnog samozadovoljavanja se ne smatra devijacijom, ni sa medicinskog ni sa etičkog aspekta. Ona vrijedi za oba pola.
Predmet/objekt su obe -i pokrivena i razgolićena. Za razgolićenu ženu kazem da je "meso", dakle, opet predmet.
Ne dižem frku ni po pitanju pokrivene zene, niti razgolićene, iznosim mišljenje. No, ako se pojavi tema o razgolićenim ženama, možda budem dao komentar, ako ocijenim da treba da iskažem svoj stav.
P.S. primjera radi, ne gledam, ne pratim izbor za mis (bilo čega, zemlje, svijeta, ovoga-onoga) jer i to smatram prikazom mesa, ništa drugo.
Degutantan mi je i način oblačenja današnjih pjevačkih zvijezda, što lokalnih to "i šire" opskurno potenciraju svoje sekundarne seksualne karakteristike, na priprot, primitvan način.
Meni lično, mnogo je privlačnija žena decentno našminkana, sofisticirano, skladno obučena, od razgolićene, čije tijelo "kipi" u nazovi odjeći, tj. krpicama. A teorija da pokrivena žena stvara prostor za fantaziju, zamišljanje, imaginaciju u pravcu erotičnosti, senzualnosti- ne drži vodu.
Hoćemo li malo o zakonskim pravima, pa i praktičnom životu, žena u državama u kojima se nad fotografijama napucanih žena masturbira u odnosu na prava u državama u kojima su pokrivene, pogotovo nose burke. Prava žena u perverznoj Njemačkoj u odnosu na moralni Afganistan, na primjer? Obrazovanje, posao, sport, kultura itd.Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Davno nekada radio u banci(i posto mene problemi hoce) 3x nas pljackali i ti fazoni ( u 4 godine)Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Kako zavrsilo na krajuBiBi911 wrote: ↑20/06/2025 13:44Davno nekada radio u banci(i posto mene problemi hoce) 3x nas pljackali i ti fazoni ( u 4 godine)Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Dodje teta bar i dan danas mislim da je zemsko, nindza fazon. Daje karticu, licnu i trazi hiljadu maraka. Sta ja da radim tada. Ona je odbila sve sto smo joj nudili njenu facu ne smije niko vidjet(ja sam ruzan al ona nije valjda gora od mene).
Oni jer su se 3x bradonje cetnika stvorili tu za 2 sekunde da ja moram dat necije pare "njoj". Na bankomat nije htjela jer je to sejtansko.
Kako sa takvim bilo sta radit.
Ona u tom sigurnosnom pogledu vise nije insan vec komad tkanine preko necega.... .... sigurnosna prijetnja. Pew pew
Razgolicenost zasto da nekome smeta sto ti goliguzata hodas ko nece da gleda ne gleda. Ali i da se razgologuzas neko bi ti dosao i rekao e nemore to tako. De se uPristoji malo.
Primjer Barcelona po plazi mozes gola do pasa hodat cim sidjes sa pjeska 500€ kazna(i ako imas 3 u par mjeseci ides u tvorza)
Ono logicka vratolomija tipa, da nije obukla minic, ne bi je silovaoChloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Tada je otisla u centralu i skinula se pred nekom zenom. Poslije su joj ugasili racun.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 13:47Kako zavrsilo na krajuBiBi911 wrote: ↑20/06/2025 13:44Davno nekada radio u banci(i posto mene problemi hoce) 3x nas pljackali i ti fazoni ( u 4 godine)Chloe wrote: ↑20/06/2025 11:20 Ko o čemu, forumaši o ženama ...![]()
Dodje teta bar i dan danas mislim da je zemsko, nindza fazon. Daje karticu, licnu i trazi hiljadu maraka. Sta ja da radim tada. Ona je odbila sve sto smo joj nudili njenu facu ne smije niko vidjet(ja sam ruzan al ona nije valjda gora od mene).
Oni jer su se 3x bradonje cetnika stvorili tu za 2 sekunde da ja moram dat necije pare "njoj". Na bankomat nije htjela jer je to sejtansko.
Kako sa takvim bilo sta radit.
Ona u tom sigurnosnom pogledu vise nije insan vec komad tkanine preko necega.... .... sigurnosna prijetnja. Pew pew
Razgolicenost zasto da nekome smeta sto ti goliguzata hodas ko nece da gleda ne gleda. Ali i da se razgologuzas neko bi ti dosao i rekao e nemore to tako. De se uPristoji malo.
Primjer Barcelona po plazi mozes gola do pasa hodat cim sidjes sa pjeska 500€ kazna(i ako imas 3 u par mjeseci ides u tvorza)
Treba neki red, ali cesce Bogami ovi sto zele hidzab namecu( iran saudija itd) nego obrnutoJoseMujica wrote: ↑20/06/2025 13:59 najveća je glupost da država brani ili određuje kako će se ko oblačiti
kažem ovo misleći i na jedne i na druge, i ove što nameću i ove što braneVjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 14:04
Treba neki red, ali cesce Bogami ovi sto zele hidzab namecu( iran saudija itd) nego obrnutoJoseMujica wrote: ↑20/06/2025 13:59 najveća je glupost da država brani ili određuje kako će se ko oblačiti
Sto jedan bosnjo rekao… kako bi ja batine svakoj nasoj gologlavpj, bolje to nego da se przi u vatri.Tad mu jedna nasa zena rekla e neces taj film gledat u Bosni hebo te…(vjersko nesto)![]()
Ovako je nesto moja rodica kada joj je kcerka umrla. Njih dvoje su bili taj vjera fazon(ona pokrivena) i pricali kao sta sada, kako dalje. I on njoj u svemu tome kao to je Allah odlucio i tacka.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 14:04
Sto jedan bosnjo rekao… kako bi ja batine svakoj nasoj gologlavpj, bolje to nego da se przi u vatri.Tad mu jedna nasa zena rekla e neces taj film gledat u Bosni hebo te…(vjersko nesto)![]()
Jel skinula maramu?BiBi911 wrote: ↑20/06/2025 14:21Ovako je nesto moja rodica kada joj je kcerka umrla. Njih dvoje su bili taj vjera fazon(ona pokrivena) i pricali kao sta sada, kako dalje. I on njoj u svemu tome kao to je Allah odlucio i tacka.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑20/06/2025 14:04
Njoj pukne film zgrabi maramu sa glave skine i par rijeci koje su bas xxxx i sve mu u lice.
Pakas je nakon 5 dana priveo neku maloljetnu iz dzamije zamotanu mislim da nije u 10 godina 2x na mezar dosao em ne smije jer zna da ce ga svemirko odlezat em sto je pakas.
Xe xe xe
Sve je to stvar percepcije i odgoja._BataZiv_0809 wrote: ↑20/06/2025 15:02 Zena ima pravo na izbor da bude ugnjetavana.
Postavlja se pitanje je li ugnjetavana ako je sama izabrala.
Sta je starije kokos ili jaje?