House vas trola esso...esso_sa wrote: ↑09/06/2025 10:56Evo ti jedan, samo par stranica ranijeNaslovnica wrote: ↑09/06/2025 10:21Gdje si uopšte priočitao da je neko OVO izjavio na forumu?!ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebiJel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijete nekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt
![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#93001 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Naslovnica
#93002 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Niko nije napisao ono što je @ITNet ovdje iznio.esso_sa wrote: ↑09/06/2025 10:56Evo ti jedan, samo par stranica ranijeNaslovnica wrote: ↑09/06/2025 10:21Gdje si uopšte priočitao da je neko OVO izjavio na forumu?!ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebiJel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijete nekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt
![]()
Gaženje, tjeranje sa ceste i sl? De ba...
To što je @House - ušao si u moju traku u krivini, ne kontam, treba da se sklanjam i idem u provaliju zbog tebe? Normalno je malo se korigovati ako se može izbjeći, ali dovoditi sebe u opasnost zbog nekakvog Rossija?
- darius_maximus
#93003 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja u autu od tonu i po se osjećam nesigurno kad izađem na ulicu ponekad, kamoli da sjednem na motor.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 10:39Ljudi na forumu, a i generalno, ne mogu da shvate šta nekolicina nas, koji svakako nisu u crnim hronikama, nemaju udese sa motorom radi apsolutne 100% fokusiranosti na sve živo u saobraćaju i pored toga PUKOM srećom, pokušavaju ovdje da kažu.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
![]()
Nije svaki izvrnuti motor na vijestima u portalima završio tako svojom krivicom, ni divljanjem.
Narativ u kojem je svaki motor automatski kriv čim je izvrnut na cesti je razlog br.1 bahatog ponašanja prema motoristima u saobraćaju.
Ko ga jebe, svakako divljaju, neću ja bit kriv, ko ga jebe, skrenuću ja nek uspori, ko ga jebe, ja ću mu se zalijepiti u zadnji točak, nek ubrza, svakako jurcaju.
Opštom percepcijom, apsolutno je skinuta bilo kakva odgovornost sa vozača automobila za bilo kakav udes koji involvira motor, što doprinosi ovolikom broju udesa.
Razlozi za udese motorista i automobila su podjednako:
- neiskusni vozači motocikala i automobila
- brza vožnja motocikala i automobila
- korištenje mobitela u vožnji
- oduzimanje prednosti
- nepostojanje percepcije u javnosti da nije motor kriv za svaki udes
- opšti seljakluk i papanluk i nekultura u saobraćaju
- namjerno bahaćenje
Juče vozimo u grupi od 9 motocikala, spuštamo se sa Bjelašnice, vozimo 70 po ograničenju, automobili koji nam idu u susret i vide da idu u susret koloni motocikala, sijeku krivine bez izuzetka i po više od pola metra ulaze u našu traku iz suprotnog smjera.
Šta je mogući epilog? Povaljeno 5 motocikala sa vozačima u KUM-u, i komentari, samo se divlja na motorima, treba ih zabranit, majmuni na motorima, eto opet divljanje, divljaci.
Dosta je ba više ne može pod kožu, naučite se osnovnoj pristojnosti sad, kad vas već roditelji nisu naučili.
Imajte obzira u životu, ne košta ništa. Na kraju krajeva, 80% je vjernika u ovoj državi, uči li vas vjera čemu u životu?
Saobraćaj je svima isti i ovo što vidim ne zna se ko je gori, vozači automobila ili motora.
Ono što ću opet ponoviti je da nemam pojma kako vozači motora samouvjereno voze oko auta, kao da ih svi vide i poštuju i kao da 80% ljudi svakako nije pogubljeno za volanom.
Ne znam, ja bih se u nekom trenutku zapitao je li mi bitniji ah ili da živ ostanem.
Neće se ovdje ništa promijeniti po pitanju kulture, to se vidi iz aviona.
Samo su svi počeli još veća auta i SUV-ove uzimati.
- Filter
#93004 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sad vidim, naslagali se u dalmatinskoj, murija blokirala. Pa da se ko ne zajebe
- DaysleepeR
#93005 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja mislim da sam objektivan u svom postu.darius_maximus wrote: ↑09/06/2025 11:09Ja u autu od tonu i po se osjećam nesigurno kad izađem na ulicu ponekad, kamoli da sjednem na motor.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 10:39Ljudi na forumu, a i generalno, ne mogu da shvate šta nekolicina nas, koji svakako nisu u crnim hronikama, nemaju udese sa motorom radi apsolutne 100% fokusiranosti na sve živo u saobraćaju i pored toga PUKOM srećom, pokušavaju ovdje da kažu.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
![]()
Nije svaki izvrnuti motor na vijestima u portalima završio tako svojom krivicom, ni divljanjem.
Narativ u kojem je svaki motor automatski kriv čim je izvrnut na cesti je razlog br.1 bahatog ponašanja prema motoristima u saobraćaju.
Ko ga jebe, svakako divljaju, neću ja bit kriv, ko ga jebe, skrenuću ja nek uspori, ko ga jebe, ja ću mu se zalijepiti u zadnji točak, nek ubrza, svakako jurcaju.
Opštom percepcijom, apsolutno je skinuta bilo kakva odgovornost sa vozača automobila za bilo kakav udes koji involvira motor, što doprinosi ovolikom broju udesa.
Razlozi za udese motorista i automobila su podjednako:
- neiskusni vozači motocikala i automobila
- brza vožnja motocikala i automobila
- korištenje mobitela u vožnji
- oduzimanje prednosti
- nepostojanje percepcije u javnosti da nije motor kriv za svaki udes
- opšti seljakluk i papanluk i nekultura u saobraćaju
- namjerno bahaćenje
Juče vozimo u grupi od 9 motocikala, spuštamo se sa Bjelašnice, vozimo 70 po ograničenju, automobili koji nam idu u susret i vide da idu u susret koloni motocikala, sijeku krivine bez izuzetka i po više od pola metra ulaze u našu traku iz suprotnog smjera.
Šta je mogući epilog? Povaljeno 5 motocikala sa vozačima u KUM-u, i komentari, samo se divlja na motorima, treba ih zabranit, majmuni na motorima, eto opet divljanje, divljaci.
Dosta je ba više ne može pod kožu, naučite se osnovnoj pristojnosti sad, kad vas već roditelji nisu naučili.
Imajte obzira u životu, ne košta ništa. Na kraju krajeva, 80% je vjernika u ovoj državi, uči li vas vjera čemu u životu?
Saobraćaj je svima isti i ovo što vidim ne zna se ko je gori, vozači automobila ili motora.
Ono što ću opet ponoviti je da nemam pojma kako vozači motora samouvjereno voze oko auta, kao da ih svi vide i poštuju i kao da 80% ljudi svakako nije pogubljeno za volanom.
Ne znam, ja bih se u nekom trenutku zapitao je li mi bitniji ah ili da živ ostanem.
Neće se ovdje ništa promijeniti po pitanju kulture, to se vidi iz aviona.
Samo su svi počeli još veća auta i SUV-ove uzimati.
Ono što tražim je da se i ovdje jednako tretira svaki udes, nebitno je li automobil ili motor.
Tj. ono što ponavljam ovdje godinama, da se ne donose zaključci prije nego se znaju okolnosti nesreće.
A postoje kanali i da se utiče na press službu MUP-a da naknadno komunicira okolnosti nesreće, barem onih koje izazovu uznemirenost građana.
- DaysleepeR
#93006 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Svojevremeno, na diskusiji oko SJJ i LCC carriera, nastupao si jako samouvjereno, naoko potkovan znanjem i podacima.drndalo wrote: ↑09/06/2025 10:55Druze, nisam ti ja sjekao krivine uz Bjelasnicu, nemoj na meni istresati sav nakupljeni jad i cemer ostalih vozaca. Nikakvo zakopavanje nije u toku, to samo ti mislis. Mi ne znamo da li je motociklista koji je u bolnici u stanju da bude ispitan(a), ili je u zivotno ugrozenom stanju. Nadam se da je bolje, pa kako god. Kako mozes znati KO NIJE ODGOVORAN ako kao patrola dodjes 4 min. kasnije i nemas pojma kako je tacno doslo do karambola??? Dakle, sve se dokumentuje, slika, mjeri, uzimaju podaci svjedoka, izjave. I onda se sve to kasnije uklapa u jednu pricu koja ce najvjerovatnije biti tacna. Uvijek neki svjedok moze nesto vidjeti/protumaciti drugacije od drugih.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 10:30Nemoj više molim te. Samo se zakopavaš.drndalo wrote: ↑09/06/2025 10:03
Ne, ne znas citati nista sto ne ide u tvoj narativ!
Samo privodjenje ucesniku u teskoj saobracajnoj nesreci nije nikakav dokaz njegove krivice. Nego procesna radnja u procesu istrage te nesrece. Ali ti to ocito neces shvatiti. Nastavak moje misli je takodjer rekao i da bi s obzirom na posljedice nesrece, i drugi(a) ucesnik(ca) u nesreci, da nije u bolnici u ozbiljnom stanju bio(la) u policiji pod ispitnim radnjama.
I onda kad policija zavrsi sve svoje zadatke u dokumentovanju te nesrece, oboje bi bili pusteni kuci da cekaju Tuzilastvo/Sud da odrade svoj dio posla.
Prvo može se uhapsiti i osoba koja je u bolnici ili na liječenju.
Do fizičkog privođenja dođe onog momenta kada se hospitalizacija ili liječenje okonča.
Na kraju krajeva, osoba koja je hospitalizirana se može saslučati u bolnici.
Jedini kojeg ne hapse niti privode je onaj koji nije odgovoran.
Opet ti kazem, procitaj od pocetka sta sam legitimno pitao Esu, da li je takav scenario moguc? Jer je meni bio moguc. Nisam rekao da je bilo tako, ima ko treba da utvrdi sve cinjenice, ali po onome sto sam vidio sa mjesta udesa, to je bilo moguce. Time takodjer nisam tvrdio ni da je drugi vozac prav, jer ako postoje drugi podaci koji se ne vide sa mjesta udesa, i njegova krivica je vrlo moguca.
Ja "kao napadam" motoriste, a ti ih "kao branis"...
Vjernik nisam, hvala na pitanju ali vrlo pristojno celjade jesam... Tako da se od mene ne moras(te) braniti, ja gdje vam necu pomoci, odmoci necu sigurno. A da za volanima ima svakakve budale i kompleksasa, ima i za izvoz.
Apsolutno sve što si rekao si ispao u krivu.
Tebi se nisam obraćao niti te imao na umu kada sam pisao šta sam pisao.
Molim te da se ne osjećaš prozvanim jer nisi.
Na svoje mišljenje imaš pravo, ali mene ne zanima jer je apsolutno pogrešno i netačno.
Trebaš da shvatiš da si apsolutno neravnopravan u ovom razgovoru.
Kada budeš imao A kategoriju sa preko 20 godina iskustva pa možda možemo razmijeniti mišljenja.
Do tada, ja te molim da svoje laičke poglede prema vožnji motocikla ne dijeliš ovdje, dovodiš manje iskusne u zabludu.
-
Naslovnica
#93007 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... /250609052
Kurtoni kao dokazni materijal, pazite se jebači.

Kurtoni kao dokazni materijal, pazite se jebači.

-
ITNet
#93008 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma hajde molim te tko je pisao sad neka vadiona, pisu se ovdje nebuloze svako malo pa i par stranica unazad, trebam sad svaki da ti nadjem i qvotam nestoNaslovnica wrote: ↑09/06/2025 11:07Niko nije napisao ono što je @ITNet ovdje iznio.
To što je @House - ušao si u moju traku u krivini, ne kontam, treba da se sklanjam i idem u provaliju zbog tebe? Normalno je malo se korigovati ako se može izbjeći, ali dovoditi sebe u opasnost zbog nekakvog Rossija?
Aha kolega kao trola kad je izjavio to da bi pokosio nekog motoristu da je u njegovoj traci, a eto i ti bi ga pokosio ako je motorista slucajno u tvojoj traci, A to nije zagovaranje, jel to ti je ok? Ne treba mu se mozda pomaknuti da se izbjegne sudar?
U koju crnu provaliju nije KAMION da ide na tebe, motor je u pitanju sirine 20cm mozes se maknuti malo u stranu ako se desi neka situacija, Kontas? Znas li koliko puta se mora motorista maknuti u stranu jer neki debil sa autom pretice? I po prekidanoj i po punoj, sjeku se krivine, lola te vidi da si motoru i krene da pretice prema tebi, jer eto mozes se ti sa motorom se maknuti. Pa gledaj sudara i sta rade debili na cestama preticu vise gdje ne treba nego da treba, Daj ba citate li sta pisete.
Svaki motorista kad sjedne da vozi mora vise brinuti o debilima u autima nego sto neko u autu mora brinuti o debilima na motoru
-
Sid the sloth
#93009 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kakvih crnih 95%, ovako ih ne nastrada ni 5%. Vecina ih nastrada onako kao akademik Spahovic.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
![]()
Ovaj debil s autom bi ovako skrenuo vjerovatno i da mu je u susret isao Golf. A da je kamion malo bi se zamislio i sacekao.
- Ateista
#93010 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prema informacijama koje su iznijete ovdje, spahovic je nastradao upravo na nacin jako slican ovom.Sid the sloth wrote: ↑09/06/2025 12:12Kakvih crnih 95%, ovako ih ne nastrada ni 5%. Vecina ih nastrada onako kao akademik Spahovic.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebiJel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijetenfnekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt
![]()
Niti vozim motor niti imam namjeru da branim tog idiota, samo treba biti realan.
-
Naslovnica
#93011 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pišu se svakakve vadione i nebuloze.ITNet wrote: ↑09/06/2025 12:08Ma hajde molim te tko je pisao sad neka vadiona, pisu se ovdje nebuloze svako malo pa i par stranica unazad, trebam sad svaki da ti nadjem i qvotam nestoNaslovnica wrote: ↑09/06/2025 11:07Niko nije napisao ono što je @ITNet ovdje iznio.
Aha kolega kao trola kad je izjavio to da bi pokosio nekog motoristu da je u njegovoj traci, a eto i ti bi ga pokosio ako je motorista slucajno u tvojoj traci, A to nije zagovaranje, jel to ti je ok? Ne treba mu se mozda pomaknuti da se izbjegne sudar?
U koju crnu provaliju nije KAMION da ide na tebe, motor je u pitanju sirine 20cm mozes se maknuti malo u stranu ako se desi neka situacija, Kontas? Znas li koliko puta se mora motorista maknuti u stranu jer neki debil sa autom pretice? I po prekidanoj i po punoj, sjeku se krivine, lola te vidi da si motoru i krene da pretice prema tebi, jer eto mozes se ti sa motorom se maknuti. Pa gledaj sudara i sta rade debili na cestama preticu vise gdje ne treba nego da treba, Daj ba citate li sta pisete.
Svaki motorista kad sjedne da vozi mora vise brinuti o debilima u autima nego sto neko u autu mora brinuti o debilima na motoru
Ali što se tiče motoriste u mojoj traci - kao prvo, nema on šta da traži u mojoj traci (kao i ja u njegovoj).
On sam sebe ugrožava ako je u tuđoj traci. Šta ti radiš u tuđoj traci?
Što se tiče micanja 20cm u stranu, lakše je onom na motoru iskontrolisati tih 20cm (ako je iole normalan), nego šticaru.
Pa ti kalkuliši kada siječeš nepreglednu krivinu ko je tamo. U svakom slučaju, sam si sebi kriv ako svjesno siječeš krivinu.
Kao drugo, naravno da ću se pomaći i neću svjesno ići da ubijem debila, ali ako ga ne mogu izbjeći bez rizika, ne pada mi na pamet da ja izlijećem sa ceste u provaliju ili na livadu, pa ti to protumači kako hoćeš.
To šta rade ovi u automobilima je sasvim irelevantno u kontekstu ove priče i svima poznato.
Ova priča je isključivo vezana za one motoriste koji svjesno ulaze u rizike dovodeći sebe i druge u opasnost.
Ja itekako čitam šta pišem ali izgleda da ti ne čitaš šta pišeš.
- Ateista
#93012 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije nase da se bavimo takvim budalama i glumimo policiju ili ko zna sta. Postoji policija, institucije i zakoni gdje je jasno definisano sta je kaznjivo a sta ne. Ako neko remeti javni red i mir, istice zakonom zabranjena obiljezja ili bilo sta drugo, snimis i prijavis. Sve drugo vodi u anarhiju i mogucnost da svaki pojedinac za sebe odredjuje sta je ispravno a sta nije, ko sta smije reci, nositi...Sid the sloth wrote: ↑08/06/2025 16:47Ne bih se bas slozio. Mozda nekad ranije u zivotu bih, ali me je puno puta kostalo "ma pusti budalu" i onda budale zavladale jer smo ih pustali.Ateista wrote: ↑08/06/2025 14:49Jasno je da mu je bio cilj da provocira, ali odgovor na verbalne provokacije i podjebavanje bi valjda trebalo da bude ili ignorisanje (kod civilizovanih ljudi), ili ako neko bas zeli spusti se na taj nivo i uzvrati istom mjerom - verbalnim provokacijama.Sid the sloth wrote: ↑08/06/2025 10:30
Jaoooo nevinasca draga, on je samo pjevao svoju omiljenu pjesmu a nije imao pojma sta ona znaci i da nekome vrijedja emocije. Slucajno je pjevusio u Sarajevu pa mu je akademski trebalo skrenuti paznju na to.
Svaka cast za ekipu koja je djelovala propisno i najpostenije moguce.
Prebiti nekoga zbog verbalne provokacije je spustanje na jos nizi nivo i nikad ne moze biti opravdano, koliko god neko provocirao i trazio belaj.
Ovaj ce razmisliti drugi put gdje ce pjevusiti.
- drndalo
#93013 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
OK, izvinjavam se sto sam pomislio da sam ja prozvan. Drago mi je da nisam jer mi to nije bila namjera. Namjera je bila skrenuti paznju Esi u tom momentu jer je motoristu odmah branio kao pravog, a ni danas mi to ne mozemo tacno znati. Ili barem vecina od nas, koji nemaju pristupa skupljenim dokazima sa lica mjesta.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 11:27Svojevremeno, na diskusiji oko SJJ i LCC carriera, nastupao si jako samouvjereno, naoko potkovan znanjem i podacima.drndalo wrote: ↑09/06/2025 10:55Druze, nisam ti ja sjekao krivine uz Bjelasnicu, nemoj na meni istresati sav nakupljeni jad i cemer ostalih vozaca. Nikakvo zakopavanje nije u toku, to samo ti mislis. Mi ne znamo da li je motociklista koji je u bolnici u stanju da bude ispitan(a), ili je u zivotno ugrozenom stanju. Nadam se da je bolje, pa kako god. Kako mozes znati KO NIJE ODGOVORAN ako kao patrola dodjes 4 min. kasnije i nemas pojma kako je tacno doslo do karambola??? Dakle, sve se dokumentuje, slika, mjeri, uzimaju podaci svjedoka, izjave. I onda se sve to kasnije uklapa u jednu pricu koja ce najvjerovatnije biti tacna. Uvijek neki svjedok moze nesto vidjeti/protumaciti drugacije od drugih.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 10:30
Nemoj više molim te. Samo se zakopavaš.
Prvo može se uhapsiti i osoba koja je u bolnici ili na liječenju.
Do fizičkog privođenja dođe onog momenta kada se hospitalizacija ili liječenje okonča.
Na kraju krajeva, osoba koja je hospitalizirana se može saslučati u bolnici.
Jedini kojeg ne hapse niti privode je onaj koji nije odgovoran.
Opet ti kazem, procitaj od pocetka sta sam legitimno pitao Esu, da li je takav scenario moguc? Jer je meni bio moguc. Nisam rekao da je bilo tako, ima ko treba da utvrdi sve cinjenice, ali po onome sto sam vidio sa mjesta udesa, to je bilo moguce. Time takodjer nisam tvrdio ni da je drugi vozac prav, jer ako postoje drugi podaci koji se ne vide sa mjesta udesa, i njegova krivica je vrlo moguca.
Vjernik nisam, hvala na pitanju ali vrlo pristojno celjade jesam... Tako da se od mene ne moras(te) braniti, ja gdje vam necu pomoci, odmoci necu sigurno. A da za volanima ima svakakve budale i kompleksasa, ima i za izvoz.
Na svoje mišljenje imaš pravo, ali mene ne zanima jer je apsolutno pogrešno i netačno.
Kada budeš imao A kategoriju sa preko 20 godina iskustva pa možda možemo razmijeniti mišljenja.
Do tada, ja te molim da svoje laičke poglede prema vožnji motocikla ne dijeliš ovdje, dovodiš manje iskusne u zabludu.
Ja sam potpuno svjestan svog nepoznavanja motociklistickog zivota u BiH, i zato JAKO RIJETKO komentarisem iste, osim kada je nesto u suprotnosti sa zdravim razumom. Ne volim ne biti u pravu, ali kada mi se dokaze, znam se cak i izvinuti, tesko ali progutam.
Sto se avijacije tice, znam ponesto, ponesto naucim, iznadprosjecno pratim to i znanje mi je iznadprosjecno. Misljenje takodjer imam cesto, nekada tacno, nekada mi se dokaze drugacije. Volio bih znati u cemu sam sve to ispao potpuno u krivu? Ovo naravno nije tema za to, a mozes mi napisati i na PP sve moje "krivice" ako ti se dadne.
-
Sid the sloth
#93014 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Netacno. Udes jeste bio slican ali je Spahovic nastradao jer je vozio preko 100KM/h. Sto ovaj vozac sa videa nije nastradao (iako mi se cini da ni on nema punu opremu)?Ateista wrote: ↑09/06/2025 12:14Prema informacijama koje su iznijete ovdje, spahovic je nastradao upravo na nacin jako slican ovom.Sid the sloth wrote: ↑09/06/2025 12:12Kakvih crnih 95%, ovako ih ne nastrada ni 5%. Vecina ih nastrada onako kao akademik Spahovic.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebiJel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijetenfnekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt
![]()
Niti vozim motor niti imam namjeru da branim tog idiota, samo treba biti realan.
Kad se vozi po ogranicenju, bar po gradu, i u slucaju udesa vjerujem da bi vecina motorista prosli sa blazim ozljedama uz naravno adekvatnu opremu a ne japanke i Armani majica.
-
Naslovnica
#93015 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ateista wrote: ↑09/06/2025 12:20Nije nase da se bavimo takvim budalama i glumimo policiju ili ko zna sta. Postoji policija, institucije i zakoni gdje je jasno definisano sta je kaznjivo a sta ne. Ako neko remeti javni red i mir, istice zakonom zabranjena obiljezja ili bilo sta drugo, snimis i prijavis. Sve drugo vodi u anarhiju i mogucnost da svaki pojedinac za sebe odredjuje sta je ispravno a sta nije, ko sta smije reci, nositi...Sid the sloth wrote: ↑08/06/2025 16:47Ne bih se bas slozio. Mozda nekad ranije u zivotu bih, ali me je puno puta kostalo "ma pusti budalu" i onda budale zavladale jer smo ih pustali.Ateista wrote: ↑08/06/2025 14:49
Jasno je da mu je bio cilj da provocira, ali odgovor na verbalne provokacije i podjebavanje bi valjda trebalo da bude ili ignorisanje (kod civilizovanih ljudi), ili ako neko bas zeli spusti se na taj nivo i uzvrati istom mjerom - verbalnim provokacijama.
Prebiti nekoga zbog verbalne provokacije je spustanje na jos nizi nivo i nikad ne moze biti opravdano, koliko god neko provocirao i trazio belaj.
Ovaj ce razmisliti drugi put gdje ce pjevusiti.
E da je neko drugi ovo napisao pa hajde...
- DaysleepeR
#93016 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ono što zabrinjava je da si uredno krenuo da dovodiš u pitanje odustvo krivice motocikliste, ali si ostao nijem i imun na postove i postove gdje se ne samo motociklista proglašava krivim, nego se takvi postovi kite sa dodacima kako je to potpuno očekivano i neka je i divljaju i ostale generalizacije.drndalo wrote: ↑09/06/2025 12:23OK, izvinjavam se sto sam pomislio da sam ja prozvan. Drago mi je da nisam jer mi to nije bila namjera. Namjera je bila skrenuti paznju Esi u tom momentu jer je motoristu odmah branio kao pravog, a ni danas mi to ne mozemo tacno znati. Ili barem vecina od nas, koji nemaju pristupa skupljenim dokazima sa lica mjesta.DaysleepeR wrote: ↑09/06/2025 11:27Svojevremeno, na diskusiji oko SJJ i LCC carriera, nastupao si jako samouvjereno, naoko potkovan znanjem i podacima.drndalo wrote: ↑09/06/2025 10:55
Druze, nisam ti ja sjekao krivine uz Bjelasnicu, nemoj na meni istresati sav nakupljeni jad i cemer ostalih vozaca. Nikakvo zakopavanje nije u toku, to samo ti mislis. Mi ne znamo da li je motociklista koji je u bolnici u stanju da bude ispitan(a), ili je u zivotno ugrozenom stanju. Nadam se da je bolje, pa kako god. Kako mozes znati KO NIJE ODGOVORAN ako kao patrola dodjes 4 min. kasnije i nemas pojma kako je tacno doslo do karambola??? Dakle, sve se dokumentuje, slika, mjeri, uzimaju podaci svjedoka, izjave. I onda se sve to kasnije uklapa u jednu pricu koja ce najvjerovatnije biti tacna. Uvijek neki svjedok moze nesto vidjeti/protumaciti drugacije od drugih.
Ja sam potpuno svjestan svog nepoznavanja motociklistickog zivota u BiH, i zato JAKO RIJETKO komentarisem iste, osim kada je nesto u suprotnosti sa zdravim razumom. Ne volim ne biti u pravu, ali kada mi se dokaze, znam se cak i izvinuti, tesko ali progutam.
Sto se avijacije tice, znam ponesto, ponesto naucim, iznadprosjecno pratim to i znanje mi je iznadprosjecno. Misljenje takodjer imam cesto, nekada tacno, nekada mi se dokaze drugacije. Volio bih znati u cemu sam sve to ispao potpuno u krivu? Ovo naravno nije tema za to, a mozes mi napisati i na PP sve moje "krivice" ako ti se dadne.
To te recimo nije trigerovalo da kažeš sačekajte ljudi da utvrdimo okolnosti.
Ali jesi napravio salto mortale mrtav hladan sa argumentom da ne samo da hapšenje vozača nije dokaz njegove krivice, nego čak više dokaz njegove nevinosti, jer se uvijek hapse vozači kod nesreća sa teškim tjelesnim povredama, što naravno nije tačno.
Što se tiče zadnjeg pasusa, ja poštujem stvarno svakoga ko voli neku materiju i o istoj uči.
Probaj shvatiti da ja motore ŽIVIM. Učim i teorijski i praktično, svaki dan.
Vožnja motocikla je mnogo više od preživljavanja naših cesta, postoje normalnije države i ceste gdje je mnogo važno znati nešto i kakve gume imaš a kakve ti trebaju, tehnike vožnje u raznim uslovima, specifikacije opreme za razne namjene, itd. itd.
Ako smatraš da neko treba pokazati respekt prema tvom znanju avijacije, pokaži i ti respekt prema mom znanju oko motocikala.
I ne samo mom, ima ovdje još ljudi koji su iskusniji ili više znaju nego ja, i jave se i kažu razumne stvari.
Za kraj najvažnije, nešto što rijetko ko od ljudi koji nisu u tome razmišlja.
Motociklisti su u najvećem broju solidarni, jedinstveni, imaju isti cilj.
Ima nas u svim porama društva, jako smo uvezani i imamo sjajne konekcije.
Najvažnije od svega, konstantno se borimo za svoja prava.
Nakon godina i godina uspjeli smo dobiti jeftinije cijene za autoput.
Izborićemo se i za ostale stvari koje nam nisu pružene.
Opoziciju nemamo.
Vremenom će sve ove situacije gdje se neko osjeti nadmoćnijim i prosipa silu nestati, ili biti žestoko sankcionisano.
Strpljen - spašen.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- DaysleepeR
#93018 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je ono što se vjerovatno desilo sinoć u Patriotske lige...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#93019 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
imo je sreće pri padu vjerojatno motor manje mase
- drndalo
#93020 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@DaysleepeR
Pravo da ti kazem, ne da mi se sada tacno iscitavati sve sta je napisano o ovom udesu prije nego sam i ja napisao nesto, konkretno potaknutim apriornim odbijanjem moguce krivice (i) motoriste. Na to jesam trigerovan, jer svi mi vidimo svaki dan oko sebe hiljade debilskih situacija, od mene samog pa nadalje.
Namjera mi nije bila niti napadati motoristu po svaku cijenu, niti braniti ambulantistu, niti obratno. A nekako ispada da ja ne vicem "sacekajmo" za sviju, nego samo za neke. A nije tako.
Sta mislis zasto mi je Kalimero u avataru...? Onako?
I da dovedem ovu raspravu pred kraj, drago mi je da svoje ganajate i uspijevate u tome, kao Kalimero uvijek sam za to. Imam par drugova koji ozbiljno voze u vasim krugovima i sviju koje znam su ok ljudi, sto ne znaci da ne mogu pogrijesiti, kao i ostali ljudi. Kod vas je to samo opasnije, i otud i one moje ranije opaske da ako vam pomoci necu, necu ni odmoci.
Pravo da ti kazem, ne da mi se sada tacno iscitavati sve sta je napisano o ovom udesu prije nego sam i ja napisao nesto, konkretno potaknutim apriornim odbijanjem moguce krivice (i) motoriste. Na to jesam trigerovan, jer svi mi vidimo svaki dan oko sebe hiljade debilskih situacija, od mene samog pa nadalje.
Namjera mi nije bila niti napadati motoristu po svaku cijenu, niti braniti ambulantistu, niti obratno. A nekako ispada da ja ne vicem "sacekajmo" za sviju, nego samo za neke. A nije tako.
I da dovedem ovu raspravu pred kraj, drago mi je da svoje ganajate i uspijevate u tome, kao Kalimero uvijek sam za to. Imam par drugova koji ozbiljno voze u vasim krugovima i sviju koje znam su ok ljudi, sto ne znaci da ne mogu pogrijesiti, kao i ostali ljudi. Kod vas je to samo opasnije, i otud i one moje ranije opaske da ako vam pomoci necu, necu ni odmoci.
- DaysleepeR
#93021 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Apsolutno je nemoguće da bilo kome drugom više smetaju motociklisti bez kaciga, bez tablica, sa pokrivenim tablicama, divljaci i sl. od regularnih motociklista.drndalo wrote: ↑09/06/2025 12:53 @DaysleepeR
Samo imajte to na umu.
Na nedavnu dobro propraćenu nesreću n Skenderiji ja sam recimo ostao bez komentara, jer se nema tu šta reći.
S druge strane, kada vidim kako ljudi orgijaju i naslađuju se tuđom nesrećom bez obzira da li je u pitanju regularan ili neregularan motociklista, tu ne mogu ostati nijem, jer sam svjedočio ovdje raznim orgijanjima za nesreće ljudi koje sam znao lično i za nesreće čije sam okolnosti znao.
Nema smisla to raditi, ima nas i klošara i doktora i svega između, nikad ne znaš da li je čovjek koji ti je danas spasio život motociklista, da bi se ti sutra naslađivao kad vidiš na portalu da je poginuo.
-
last mohicans
#93022 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ustade ovaj brat ko vojnik na zvono. Je li imao teže povrede, dobro je opalio, ali je preletio preko auta, izgleda da mu je to bila olakasavajuca okolnost. Debil iz auta i ne izlazi dok je motorista ustao i hoda.Ateista wrote: ↑09/06/2025 12:14Prema informacijama koje su iznijete ovdje, spahovic je nastradao upravo na nacin jako slican ovom.Sid the sloth wrote: ↑09/06/2025 12:12Kakvih crnih 95%, ovako ih ne nastrada ni 5%. Vecina ih nastrada onako kao akademik Spahovic.ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste![]()
![]()
-
last mohicans
#93023 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da nam @karanana ne izgubi mjesto za ispuhivanje. Ima na avazu zamagljene slike, vala nisu čemu, sem tetovirane plavke.Naslovnica wrote: ↑09/06/2025 11:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/velika- ... 25 0609052
Kurtoni kao dokazni materijal, pazite se jebači.![]()
![]()
- DaysleepeR
#93024 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U stanju šoka je sve moguće, isto tako može za 10 sekundi izgubiti svijest ili skontati da ima polomljenih udova ili potres mozga.last mohicans wrote: ↑09/06/2025 13:07Ustade ovaj brat ko vojnik na zvono. Je li imao teže povrede, dobro je opalio, ali je preletio preko auta, izgleda da mu je to bila olakasavajuca okolnost. Debil iz auta i ne izlazi dok je motorista ustao i hoda.Ateista wrote: ↑09/06/2025 12:14Prema informacijama koje su iznijete ovdje, spahovic je nastradao upravo na nacin jako slican ovom.Sid the sloth wrote: ↑09/06/2025 12:12
Kakvih crnih 95%, ovako ih ne nastrada ni 5%. Vecina ih nastrada onako kao akademik Spahovic.
Udario je on glavom dobro sto u auto što u kontrolnu tablu na motoru.
Moguće su višestruke unutrašnje povrede, slomljena rebra, napuknuta slezena, ključna kost, itd.
-
nekome