ITNet wrote: ↑09/06/2025 09:57
Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste
Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebi

Jel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijete nekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt
Ljudi na forumu, a i generalno, ne mogu da shvate šta nekolicina nas, koji svakako nisu u crnim hronikama, nemaju udese sa motorom radi apsolutne 100% fokusiranosti na sve živo u saobraćaju i pored toga PUKOM srećom, pokušavaju ovdje da kažu.
Nije svaki izvrnuti motor na vijestima u portalima završio tako svojom krivicom, ni divljanjem.
Narativ u kojem je svaki motor automatski kriv čim je izvrnut na cesti je razlog br.1 bahatog ponašanja prema motoristima u saobraćaju.
Ko ga jebe, svakako divljaju, neću ja bit kriv, ko ga jebe, skrenuću ja nek uspori, ko ga jebe, ja ću mu se zalijepiti u zadnji točak, nek ubrza, svakako jurcaju.
Opštom percepcijom, apsolutno je skinuta bilo kakva odgovornost sa vozača automobila za bilo kakav udes koji involvira motor, što doprinosi ovolikom broju udesa.
Razlozi za udese motorista i automobila su podjednako:
- neiskusni vozači motocikala i automobila
- brza vožnja motocikala i automobila
- korištenje mobitela u vožnji
- oduzimanje prednosti
- nepostojanje percepcije u javnosti da nije motor kriv za svaki udes
- opšti seljakluk i papanluk i nekultura u saobraćaju
- namjerno bahaćenje
Juče vozimo u grupi od 9 motocikala, spuštamo se sa Bjelašnice, vozimo 70 po ograničenju, automobili koji nam idu u susret i vide da idu u susret koloni motocikala, sijeku krivine bez izuzetka i po više od pola metra ulaze u našu traku iz suprotnog smjera.
Šta je mogući epilog? Povaljeno 5 motocikala sa vozačima u KUM-u, i komentari, samo se divlja na motorima, treba ih zabranit, majmuni na motorima, eto opet divljanje, divljaci.
Dosta je ba više ne može pod kožu, naučite se osnovnoj pristojnosti sad, kad vas već roditelji nisu naučili.
Imajte obzira u životu, ne košta ništa. Na kraju krajeva, 80% je vjernika u ovoj državi, uči li vas vjera čemu u životu?