SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zdruzdjo

#92976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

nepass1 wrote: 09/06/2025 00:31
Veceras lik kod gimnazije na dobrinji proleti kroz crveno. Auta ispred njega vec stoje na semaforu. Puni gas i kroz debelo crveno. Pjesaci hodaju, bas dosta pjesaka. Auto ceka da sa onog parkinga izadje.
Realno motoristi sami sebe ubijaju.
Znam za praksu da to rade na semaforima na sporednijim ulicama. Naravno da to ne podrzavam. Da se ne lazemo ima i auta sa istom praksom da to rade. Idem rano ujutro na posao i iznenadim se koliko ima takvih slucajeva.

Samo ovo sto je ona spucala je glavna ulica, puna saobracaja, sa tri trake, u sred dana....
Mislim, bas moras igrati ruski rulet da tu prodjes na crveno.
Ne glorifikujem niti romantiziram situaciju sa debilima na motorima. Vidim, nisam ni ignorantan ni glup . Samo ne mora se odmah uklizavati sa predrasudama i sve stavljati pod isto zvono i kačiti odmah krst na ledja "ona je kriva".
Last edited by zdruzdjo on 09/06/2025 07:04, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#92977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Naslovnica wrote: 08/06/2025 15:14
Šta bi sa onim policijom na biciklima i motorima, to su izgleda ukinuli?
Bicikliste policajce su ukinuli prije nekih dvije-tri godine. Sto je bas steta. Agilni, brzi, okretni,....jedno vrijeme je znao biti ljeti jedan oko studentskih domova. To valjda rejon bio. Bas je valjao tu. Uleti na raskrsnicu ako je zaguzvalo, raščisti na brzinu i skloni se. Jednom sam vadio iz auta momka iz izvrnutog auta ba bok bas na toj raskrsnici. Jedan od tih biciklo policajaca je zajedno sa mnom se fakat verao po autu da izvucemo momka. Krvav ja krvav i on.
A motorista policajaca ima par po gradu se ponekad vozaju glavnom dzadom. Vecinom love skuterase.
Kazu da ima jedan o njih na motoru(starija garda) koji materi ne bi oprostio niti ne bi zaganjao.
muha_sa

#92978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

zdruzdjo wrote: 09/06/2025 07:04
Bicikliste policajce su ukinuli prije nekih dvije-tri godine. Sto je bas steta. Agilni, brzi, okretni,....jedno vrijeme je znao biti ljeti jedan oko studentskih domova. To valjda rejon bio. Bas je valjao tu. Uleti na raskrsnicu ako je zaguzvalo, raščisti na brzinu i skloni se. Jednom sam vadio iz auta momka iz izvrnutog auta ba bok bas na toj raskrsnici. Jedan od tih biciklo policajaca je zajedno sa mnom se fakat verao po autu da izvucemo momka. Krvav ja krvav i on.
A motorista policajaca ima par po gradu se ponekad vozaju glavnom dzadom. Vecinom love skuterase.
Kazu da ima jedan o njih na motoru(starija garda) koji materi ne bi oprostio niti ne bi zaganjao.
U subotu prošetah Velikom alejom i vidjeh policajca na biciklu. Baš se zijanih--otkud on :D
kabal1337

#92979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

kazu da je taj stariji otisao u penziju :?
zdruzdjo

#92980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

muha_sa wrote: 09/06/2025 07:09

U subotu prošetah Velikom alejom i vidjeh policajca na biciklu. Baš se zijanih--otkud on :D
Znaci da jos postoje. Hajde drago mi je.
Svi ovi mladi policajci sto se tek zaposle, bih ih natakatio na biciklo i da peku polako zanat po naseljima, raskrsnicama, a i da malo kondiciju nabiju.
liyf

#92981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by liyf »

Naslovnica wrote: 08/06/2025 22:55
liyf wrote: 08/06/2025 21:35

Motori su aktivni samo ljeti, a policajci van ljeta rade u autima
Policija na motoru radi ljeti?
Kalendarski ili?
Ja se ne sjećam kada sam ih zadnji put vidio.
Pa tako nekako, ili prije ljeta u slučaju ove godine gdje su već aktivni zbog vrućina.

Kad motori izađu na cestu, izađu i oni otprilike. Ako bas nemos da ih nadjes, na glavnoj cesti u gradu vazda budu, ganjaju se sa kockastim brudonjama u jakim autima
nekome

#92982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nekome »

kazu spahovic zakucao 180 na motoru
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#92983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

Ako je mjerac ostao na 180 onda vjerujem
Sjoo bombi
DaysleepeR

#92984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Imao je povrede koje korespondiraju sa jako velikom brzinom.
r_faruk

#92985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by r_faruk »

drndalo wrote: 08/06/2025 21:13 StrucLJace, to sto je on priveden, za ucesce u teskoj saobracajnoj nesreci, te sto ona nije, jer je prece da bude u bonici zbog povreda, jos uvijek ne znaci da je on kriv, niti da je ona kriva, to tek treba da se utvrdi tacnije.

Hvala na brizi o obrazu svekolikog moto-pucanstva grada Sarajeva pa i sire. Nije da se ne trudis.
Pa uhapasen je zbog izazivanja nesrece... nije uhapsen po defaultu.
esso_sa

#92986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esso_sa »

To je vjerovatno Buha, ako se nije penzionisao… On je navodno sa Pala, aktivno vozi motor i privatno.
Inace, proljetos sam se sreo sa jednim na semaforu i kratko popricamo, pitam sto ih nema vise i je li problem sa voznim parkom ili je nesto drugo. Covjek rece da imaju sasvim dovoljno motora, ali nema ko da ih vozi. Njih par iskusnijih patrolira na motorima i to je to.
Po meni greska njihovih sefova - trebali bi zaposliti i utrenirati vise policajaca za patroliranje na motorima. I onda sjesti kockastim glavama na kosti. Ali upitno je i to, vecina tih kockastih glava su mahom poznati kriminalci i, kao i svugdje po gradu, policija manje vise okrece glavu kada ih sretne
DaysleepeR

#92987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ili zaustave saobraćaj dok se upitaju sa kriminalcima.
Policija KS je duboko korumpirana, neposobna i ne radi svoj posao.
ITNet

#92988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ITNet »

Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste :-)

Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebi :lol: Jel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijete nekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt :lol:

drndalo

#92989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

DaysleepeR wrote: 08/06/2025 22:46
drndalo wrote: 08/06/2025 22:38
DaysleepeR wrote: 08/06/2025 21:33

Apsolutno si irelevantan
Kao i ti...
Hladno si rekao da hapsenje vozaca nije nikakav dokaz njegovoj krivici.
Ne, ne znas citati nista sto ne ide u tvoj narativ!

Samo privodjenje ucesniku u teskoj saobracajnoj nesreci nije nikakav dokaz njegove krivice. Nego procesna radnja u procesu istrage te nesrece. Ali ti to ocito neces shvatiti. Nastavak moje misli je takodjer rekao i da bi s obzirom na posljedice nesrece, i drugi(a) ucesnik(ca) u nesreci, da nije u bolnici u ozbiljnom stanju bio(la) u policiji pod ispitnim radnjama.

I onda kad policija zavrsi sve svoje zadatke u dokumentovanju te nesrece, oboje bi bili pusteni kuci da cekaju Tuzilastvo/Sud da odrade svoj dio posla.
drndalo

#92990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

zdruzdjo wrote: 08/06/2025 23:48
drndalo wrote: 08/06/2025 21:13 StrucLJace, to sto je on priveden, za ucesce u teskoj saobracajnoj nesreci, te sto ona nije, jer je prece da bude u bonici zbog povreda, jos uvijek ne znaci da je on kriv, niti da je ona kriva, to tek treba da se utvrdi tacnije.

Hvala na brizi o obrazu svekolikog moto-pucanstva grada Sarajeva pa i sire. Nije da se ne trudis.
Sad fakat da te pitam.
Da li mislis da je djevojka/zena kriva?
Iz situacije kakva se vidi, da li mislis da je toliko glupa, bahata, bezobrazna, drska...... da bi proletjela motorom na crveno i zapucala se u hitnu u jednoj od najfrekventnijih raskrsnica u sred dana kad su sve moguce guzve tu????
BTW, procitah na facebook-u da je dama instruktor voznje i da joj je otac vlasnik neke auto skole.
Sudeci po tome, ne lici mi to na neku tipicnu "moto-balavicu" koja se ufurala pa eto da malo se voza motorom i zuji po gradu i bude zajebana.
Kao sto sam vec napisao, NE ZNAM. Pitao sam Esu da li je "nemoguce" sljedece, a sto vidjamo svaki dan od strane motorista, uvaljivanje normalnom brzinom iz iskljucnih kolona stojecim trakama za prolaz pravo, u momentu dok se svjetlo na semaforu mijenja sa crvenog na zeleno? Koliko sam ja vido slike sa raskrsnice, udar se upravo dogodio u desnoj traci za ravno, pa cekam tvoju mogucu verziju koja ukljucuje voznju u lijevoj traci za ravno, kao 13-a u koloni.

Opet naglasavam, ne znam, ni ko je, ni sta je, da, imam i predrasude prema R-moto jahacima u gradu. Sto li?! Onako iz mog pasjaluka sigurno. Da li zeljela biti "zajebana"? Sumnjam, mozda je samo motor "ponio" pa se previse oslobodila, a svi znamo kako svi mi u prosjeku vozimo, i koliko smo kulturni... I motoristi, i automobilisti, i autobusdzije, i kamiondzije...
4L0n3

#92991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 4L0n3 »

ITNet wrote: 09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste :-)

Zamisli koliko moras bolestan biti u glavi, imati nekih problema sam sa sobom, kad bi satro nekog motoristu, kojeg i ne znas tko je uopste, da bi nesto ti dokazao i pokazao, Kome? Samom sebi :lol: Jel ne kontate vi delegati da bez obzira tko je kriv, ako ubijete nekoga u saobracaju da ce te lezati u zatvoru? Znaci sjebes sebi zivot, ostanes bez posla i tko zna cega jos, jer si ti neki Baja koji je htio nesto da dokaze nekom motoristi, kakvi plitki mozgovi jbt :lol:

Boze sacuvaj, sreca pa izgleda da nije momak teze povrijedjen. Sta je epilog ove situacije bio?
Naslovnica

#92992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

ITNet wrote: 09/06/2025 09:57 Evo kako nastrada 95% motorista, samo sto to forumski ratnici ne kontaju, forumski ratnici bi uletali Motoristima, gazi li bi ih, tjerali sa ceste :-)

Gdje si uopšte priočitao da je neko OVO izjavio na forumu?!
Laplace

#92993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

Nije ovaj nikome ništa dokazivao nego je idiot koji skreće a da ne gleda ide li neko iz suprotnog smjera. Oduzmu rpednost i autima, ali opet lim zaštiti vozača i putnike.
DaysleepeR

#92994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

drndalo wrote: 09/06/2025 10:03
drndalo wrote: 08/06/2025 22:38
Kao i ti...

Samo privodjenje ucesniku u teskoj saobracajnoj nesreci nije nikakav dokaz njegove krivice. Nego procesna radnja u procesu istrage te nesrece. Ali ti to ocito neces shvatiti. Nastavak moje misli je takodjer rekao i da bi s obzirom na posljedice nesrece, i drugi(a) ucesnik(ca) u nesreci, da nije u bolnici u ozbiljnom stanju bio(la) u policiji pod ispitnim radnjama.

I onda kad policija zavrsi sve svoje zadatke u dokumentovanju te nesrece, oboje bi bili pusteni kuci da cekaju Tuzilastvo/Sud da odrade svoj dio posla.
Nemoj više molim te. Samo se zakopavaš.
Prvo može se uhapsiti i osoba koja je u bolnici ili na liječenju.
Do fizičkog privođenja dođe onog momenta kada se hospitalizacija ili liječenje okonča.
Na kraju krajeva, osoba koja je hospitalizirana se može saslučati u bolnici.
Jedini kojeg ne hapse niti privode je onaj koji nije odgovoran.
Karikaturist

#92995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Karikaturist »

Ali fakat kakva reakcija vozaca automobila ko mrtav konj, vjerujem da je njegov instruktor ponosan..
muha_sa

#92996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Karikaturist wrote: 09/06/2025 10:30 Ali fakat kakva reakcija vozaca automobila ko mrtav konj, vjerujem da je njegov instruktor ponosan..
Klasicni idiot :-)
DaysleepeR

#92997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ljudi na forumu, a i generalno, ne mogu da shvate šta nekolicina nas, koji svakako nisu u crnim hronikama, nemaju udese sa motorom radi apsolutne 100% fokusiranosti na sve živo u saobraćaju i pored toga PUKOM srećom, pokušavaju ovdje da kažu.

Nije svaki izvrnuti motor na vijestima u portalima završio tako svojom krivicom, ni divljanjem.
Narativ u kojem je svaki motor automatski kriv čim je izvrnut na cesti je razlog br.1 bahatog ponašanja prema motoristima u saobraćaju.
Ko ga jebe, svakako divljaju, neću ja bit kriv, ko ga jebe, skrenuću ja nek uspori, ko ga jebe, ja ću mu se zalijepiti u zadnji točak, nek ubrza, svakako jurcaju.
Opštom percepcijom, apsolutno je skinuta bilo kakva odgovornost sa vozača automobila za bilo kakav udes koji involvira motor, što doprinosi ovolikom broju udesa.

Razlozi za udese motorista i automobila su podjednako:

- neiskusni vozači motocikala i automobila
- brza vožnja motocikala i automobila
- korištenje mobitela u vožnji
- oduzimanje prednosti
- nepostojanje percepcije u javnosti da nije motor kriv za svaki udes
- opšti seljakluk i papanluk i nekultura u saobraćaju
- namjerno bahaćenje

Juče vozimo u grupi od 9 motocikala, spuštamo se sa Bjelašnice, vozimo 70 po ograničenju, automobili koji nam idu u susret i vide da idu u susret koloni motocikala, sijeku krivine bez izuzetka i po više od pola metra ulaze u našu traku iz suprotnog smjera.
Šta je mogući epilog? Povaljeno 5 motocikala sa vozačima u KUM-u, i komentari, samo se divlja na motorima, treba ih zabranit, majmuni na motorima, eto opet divljanje, divljaci.

Dosta je ba više ne može pod kožu, naučite se osnovnoj pristojnosti sad, kad vas već roditelji nisu naučili.
Imajte obzira u životu, ne košta ništa. Na kraju krajeva, 80% je vjernika u ovoj državi, uči li vas vjera čemu u životu?
drndalo

#92998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

DaysleepeR wrote: 09/06/2025 10:30
drndalo wrote: 09/06/2025 10:03

Nemoj više molim te. Samo se zakopavaš.
Prvo može se uhapsiti i osoba koja je u bolnici ili na liječenju.
Do fizičkog privođenja dođe onog momenta kada se hospitalizacija ili liječenje okonča.
Na kraju krajeva, osoba koja je hospitalizirana se može saslučati u bolnici.
Jedini kojeg ne hapse niti privode je onaj koji nije odgovoran.
Druze, nisam ti ja sjekao krivine uz Bjelasnicu, nemoj na meni istresati sav nakupljeni jad i cemer ostalih vozaca. Nikakvo zakopavanje nije u toku, to samo ti mislis. Mi ne znamo da li je motociklista koji je u bolnici u stanju da bude ispitan(a), ili je u zivotno ugrozenom stanju. Nadam se da je bolje, pa kako god. Kako mozes znati KO NIJE ODGOVORAN ako kao patrola dodjes 4 min. kasnije i nemas pojma kako je tacno doslo do karambola??? Dakle, sve se dokumentuje, slika, mjeri, uzimaju podaci svjedoka, izjave. I onda se sve to kasnije uklapa u jednu pricu koja ce najvjerovatnije biti tacna. Uvijek neki svjedok moze nesto vidjeti/protumaciti drugacije od drugih.

Opet ti kazem, procitaj od pocetka sta sam legitimno pitao Esu, da li je takav scenario moguc? Jer je meni bio moguc. Nisam rekao da je bilo tako, ima ko treba da utvrdi sve cinjenice, ali po onome sto sam vidio sa mjesta udesa, to je bilo moguce. Time takodjer nisam tvrdio ni da je drugi vozac prav, jer ako postoje drugi podaci koji se ne vide sa mjesta udesa, i njegova krivica je vrlo moguca.

Ja "kao napadam" motoriste, a ti ih "kao branis"...

Vjernik nisam, hvala na pitanju ali vrlo pristojno celjade jesam... Tako da se od mene ne moras(te) braniti, ja gdje vam necu pomoci, odmoci necu sigurno. A da za volanima ima svakakve budale i kompleksasa, ima i za izvoz.
Last edited by drndalo on 09/06/2025 10:56, edited 1 time in total.
esso_sa

#92999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by esso_sa »

Naslovnica wrote: 09/06/2025 10:21

Gdje si uopšte priočitao da je neko OVO izjavio na forumu?!
Evo ti jedan, samo par stranica ranije
House wrote: 07/06/2025 18:06
nije jednom ušao u moju traku u krivini. kako bi ga pokosio da vozim Golf 2 ili neku kantu
Laplace

#93000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 09/06/2025 10:39

Ljudi na forumu, a i generalno, ne mogu da shvate šta nekolicina nas, koji svakako nisu u crnim hronikama, nemaju udese sa motorom radi apsolutne 100% fokusiranosti na sve živo u saobraćaju i pored toga PUKOM srećom, pokušavaju ovdje da kažu.

Nije svaki izvrnuti motor na vijestima u portalima završio tako svojom krivicom, ni divljanjem.
Narativ u kojem je svaki motor automatski kriv čim je izvrnut na cesti je razlog br.1 bahatog ponašanja prema motoristima u saobraćaju.
Ko ga jebe, svakako divljaju, neću ja bit kriv, ko ga jebe, skrenuću ja nek uspori, ko ga jebe, ja ću mu se zalijepiti u zadnji točak, nek ubrza, svakako jurcaju.
Opštom percepcijom, apsolutno je skinuta bilo kakva odgovornost sa vozača automobila za bilo kakav udes koji involvira motor, što doprinosi ovolikom broju udesa.

Razlozi za udese motorista i automobila su podjednako:

- neiskusni vozači motocikala i automobila
- brza vožnja motocikala i automobila
- korištenje mobitela u vožnji
- oduzimanje prednosti
- nepostojanje percepcije u javnosti da nije motor kriv za svaki udes
- opšti seljakluk i papanluk i nekultura u saobraćaju
- namjerno bahaćenje

Juče vozimo u grupi od 9 motocikala, spuštamo se sa Bjelašnice, vozimo 70 po ograničenju, automobili koji nam idu u susret i vide da idu u susret koloni motocikala, sijeku krivine bez izuzetka i po više od pola metra ulaze u našu traku iz suprotnog smjera.
Šta je mogući epilog? Povaljeno 5 motocikala sa vozačima u KUM-u, i komentari, samo se divlja na motorima, treba ih zabranit, majmuni na motorima, eto opet divljanje, divljaci.

Dosta je ba više ne može pod kožu, naučite se osnovnoj pristojnosti sad, kad vas već roditelji nisu naučili.
Imajte obzira u životu, ne košta ništa. Na kraju krajeva, 80% je vjernika u ovoj državi, uči li vas vjera čemu u životu?
Već sam pisao: ovo je bolest. Meni je neshvatljivo da se mora sjeći svaka krivina, i topri brzinama pri kojima to ne donosi nikakve benefite. Idiot ispred mene siječe svaku krivinu, bila pregledan ili ne, bilo vozila zi suprotnog smjera ili ne, a iza njega ja vozim u svojoj traci bez nekog napora i bez smanjenja udobnosti vožnje. Sijeku krivine i kad iz suprotnog smjera ide auto, a kamolli motocikli ili bicikli.

Sveopšta bahatost, nekultura i nebriga za svoj i tuđi život.
Post Reply