Pa dobro, nek ljudi znaju u kojem smjeru ide, ali nismo definisali vremenski okvir. Ja sam uvjeren u to sto govorim, ne iz have nego vec sam govorio odokativne statistike a ako zelis mozemo jedan dan sjesti i napravi pravu, jednostavno uzmes prostor na kojem su zivjeli Bosnjaci prije 150 godina, i pogledas % kojim se smanjuje svako 30ak godina. Pogledas onda da li se je ista promijenilo u politikama prema Bosnjacima, regionalno ili medjunarodno, i pogledas da li smo ista uradili da unistimo nas IMT gen(zanemarimo ko je pokusao unistiti uopste gen). Ishod je neminovan, mozes samo kupit odredjeno vrijeme.
Ja zaista vjerujem da je sljedeci korak federalizacija, i da ce biti po Dragancetovom. Bit ce jer imamo etnicki ciste teritorije. Da smo iza rata zaista dali sve od sebe da ostvarimo povratak u malo vecem procentu i sacuvali onu tigrovu kozu ili kako smo je vec zvali, imao bi nesto cime mozes mahati. Isto reflektiraj na Mostar, ako nemas Hrvate na "istoku" ili Bosnjake na "zapadu" a imas Bunker betonski, you do the math. Kad tad ce doci neka struja koja ce reci pa dosta vas je vise, imate svoje unutarnje granice, hajde vi to malo jos bolje razgranicite.
Mimo ovih planova, sve tri strane, zelim poruciti svima da kupuju zemlje, blagodarim, nece vas niko u starMo, mozete slobodno u 2 po noci bilo kojom ulicom i sokakom proci.