Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

dr_Evil

#31976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 21/05/2025 11:33
dr_Evil wrote: 21/05/2025 11:28
palermo wrote: 21/05/2025 11:18
Nisi mene pitao, al da iskazem svoje misljenje. Nit je spremanje za rat niti je ,zid u miru, nego jednostavno usposyavljanje reda. Da se zna ko je gori, a ko je doli.

I usput da se pobjeda proslavi I obiljezi.
Faza 1 svakako, sta je sljedeca faza? Kako ce izgledati da federalizacija?
Pa sto se tice Mostara, nista se posebno ne bi promijenilo. Vjerovatno bi se demgtafska slika vremenom pomalo.mijenjala u korist hrvatske komponente.., neke stvari bi postale opceprihvacene (tipa Zrinjski je nas Bajern, a Velez.neka vrsta Munhen 1860)....imao bi ponekog direktora Bosnjaka.....natavno, bili bi blize Zagrebu nego Sarajevu....

Kao sto rekoh, ne.mnogo drugacije...
To je scenarij gdje bi bosnjacko rukovodstvo u Mostaru spustilo glavu i pristalo "opet" da bude dio Herceg Bosne, moras misliti i na opciju b, gdje bi Bosnjaci Hercegovine pokazali srednjak sarajevskom minderu, a tada ti treba opcija B za Betonski zid.

S obzirom na to ko nas predstavlja na svim nivoima tvoja opcija je izglednija, cvijece koje bi polako uvenulo.
palermo

#31977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 21/05/2025 11:38

Faza 1 svakako, sta je sljedeca faza? Kako ce izgledati da federalizacija?
Pa sto se tice Mostara, nista se posebno ne bi promijenilo. Vjerovatno bi se demgtafska slika vremenom pomalo.mijenjala u korist hrvatske komponente.., neke stvari bi postale opceprihvacene (tipa Zrinjski je nas Bajern, a Velez.neka vrsta Munhen 1860)....imao bi ponekog direktora Bosnjaka.....natavno, bili bi blize Zagrebu nego Sarajevu....

To je scenarij gdje bi bosnjacko rukovodstvo u Mostaru spustilo glavu i pristalo "opet" da bude dio Herceg Bosne, moras misliti i na opciju b, gdje bi Bosnjaci Hercegovine pokazali srednjak sarajevskom minderu, a tada ti treba opcija B za Betonski zid.

S obzirom na to ko nas predstavlja na svim nivoima tvoja opcija je izglednija, cvijece koje bi polako uvenulo.
Mah, ne.mogu Bosnjaci Mostara sami voditi bitku. Ti se kao boris a.ovi iz Sarajeva ti govore, ne zavadajte nas. Nema borbe na tom.nivou. Ima ronce, al briga nekog za roncu

A mislim I da su Hrvati naucili lekciju pa umjesto da te vode u logor sada ti daju radno mjesto uz uslov da.sutis.
Romanija

#31978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

SaraFina wrote: 20/05/2025 22:33
Prpa.ba wrote: 20/05/2025 21:52
Romanija wrote: 20/05/2025 21:04 Meni je prpin bosnjacki ultra-nacionalizam prilicno simpatican, samo da mi hoce dati neki tajni znak rukama da pokazem, da znaju da sam njihov, da ne dobijam degeneka po Visnjiku :-D Nazalost po njih Bosnjaci ne znaju kako biti pravi nacionalista i drzavotvorac, krajnji doseg je dzemat na drzavnom nivou u vidu SDA. Plus eto ljeta kad je svaki dan ko poslednji na dunjaluku za merakanje na meraji i dvije sedmice Gradca, drzava i opstanak se ne brane ljeti. A onda je tu jedan bajram, pa drugi bajram, pa treba zimnicu praviti, nema se vremena za organizovanje u odbrani drzave. :)
Nista ljepse nego kad nebosnjak izlozi svoju viziju toga ko su i sta su Bosnjaci. Red postapalica, red islamofobije, red komicne upotrebe nasih rijeci i arhaizama, sve zacinjeno gledanjem s visoka na neuke muhamedance koje obasjavas europskim prosvjetiteljstvom.

Za optimalan dojam fali samo upozorenje da ce biti "heljp baznija" ako ne pripazimo, ali mnijem da to cuvas za ozbiljnije prigode. :wink:
Ti si meni kul. Možda ti fali malo optimizma u forumskom opusu, s vremena na vrijeme, ali u biti kul. 🙂
Ne šupljiraš sa glupostima “ko nas bre zavadi” i ne potenciraš priču o Jugi i forama kako se spavalo tada po parkovima.
Tebi je BiH na prvom mjestu, i sve što pišeš bilo pozitivno ili kritika 100% je dobronamjerno. Nekad si kritički suviše opterećen, no daleko od toga da si zlonamjeran.
I nije nacionalizam nikakav bauk i zlo. Ja ne kontam zašto se provlači uopće takva priča. I ovo šupljiranje i pokušaj šege za Bošnjake mi je nekako “isprana” fora. Ali hajde. A tek pokušaji vezivanja Bošnjaka za SDA, katastrofa. Po popisu 2013 SDA-ovaca je bilo bogami pravo mnogo. Shodno toj uvrnutoj tezi.l preko 50%. stanivnistva drzave BiH. A pravih Bosanaca i Hercegovaca, raje i tako to, bogami malo.
Ma cool je on, i ja sam iskren kad kazem da mi je simpatican njegov ultra-bosnjacki nacionalizam, da je vecina Bosnjaka kao on mnogo bi bolje prosli istorijski i ne bi im uvjek noz bio pod grlom. Pozitivna kolicina energija je tu, ali totalno krivo kanalisana koja ne vidi drzavu, zemlju kojoj pripadaju i koja im pripada, bez dzemata. Zato takav njegov odnos i prema meni, jer ga je ubolo sto sam napisao i zna da je tako, a mozda smo u istom rovu bili. :D Zato i zelena zastava na avataru. tesko je drzavu praviti i onog cetalja iz Laktasa hvatati kad ti je citav zivot sveden na od bajrama do bajrama, od jacije do jacije, od Gradca to Gradca.
tramvajtrojka

#31979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 21/05/2025 11:42

Mah, ne.mogu Bosnjaci Mostara sami voditi bitku. Ti se kao boris a.ovi iz Sarajeva ti govore, ne zavadajte nas. Nema borbe na tom.nivou. Ima ronce, al briga nekog za roncu

A mislim I da su Hrvati naucili lekciju pa umjesto da te vode u logor sada ti daju radno mjesto uz uslov da.sutis.
A koja je vasa borba pričate o nekoj borbi protiv hrvata, a zajedno ste sa njima u vlasti zadnjih tridesetak godina i glasali ste za izgradnju tog istog HNK :mrgreen: , taj salem maric za kojeg si glasao i koji je borac za tvoju stvar

Image
Image
Image

https://www.vijece.mostar.ba/hr/sjednic ... -2020-2024

Sve crno na bijelo kad je SDA prebacila sve u vezi HNK u domen grada Mostara, tako da mojne o nekim imaginarnoj i nepostojecoj borbi SDA za Bošnjake u Mostaru, jer u ove tvoje supljake ko poznaje situaciju dole ne moze povjerovati

Al ne bi Palermo bio palermo da ne pljucne da vam je Sarajevo krivo i za ovo a ne vase mostarske gazije :mrgreen:
palermo

#31980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2025 12:16 ..........
Bit ce moba iduci tjedan, dize se krov HNK, valjda.nadjes vremena da.naletis I pomognes , posto vidim da ti je mnogo srcu priraslo.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#31981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2025 12:16

A koja je vasa borba pričate o nekoj borbi protiv hrvata, a zajedno ste sa njima u vlasti zadnjih tridesetak godina i glasali ste za izgradnju tog istog HNK :mrgreen: , taj salem maric za kojeg si glasao i koji je borac za tvoju stvar

Image
Image
Image

Sve crno na bijelo kad je SDA prebacila sve u vezi HNK u domen grada Mostara, tako da mojne o nekim imaginarnoj i nepostojecoj borbi SDA za Bošnjake u Mostaru, jer u ove tvoje supljake ko poznaje situaciju dole ne moze povjerovati

Al ne bi Palermo bio palermo da ne pljucne da vam je Sarajevo krivo i za ovo a ne vase mostarske gazije :mrgreen:
joj tebe, pa valjda znas matricu:
dr_Evil wrote: 20/05/2025 13:16
Novalic je dodijelio 2miliona KM prvi i tako ga legalizovao. Ali nije to ni bitno, iskreno od SDA smo navikli bili da ih ne zanima nista u Hercegovini. To da je Niksic u ovako osjetljivom trenutku za Mostar, te za citavu BiH ipak dozvolio da se ovo progura, treba pamtiti i uvijek spominjati.
tramvajtrojka

#31982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

palermo wrote: 21/05/2025 12:23
Bit ce moba iduci tjedan, dize se krov HNK, valjda.nadjes vremena da.naletis I pomognes , posto vidim da ti je mnogo srcu priraslo.
Pa ja nikad na konkretne činjenice neces odgovoriti kad ti se dadnu dokazi crno na bijelo nego izbjegavaj neugodnu istinu :mrgreen: :mrgreen:
palermo

#31983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2025 12:24
palermo wrote: 21/05/2025 12:23
Pa ja nikad na konkretne činjenice neces odgovoriti kad ti se dadnu dokazi crno na bijelo nego izbjegavaj neugodnu istinu :mrgreen: :mrgreen:
Kako nije konkretno ? Pa rekoh ti za.mobu, kud ces konkretnije...
dr_Evil

#31984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Imamo mi nerijesenih problema sa Capajebom jos od rata, vjerujem da cak i Palermo nece pobjeci od te konstatacije. Dosta je puta na revolt Mostara udareno po vertikali radi toboze vecih ciljeva koji nikad se nisu desili ili ostvarili.
palermo

#31985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 21/05/2025 12:25
Imamo mi nerijesenih problema sa Capajebom jos od rata, vjerujem da cak i Palermo nece pobjeci od te konstatacije. Dosta je puta na revolt Mostara udareno po vertikali radi toboze vecih ciljeva koji nikad se nisu desili ili ostvarili.
Sto cak I palermo ?????
dr_Evil

#31986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

izvrsni direktor wrote: 21/05/2025 12:23
Dok je direktora koji nisu u stanju da procitaju recenicu do kraja, a kamoli kolumnu ili ugovor za bilo koji rezim nema zime ;)
Last edited by dr_Evil on 21/05/2025 12:28, edited 1 time in total.
dr_Evil

#31987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 21/05/2025 12:26
Sto cak I palermo ?????
A ne znam, kad god kazem koju protiv tadasnjeg rukovodstva ti nadjes kakvo opravdanje ili se pozoves na godine.
tramvajtrojka

#31988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Sve okay al mojne da prica o SDA kao cakijaskoj stranci koja ima jedino pravo da brani polozaje i bosnjake u Mostaru, i da samo su oni predvodnici te brane dole a da su svi ostali izdajnici

Pa kad mu prostres dokaze crno na bijelo njegovoh za koje glasa zadnjih tridesetak godina da su dali sve tim zlim hrvatima protiv kojih se svim silama toboze bore namah se fataju krivine :mrgreen:

Al Gazija Salemaga je borac, bori se covjek za bosnjake tako sto upise HNK na grad Mostar ne razumijemo mi tu zrtvu i borbu :mrgreen:
palermo

#31989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 21/05/2025 12:28
palermo wrote: 21/05/2025 12:26

Sto cak I palermo ?????
A ne znam, kad god kazem koju protiv tadasnjeg rukovodstva ti nadjes kakvo opravdanje ili se pozoves na godine.
Protiv Alije ? Uvijek cu ti reci da nemas.pojma.o tome.

Al ti se ovdje pravdas trajvanu .....jebalo macka dokle je doslo.....al haj, svakako je to tvoja rijec
dr_Evil

#31990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 21/05/2025 12:30
Sve okay al mojne da prica o SDA kao cakijaskoj stranci koja ima jedino pravo da brani polozaje i bosnjake u Mostaru, i da samo su oni predvodnici te brane dole a da su svi ostali izdajnici

Pa kad mu prostres dokaze crno na bijelo njegovoh za koje glasa zadnjih tridesetak godina da su dali sve tim zlim hrvatima protiv kojih se svim silama toboze bore namah se fataju krivine :mrgreen:

Al Gazija Salemaga je borac, bori se covjek za bosnjake tako sto upise HNK na grad Mostar ne razumijemo mi tu zrtvu i borbu :mrgreen:
Helem, nebitno je to bas sada za ovu raspravu o starMo. Znamo valjda mi svi ko je bio u SDA i ko je danas u SDA u starMO. Zna to i nas palermo solidni. Mozemo da se pricamo ili ne pricamo, ali na razini Mostara drugih predstavnika nema, koliko god da su se izbori pokrali, a jesu se pokrali i krali su se(htjeli su da me mlate kad nisam dao), narod je opet rekao svoje, htjeli su ove dif-ovce, sitne sibicare, i ublehe. Znamo mi i da je SDA 3 puta poklonila gradonacelnika HDZ-u.

Ako Palermo ne prizna da mu je Nerko premijer, Novak ne prizna da mu je Komsic predsjednik, ja ipak moram da priznam da je Adil Suta jedina adresa na koju mozemo iznijeti svoj pritisak o opstanku u Mostaru; bez obzira sto nemam nikakva ocekivanja osim da ce otici HDZ-ovcima u svatove i ostavit 500eura u kovertu.

Nazalost previse sam puta cuo od politickih predstavnika iz HNK, za vise pitanja "to je zavrseno politicki, ne mozemo mi tu vise nista". Stanje svijesti izgubljenog naroda.
internazionale

#31991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by internazionale »

izvrsni direktor wrote: 21/05/2025 12:23

Image
Image
Image

dr_Evil wrote: 20/05/2025 13:16
Novalic je dodijelio 2miliona KM prvi i tako ga legalizovao. Ali nije to ni bitno, iskreno od SDA smo navikli bili da ih ne zanima nista u Hercegovini. To da je Niksic u ovako osjetljivom trenutku za Mostar, te za citavu BiH ipak dozvolio da se ovo progura, treba pamtiti i uvijek spominjati.
Salemaga je sve ovo potvrdio kod AV AV-a na Hayatu neki dan.

Doduše sigurno je to sda nešto taktički odigrala, to trojkaši ne kontaju. @palermo razumije te sdfa vizije :izet:
palermo

#31992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Kako ce izgledati da federalizacija?
Jos samo ovo pa odoh. Kao sto vidis iz ovih zadnjih postova nasih forumas, ne sekiraj se za proces federalizacije, ici ce to lagano I bez srkleta.
tuitamo

#31993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Sve dok je logika
‘Mi hoćemo ovo ili nema ničega’ nikakve razgovore počinjati.
dr_Evil

#31994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 21/05/2025 12:50
Jos samo ovo pa odoh. Kao sto vidis iz ovih zadnjih postova nasih forumas, ne sekiraj se za proces federalizacije, ici ce to lagano I bez srkleta.
A hoce, mada bi Bato rekao da ne sirimo defitizam.
SaPnA

#31995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

tuitamo wrote: 21/05/2025 12:55 Sve dok je logika
‘Mi hoćemo ovo ili nema ničega’ nikakve razgovore počinjati.
Ma i poceti, sazvati sastanak, poslat nekog žnj vozaca sa papirom da je dejton prevazidjen i da se trazi gradjanski uredjena drzava i povratak na ustav RBiH, pa nek se grizu za muda.
Prpa.ba

#31996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 21/05/2025 11:33 Pa sto se tice Mostara, nista se posebno ne bi promijenilo. Vjerovatno bi se demgtafska slika vremenom pomalo.mijenjala u korist hrvatske komponente.., neke stvari bi postale opceprihvacene (tipa Zrinjski je nas Bajern, a Velez.neka vrsta Munhen 1860)....imao bi ponekog direktora Bosnjaka.....natavno, bili bi blize Zagrebu nego Sarajevu....

Zaboravio si napomenuti, poneki direktor Bosnjak, ali samo ako je sposoban i posten. A ne da nesposobni i kriminogeni Bosnjaci popunjavaju neke kvote. Je li gradjanska federalna jedinica ili nije. Ha ja.
SaraFina

#31997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Romanija wrote: 21/05/2025 12:06
SaraFina wrote: 20/05/2025 22:33
Prpa.ba wrote: 20/05/2025 21:52

Nista ljepse nego kad nebosnjak izlozi svoju viziju toga ko su i sta su Bosnjaci. Red postapalica, red islamofobije, red komicne upotrebe nasih rijeci i arhaizama, sve zacinjeno gledanjem s visoka na neuke muhamedance koje obasjavas europskim prosvjetiteljstvom.

Za optimalan dojam fali samo upozorenje da ce biti "heljp baznija" ako ne pripazimo, ali mnijem da to cuvas za ozbiljnije prigode. :wink:
Ti si meni kul. Možda ti fali malo optimizma u forumskom opusu, s vremena na vrijeme, ali u biti kul. 🙂
Ne šupljiraš sa glupostima “ko nas bre zavadi” i ne potenciraš priču o Jugi i forama kako se spavalo tada po parkovima.
Tebi je BiH na prvom mjestu, i sve što pišeš bilo pozitivno ili kritika 100% je dobronamjerno. Nekad si kritički suviše opterećen, no daleko od toga da si zlonamjeran.
I nije nacionalizam nikakav bauk i zlo. Ja ne kontam zašto se provlači uopće takva priča. I ovo šupljiranje i pokušaj šege za Bošnjake mi je nekako “isprana” fora. Ali hajde. A tek pokušaji vezivanja Bošnjaka za SDA, katastrofa. Po popisu 2013 SDA-ovaca je bilo bogami pravo mnogo. Shodno toj uvrnutoj tezi.l preko 50%. stanivnistva drzave BiH. A pravih Bosanaca i Hercegovaca, raje i tako to, bogami malo.
Ma cool je on, i ja sam iskren kad kazem da mi je simpatican njegov ultra-bosnjacki nacionalizam, da je vecina Bosnjaka kao on mnogo bi bolje prosli istorijski i ne bi im uvjek noz bio pod grlom. Pozitivna kolicina energija je tu, ali totalno krivo kanalisana koja ne vidi drzavu, zemlju kojoj pripadaju i koja im pripada, bez dzemata. Zato takav njegov odnos i prema meni, jer ga je ubolo sto sam napisao i zna da je tako, a mozda smo u istom rovu bili. :D Zato i zelena zastava na avataru. tesko je drzavu praviti i onog cetalja iz Laktasa hvatati kad ti je citav zivot sveden na od bajrama do bajrama, od jacije do jacije, od Gradca to Gradca.
Bosnjaci su lose prosli i za vrijeme drugog svjetskog rata, a i devedesetih. Ni cetrdesetih , ni devedesetih nije bilo ultra bosnjackog nacionalizma, tako da mi nije jasna paralela?
Takodjer ni ovo sa dzematima i bajramima.
Kao sto rekoh bosnjacki nacionalizam kao i sam naziv, novija je konstrukcija za podsmijeh. A devedesetih recimo mi smo bili operirani od bilo kakvog nacionalizma osim onog jugoslovenskog. Pa su nas poklali. I to nas je poklala JNA tj njeni ostatci i paravojne cetnicke formacije. Kome je devedesetih smetao jadni musliman koji ni vjeru, ni bajram a Bogami ni dzemat ni dzamiju u 70% slucajeva nije prakticirao? Tako da, bilo bi pozeljno da pojasnis mozdani dribling. Ja bi rekla da Ono Musliman Sa veliki M je bilo sporno.
anelsol

#31998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by anelsol »

dr_Evil wrote: 21/05/2025 13:12
palermo wrote: 21/05/2025 12:50
A hoce, mada bi Bato rekao da ne sirimo defitizam.
A jeste zacrnjačili. Da čitaju ovaj forum ni jedan sarajlijica ne bi kupio plac u Kosoru, Buni ili Hodbini.
no_sekirli

#31999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Koji govor Dodika pred podanicima, na ranu bi ga covjek stavio. Cak je uvrstio u svoj govor i Bosnjake, Muslimani kad da su u zemlju propali.

Samo, priznao netko ili ne, vidjelo se da je popizdio na izlazak tzv.opozicije.
tuitamo

#32000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

no_sekirli wrote: 21/05/2025 15:25 Koji govor Dodika pred podanicima, na ranu bi ga covjek stavio. Cak je uvrstio u svoj govor i Bosnjake, Muslimani kad da su u zemlju propali.

Samo, priznao netko ili ne, vidjelo se da je popizdio na izlazak tzv.opozicije.
Čim je počela uvlakuša, gotov je.
Post Reply