Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

BAK-eV

#31851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

palermo wrote: 20/05/2025 11:02
BAK-eV wrote: 20/05/2025 10:53
palermo wrote: 20/05/2025 10:49 Meni isto nije jasno cemu ovo pljuvanje Dragana Covica I etiketiranje ra,nim nadimcima. Ptav za prav malo je I smijesno.
Pa jer su ljudi ljigavi i nemju dostojanstva.

Svi pljuju po Aliji, sto je potpisao Dayton (idiot da se razumijemo) a oni bi isto i jos gore potpisali.

Pogledaj samo sta Bosnjaci kupuju: Bukvalno smo u zadnjih 30 godina ubacili u Srbiju i Hrvatsku oko 200 milijardi za Vegetu, Jadro, Eurokrem ...
dok oni sve zivo nase bojkotuju i gadi im se recimo lokum pogledati a ne jesti ga...

Prave Sky colu jer nece da piju balijsku Coca Colu iz Hadzica ....
Samo jedna mala.opaska, Alija nije bio idiot I steta sto nije bio makar malo.mladji I zdraviji. Al necemo o tome.

Sto se ovog ostalog tice, mislim da ljudi iz Sarajeva u principu ne znaju kako syvari stoje. Recimo da ti ni ujednoj maloj privatnoj prodavnici u tzv. Zapadnom Mostaru ne mozes.kupiti bilokalav drugi yogurt osim Dukata ili Z' bregov ( on im ne smeta). I ja kad.napisem da je Bingo uradio vise za BiH od svih politicara ( otvarajuci svoje markete svugdje) ovdje meni pocnu moralisayi o tome kako je Dzambic lopov I iskoristava radnike. Jebo te, kao da pare.mozes. zaraditi radeci od 8 do 16 sati.
Ne osporavam njegov doprinos u mladosti ali u ratu i Daytonu je on (kao i Tudjman, a Milosevic je nesto drugo) bio senilni starac i zivio neke ideje iz mladosti, koje je u medjuvremenu historija pokopala.
BAK-eV

#31852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Thorgerson wrote: 20/05/2025 10:00
Billy The Pljuc wrote: 20/05/2025 01:22
sime_cipol wrote: 20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
:thumbup:

Eto e to.
Jest. I onda ce ovi to izvrnuti i predstaviti svijetu da smo ustvari mi problem. Pa to su masteri spina, skuhano u zg i bg, kojima nasi politicari nazalost nisu dorasli do koljena.

Nemoj zaboraviti da smo usred agresije, gdje je cijeli svijet gledao kako nas kolju, ubijaju - dobili embargo na oruzje.

Ako cemo i krenuti tim putem, treba imati 10 koraka narednih poslije toga. Treba imati 10 scenarija.

A ne mi cemo bagerima otjerati, mi cemo hapsiti. I? Nista od toga se ne desi. Nemas pojma sta dalje. Vakum.

Ne ide to tako.

Treba imati plan, strategiju. A ne lupati gluposti bez pokrica poput heleza, isaka, konakovica i sl.
Strategija mora biti normalna drzava, istina, nikakav rasizam i to je to.

Mada nam ni ti nece puno pomoci, jer smo muslimani u katolickoj Evropi.
palermo

#31853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

BAK-eV wrote: 20/05/2025 11:10
palermo wrote: 20/05/2025 11:02
BAK-eV wrote: 20/05/2025 10:53

Pa jer su ljudi ljigavi i nemju dostojanstva.

Svi pljuju po Aliji, sto je potpisao Dayton (idiot da se razumijemo) a oni bi isto i jos gore potpisali.

Pogledaj samo sta Bosnjaci kupuju: Bukvalno smo u zadnjih 30 godina ubacili u Srbiju i Hrvatsku oko 200 milijardi za Vegetu, Jadro, Eurokrem ...
dok oni sve zivo nase bojkotuju i gadi im se recimo lokum pogledati a ne jesti ga...

Prave Sky colu jer nece da piju balijsku Coca Colu iz Hadzica ....
Samo jedna mala.opaska, Alija nije bio idiot I steta sto nije bio makar malo.mladji I zdraviji. Al necemo o tome.

Sto se ovog ostalog tice, mislim da ljudi iz Sarajeva u principu ne znaju kako syvari stoje. Recimo da ti ni ujednoj maloj privatnoj prodavnici u tzv. Zapadnom Mostaru ne mozes.kupiti bilokalav drugi yogurt osim Dukata ili Z' bregov ( on im ne smeta). I ja kad.napisem da je Bingo uradio vise za BiH od svih politicara ( otvarajuci svoje markete svugdje) ovdje meni pocnu moralisayi o tome kako je Dzambic lopov I iskoristava radnike. Jebo te, kao da pare.mozes. zaraditi radeci od 8 do 16 sati.
Ne osporavam njegov doprinos u mladosti ali u ratu i Daytonu je on (kao i Tudjman, a Milosevic je nesto drugo) bio senilni starac i zivio neke ideje iz mladosti, koje je u medjuvremenu historija pokopala.
Kao sto rekoh, necemo o Aliji. Imamo suprotnq vidjenja I nema potrebe za raspravom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

"normalna država" je presjek zajedničkog gdje se nalaze BHS
znaci to je normalna država
nikakve želje jednog naroda da nadjačaju želje durgog

normalna država je nažalost dayton
Point.

#31855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Veliki je smrad i štetočina ovaj Neka Trenerka. Sramotno je ovo njegovo lizanje Draganovog dupeta.
Vlada Federacije BiH sa Nerminom Nikšićem na čelu odobrila je 1,2 miliona maraka za završetak izgradnje Hrvatskog narodnog kazališta, zgrade koja se, na vakufskoj zemlji, bespravno gradi u Mostaru. Odluka je donesena na sjednici Vlade Federacije BiH,održanoj 12.05.2025. godine.
bosanski__

#31856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

PM72 wrote: 20/05/2025 11:02
Truba wrote: 20/05/2025 10:58 ko je pljuvo po aliji
pa ja sam sastave o njemu u srednjoj pisao u pozitivnom tonu
gdje sam ja pljuvao po aliji

al nas je sve zajebo i nije sposoban ko dragan
Hrvati trebaju da pjevaju -Da te nije Alija...Hrvatsku bi komplet vidjeli sa Sljemena...i zajebo vas?
I Tito vas je zajebo što je vratio Zadar i Istru?

Kako ih je zajebo ?
Prpa.ba

#31857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Posmatranje BiH na principima raspalog tzv. zavnobiha je slijepi put. BiH kao "zajednicka" drzava, i na principima "zajednistva" nema nikakvu buducnost. Pristajanje na uvazavanje volje katolika i pravoslavaca kao necega od cega zavisi postojanje i funkcionisanje drzave je pristajanje na diskusiju o tome da li drzava treba uopste postojati.

Tzv. zavnobih je stvarna ideologija "bosnjackog trokutistana" i dominacije krscana nad Bosnjacima.

BiH kao cjelovitu drzavu u njenim historijskim granicama, i uz postivanje prava svih manjinskih naroda, mogu ocuvati samo i iskljucivo Bosnjaci, neoptereceni "i,i,i" ideologijom.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

malo ili nimalo komentara na ovo
ali da je hrvat iz imockog ošamario novinarku jutela u posušju :D

nihada-hodzic-matesic-suspendovana-u-ministarstvu-nakon-sto-je-udarila-novinarku-na-strbackom-buku

https://avaz.ba/vijesti/bih/974863/niha ... ackom-buku

dzekil i hajd

do 17.00 državni službenik
od 17.00 privatnik rahman

šamarač novinara u tuđoj državi :D ups pa nihada ima putovnicu :D
tramvajtrojka

#31859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 20/05/2025 11:47 Posmatranje BiH na principima raspalog tzv. zavnobiha je slijepi put. BiH kao "zajednicka" drzava, i na principima "zajednistva" nema nikakvu buducnost. Pristajanje na uvazavanje volje katolika i pravoslavaca kao necega od cega zavisi postojanje i funkcionisanje drzave je pristajanje na diskusiju o tome da li drzava treba uopste postojati.

Tzv. zavnobih je stvarna ideologija "bosnjackog trokutistana" i dominacije krscana nad Bosnjacima.

BiH kao cjelovitu drzavu u njenim historijskim granicama, i uz postivanje prava svih manjinskih naroda, mogu ocuvati samo i iskljucivo Bosnjaci, neoptereceni "i,i,i" ideologijom.
I onda se zapitas kako bosnjaci to da ostvare kad nemaju politickih, ekonomskih,vojnih, policijskih, lobistickih i ostalih normativa koji to osiguravaju u danasnjem svijetu

I kad obrnes okrenes i gledas zbog cega to nemamo u zadnjih tridesetak godina da guramo svoju agendu knjiga spadne na tri slova koja počinje sa S a zavrsava sa A
vee-jay

#31860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by vee-jay »

internazionale wrote: 20/05/2025 10:41
iz zadnje klupe wrote: 20/05/2025 10:35 "Evropski put" je najveće kukavičije podmetnuto Bošnjacima, kada od njega odustanu, izbijaju dosta argumenata Srbima i Hrvatmia za ucjenjivanje.

Evo šta je " evropski put" donio Makedoncima:
-oduzeo im sam temelj identiteta, postali nekakvi sjevernomakedomci
-ijako čine većinu u zemlji, ni jednu Odluku ne mogu donijeti ako se albanci se ne slažu

Zauzet dobili jedno veliko *OVNO, i put u EU koji će trjajti jedno milion godina, zato učimo iz tuđih grešaka.

E sad malo o Bošnjacima.

Od raspada SFRJ, pa sve nadalje, uvriježeno je mišljenje DA NAMA NEKO NEŠTO DUGUE, nekoj imaginarnoj MZ koja treba da nam uredi državu, dok se mi bavimo tenderisanjem uz omiljenu parolu IMT.

Jednostavno, zašto namam neko nešto duguje ?

Ma koliko ne volio Trupa, uveo je parolu, imaš karete, nemaš karte

Mi karti nemamo od 1699 godine od poraza pod Bečom kad nam je cilj samo da nekako opstanemo, a opstali smo više spletom sretnih okolnosti nego našoom sposobnosti.

Postoji bar pokušaj rješenja.

Da stranke trojke sa sastanu sa SDA, da kod oboje je konačno sazrela svijest da je država preča od stranke i ličnog interesa, i de da vidimo koga imamao najsposonijeg u ovo malo dva miliona Bošnjaka-Bosanaca, pa da vidimo šta dalje.

u SDA postoji bar načelna volja, koliko je iskrena, o tome ne bi, ali problem su straneke Trojke, koje koji je najzakoreliji ustaša sto puta miliji od kvalitetnog Bošnjaka, jer nije cool biti Bošnjak, oni su neki Bosanci, neopredjeljeni, džedaji itd
Kakva kontradiktornost u dvije boldirane izjave.
Vjerovatno neki sdfa fan.

Jedino si ubo sa 30 godina tenderisanja i mjaukanja da nam je neko drugi kriv
isto sam primjetio :thumbup:
nevjerovatno
Prpa.ba

#31861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 20/05/2025 11:52 I onda se zapitas kako bosnjaci to da ostvare kad nemaju politickih, ekonomskih,vojnih, policijskih, lobistickih i ostalih normativa koji to osiguravaju u danasnjem svijetu
Logicno da nemamo mehanizme da to ostvarimo kada nam to nije postavljeno kao cilj.

Cilj je "da ne bude rata" i da zlocinci "zavole drzavu" kako bi se "normalno zivjelo".

Ishod vidimo.
muha_sa

#31862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Nema boljih dijagnosticara od forumaša :-)

Imal ko da pravu terapiju propiše :? :D
palermo

#31863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 20/05/2025 11:47 Posmatranje BiH na principima raspalog tzv. zavnobiha je slijepi put. BiH kao "zajednicka" drzava, i na principima "zajednistva" nema nikakvu buducnost. Pristajanje na uvazavanje volje katolika i pravoslavaca kao necega od cega zavisi postojanje i funkcionisanje drzave je pristajanje na diskusiju o tome da li drzava treba uopste postojati.

Pa Dayton je neka vrsta reduciranog ZAVNOBIH-a. Biti protiv Daytona je u neku ruku I biti protiv ZAVNOBIH-a. Znam da ce se sada javiti dezurni slobodomisleci analiticari,ali bogami je tako. U osnovi ideja je ista,.iako rekoh reducirana I nesavrsena.

Nego, ovo sam zapravo hotio reci. Mislim da je prilicno jasno da sudbina Bosne.i Hercegovine ovisi o Bosnjacima. Da.nije Bosnjaka ne bi bilo ni potrebe za Bosnom I Hercegovinom.

Ali mislim da se neke stvari moraju mijenjati. Kao prvo sekularizam mora.postati temeljna odrednica ove drzave. Samo sekularizam obezbjeduje mogucnost da drzava Bosna I Hercegovina bude dovoljno integrativna na nacin da.ne regenita nove sukobe. I mislim da je tu uloga SDA od krucijalnog znacaja I upravo se ona mora napraviti odmak od ideoloske mayrice na kojoj plovi vec decenijama . Bez tog odmaka, nema srece.
Romanija

#31864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

Bosnjacki ultra-nacionalizam u najciscem, destiliranom obliku. Vjerovatno premalo Islama za Dzemaludin LAtica i ekipu iz MB i Bjelog Behara. Sta je s nama multi-kulti i ostalima kojim BiH nije mrska, ili koji smo se borili za nju, u mom slucaju Maj 92 - Feb 96 proveden u rezervnom sastavu murije i poslije ABiH. Hocemo li k'o manjine imati bar ista prava ko hajvani u Pionirskoj?
dr_Evil

#31865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

https://bljesak.info/magazin/zabava/pit ... lja/517348
sinoćnjoj epizodi popularnog kviza Potjera, emitiranoj na HRT 1, gledatelji iz Hercegovine imali su razloga za iznenađenje i ponos. Jedno od pitanja koje je natjecatelj dobio odnosilo se izravno na Brotnjo, odnosno na gradić Čitluk.

Pitanje je glasilo: "Koji gradić leži na krškoj površini Brotnjo, uz cestu Mostar–Ljubuški?" Ponuđeni odgovori bili su: A) Čitluk B) Grude C) Stolac

Natjecatelj je odgovorio točno, odabravši Čitluk, dok je lovkinja Morana Žagar pogriješila na tom pitanju. Igrač se borio za iznos od 500 eura, a njegov točan odgovor dodatno je naglasio značaj ovog hercegovačkog gradića u nacionalnom kontekstu.
E hajd sad ti objasni Bosnjaku kako se odrekao Ljubuskog, Duvna, Livna, a tek Stoca, u nacionalnom kontekstu.
muha_sa

#31866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Opozicija.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanivu ... /250520063

I onda kažu, zašto vi niste podržali da EUFOR dođe hapsiti rukovodstvo RS-a, pa zar ne znate da su oni došli na tenkovima. Pa, ta sjenka će njih pratiti do kraja života. Ta sramota da su oni dolazili na tenkovima, ta sramota da su bili protiv Mladića, Karadžića... Sve su to oni radili, pa što će meni ta sramota?
Prpa.ba

#31867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Pa Dayton je neka vrsta reduciranog ZAVNOBIH-a. Biti protiv Daytona je u neku ruku I biti protiv ZAVNOBIH-a. Znam da ce se sada javiti dezurni slobodomisleci analiticari,ali bogami je tako. U osnovi ideja je ista,.iako rekoh reducirana I nesavrsena.
Dobro si, nisam o tome razmisljao na taj nacin. Dejton je zaista prakticna implementacija punog duha tzv. zavnobiha.
palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Da.nije Bosnjaka ne bi bilo ni potrebe za Bosnom I Hercegovinom.
Apsolutno. "Zivotna pitanja" bi se lahko rjesavala u Zagrebu i Beogradu, a zivot mnogih forumasa bi bio daleko laksi i manje tegoban i opterecen takijom i krimi rahmanima.
palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Ali mislim da se neke stvari moraju mijenjati. Kao prvo sekularizam mora.postati temeljna odrednica ove drzave. Samo sekularizam obezbjeduje mogucnost da drzava Bosna I Hercegovina bude dovoljno integrativna na nacin da.ne regenita nove sukobe. I mislim da je tu uloga SDA od krucijalnog znacaja I upravo se ona mora napraviti odmak od ideoloske mayrice na kojoj plovi vec decenijama . Bez tog odmaka, nema srece.
Sekularizam ima mnoge razlicite okuse. Sekularizam da nam se dio forumasa ne bi bojao takije je jedno. Sekularizam radi nas samih, da bismo lakse pronasli unutarbosnjacki konsenzus, sasvim drugo i drugacije.
dr_Evil

#31868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 20/05/2025 12:23
palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Pa Dayton je neka vrsta reduciranog ZAVNOBIH-a. Biti protiv Daytona je u neku ruku I biti protiv ZAVNOBIH-a. Znam da ce se sada javiti dezurni slobodomisleci analiticari,ali bogami je tako. U osnovi ideja je ista,.iako rekoh reducirana I nesavrsena.
Dobro si, nisam o tome razmisljao na taj nacin. Dejton je zaista prakticna implementacija punog duha tzv. zavnobiha.
palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Da.nije Bosnjaka ne bi bilo ni potrebe za Bosnom I Hercegovinom.
Apsolutno. "Zivotna pitanja" bi se lahko rjesavala u Zagrebu i Beogradu, a zivot mnogih forumasa bi bio daleko laksi i manje tegoban i opterecen takijom i krimi rahmanima.
palermo wrote: 20/05/2025 12:07 Ali mislim da se neke stvari moraju mijenjati. Kao prvo sekularizam mora.postati temeljna odrednica ove drzave. Samo sekularizam obezbjeduje mogucnost da drzava Bosna I Hercegovina bude dovoljno integrativna na nacin da.ne regenita nove sukobe. I mislim da je tu uloga SDA od krucijalnog znacaja I upravo se ona mora napraviti odmak od ideoloske mayrice na kojoj plovi vec decenijama . Bez tog odmaka, nema srece.
Sekularizam ima mnoge razlicite okuse. Sekularizam da nam se dio forumasa ne bi bojao takije je jedno. Sekularizam radi nas samih, da bismo lakse pronasli unutarbosnjacki konsenzus, sasvim drugo i drugacije.
Halalite, ali mozete vi to bromance odrzavati i na privatnim porukama :D
palermo

#31869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/05/2025 12:26
Prpa.ba wrote: 20/05/2025 12:23
Halalite, ali mozete vi to bromance odrzavati i na privatnim porukama :D
Preskocis zemo, jebem mu misa, pa.jel.mislis da ja sve citam sto se ovdje nazvrlja
Prpa.ba

#31870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Romanija wrote: 20/05/2025 12:11 Bosnjacki ultra-nacionalizam u najciscem, destiliranom obliku. Vjerovatno premalo Islama za Dzemaludin LAtica i ekipu iz MB i Bjelog Behara. Sta je s nama multi-kulti i ostalima kojim BiH nije mrska, ili koji smo se borili za nju, u mom slucaju Maj 92 - Feb 96 proveden u rezervnom sastavu murije i poslije ABiH. Hocemo li k'o manjine imati bar ista prava ko hajvani u Pionirskoj?
Naravno da hocete imati sva prava, pa nije Sarajevo Beograd i Zagreb. :?
dr_Evil

#31871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/05/2025 12:28

Preskocis zemo, jebem mu misa, pa.jel.mislis da ja sve citam sto se ovdje nazvrlja
Pa ne mogu da preskocim :D lijepo mi se brk nasmije, ko na filmovima "ti poklopi prvi, ne nego ti poklopi prvi" :D i tako ukrug :D

Eto, drago mi je da se slazete, makar i ne znali kako do toga, ali kad je definisan cilj onda ce se doci do njega vec nekako. Kako dragance, od potpisane drzave pravi federaciju, ne zna ni on kako ce, ali gura, i to uspjesno mora se dodati.
palermo

#31872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 20/05/2025 12:34

Pa ne mogu da preskocim :D lijepo mi se brk nasmije, ko na filmovima "ti poklopi prvi, ne nego ti poklopi prvi" :D i tako ukrug :D

Eto, drago mi je da se slazete, makar i ne znali kako do toga, ali kad je definisan cilj onda ce se doci do njega vec nekako. Kako dragance, od potpisane drzave pravi federaciju, ne zna ni on kako ce, ali gura, i to uspjesno mora se dodati.
Ti se ne slazes sa ovim ?

By the way, ja I Prpa se umnogocemu ne slazemo ( a kako se tek nekada.nismo slagali :D ) al u jednom se slazemo. Nasa sudbina prije svega ovisi od nas samih.
dr_Evil

#31873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 20/05/2025 12:37
dr_Evil wrote: 20/05/2025 12:34

Ti se ne slazes sa ovim ?

By the way, ja I Prpa se umnogocemu ne slazemo ( a kako se tek nekada.nismo slagali :D ) al u jednom se slazemo. Nasa sudbina prije svega ovisi od nas samih.
Pa ne znam oko cega se sloziti sa vama ili ne sloziti, ja sam ZAVNOBIH uvijek dozivljavao gradjansko ustrojenje gdje svi imamo jednaka prava i obaveze, to jest da ne postoji neka etnicka grupa ili pojedinac koji ce biti vladajuca kasta, a posto smo gradjanski ustrojeni ne postoji nacionalno predstavljanje. Helem, bit ce da nisam ja to bas dobro shvatio bio, pokazat ce se.

Nego, nama se boriti, a sudbina nazalost ne ovisi samo o nama. Ali najgore se pustiti, ili otici(sic meni).
MarshalDodik

#31874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Niksic dao preko milion za zavrsetak tadova za hrvatsko narodno kazaliste :bih:
Konacno vlast koja ulaze u kulturu :izet:
dr_Evil

#31875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

MarshalDodik wrote: 20/05/2025 13:09 Niksic dao preko milion za zavrsetak tadova za hrvatsko narodno kazaliste :bih:
Konacno vlast koja ulaze u kulturu :izet:
Novalic je dodijelio 2miliona KM prvi i tako ga legalizovao. Ali nije to ni bitno, iskreno od SDA smo navikli bili da ih ne zanima nista u Hercegovini. To da je Niksic u ovako osjetljivom trenutku za Mostar, te za citavu BiH ipak dozvolio da se ovo progura, treba pamtiti i uvijek spominjati.

I molim nek neko objasni, ovo sta pise faza dva u dokumentu, da li je totalni iznos 2miliona pa je sad druga transa 1.2, ili ce biti 3.2 u totalu.

https://bosnainfo.ba/skandalozno-vlada- ... ery-690090
Post Reply