Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Thorgerson

#31826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Billy The Pljuc wrote: 20/05/2025 01:22
sime_cipol wrote: 20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
:thumbup:

Eto e to.
Jest. I onda ce ovi to izvrnuti i predstaviti svijetu da smo ustvari mi problem. Pa to su masteri spina, skuhano u zg i bg, kojima nasi politicari nazalost nisu dorasli do koljena.

Nemoj zaboraviti da smo usred agresije, gdje je cijeli svijet gledao kako nas kolju, ubijaju - dobili embargo na oruzje.

Ako cemo i krenuti tim putem, treba imati 10 koraka narednih poslije toga. Treba imati 10 scenarija.

A ne mi cemo bagerima otjerati, mi cemo hapsiti. I? Nista od toga se ne desi. Nemas pojma sta dalje. Vakum.

Ne ide to tako.

Treba imati plan, strategiju. A ne lupati gluposti bez pokrica poput heleza, isaka, konakovica i sl.
skrbavi-admin

#31827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

kako funkcionIRA vojkovackim jezikom ? 3 glasa = 1 :lol:
sto tako nea demokraCIJE u Rwacku
Point.

#31828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Novak20 wrote: 20/05/2025 07:49
Styling wrote: 20/05/2025 07:09
Danguba wrote: 19/05/2025 22:17

Jes jes Sabina sve sa bagerom.
Ima li bagerista plan B, pitam za jarana????

Au Miko, dokle dodje ta Trojka.
Ne zna lijeva sta radi desna.
Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.

Čović je znao za sve poteze Trojke i bio obaviješten o svemu. Nije se protivio i bio je kritičan prema Dodiku (ako se sjećate njegovih prvih izjava nakon što je sve pokrenuto). Naravno da je sve moglo bagerom završiti da licemjer nije nakon toga promijenio svoj stav. Zašto? E, to ćemo tek saznati. Moje mišljenje je da mu je neko dohaberio da ne žuri je MZ pokušava relativizirari situaciju time što vrši pritisak na sudije Apelaciknog vijeća da budu blagi kod drugostepene. Čović je izdao koalicione partnere i doveo Trojku u nezgodnu situaciju.
Ako MZ bude zadovoljna drugostepenom, tek onda ide pritisak na Trojku, ali Teojka popustiti neće. Po cijenu blokiranja EU puta i svega što to podrazumijeva, a MZ neka nađe ko je spreman sjesti sa Dodikom.
Uzgred, gdje je Sabina ? Hoće li se opet pohvaliti kako je "plan" osmislila još u srpnju prošle godine samo joj je trebalo vremena da i NiP natjera na političko samoubojstvo ?

Sumnjam da je "svoj" destruktivni "plan" tada predočila Čoviću. Trojki jeste samo su čekali da se poklope kockice poput izbacivanja četvrtog SNSD delegata iz srpskog kluba DN i nepravomoćne presude Dodiku.
Da pratiš druge medije osim HDZovske propagande u vidu dnevnika i poskoka, zamijetio bi da je juče gostovala na mrskoj FTV.
Novak20

#31829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 20/05/2025 08:04
Novak20 wrote: 19/05/2025 23:23
SaraFina wrote: 19/05/2025 22:58

Mislim da vi pojedinci politiku dozivljavate kao nesto iskljucivo. Zasto ne bi bilo dogovora? Ne kazem da se ponisti presuda. No ja bi Dodiku omogucila izlaz i da ga „zabrani“ CIK.
Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce.
Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.
:lol:

Opet se ništa nije naučilo i opet se sanjaju mokri snovi.

Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.

Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
Jeste. Kako neće biti svjestan te pogubnosti. Da nije bilo Švabe sad bi vas HDZ bio lokalni politički čimbenik u Posušju i Śirokom. I tu HDZ HR a ni HR ne bi mogle ništa učiniti. 😉
I pazi, još nije isključena ta “pogubna mogućnost” 😉
Baš me stra' "pogubne mogućnosti".

Krenulo se opet u svatove bez ...., a nema ni plana B. :lol:
SaraFina

#31830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 20/05/2025 10:14
SaraFina wrote: 20/05/2025 08:04
Novak20 wrote: 19/05/2025 23:23
:lol:

Opet se ništa nije naučilo i opet se sanjaju mokri snovi.

Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.

Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
Jeste. Kako neće biti svjestan te pogubnosti. Da nije bilo Švabe sad bi vas HDZ bio lokalni politički čimbenik u Posušju i Śirokom. I tu HDZ HR a ni HR ne bi mogle ništa učiniti. 😉
I pazi, još nije isključena ta “pogubna mogućnost” 😉
Baš me stra' "pogubne mogućnosti".

Krenulo se opet u svatove bez ...., a nema ni plana B. :lol:
Kakav protivnik, takvi i „svatovi“ lol

A i plan B je suvišan - višak. Pripreme idu za protivnika Koji Patina. Šutanje polumrtvog konja nije sportska disciplina. 😉
Billy The Pljuc

#31831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Billy The Pljuc »

Ne znam jel Hame (iz meni dragog Srebrenika, čuj Županija tuzlanska) mene pita oli druga Šimeta?

Ako se mene pita pokušati ću odgovoriti i ujedno zakačiti i post Dr Arsla odmah ispod.

Trojka očito nema kapaciteta da odradi sama navedeno u Šimetovom postu, stoga i jeste napisano "bošnjački političari" a među kojima nema jedinstva po pitanju države i neće ga ni biti jer smo najgori od sve djece. Štošta je trebalo biti napravljeno "prije" nečega dok je i vrapcima na grani jasno da ono što davno napisah stoji i dan danas, svaki račun treba ispostaviti SDA.

Narativ ovih danas jeste bio evropski put, bolji život itd.itd. Druge dvije strane su vodile i vode perfidnu politiku u cilju ispunjenja svojih ciljeva "dočim" su im laganje, ucjene i pritisci svake vrste bile modus operandi.

Kako je očito već decenijama da stara kurva Evropa neće ništa značajno učiniti da bi se stanje u državi normalizovalo, bošnjama je možda i krajnji rok (mada sam mišljenja da je i za to kasno) da se konsoliduju i ujedine po pitanju države. Davno napisah, dva su faktora koja mogu eventualno promijeniti trenutno stanje, demografija i ekonomija.

Stoga se i slažem sa drugom Šimetom, lupaj ih ekonomijom i ne dozvoli da te politike opstaju zahvaljujući finansijskom poticaju koje im konkretno bošnje omogućavaju. Uglavnom je sve navedeno u njegovom postu, nema budžeta, zakona itd. i naposljetku kladionice. Prodali su dušu svog sopstvenog naroda pogotovo u ovom posljednjem a kladare se šire li šire i odnose milijarde od konkretno najbrojnijeg naroda do džepova onih koji vode politike podjele i disolucije države. Za sve navedeno bošnje moraju doći tobe i kao što to napisa Šime, odreći se talova i IMT, prestati ići i davati zadnji dinar ma o čemu da se radilo, od kupovine proizvoda ili "uplate na račun" u obližnjoj kladari.

Kad već nismo iskoristili pravo i mogućnost da se demografski, ne širimo nego vratimo tamo gdje smo bili i time sebi omogućimo bolju poziciju i promijenimo stanje kako na lokalnim tako i na višim nivoima, taj demografski "čimbenik" je još uvijek na našoj strani i za ne daj Bože može odigrati značajnu ulogu u konačnom raspletu.

Naravno treba biti spreman na žrtvu ma o čemu da se radilo a drugi par opanaka je da li su bošnje spremne na isto.
Last edited by Billy The Pljuc on 20/05/2025 10:36, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

SaraFina wrote: 20/05/2025 09:59
Ne postoji veća ljiga od Dragančeta. I kad kazem da HDZ i Dragana treba skinuti, pri Tom mislim trajno i na svim nivoima. Zauvjek. Tako da lokalno mozete birati koga zelite. No taj neko ce imati iskljucivo politicko utjecaja po vas. A ne federaciju i drzavu. Sta ti mislis kad ce to biti izvodljivo?
izvini ja sam mislio da kod tebe psotoji trunka normalnosti
halali
iz zadnje klupe

#31833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by iz zadnje klupe »

"Evropski put" je najveće kukavičije podmetnuto Bošnjacima, kada od njega odustanu, izbijaju dosta argumenata Srbima i Hrvatmia za ucjenjivanje.

Evo šta je " evropski put" donio Makedoncima:
-oduzeo im sam temelj identiteta, postali nekakvi sjevernomakedomci
-ijako čine većinu u zemlji, ni jednu Odluku ne mogu donijeti ako se albanci se ne slažu

Zauzet dobili jedno veliko *OVNO, i put u EU koji će trjajti jedno milion godina, zato učimo iz tuđih grešaka.

E sad malo o Bošnjacima.

Od raspada SFRJ, pa sve nadalje, uvriježeno je mišljenje DA NAMA NEKO NEŠTO DUGUE, nekoj imaginarnoj MZ koja treba da nam uredi državu, dok se mi bavimo tenderisanjem uz omiljenu parolu IMT.

Jednostavno, zašto namam neko nešto duguje ?

Ma koliko ne volio Trupa, uveo je parolu, imaš karete, nemaš karte

Mi karti nemamo od 1699 godine od poraza pod Bečom kad nam je cilj samo da nekako opstanemo, a opstali smo više spletom sretnih okolnosti nego našoom sposobnosti.

Postoji bar pokušaj rješenja.

Da stranke trojke sa sastanu sa SDA, da kod oboje je konačno sazrela svijest da je država preča od stranke i ličnog interesa, i de da vidimo koga imamao najsposonijeg u ovo malo dva miliona Bošnjaka-Bosanaca, pa da vidimo šta dalje.

u SDA postoji bar načelna volja, koliko je iskrena, o tome ne bi, ali problem su straneke Trojke, koje koji je najzakoreliji ustaša sto puta miliji od kvalitetnog Bošnjaka, jer nije cool biti Bošnjak, oni su neki Bosanci, neopredjeljeni, džedaji itd
Truba

#31834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

Thorgerson wrote: 20/05/2025 10:00
Billy The Pljuc wrote: 20/05/2025 01:22
sime_cipol wrote: 20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
:thumbup:

Eto e to.
Jest. I onda ce ovi to izvrnuti i predstaviti svijetu da smo ustvari mi problem. Pa to su masteri spina, skuhano u zg i bg, kojima nasi politicari nazalost nisu dorasli do koljena.

Nemoj zaboraviti da smo usred agresije, gdje je cijeli svijet gledao kako nas kolju, ubijaju - dobili embargo na oruzje.

Ako cemo i krenuti tim putem, treba imati 10 koraka narednih poslije toga. Treba imati 10 scenarija.

A ne mi cemo bagerima otjerati, mi cemo hapsiti. I? Nista od toga se ne desi. Nemas pojma sta dalje. Vakum.

Ne ide to tako.

Treba imati plan, strategiju. A ne lupati gluposti bez pokrica poput heleza, isaka, konakovica i sl.
nisi ssamo ti imao embargo
imali su svi...i na dijelove za tenkove i za municiju
i nisu sve KASARNE ostale srbima...i bosnjaci i hrvati su imali tvornice oružja kasarne bunkere i infrastrukruru jna
bila je i no fly zona i svasta nesto...i nisu bosnjaci izgubili medijski rat nego hrvati i srbi
zato smanji patetiku tocno se znalo u medijima ko su dobri a ko loši momci
čije su zaštićene zone i koje pod sankcijama

čovjek je na temi o cestama i prometnicama objasnio zašto hercegovina ima prometnice a bosna nema tojest dio gdje žive bosnjaci
naveo je imena nacelnika koji koce sve poimenice i mjesta gdje se koci
i objasnio zasto to nema kod hrvata i taj post treba kopirati i kaciti gdje god se pocne pricati ovako degutantno uvijek isti likovi
a i stos e kladionica tice bile su i bosanske kladionice pa su propale
bosanski biznismeni ne znaju ni kladionice voditi
cujem da je jednok pajsera zajebala vremenska razlika pa bankrotirao :lol:
talijan97

#31835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by talijan97 »

Skidanje Covica u sustini nece promijeniti politiku Hrvata, poprilicno su slozni po pitanju rjesavanja kako kazu "nezastupljenosti" i IZ.
internazionale

#31836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by internazionale »

iz zadnje klupe wrote: 20/05/2025 10:35 "Evropski put" je najveće kukavičije podmetnuto Bošnjacima, kada od njega odustanu, izbijaju dosta argumenata Srbima i Hrvatmia za ucjenjivanje.

Evo šta je " evropski put" donio Makedoncima:
-oduzeo im sam temelj identiteta, postali nekakvi sjevernomakedomci
-ijako čine većinu u zemlji, ni jednu Odluku ne mogu donijeti ako se albanci se ne slažu

Zauzet dobili jedno veliko *OVNO, i put u EU koji će trjajti jedno milion godina, zato učimo iz tuđih grešaka.

E sad malo o Bošnjacima.

Od raspada SFRJ, pa sve nadalje, uvriježeno je mišljenje DA NAMA NEKO NEŠTO DUGUE, nekoj imaginarnoj MZ koja treba da nam uredi državu, dok se mi bavimo tenderisanjem uz omiljenu parolu IMT.

Jednostavno, zašto namam neko nešto duguje ?

Ma koliko ne volio Trupa, uveo je parolu, imaš karete, nemaš karte

Mi karti nemamo od 1699 godine od poraza pod Bečom kad nam je cilj samo da nekako opstanemo, a opstali smo više spletom sretnih okolnosti nego našoom sposobnosti.

Postoji bar pokušaj rješenja.

Da stranke trojke sa sastanu sa SDA, da kod oboje je konačno sazrela svijest da je država preča od stranke i ličnog interesa, i de da vidimo koga imamao najsposonijeg u ovo malo dva miliona Bošnjaka-Bosanaca, pa da vidimo šta dalje.

u SDA postoji bar načelna volja, koliko je iskrena, o tome ne bi, ali problem su straneke Trojke, koje koji je najzakoreliji ustaša sto puta miliji od kvalitetnog Bošnjaka, jer nije cool biti Bošnjak, oni su neki Bosanci, neopredjeljeni, džedaji itd
Kakva kontradiktornost u dvije boldirane izjave.
Vjerovatno neki sdfa fan.

Jedino si ubo sa 30 godina tenderisanja i mjaukanja da nam je neko drugi kriv
1Dante1

#31837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

iz zadnje klupe wrote: 20/05/2025 10:35 "Evropski put" je najveće kukavičije podmetnuto Bošnjacima, kada od njega odustanu, izbijaju dosta argumenata Srbima i Hrvatmia za ucjenjivanje.
Tako je. Mi Bosnjaci smo toliko zaslijepljeni evropskim putem da smo zaboravili sve nase domace vrijednosti. Okrenuli smo se kradji, unistavanju i razranju drzave, prihvatili korupciju. Ma joj, gdje ces ba dalje?

Ah da, jos da se okrenemo iranskim mulama i ruskim genocidasima. Mjera.
BAK-eV

#31838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

SaraFina wrote: 20/05/2025 09:59
Truba wrote: 20/05/2025 09:52
SaraFina wrote: 20/05/2025 09:36

Koja samouvjerenost u nastupu. Pa dragi Truba, ako je vama Čović Tito i mislite ga gledati i štovati do smrti. To je osobno vas problem. Mi cemo koristiti sve moguce politicke poluge da ga se riješimo. 🙂
Sto se Hercegovine tice i naroda tamo, da imaju imalo postovanja digli bi rahmetli Dzemi spomenik. Da njega nije bilo do osamdesetih bi se islo na magarcima kroz pusti kamenjar do ambulante, bolnica a i u sedmicnu kupovinu. Tako da Nemoj nas farbati.
pa skinula si jelavića i ostale poslala u hag
pa vidimo kako je završilo
skini i čovića moćna si žena
pa ćemo vidjeti rezultate tog skidanja :mrgreen:
doće još gori neko
jer tako ne funkcionira demokracija
tenkovima na banke
hrvate u hag
a izraelcima plaćeni godišnji odmori po svijetu

ljudi vide ljudi izlaze na izbore
Ne postoji veća ljiga od Dragančeta. I kad kazem da HDZ i Dragana treba skinuti, pri Tom mislim trajno i na svim nivoima. Zauvjek. Tako da lokalno mozete birati koga zelite. No taj neko ce imati iskljucivo politicko utjecaja po vas. A ne federaciju i drzavu. Sta ti mislis kad ce to biti izvodljivo?
Dragan uopste nije ljigav!

Cak stavise je najiskreniji od svih politiara.

Otvoreno kaze, mi hocemo to, to i to inace blokiramo.

Ljigavi su nasi od Izetbegovica do reisa, koji kazu da nije fer, da Bosnjaci biraju Hrvatima clana Predsjednistva.

A ne smiju reci sljedece:

Nije fer, da se nasa drzava zove Bosna i Hercegovina umjesto samo Republika Bosna!
Nije fer, da samo Bosna ima troglavo Predsjednistvo umjesto jednog Predsjednika!
Nije fer da se entitet zove rs!
Nije fer da ima uopste entiteta!
Nije fer da imamo kantone!
Nije fer da imamo Domove naroda koji mogu sve blokirati!
Nije fer da Srbi i Hrvati biraju Bosnjacima predstavnike, negiraju bosanski jezik...
Nije fer da javne institucije imaju prefiks srpski ili hrvatski, kao da Bosnjaci nisu tu nista svojim novcem i trudom pravili!
Nije fer da se javne ustanove katoliciziraju i pravoslaviziraju!
Nije fer da Bosnjacima nije dozvoljeno isticanje svojih nacionalnih i vjerskih simbola u javnim ustanovama, kada to vec rade Srbi i Hrvati!
Nije fer da se uskracuje ljudima aktivno i pasivno biracko pravo!
Nije fer da se Bosnajcima zabranjije uposljavanje u javnim ustanovama, policiji, posti...
Nije fer da se Bosnjacima zabranjuje privredni razvoj, ne izdaju gradjevinske dozvole!
Last edited by BAK-eV on 20/05/2025 10:49, edited 1 time in total.
palermo

#31839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Meni isto nije jasno cemu ovo pljuvanje Dragana Covica I etiketiranje ra,nim nadimcima. Ptav za prav malo je I smijesno.
dr_Evil

#31840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

hrvate u hag

:D Izleti ponekad.

Ova izjava refletira dva problema, prvi je medjunarodni cinizam, ako si fukara ides u Hag, a ako si bogat ides u Dubai, ili ti ga postanes kontroverzni biznismen. Drugi je valjda uporedba ideala, dva zlocina ili dva brata vodjena istim idealima, i protiv u njihovim ocima istog neprijatelja.

Nekad zaista se zamislim oko one narodne da ko god nije otisao za Portom da je budala, ali jezeva kucica ne da mira.
bosanski__

#31841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Billy The Pljuc wrote: 20/05/2025 10:23 Ne znam jel Hame (iz meni dragog Srebrenika, čuj Županija tuzlanska) mene pita oli druga Šimeta?

Ako se mene pita pokušati ću odgovoriti i ujedno zakačiti i post Dr Arsla odmah ispod.

Trojka očito nema kapaciteta da odradi sama navedeno u Šimetovom postu, stoga i jeste napisano "bošnjački političari" a među kojima nema jedinstva po pitanju države i neće ga ni biti jer smo najgori od sve djece. Štošta je trebalo biti napravljeno "prije" nečega dok je i vrapcima na grani jasno da ono što davno napisah stoji i dan danas, svaki račun treba ispostaviti SDA.

Narativ ovih danas jeste bio evropski put, bolji život itd.itd. Druge dvije strane su vodile i vode perfidnu politiku u cilju ispunjenja svojih ciljeva "dočim" su im laganje, ucjene i pritisci svake vrste bile modus operandi.

Kako je očito već decenijama da stara kurva Evropa neće ništa značajno učiniti da bi se stanje u državi normalizovalo, bošnjama je možda i krajnji rok (mada sam mišljenja da je i za to kasno) da se konsoliduju i ujedine po pitanju države. Davno napisah, dva su faktora koja mogu eventualno promijeniti trenutno stanje, demografija i ekonomija.

Stoga se i slažem sa drugom Šimetom, lupaj ih ekonomijom i ne dozvoli da te politike opstaju zahvaljujući finansijskom poticaju koje im konkretno bošnje omogućavaju. Uglavnom je sve navedeno u njegovom postu, nema budžeta, zakona itd. i naposljetku kladionice. Prodali su dušu svog sopstvenog naroda pogotovo u ovom posljednjem a kladare se šire li šire i odnose milijarde od konkretno najbrojnijeg naroda do džepova onih koji vode politike podjele i disolucije države. Za sve navedeno bošnje moraju doći tobe i kao što to napisa Šime, odreći se talova i IMT, prestati ići i davati zadnji dinar ma o čemu da se radilo, od kupovine proizvoda ili "uplate na račun" u obližnjoj kladari.

Kad već nismo iskoristili pravo i mogućnost da se demografski, ne širimo nego vratimo tamo gdje smo bili i time sebi omogućimo bolju poziciju i promijenimo stanje kako na lokalnim tako i na višim nivoima, taj demografski "čimbenik" je još uvijek na našoj strani i za ne daj Bože može odigrati značajnu ulogu u konačnom raspletu.

Naravno treba biti spreman na žrtvu ma o čemu da se radilo a drugi par opanaka je da li su bošnje spremne na isto.

Kakva demografija, svi loše stoje !

Što se ekonomije tiče, pomoći će im Srbija, neće dozvoliti kolaps da utiče na politiku.

Bošnje su u najgoroj poziciji, a RS i hdz su postali agresivniji zbog Trumpa, koji sam sebe demantira svaki dan.
BAK-eV

#31842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

palermo wrote: 20/05/2025 10:49 Meni isto nije jasno cemu ovo pljuvanje Dragana Covica I etiketiranje ra,nim nadimcima. Ptav za prav malo je I smijesno.
Pa jer su ljudi ljigavi i nemju dostojanstva.

Svi pljuju po Aliji, sto je potpisao Dayton (idiot da se razumijemo) a oni bi isto i jos gore potpisali.

Pogledaj samo sta Bosnjaci kupuju: Bukvalno smo u zadnjih 30 godina ubacili u Srbiju i Hrvatsku oko 200 milijardi za Vegetu, Jadro, Eurokrem ...
dok oni sve zivo nase bojkotuju i gadi im se recimo lokum pogledati a ne jesti ga...

Prave Sky colu jer nece da piju balijsku Coca Colu iz Hadzica ....
Truba

#31843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

ko je pljuvo po aliji
pa ja sam sastave o njemu u srednjoj pisao u pozitivnom tonu
gdje sam ja pljuvao po aliji

al nas je sve zajebo i nije sposoban ko dragan
dr_Evil

#31844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Billy The Pljuc wrote: 20/05/2025 10:23 Ne znam jel Hame (iz meni dragog Srebrenika, čuj Županija tuzlanska) mene pita oli druga Šimeta?

Moj sljedeci post je u smislu nekad i neko, tako znam da se nece desit.

Ali da imamo u bilo kojoj organizaciji svijesti o stanju nacije, a i ekonomiji sto ti kazes, pokrenula bi se placena i dobro organizovana kampanja gdje bi se korisnike kladionica dovelo na rub srama, ne trebaju nama pantere za pedo, nego pantere za kladionice. A Telecom bi blokirao pristup stranicama kladionica. Udri gdje treba, a usput sacuvat ces i familije.
Truba

#31845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Truba »

dr_Evil wrote: 20/05/2025 10:52
hrvate u hag

Ova izjava refletira dva problema, prvi je medjunarodni cinizam, ako si fukara ides u Hag, a ako si bogat ides u Dubai, ili ti ga postanes kontroverzni biznismen. Drugi je valjda uporedba ideala, dva zlocina ili dva brata vodjena istim idealima, i protiv u njihovim ocima istog neprijatelja.

Nekad zaista se zamislim oko one narodne da ko god nije otisao za Portom da je budala, ali jezeva kucica ne da mira.
zašto hrvat koji je branio svoje (gotovina) ide u hag
a izraelci ne idu još je hag dobio sankcije
znači ista zemlja koja je proganjala radovaana karadzica i tražila irzčenje miloševića i gotovine daje sankcije hagu kada su u pitanju izraelci
gdje su pozivi da hamasovci idu u hag? 1200 ljui je ubijeno
gdje je pretjerano granatiranje gaze kao što se govorilo da je knin pretjerano granatiran 3 dana

i što će primitivni neškolovani stanovnik hercegovačkog sela iz toga zaključiti i za koga će glasovati???
PM72

#31846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

Truba wrote: 20/05/2025 10:58 ko je pljuvo po aliji

Hrvati trebaju da pjevaju -Da te nije Alija...Hrvatsku bi komplet vidjeli sa Sljemena...i zajebo vas?
I Tito vas je zajebo što je vratio Zadar i Istru?
palermo

#31847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

BAK-eV wrote: 20/05/2025 10:53
palermo wrote: 20/05/2025 10:49 Meni isto nije jasno cemu ovo pljuvanje Dragana Covica I etiketiranje ra,nim nadimcima. Ptav za prav malo je I smijesno.
Pa jer su ljudi ljigavi i nemju dostojanstva.

Svi pljuju po Aliji, sto je potpisao Dayton (idiot da se razumijemo) a oni bi isto i jos gore potpisali.

Pogledaj samo sta Bosnjaci kupuju: Bukvalno smo u zadnjih 30 godina ubacili u Srbiju i Hrvatsku oko 200 milijardi za Vegetu, Jadro, Eurokrem ...
dok oni sve zivo nase bojkotuju i gadi im se recimo lokum pogledati a ne jesti ga...

Prave Sky colu jer nece da piju balijsku Coca Colu iz Hadzica ....
Samo jedna mala.opaska, Alija nije bio idiot I steta sto nije bio makar malo.mladji I zdraviji. Al necemo o tome.

Sto se ovog ostalog tice, mislim da ljudi iz Sarajeva u principu ne znaju kako syvari stoje. Recimo da ti ni ujednoj maloj privatnoj prodavnici u tzv. Zapadnom Mostaru ne mozes.kupiti bilokalav drugi yogurt osim Dukata ili Z' bregov ( on im ne smeta). I ja kad.napisem da je Bingo uradio vise za BiH od svih politicara ( otvarajuci svoje markete svugdje) ovdje meni pocnu moralisayi o tome kako je Dzambic lopov I iskoristava radnike. Jebo te, kao da pare.mozes. zaraditi radeci od 8 do 16 sati.
dr_Evil

#31848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Truba wrote: 20/05/2025 11:00
hrvate u hag

znači ista zemlja koja je proganjala radovaana karadzica i tražila irzčenje miloševića i gotovine daje sankcije hagu kada su u pitanju izraelci
gdje je pretjerano granatiranje gaze kao što se govorilo da je knin pretjerano granatiran 3 dana

i što će primitivni neškolovani stanovnik hercegovačkog sela iz toga zaključiti i za koga će glasovati???
Gotovina je isao u Hag i izasao kao slobodan covjek i gospodin(a onda ozenio starletu), ako se ne varam, ne znam zasto je tema ove rasprave, vise sam mislio da pricamo o Praljkovaci.

Ostalo se slazemo, pa rekoh cinizam. Hamas ne znam kako ce u Haag, oni su vise za dozivotni zatvor ili pogubljenje od Palestine drzave, kao teroristi, ako se ikad dozvoli uspostava iste. Ne znam da Hag sudi teroristima, ali sve je moguce. U svakom slucaju neko odgovarati mora za ono, jel Hamas jel njegovi nalogodavci.
HelaS

#31849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Truba wrote: 20/05/2025 11:00
hrvate u hag

Odavno više ne postoje "primitivni hercegovački seljaci", svi su školovani, svi su obrazovani, koriste najnovije tehnologije, svi znaju... Izgovor ne postoji... Nije li te sramota samog sebe za ovako odvratnu relativizaciju, perfidno drzak i zloban pokušaj pravdanja ubijanja ljudi samo što su "tvoji". Znam da nije, svi znamo tvoje osobine, ali tvoj bezobrazluk nema granice :(
drag_gost

#31850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Truba wrote: 20/05/2025 10:58 ko je pljuvo po aliji

Samo Tito, tebi je to jedina vakcina.
Post Reply