Don't dream dreams.Novak20 wrote: ↑19/05/2025 23:23SaraFina wrote: ↑19/05/2025 22:58SaPnA wrote: ↑19/05/2025 22:52
Kakvim pritiscima? Ovdje postoji samo jedan nacin, a to je NEMA PREGOVORA I DOGOVORA, tako da su tu kartu dobili a nisu birali.
Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.
Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.
Mislim da vi pojedinci politiku dozivljavate kao nesto iskljucivo. Zasto ne bi bilo dogovora? Ne kazem da se ponisti presuda. No ja bi Dodiku omogucila izlaz i da ga „zabrani“ CIK.
Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce. Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.![]()
Opet se ništa nije naučilo i opet se sanjaju mokri snovi.
Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.
Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Point.
#31801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Danguba
#31802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nabace ti ludjacku kosulju i govoe ti, ja cu te udarati a ti se brani.
Ako su vec nametnuli DMS trebali su nametnuti i mehanizme da drzava moze sama funkcionisati bez obzira ko je na vlasti.
Ostavili su rupe i traze da stranke koje su ratovale prihvate drzavu a oni ratovali protiv te drzave da je nema.
Sada se cude kako se ne mozemo dogovoriti.
- Danguba
#31803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo to.
Nema iscudjavanja kada znas da si im omogucio sve poluge blokada.
Svi zaboravljamo kako je Trojka nametnuta?
Valjda poslije Neuma kada se znalo da se nece ispuniti zelje HDZu.
Neki su poletjeli sa izjavama kako treba Hrvatima dati to sto traze i takvi su tada bili prihvatljivi MZ.
-
Novak20
#31804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Veći problem je što bošnjačka politika zine više no što može progutati.dale cooper wrote: ↑19/05/2025 23:33Problem je što su vam apetiti mnogo veći od puke izmjene izbornog zakona.Novak20 wrote: ↑19/05/2025 23:23
![]()
Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.
Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
- Prpa.ba
#31805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nismo mi jos ni zinuli.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#31806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
- Billy The Pljuc
#31807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sime_cipol wrote: ↑20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
Eto e to.
-
SaPnA
#31808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mani ba, trojka je na vlasti i snose punu odgovornost za sve i jednu zajebanciju koju danas zivimo, a ti radi svog izbora ocigledno bjezis od odgovornosti za trenutno stanje i upires prstom u neke druge klovnove kojih odavno vec nema.Chmoljo wrote: ↑19/05/2025 23:04bilo je tih karti i prije, ali se prethodni ne počešaše. draže bilo završiti stvar u lokalnom bircu i poslati poruke tolerancije, dok ispunjavaš želje špirićevom sinu gelde profesionalne karijere.
da nemaju muda, kako rekoh, našao bi se neki izgovor za relaksaciju. Dodik je još uvijek slobodan čovjek, nema pravosnažne presude.Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.
naravno, svako sebi daje za pravo. bitno je samo šiljiti, a to što je nešto dijametralno suprotno, koga briga. nemam ja baš pamćenje zlatne ribice da znam ko koga tu. ja svoje glasove nikad nisam sakrivao, i uvijek sam davao razloge za njih. za razliku od mnogih koji se stide svojih izbora, ali od njih ne odustaju.Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.
ima i za to naziv, ali ja sam pristojan.![]()
Ako su oni alternativa samo da bi bili alternativa i zasjeli u fotelje bez ikakvog plana i strategije onda bolje da nisu.
- drug_profi
#31809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ukinuti kladare pa da vidis kmeke.
Bravo
Bravo
-
Montana1
#31810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sime_cipol wrote: ↑20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#31811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa zašto to ne urade?Billy The Pljuc wrote: ↑20/05/2025 01:22sime_cipol wrote: ↑20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.![]()
Eto e to.
-
Dr Arsla
#31812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je trebalo uraditi prije nego što je svako veće selo u Zap Hercegovini dobilo kružne tokove, gradovi obilaznice a AP se povezali sa Maticom. Još da se završi povezivanje Mostara i Širokog brzom cestom i Čovke će postati još agresivniji i bezobrazniji. Mi smo im to omogućili. Zapostavili smo Bos Krajinu, Goražde i Tk radi Čovića. Sad nešto kukamo. Sami pali sami se ubili. Sad kusamo čorbu što smo sami sebi spravilisime_cipol wrote: ↑20/05/2025 00:50 Bosnjacki političari prvo moraju podvezati muda, izaaci iz zone komfora (fotelja i talova) i stisnuti reci nece nista proci, nikakav zakon, nikakva odluka, nikakav zakljucak, nikakav budzet, nista, blokirati cemo boga oca, odugovlačiti, rusiti kvorume, povlačiti VNI, zabraniti kladionice u "bosnjackim" kantonima, pa eto Hrvati i Srbi, dogovarajte se.
- Styling
#31813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.Danguba wrote: ↑19/05/2025 22:17Jes jes Sabina sve sa bagerom.Styling wrote: ↑19/05/2025 20:13Pa, eto, pokazalo se da je Dino bio u pravu. Zapelo je, a Sabina nema Plan B.relativno84 wrote: ↑19/05/2025 17:09
Evo Sabina radi na tome skoro pa godinu dana, samo sto blago receno nije imala podrsku partnera.
![]()
Ima li bagerista plan B, pitam za jarana????
Ćudić: Konaković čini sve da osigura opstanak SNSD-a u vlasti, građani će uskoro saznati ulogu njega i NiP-a
Sada kada su ostvareni uslovi za smjenu SNSD-ovog rukovodstva u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ministar Konaković pokušava iz izvršne diktirati procese zakonodavnoj vlasti, i čini sve da osigura opstanak SNSD-a u državnoj vlasti", kaže Ćudić.
Au Miko, dokle dodje ta Trojka.
Ne zna lijeva sta radi desna.
Čović je znao za sve poteze Trojke i bio obaviješten o svemu. Nije se protivio i bio je kritičan prema Dodiku (ako se sjećate njegovih prvih izjava nakon što je sve pokrenuto). Naravno da je sve moglo bagerom završiti da licemjer nije nakon toga promijenio svoj stav. Zašto? E, to ćemo tek saznati. Moje mišljenje je da mu je neko dohaberio da ne žuri je MZ pokušava relativizirari situaciju time što vrši pritisak na sudije Apelaciknog vijeća da budu blagi kod drugostepene. Čović je izdao koalicione partnere i doveo Trojku u nezgodnu situaciju.
Ako MZ bude zadovoljna drugostepenom, tek onda ide pritisak na Trojku, ali Teojka popustiti neće. Po cijenu blokiranja EU puta i svega što to podrazumijeva, a MZ neka nađe ko je spreman sjesti sa Dodikom.
- Point.
#31814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niti ćete dobiti IZ po receptu HDZ niti treći entitet, to je valjda i djetetu jasno.Novak20 wrote: ↑20/05/2025 00:20Veći problem je što bošnjačka politika zine više no što može progutati.dale cooper wrote: ↑19/05/2025 23:33Problem je što su vam apetiti mnogo veći od puke izmjene izbornog zakona.Novak20 wrote: ↑19/05/2025 23:23
![]()
-
Novak20
#31815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uzgred, gdje je Sabina ? Hoće li se opet pohvaliti kako je "plan" osmislila još u srpnju prošle godine samo joj je trebalo vremena da i NiP natjera na političko samoubojstvo ?Styling wrote: ↑20/05/2025 07:09Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.Danguba wrote: ↑19/05/2025 22:17Jes jes Sabina sve sa bagerom.
Ćudić: Konaković čini sve da osigura opstanak SNSD-a u vlasti, građani će uskoro saznati ulogu njega i NiP-a
Sada kada su ostvareni uslovi za smjenu SNSD-ovog rukovodstva u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ministar Konaković pokušava iz izvršne diktirati procese zakonodavnoj vlasti, i čini sve da osigura opstanak SNSD-a u državnoj vlasti", kaže Ćudić.
Čović je znao za sve poteze Trojke i bio obaviješten o svemu. Nije se protivio i bio je kritičan prema Dodiku (ako se sjećate njegovih prvih izjava nakon što je sve pokrenuto). Naravno da je sve moglo bagerom završiti da licemjer nije nakon toga promijenio svoj stav. Zašto? E, to ćemo tek saznati. Moje mišljenje je da mu je neko dohaberio da ne žuri je MZ pokušava relativizirari situaciju time što vrši pritisak na sudije Apelaciknog vijeća da budu blagi kod drugostepene. Čović je izdao koalicione partnere i doveo Trojku u nezgodnu situaciju.
Ako MZ bude zadovoljna drugostepenom, tek onda ide pritisak na Trojku, ali Teojka popustiti neće. Po cijenu blokiranja EU puta i svega što to podrazumijeva, a MZ neka nađe ko je spreman sjesti sa Dodikom.
Sumnjam da je "svoj" destruktivni "plan" tada predočila Čoviću. Trojki jeste samo su čekali da se poklope kockice poput izbacivanja četvrtog SNSD delegata iz srpskog kluba DN i nepravomoćne presude Dodiku.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ukratko, svi si isti, dajte nam dobru staru SDASaPnA wrote: ↑20/05/2025 01:29Mani ba, trojka je na vlasti i snose punu odgovornost za sve i jednu zajebanciju koju danas zivimo, a ti radi svog izbora ocigledno bjezis od odgovornosti za trenutno stanje i upires prstom u neke druge klovnove kojih odavno vec nema.Chmoljo wrote: ↑19/05/2025 23:04bilo je tih karti i prije, ali se prethodni ne počešaše. draže bilo završiti stvar u lokalnom bircu i poslati poruke tolerancije, dok ispunjavaš želje špirićevom sinu gelde profesionalne karijere.
da nemaju muda, kako rekoh, našao bi se neki izgovor za relaksaciju. Dodik je još uvijek slobodan čovjek, nema pravosnažne presude.Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.
naravno, svako sebi daje za pravo. bitno je samo šiljiti, a to što je nešto dijametralno suprotno, koga briga. nemam ja baš pamćenje zlatne ribice da znam ko koga tu. ja svoje glasove nikad nisam sakrivao, i uvijek sam davao razloge za njih. za razliku od mnogih koji se stide svojih izbora, ali od njih ne odustaju.Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.
ima i za to naziv, ali ja sam pristojan.![]()
Ako su oni alternativa samo da bi bili alternativa i zasjeli u fotelje bez ikakvog plana i strategije onda bolje da nisu.
- SaraFina
#31817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jeste. Kako neće biti svjestan te pogubnosti. Da nije bilo Švabe sad bi vas HDZ bio lokalni politički čimbenik u Posušju i Śirokom. I tu HDZ HR a ni HR ne bi mogle ništa učiniti.Novak20 wrote: ↑19/05/2025 23:23SaraFina wrote: ↑19/05/2025 22:58SaPnA wrote: ↑19/05/2025 22:52
Kakvim pritiscima? Ovdje postoji samo jedan nacin, a to je NEMA PREGOVORA I DOGOVORA, tako da su tu kartu dobili a nisu birali.
Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.
Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.
Mislim da vi pojedinci politiku dozivljavate kao nesto iskljucivo. Zasto ne bi bilo dogovora? Ne kazem da se ponisti presuda. No ja bi Dodiku omogucila izlaz i da ga „zabrani“ CIK.
Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce. Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.![]()
I pazi, još nije isključena ta “pogubna mogućnost”
- SaraFina
#31818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I bez „Čovićeve izdaje“, ova saga s Dodikom se nije mogla niti imala potencijala bagerom zavrsiti. Budi realna. I Čoviću nije trebalo ništa dosaptavati. Od pocetka stav MZ je da se ovo s Dodikom rijesi na drzavnom nivou. Oni ce verbalno podrzavati. Neki i sankcijama. Sutra da drugostupanjska bude potvrdjena, ne postoji kapacitet da se Dodik rijesi. Ocigledno. Da Se ne lazemo da ce nakon drugostupanjske potvrdjene trojka uraditi neznam sta posebno i Dodika uhapsiti. To su tlapnje.Styling wrote: ↑20/05/2025 07:09Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.Danguba wrote: ↑19/05/2025 22:17Jes jes Sabina sve sa bagerom.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sad vidite kako je bilo ljudima koji nisu voljeli da im se tvornice otmu, zemlja nacionalizira i vjerski objekti ruše a morali su gledati 30 godina vođu tog pokreta na vlasti
dodik je star strpite se još malo već je na zalazu karijere nezdravo i izgleda
s druge strane coviceva mama je nedavno umrla u deveedeset i nekoj tu će mislim ako se priroda ne pobrine ranije još dugo morati gledati i slušati
što se tiče kružnih tokova po hercegovini to je cijena države a i prije 1992 ljudi su se dole udruživali kad dodju sa zapada i pravili ceste i vodovode o svom trošku tako da svejedno je bilo bi kad tad...nije to naseljen kraj ko oko mostarskog raskrsca pa da je svaka kuća bitna
tamo ako neko koči oni ga zaobiđu
s druge strane coviceva mama je nedavno umrla u deveedeset i nekoj tu će mislim ako se priroda ne pobrine ranije još dugo morati gledati i slušati
što se tiče kružnih tokova po hercegovini to je cijena države a i prije 1992 ljudi su se dole udruživali kad dodju sa zapada i pravili ceste i vodovode o svom trošku tako da svejedno je bilo bi kad tad...nije to naseljen kraj ko oko mostarskog raskrsca pa da je svaka kuća bitna
tamo ako neko koči oni ga zaobiđu
- Styling
#31820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naravno. Slazem se. Jedini problem je sto je situacija "kvaka 22". MZ hoce da se rijesi na drzavnom nivou, gdje SNSD ima poluge za opstrukciju koje se ne mogu ukloniti bez intervencije MZ. Traze da rijesimo sami problem a imamo DMZ koji svima daje poluge da koce napredak.SaraFina wrote: ↑20/05/2025 08:12I bez „Čovićeve izdaje“, ova saga s Dodikom se nije mogla niti imala potencijala bagerom zavrsiti. Budi realna. I Čoviću nije trebalo ništa dosaptavati. Od pocetka stav MZ je da se ovo s Dodikom rijesi na drzavnom nivou. Oni ce verbalno podrzavati. Neki i sankcijama. Sutra da drugostupanjska bude potvrdjena, ne postoji kapacitet da se Dodik rijesi. Ocigledno. Da Se ne lazemo da ce nakon drugostupanjske potvrdjene trojka uraditi neznam sta posebno i Dodika uhapsiti. To su tlapnje.Styling wrote: ↑20/05/2025 07:09Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.
Covic je bio obavijesten i znao je za plan. EU nije znala. EU za plan saznala na sastanku kad je Sabina rekla da Ameri insistiraju da se s planom krene. Sve je zatekla tim na sastanku, pa tako i koalicione partnere. Ameri sada ionako ispali iz igre, EU ne zna sta da radi. HDZ ceka.
- SaraFina
#31821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koja samouvjerenost u nastupu. Pa dragi Truba, ako je vama Čović Tito i mislite ga gledati i štovati do smrti. To je osobno vas problem. Mi cemo koristiti sve moguce politicke poluge da ga se riješimo.Truba wrote: ↑20/05/2025 09:30 sad vidite kako je bilo ljudima koji nisu voljeli da im se tvornice otmu, zemlja nacionalizira i vjerski objekti ruše a morali su gledati 30 godina vođu tog pokreta na vlasti
tamo ako neko koči oni ga zaobiđu![]()
Sto se Hercegovine tice i naroda tamo, da imaju imalo postovanja digli bi rahmetli Dzemi spomenik. Da njega nije bilo do osamdesetih bi se islo na magarcima kroz pusti kamenjar do ambulante, bolnica a i u sedmicnu kupovinu. Tako da Nemoj nas farbati.
- SaraFina
#31822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se ja da je drzava dobro „hendikepirana“ ovim ustrojem. No to ne opravdava nas da nismo sve poluge iskoristili kad je Dodik u pitanju. I da ne bi iskoristili ni u buducnosti da mu se potvrdi ovo drugostupanjskom. Mislim bezpotrebno nas je amnestirati. I Idemo izvuci iz ovoga sto mozemo. Ja to tako vidim.Styling wrote: ↑20/05/2025 09:34Naravno. Slazem se. Jedini problem je sto je situacija "kvaka 22". MZ hoce da se rijesi na drzavnom nivou, gdje SNSD ima poluge za opstrukciju koje se ne mogu ukloniti bez intervencije MZ. Traze da rijesimo sami problem a imamo DMZ koji svima daje poluge da koce napredak.SaraFina wrote: ↑20/05/2025 08:12I bez „Čovićeve izdaje“, ova saga s Dodikom se nije mogla niti imala potencijala bagerom zavrsiti. Budi realna. I Čoviću nije trebalo ništa dosaptavati. Od pocetka stav MZ je da se ovo s Dodikom rijesi na drzavnom nivou. Oni ce verbalno podrzavati. Neki i sankcijama. Sutra da drugostupanjska bude potvrdjena, ne postoji kapacitet da se Dodik rijesi. Ocigledno. Da Se ne lazemo da ce nakon drugostupanjske potvrdjene trojka uraditi neznam sta posebno i Dodika uhapsiti. To su tlapnje.Styling wrote: ↑20/05/2025 07:09
Vidim da ovdje neki spavaju na forumu, stigao ferman iz centrale da se ide agresivno.
Covic je bio obavijesten i znao je za plan. EU nije znala. EU za plan saznala na sastanku kad je Sabina rekla da Ameri insistiraju da se s planom krene. Sve je zatekla tim na sastanku, pa tako i koalicione partnere. Ameri sada ionako ispali iz igre, EU ne zna sta da radi. HDZ ceka.
Izljevanje zuči, opravdanja i amnestiranje ostavimo po strani. Samo racunica. Čista.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#31823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa skinula si jelavića i ostale poslala u hagSaraFina wrote: ↑20/05/2025 09:36Koja samouvjerenost u nastupu. Pa dragi Truba, ako je vama Čović Tito i mislite ga gledati i štovati do smrti. To je osobno vas problem. Mi cemo koristiti sve moguce politicke poluge da ga se riješimo.Truba wrote: ↑20/05/2025 09:30 sad vidite kako je bilo ljudima koji nisu voljeli da im se tvornice otmu, zemlja nacionalizira i vjerski objekti ruše a morali su gledati 30 godina vođu tog pokreta na vlasti
Sto se Hercegovine tice i naroda tamo, da imaju imalo postovanja digli bi rahmetli Dzemi spomenik. Da njega nije bilo do osamdesetih bi se islo na magarcima kroz pusti kamenjar do ambulante, bolnica a i u sedmicnu kupovinu. Tako da Nemoj nas farbati.
pa vidimo kako je završilo
skini i čovića moćna si žena
pa ćemo vidjeti rezultate tog skidanja
doće još gori neko
jer tako ne funkcionira demokracija
tenkovima na banke
hrvate u hag
a izraelcima plaćeni godišnji odmori po svijetu
ljudi vide ljudi izlaze na izbore
- Point.
#31824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
HDZ je isti, ako ne i veći, problem za BiH, to se posebno vidi zadnjih sedmica gdje ucjenama, ultimatumima i maženju Dodikovih jajca blokiraju stvaranje nove vlasti i koče put ka EU. Problem HDZ se mora riješiti.
"Ja njega zaista razumijem, a znao sam još u momentu kad smo sjedili zajedno na Kupresu da Čović ne želi saradnju u tom momentu, jasno sam primijetio da ne želi saradnju s nama, to je bilo opipavanje pulsa opozicije. Znamo mi za dobru saradnju s Dodikom, ali mi smo se jasno dogovorili na Kupresu, zamolio nas je nemojte dirati Špirića na sljedećoj sjednici samo da izglasamo Izborni zakon BiH. Na taj zahtjev mi smo kazali uredu, podržat ćemo vas, neka to bude znak početka našeg partnerstva, ali zaista mi nismo krivi što nije došlo do glasanja o Izbornom zakonu, rekli smo dogovorite to u FBiH i ništa nije problem", kazao je Nešković.
Delegatkinja HDZ-a Marina Pendeš je opoziciju optužila da nisu ispoštovali taj dogovor, što Nešković negira i ističe da je HDZ taj koji se ne pridržava dogovora.
"Ja nisam siguran kako ćemo glasati za Izborni zakon jer je Čović prekršio dogovor s Kupresa", rekao je.
- SaraFina
#31825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne postoji veća ljiga od Dragančeta. I kad kazem da HDZ i Dragana treba skinuti, pri Tom mislim trajno i na svim nivoima. Zauvjek. Tako da lokalno mozete birati koga zelite. No taj neko ce imati iskljucivo politicko utjecaja po vas. A ne federaciju i drzavu. Sta ti mislis kad ce to biti izvodljivo?Truba wrote: ↑20/05/2025 09:52pa skinula si jelavića i ostale poslala u hagSaraFina wrote: ↑20/05/2025 09:36Koja samouvjerenost u nastupu. Pa dragi Truba, ako je vama Čović Tito i mislite ga gledati i štovati do smrti. To je osobno vas problem. Mi cemo koristiti sve moguce politicke poluge da ga se riješimo.Truba wrote: ↑20/05/2025 09:30 sad vidite kako je bilo ljudima koji nisu voljeli da im se tvornice otmu, zemlja nacionalizira i vjerski objekti ruše a morali su gledati 30 godina vođu tog pokreta na vlasti
pa vidimo kako je završilo
skini i čovića moćna si žena
pa ćemo vidjeti rezultate tog skidanja![]()
doće još gori neko
jer tako ne funkcionira demokracija
tenkovima na banke
hrvate u hag
a izraelcima plaćeni godišnji odmori po svijetu
ljudi vide ljudi izlaze na izbore