Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#31776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

asker wrote: 19/05/2025 22:40
mk ultra wrote: 19/05/2025 22:29
asker wrote: 19/05/2025 22:24
Odjebaus medjunarodne zajednice je ocigledan i to ce tek da boli. Od potpune podrske prije samo 3 mjeseca do ovoga sto vidimo ovih dana.
Un-fucking-believable :run:
Nikad MZ nije rekla da ce uradiit nesto
Al doslovno nikad
Podrska/ohrabrenje/tu smo ako zaskripi, Rubio i US ekipa, EU ekipa, ambasade, svi!
Mi smo lansirali "da nam ne ginu djeca" pricu. I onda ovi gore kazu aha, a hocete da nasa ginu, evo trcimo.
Pa jeste i svi kazu mi postujemo.integritet i suvrenitet bosne

I onda dođe bosna ne smije da uhapsi na svojoj teritoriji..

:lol:

Kazem.opet, Bosnjaci nemaju ni u nacrtu svoju verziju želja, pa ni kao države bez entiteta, ni kao države sa jednim predsjednikom, ni kao bilo kakvog uređenja

Jedini smisao bosnjacke politike je bezuslovno protivljenje H i S politikama i tojeto. Bez rješenja, bez smisla, borbe, ne znam ti cega, ne moze i kraj. Kako moze, ne znamo.

I to je to.

I mi 30 godina blokirani raznim progresima zbog toga i jos cemo.

Kad bosnjaci skontaju sta hoce, bit ce bolje.
SaraFina

#31777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

HelaS wrote: 19/05/2025 22:38
SaraFina wrote: 19/05/2025 22:35
Altsa wrote: 19/05/2025 22:28 Sluzavi Covic je samo potvrdio sto vec sve znamo o njemu osim trojke za koju je on jos uvijek koalicioni partner.
Čovketa se treba riješiti koliko i Dodika. Mozda je najbolje da se utalimo s Miletom, da pusti Čovketa niz kanalizaciju. I otvoreno ga okrenemo protiv HDZ-a. Ovu presudu ne povlaciti trenutno. I onda ga samo tiho i polako cvrknuti i neka mu CIK zabrani kandidaturu.
Čovićevci iz HDZ veće su zlo za BiH od Dodikovaca iz SNSD. Oni rovare perfidno, podlo i muljevito, koriste i zloupotrebljavaju poziciju HR u EU i imaju moć. Trojka je sada konektirala sa Trojkom iz RS, ali obje zajedno nemaju kapacitet dovoljan za dominaciju nad SNSD i HDZ, ovi su "jači". Ako Federalna Trojka otvori saradnju sa SNSD, ako uključi SDA, žrtvuje Trojku RS ako ova ne želi sa SNSD, bila bi prilika da se potisne HDZ i vrati na poziciju sa koje nema povratka u društvo bitnih u BiH.
Treba iskoristiti Dodika. Ionako nije priveden i realno tesko da ce biti uskoro. Zato bi ja s njim spustila tenzije. Bez garancija ikakvih i oslobadjajuce presude. Samo potisnuti sve ovo polako i traziti mu da Čovića šupa. Otvoreno i javno. A mi cemo harangu ublaziti. I kad se sukobe otvoreno, a hoce uzivati i istiskavati HDZ. Politicki.
A Dodiku omoguciti da se gospodski povuci i da ga CIK „zabrani“.
To je ovako realnost. Sta mozemo. Bio je on svakako krenuo na HDZ s onim da ih je 8%.
512MB

#31778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Sad i Kriminalac Čović kao Dodik počeo javno svršavati Bošnjama u facu.

Možda to oni vole, nebitno SDA il trojka? Možda se potajno nadaju da im se što više ispišaju po faci? Dakle ljudi čija politika je zvanično ousuđena za Genocid i UZP se osilila pa opet krenula javno u sav glas u nove prijetnje, a Bošnje koji su samo prije 20ak godina pretrpili Genocid i izgubili najmilije šute i ne smiju ni odgovorit nego se napadaju međusobno?

Koja sramota.
palermo

#31779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Chmoljo wrote: 19/05/2025 22:31
palermo wrote: 19/05/2025 22:26
Lug wrote: 19/05/2025 22:02

U pravu je palermo, Razjedinjenost i jeste nas-bosanski/bosnjacki problem. Jedino problem sa njegovom interpretacijom je taj sto Bosnjaci jedini nemaju svoje skinhedse.
Svaka stabilna drzava ima svoje extremne stranke, koji su ustvari brana tudjem nacionalizmu kod njih i sve te extremne organizacije imaju podrsku iz vrha drzave. Takodjer, kod nas se ratni zlocinci ne bi osjecali sigurnim kao sto je to slucaj zadnjih 30g. Sve jake drzave imaju jake nacionalisticke stranke.

Skinheadsi su metafora naravno, bit je da je SDA daleko najjaca snaga u ovom proBiH spekrru I hoces da ides u rat bez te snage. A zoves momcice iz plesne skole. Rekoh, ne radi se tako.

Politika ( al ne samo politika nego I druge djelaynosti u kojima postoji interakcija) kaze, nikad ne zaboravljaj da onaj ko ti je u jednoj prilici neprijatelj u drugoj situaciji moze postati saveznik.

Ovi iz Trojke to ocito jos nisu naucili
E cuj snaga... Mnogo su jaki a ruka im utrne od drzanja pruzenom.
Dobro, nisu. Snaga lezi u Trojci sposbnosti da okupi ljude oko sebe, njihovoj hrabroj I principjelnoj politici. Jel moze.ovako.
mk ultra

#31780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

512MB wrote: 19/05/2025 22:46

Koja sramota.
Kome?

Fkt u pravu je, jel ikad zadnjih 30g drugacije pricao ili bio prelivoda, ili se fkt jebeno trudio za ono sto je pricao?

Ono sto znam jeste da se trud isplati
A sta su to bosnjaci zadnjih 30 godina isposlovali povoljno i pozitivo pored svih tih presuda i svega sto je bilo u korist B?

Sjebali presudu za srbiju
Last edited by mk ultra on 19/05/2025 22:49, edited 1 time in total.
SaraFina

#31781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

512MB wrote: 19/05/2025 22:46 Sad i Kriminalac Čović kao Dodik počeo javno svršavati Bošnjama u facu.

Možda to oni vole, nebitno SDA il trojka? Možda se potajno nadaju da im se što više ispišaju po faci? Dakle ljudi čija politika je zvanično ousuđena za Genocid i UZP se osilila pa opet krenula javno u sav glas u nove prijetnje, a Bošnje koji su samo prije 20ak godina pretrpili Genocid i izgubili najmilije šute i ne smiju ni odgovorit nego se napadaju međusobno?

Koja sramota.
Treba vidjeti sta mozemo izvuci iz ove situacije. Covicu ako se nametanja ne dopadaju, Idemo na ponistenje IZ i vozdra.

Bezveze zuc izljevate. Samo korist treba gledati.
palermo

#31782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dale cooper wrote: 19/05/2025 22:31
Lug wrote: 19/05/2025 22:02

U pravu je palermo, Razjedinjenost i jeste nas-bosanski/bosnjacki problem. Jedino problem sa njegovom interpretacijom je taj sto Bosnjaci jedini nemaju svoje skinhedse.
Svaka stabilna drzava ima svoje extremne stranke, koji su ustvari brana tudjem nacionalizmu kod njih i sve te extremne organizacije imaju podrsku iz vrha drzave. Takodjer, kod nas se ratni zlocinci ne bi osjecali sigurnim kao sto je to slucaj zadnjih 30g. Sve jake drzave imaju jake nacionalisticke stranke.

Skinheadsi su metafora naravno, bit je da je SDA daleko najjaca snaga u ovom proBiH spekrru I hoces da ides u rat bez te snage. A zoves momcice iz plesne skole. Rekoh, ne radi se tako.

Politika ( al ne samo politika nego I druge djelaynosti u kojima postoji interakcija) kaze, nikad ne zaboravljaj da onaj ko ti je u jednoj prilici neprijatelj u drugoj situaciji moze postati saveznik.

Kad se to SDA iskazala u ratu sa Dodikom i Čovićem? :zoka: :mrgreen:
Pa ako Trojka smatra da im SDA ne treba, onda OK.
Samo brate, nek pokazu to djelima. Ono bilo bi dobro.
SaPnA

#31783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

Chmoljo wrote: 19/05/2025 22:14
SaPnA wrote: 19/05/2025 22:06
Chmoljo wrote: 19/05/2025 21:39

Vrlo objektivno, nema sta. :lol:
:lol: :lol:
Eto ne moras 10 pozitivnih, navedi dvije stvari :zjev: al ono bas ga subjektivno upakuj i zabiberi, bez trolanja sto inace radis :zjev:
1. Ne popustaju pritiscima "hajde da se dogovorimo", znamo ko bi to zavrsio jos u februaru.
2. imaju muda upustiti se u bitke koje ih mogu kostati vlasti, ne igraju na siguricu.

A sad bih te zamolio po cemu si ti licno relevantan da ocijenis ko trola, a ko ne?
Kakvim pritiscima? Ovdje postoji samo jedan nacin, a to je NEMA PREGOVORA I DOGOVORA, tako da su tu kartu dobili a nisu birali.

Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.

Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.
mk ultra

#31784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

MZ nikog nije odjebala, samo si dobio uputu da ako hoces drzavu, eto koristi drzavu a ne vanjski faktor

Ako ne.moze drzava sta onda hoces kog kurca
SaPnA

#31785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

mk ultra wrote: 19/05/2025 22:53 MZ nikog nije odjebala, samo si dobio uputu da ako hoces drzavu, eto koristi drzavu a ne vanjski faktor

Ako ne.moze drzava sta onda hoces kog kurca
Pricamo u kontekstu trojke koja je sve i svasta najavljivala od mz a dobili odjebaus, drzava svakako treba da odradi ono sto se od nje ocekuje.
dale cooper

#31786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

palermo wrote: 19/05/2025 22:51

Pa bilo bi dobro da i ti nekada odgovoriš na pitanje, umjesto vječite relativizacije i eskiviranja, ali neću zadržavati dah. :mrgreen:
512MB

#31787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Država ima apsolutno sve poluge da rješi ove kriminalce za sva vremena, al teško kad im uvališ ljude na najkritičnije pozicije. Sad gledaš ko posran i zazivaš Šmita.
palermo

#31788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dale cooper wrote: 19/05/2025 22:57

Pa bilo bi dobro da i ti nekada odgovoriš na pitanje, umjesto vječite relativizacije i eskiviranja, ali neću zadržavati dah. :mrgreen:
Koje pitanje ?

Aha, vidio sam. Pa recimo jos postoji Bosna I Hercegovina iako se trideset godina permanetno napada.
Al ja nisam.govorio u kontekstu ko je bolji ili losiji, nego cinjenice da ogromna masa ljudi stoji iza SDA, da iza njih stoji IZ, da imaju infrastructure, da imaju ideologiju....I onda ti te proglasis neprijateljem....

Odoh gledati cikaske policajce, pametnije mi je, a I nemam vise sto reci
Last edited by palermo on 19/05/2025 23:03, edited 1 time in total.
SaraFina

#31789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

SaPnA wrote: 19/05/2025 22:52
SaPnA wrote: 19/05/2025 22:06

:lol: :lol:
Eto ne moras 10 pozitivnih, navedi dvije stvari :zjev: al ono bas ga subjektivno upakuj i zabiberi, bez trolanja sto inace radis :zjev:
1. Ne popustaju pritiscima "hajde da se dogovorimo", znamo ko bi to zavrsio jos u februaru.
2. imaju muda upustiti se u bitke koje ih mogu kostati vlasti, ne igraju na siguricu.

A sad bih te zamolio po cemu si ti licno relevantan da ocijenis ko trola, a ko ne?
Kakvim pritiscima? Ovdje postoji samo jedan nacin, a to je NEMA PREGOVORA I DOGOVORA, tako da su tu kartu dobili a nisu birali.

Nemaju muda, a bas igraju na siguricu, ne odvajaju se od nogavice medjunarodne zajednice i jedva cekam da vidim sta ce uraditi sad kad su nas odjebali.

Pa eto dao sam sebi za pravo da te ocjenim tako s obzirom da nista konkretno ne pises osim sto sjednes na skoro svaki post koji spomene bivsu vlast. Ako grijesim rado cu ti se izvinuti.

Mislim da vi pojedinci politiku dozivljavate kao nesto iskljucivo. Zasto ne bi bilo dogovora? Ne kazem da se ponisti presuda. No ja bi Dodiku omogucila izlaz i da ga „zabrani“ CIK.
Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce. Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.
dale cooper

#31790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

palermo wrote: 19/05/2025 22:58

Koje pitanje ?
Kad se to SDA iskazala u ratu sa Dodikom i Čovićem pa da možemo na njih računati kao stranu koju treba imati uz sebe u borbi sa dinamičnim duom? :mrgreen:
palermo

#31791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dale cooper wrote: 19/05/2025 23:02

Koje pitanje ?
Kad se to SDA iskazala u ratu sa Dodikom i Čovićem pa da možemo na njih računati kao stranu koju treba imati uz sebe u borbi sa dinamičnim duom? :mrgreen:
Odgovorih u editu prethodnog posta...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

bilo je tih karti i prije, ali se prethodni ne počešaše. draže bilo završiti stvar u lokalnom bircu i poslati poruke tolerancije, dok ispunjavaš želje špirićevom sinu gelde profesionalne karijere.
da nemaju muda, kako rekoh, našao bi se neki izgovor za relaksaciju. Dodik je još uvijek slobodan čovjek, nema pravosnažne presude.
naravno, svako sebi daje za pravo. bitno je samo šiljiti, a to što je nešto dijametralno suprotno, koga briga. nemam ja baš pamćenje zlatne ribice da znam ko koga tu. ja svoje glasove nikad nisam sakrivao, i uvijek sam davao razloge za njih. za razliku od mnogih koji se stide svojih izbora, ali od njih ne odustaju.

ima i za to naziv, ali ja sam pristojan. :D
SaraFina

#31793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

S Dodikom treba razmeksati situaciju. Dogovoriti da prije nego ga CIK zabrani on odstupi zbog porodicne situacije sa svih funkcija.

Vuk sit i ovce na broju.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#31794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

palermo wrote: 19/05/2025 22:47Dobro, nisu. Snaga lezi u Trojci sposbnosti da okupi ljude oko sebe, njihovoj hrabroj I principjelnoj politici. Jel moze.ovako.
SDA ne okuplja ljude, okuplja sljedbenike. deplorables.

velika razlika.
staaarinavijac

#31795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by staaarinavijac »

MZ ( EU i ostali ) su pokvareniji od Čovića i HDZ-a ... vode se prljavim i prefriganim pragmatizmom ... kao mi u BiH moramo sami riješiti nastale probleme . a ta ista MZ nam je kroz Dejton de facto nametnula ovakvu a priori nesposobnu državnu strukturu , gdje da bi čak i da bi otiš'o samo do ćenife moraš imati saglasnost srba i hrvata . dakle neprijateljima BiH date sve moguće poluge za sabotažu i blokiranje .... i sad se prave ludi ... čuj "vi sami to trebate riješiti " ... koji su to jadovi i ljigavci ... uostalom , na primjeru Gaze se vidi dokle je ta jadna MZ spremna ići ...
dale cooper

#31796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Koje pitanje ?

Aha, vidio sam. Pa recimo jos postoji Bosna I Hercegovina iako se trideset godina permanetno napada.
Al ja nisam.govorio u kontekstu ko je bolji ili losiji, nego cinjenice da ogromna masa ljudi stoji iza SDA, da iza njih stoji IZ, da imaju infrastructure, da imaju ideologiju....I onda ti te proglasis neprijateljem....

Odoh gledati cikaske policajce, pametnije mi je, a I nemam vise sto reci
To je najmanje njihova zasluga. Čak bi se bez problema moglo reći da bi i bilo ko drugi napravio isti ili bolji rezultat po tom pitanju.
Ta činjenica o kojoj govoriš je i najžalosnije u svemu ovome, da bez obzira na svu infrastrukturu i institucije koje stoje iza njih su bili i ostali
stranka usmjerena gotovo isključivo na lične interese, bez jasne državničke vizije. Zašto nisu stali Dodiku i Čoviću na crtu sve ove godine dok
su bili sa njima u vlasti? Ništa ova dvojica ne rade i ne pričaju što nisu radili i pričali prije 10 ili 15 godina. To je problem sa SDA. Što će, a to nisu jednom pokazali, okrenuti leđa drugim strankama iz sopstvenog naroda, ako im se lični interesi poklapaju sa onim strankama koje predstavljaju
Srbe i Hrvate u BiH.
LSD

#31797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LSD »

staaarinavijac wrote: 19/05/2025 23:13 MZ ( EU i ostali ) su pokvareniji od Čovića i HDZ-a ... vode se prljavim i prefriganim pragmatizmom ... kao mi u BiH moramo sami riješiti nastale probleme . a ta ista MZ nam je kroz Dejton de facto nametnula ovakvu a priori nesposobnu državnu strukturu , gdje da bi čak i da bi otiš'o samo do ćenife moraš imati saglasnost srba i hrvata . dakle neprijateljima BiH date sve moguće poluge za sabotažu i blokiranje .... i sad se prave ludi ... čuj "vi sami to trebate riješiti " ... koji su to jadovi i ljigavci ... uostalom , na primjeru Gaze se vidi dokle je ta jadna MZ spremna ići ...
MZ je sirok pojam. Treba to preciznije. Evropa je stara licemjerna ravaku koja se raspada, koja ne moze od sebi brinuti, a kamoli o nama.
Amerika je ta koja se mijesa u sve nase pore.
Naime, Amerika je tvorac dejtonskog sporazuma, Amerika je ta koja je zaustavilka ARBIH ispred BL, to jest zaprijetila da ce intervenisati u slucaju pada tog grada - jer tad smo trebali rijesiti sve svoje problema, kao sto je Hrvatska rijesila svoje. Njima je dozvolila, nama udarila rampu.
Amerika je ta koja je instistirala na ovakvom ludackom uređenju drzave i nazivu entiteta RS. Amerika je dovela Trojku na vlast, konkretno Murphy, koja im je obecala politicku eliminaciju Dodika. Pa sad nidje tog Murphya, a problemi nikad veci.
Last edited by LSD on 19/05/2025 23:23, edited 1 time in total.
Novak20

#31798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 19/05/2025 22:58

Mislim da vi pojedinci politiku dozivljavate kao nesto iskljucivo. Zasto ne bi bilo dogovora? Ne kazem da se ponisti presuda. No ja bi Dodiku omogucila izlaz i da ga „zabrani“ CIK.
Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce.
Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.

Opet se ništa nije naučilo i opet se sanjaju mokri snovi.

Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.

Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
Point.

#31799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

I ovakva pokvarena smradina je poželjan koalicioni partner?

"Ja se sjećam da su mir i stabilnost bili narušena kad su Bošnjaci bili ispred OHR-a", kazao je za N1 predsjednik HDZ-a BiH i državni delegat Dragan Čović odgovarajući na pitanje zašto je u partnerstvu sa Miloradom Dodikom i SNSD-om u momentu dok narušavaju mir i stabilnost u državi?

Čović je u programu N1 kazao uslov u vezi kojeg nema pregovora ako neko želi HDZ za partnera te da su prvi prijedlog izmjena izbornog zakona dali prije 25 godina.

Mnogi će reći da je HDZ ovu krizu pokušao iskoristiti da dođe do izmjena Izbornog zakona BiH?

Vrlo jasno za svakog ko želi raditi s nama, (izmjena Izbornog zakona) je uslov. To smo potpisali sa jednim partnerom (SDA) u Mostaru 2019., to smo potpisali i sa ovom parlamentarnom većinom. Nema više potpisivanja. Hajmo ovo provesti. Jednostavno je.

Vaš kolega Kemal Ademović kaže da ste uspjeli obećanjima ubijedite i vlast i opoziciju Republike Srpske da podrže vaš prijedlog o izmjeni Izbornog zakona. Jednima ste obećali da će ući u vlast, a drugima da neće izaći iz vlasti. Da li je to tačno?

Ne želim komentarisati bilo kojeg kolegu, a posebno kolegu Ademovića. Ako sam negdje pogriješio to je bilo što smo preglasali bošnjački klub za Ademovića.

Zašto izmjene u ovom trenutku?

Mi smo prvi prijedlog dali prije 25 godina. Ovo je deseti trenutak. (Prije 25 godina, 2000. godine, Željko Komšić se bavio lokalnom politikom. Tek 2006. godine je bio prvi put kandidat za člana Predsjedništva BiH, op. SB)

Zašto prvo ne riješite smjenu kadrova SNSD-a? Dodik i vlast u RS-u narušavaju mir i stabilnost u državi?

Ja se sjećam da su mir i stabilnost bili narušena kad su Bošnjaci bili ispred OHR-a.

Da li vam je potreban partner koji je bjegunac pred zakonom?

To je nešto drugo. On je predsjednik RS-a.

On neće da se odazove pravosuđu, treba li da se makne sa scene?

To je vaše mišljenje.

Donosi neustavne zakone?

On je i vaš partner, od "Trojke".

Mnogi vam zamjeraju što stojite iza Dodika?

To me nije briga, ja sam tu zbog interesa hrvatskog naroda.

Zašto se niste odazvali na poziv Dodika za razgovore u Doboju?

Zašto bih se odazvao? Kad su iz različitih "trojki" zvali isto smo reagovali. Nije nam tamo mjesto.

Da li razgovarate sa "Trojkom"?

Naravno. Imamo obavezno jednom mjesečno sastanak kako bi barem FBiH normalno funkcionisala.

Čini se da su među sadašnjim i bivšim partnerima "zacimentirani" stavovi?

Tu ste u pravu.

"Trojka" kaže da neće više sa Dodikom?

To su njihovi stavovi. Partnerstvo obavezuje, a ne sputava. Mogu ne otići na sastanak koji nije dobrodošao za BiH, imam tu slobodu.

Ko će preuzeti rješenje za ovo stanje?

Oni koje su građani izabrali, tu je i HDZ.

Zašto predsjedavajuća Borjana Krišto nije imenovala ministra sigurnosti? Ona kaže da prije imenovanja mora postojati koalicijski odnosno politički sporazum iako to nigdje ne stoji u zakonu. BiH već šest mjeseci nema ministra sigurnosti, da li Krišto krši zakon?

Ne krši, ona zna bolje pravo od mnogih. Sagledala je situaciju i sa pravne, ali isa političke strane. Kad bude parlamentarna većina imenovat će ministra.
dale cooper

#31800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

Novak20 wrote: 19/05/2025 23:23
SaraFina wrote: 19/05/2025 22:58

Vjerujem da bi i njemu takvo rjesenje bilo pozeljno. S tim da pomogne i obrusi se na HDZ. Čović zasluzuje da se on i HDZ maknu sto prije moguce.
Cak i pod mogucnost da se Dodiku dadne mogucnost da odstupi kao godpodin.

Opet se ništa nije naučilo i opet se sanjaju mokri snovi.

Dodik je svjestan da je sukob sa hrvatskom politikom uključujući i onu u RH pogubniji po njega i RS nego sukob sa bošnjačkom politikom. A odgovara mu u potpunosti stalna tenzija i animozitet hrvatske i bošnjačke politike koja se svojski trudi da ne popusti Hrvatima bez obzira na cijenu.

Tako da će Dodik nastaviti kako je krenuo ako ga netko u tome fizički ne spriječi. A Hrvati sasvim sigurno neće ako u tome ne vide svoj interes.
Problem je što su vam apetiti mnogo veći od puke izmjene izbornog zakona.
Post Reply