Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo u glavi i to samo neobrazovanog balkanca je migracija dokaz muke i ocaja i niceg drugo. Ne moze to realizovati cinjenicu da ljudi sele iz nekih drugih razloga. Jok ba, izasao iz kuce roditelja, automatski znaci da ga muka natjerala. Nema sta drugo biti
Uvijek je velika emigracija znak da nešto ne ide kako treba, kako na ličnom tako i na društvenom nivou.
Većini ljudi se ne seli tek tako, pogotovo ne u drugu državu.
Bas tako...Niko se ne seljaka jer mu je kurcu cejf.
naravno da se seljaka bas jer mu je kurcu cejf, ali kako bi ti to mogao znati koji si jos na roditeljskoj sisi. ti se nikada nisi sam selio, nego su te roditelji selili. jednom kada nadjes svoga kurca cejf mozda i ti, napokon, napustis gnijezdo.
Uvijek je velika emigracija znak da nešto ne ide kako treba, kako na ličnom tako i na društvenom nivou.
naravno da se seljaka bas jer mu je kurcu cejf, ali kako bi ti to mogao znati koji si jos na roditeljskoj sisi. ti se nikada nisi sam selio, nego su te roditelji selili. jednom kada nadjes svoga kurca cejf mozda i ti, napokon, napustis gnijezdo.
Ti si bas ogranicen iili kasnis u odrastanju..Meni je 47 godina i otac dvoje djece..I mojne mi se javljati jer si nepismen i da te uzivo vidim,slomio bi te..Volim takve kao sto si ti maltretirati.
Većini ljudi se ne seljaka tek tako, i tačka.
Ne kontam, zar je to toliko teško shvatiti, pa da se selidbe tek tako rade svako bi i iz Njemačke išao za Švicu, Luksemburg, Norvešku i slično.
Velkoski wrote: ↑05/05/2025 00:53
Dvije trake, 120-130 ograničenje, konstantno oni 'prosjeci brzine' i kamere (skoro k'o kod nas ) i gužva
Možda je samo moja percepcija iskrivljena, ne znam. Lijepi autobahn u mom slučaju
Svaka moja voznja kroz austriju mi donese bar jednu kaznu sa autoputa. Ne mozes stalno onako sporo voziti nema sanse
Ma jedu govna i sa ekologijom i ona njihova IG-L ograničenja.
Al’ zato su im državne/magistralne, pa i regionalne ceste top. Milina za voziti, podloga dobra, preglednost odlična, ograničenja suvisla i nema puno prometa.
Bas tako. Na AP ima nekih nelogicnih ogranicenja. Razumijem po brdima gdje je dosta tunela 100, al cim pridjes nekom vecem gradu ide na 100 bez obzira.. mada uglavnom nema kamera i svi voze preko dok ne pridju kameri.
A ostale ceste su vrh. Gdje god sam isao do nekih jezera, planina itd.. merak za voziti. I sto je zanimljivo, tu obicno stoji 80 bez obzira sto ima par kuca pored puta. Na 50 ide samo ako je stvarno gradic neki, al nema ogranicenja svako 100 metara zbog dvije kuce.