I ja sam u Zenici ozidao bogovski kamin i šadrvan ne sikiraj se.
Ovu kuću rentam, za par godina ću i ovdje da napravim i da sazidam, kad prodam tu u Zenici.
Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Pa onda izmišljaju da je sat ranije dovoljno doći na aerodrom, a upravo je suprotno, to je dovoljno u Sarajevu, ali i rijetko gdje drugdje.
A gdje ti živiš i zašto?sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Pa onda izmišljaju da je sat ranije dovoljno doći na aerodrom, a upravo je suprotno, to je dovoljno u Sarajevu, ali i rijetko gdje drugdje.
Toliko smo ovdje piskarali, a ja tek sad čuo od kolege koji mi je došao u posjetu i čudi se što grad ne izumre rano![]()
Ti si haker lako je tebiZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:49I ja sam u Zenici ozidao bogovski kamin i šadrvan ne sikiraj se.
Ovu kuću rentam, za par godina ću i ovdje da napravim i da sazidam, kad prodam tu u Zenici.![]()
Yet, here I amTruba wrote: ↑03/05/2025 14:51Ti si haker lako je tebiZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:49I ja sam u Zenici ozidao bogovski kamin i šadrvan ne sikiraj se.
Ovu kuću rentam, za par godina ću i ovdje da napravim i da sazidam, kad prodam tu u Zenici.![]()
Ne znam za MinKen, ali to mi zvuči da su oni po Marksu u prelaznoj fazi između socijalizma u komunizam. U Engleskoj premda je krišćanska zemlja, ali i brutalna kapitalistička zemlja rade supermarketi, kao i sve ostale prodavnice svetom nedeljom do četiri ili pet. Naravno manje, lokalne prodavnice rade duže. Radnim danima neki supermarketi rade do osam, neki i do jedanaest sati uveče, a poneki se i ne zatvaraju osim nedeljom u pet.sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Toliko smo ovdje piskarali, a ja tek sad čuo od kolege koji mi je došao u posjetu i čudi se što grad ne izumre rano![]()
divi kod kivija kuce lijepe, svaka cas, lijepo jeZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:46 Može li ovako subota proći bošnje drage? Ili mora biti čitavo janje da prođe kriterije najpametnije nacije na svijetu.
Shvatite da svijet nije Balkan niti Europa, ima mora ljepših od Jadrana, ima jezera ljepših od Plivskog, ima i planina ljepših od Jahorine.
Niko ne kaže da BiH i regija nemaju ljepote, al’ da samo BiH i regija imaju to, grdno se varate. Ili živite u zabludi ili sami sebe lažete, svejedno.
Meni je lijepo svugdje, nek smo nas troje u paketu pa gdje god.
Bez obzira gdje vam je baza, putujte i obogaćujte um, manite se gluposti.
Laka vam noć, već je lagano nedjelja, možda kakav izlet do obale ili na kakvo jezero, s polovnom Mazdom, vidjet ćemo.
https://en.wikipedia.org/wiki/RuhrZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:51A gdje ti živiš i zašto?sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Ma ja ba, jebo tu statistiku, možeš li ti do tucepa za 3 sata autom? Nema veze sto prolaziš cestom smrtiZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:57Yet, here I amTruba wrote: ↑03/05/2025 14:51Ti si haker lako je tebiZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:49
I ja sam u Zenici ozidao bogovski kamin i šadrvan ne sikiraj se.
Država sa najboljim uslovima za život.
Već desetljećima među prvima na listi po sreći i po work-life balansu. Na listama na kojima je BiH u najboljem slučaju u sredini, a skoro uvijek blizu dna.
Al’ ne, nema meraka k’o u BiH niđe.
Normala, meni nije normalno da radnje rade duze i da rade nedjeljom.sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Naša trava, njihovo more.
Rockefeller wrote: ↑03/05/2025 15:05divi kod kivija kuce lijepe, svaka cas, lijepo jeZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:46 Može li ovako subota proći bošnje drage? Ili mora biti čitavo janje da prođe kriterije najpametnije nacije na svijetu.
Shvatite da svijet nije Balkan niti Europa, ima mora ljepših od Jadrana, ima jezera ljepših od Plivskog, ima i planina ljepših od Jahorine.
Niko ne kaže da BiH i regija nemaju ljepote, al’ da samo BiH i regija imaju to, grdno se varate. Ili živite u zabludi ili sami sebe lažete, svejedno.
Laka vam noć, već je lagano nedjelja, možda kakav izlet do obale ili na kakvo jezero, s polovnom Mazdom, vidjet ćemo.
Zato što ste vi tako odrasli.elcaliente wrote: ↑03/05/2025 15:39Normala, meni nije normalno da radnje rade duze i da rade nedjeljom.sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.Didier wrote: ↑03/05/2025 13:49 Gomila stvari koju su navodili kao mane Bosne postoje i u Njemačkoj, i u svakoj drugoj zemlji, ali tamo nekako uvijek nađu opravdanje za to, dok kod nas pizde i žale se na nedostatak sistema.
Uopste ne znam ako bi htjeli raditi nedjeljom ili kasnije da li bi nasli radnike.
Bavaraci stuju neradnu nedjelju.
Citav zivot poznajem samo neradnu nedjelju.
Do prije 15 godina su trgovine radile od 8-17h, cetvrtkom od 8-18:30h i subotom od 8-13:30h.
Na zadnjem referndumu je od strane stanovnista odbacena radna nedjelja sa preko 90 posto.
komsinica_s_drugog wrote: ↑03/05/2025 12:20 Ja sam seljancica u dusi, volim polja, sume, potoke i cvijece
Allgäu u proljece
Jel ovo Zoom sa hanumom. Ljudi se srede za rostilja ispred kuce kao da je gala vecera.Bobi wrote: ↑03/05/2025 15:46Rockefeller wrote: ↑03/05/2025 15:05divi kod kivija kuce lijepe, svaka cas, lijepo jeZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:46 Može li ovako subota proći bošnje drage? Ili mora biti čitavo janje da prođe kriterije najpametnije nacije na svijetu.
Laka vam noć, već je lagano nedjelja, možda kakav izlet do obale ili na kakvo jezero, s polovnom Mazdom, vidjet ćemo.![]()
Sta je klasicno stanovnistno moderne meteopole?sehohari wrote: ↑03/05/2025 15:47Zato što ste vi tako odrasli.elcaliente wrote: ↑03/05/2025 15:39Normala, meni nije normalno da radnje rade duze i da rade nedjeljom.sehohari wrote: ↑03/05/2025 14:50
Meni je interesantno, toliko se ovdje naši dijasporci raspisali o Njemačkoj i Minhenu, a nijedan se nije usudio reći da tamo radnje zatvaraju u osam navečer.
Uopste ne znam ako bi htjeli raditi nedjeljom ili kasnije da li bi nasli radnike.
Do prije 15 godina su trgovine radile od 8-17h, cetvrtkom od 8-18:30h i subotom od 8-13:30h.
Na zadnjem referndumu je od strane stanovnista odbacena radna nedjelja sa preko 90 posto.
Stanovništvo Minhena i nije baš stanovništvo neke moderne metropole u klasičnom smislu, ruku na srce.
Sve nas oblikuje gdje smo odrasli, šta su nam roditelji utuvili u glavu i tkd.
Mene hvata panika ako neka važna magistrala ili autocesta nije maks. 5-10 min udaljenosti od mene![]()
Hebeš Napoleona, vidi ti hanume u wikija, prava bosanskaBobi wrote: ↑03/05/2025 15:46Rockefeller wrote: ↑03/05/2025 15:05divi kod kivija kuce lijepe, svaka cas, lijepo jeZoomZoomKiwi wrote: ↑03/05/2025 14:46 Može li ovako subota proći bošnje drage? Ili mora biti čitavo janje da prođe kriterije najpametnije nacije na svijetu.
Laka vam noć, već je lagano nedjelja, možda kakav izlet do obale ili na kakvo jezero, s polovnom Mazdom, vidjet ćemo.![]()
Pa priznat ćeš i sam da je Minhen drugačiji od Berlina, Kelna, Hamburga. Drugačija je atmosfera, radnje rade 24/7, grad isto, alternativne scene, Minhen toga nema, "najveće selo na svijetu" sa milion i po ljudi.elcaliente wrote: ↑03/05/2025 15:52Sta je klasicno stanovnistno moderne meteopole?sehohari wrote: ↑03/05/2025 15:47Zato što ste vi tako odrasli.elcaliente wrote: ↑03/05/2025 15:39
Normala, meni nije normalno da radnje rade duze i da rade nedjeljom.
Stanovništvo Minhena i nije baš stanovništvo neke moderne metropole u klasičnom smislu, ruku na srce.
Sve nas oblikuje gdje smo odrasli, šta su nam roditelji utuvili u glavu i tkd.
Mene hvata panika ako neka važna magistrala ili autocesta nije maks. 5-10 min udaljenosti od mene![]()
Pa onda ti ne bi mogao ni zivjeti u velikom gradu kao Minhen, jer ti je svaka magistrala ili autoput udaljen vise pd 10 minuta od stana. Jedino ako zivis u rubnim djelovima pa da si odmah bezo izvan grada.