SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drndalo
#90151 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Stoji donekle. Ali ako imas snimak svega, onda se posalje pismeno prijava Policiji, sa snimkom, ne treba nista hitno, a pismeno predano moraju da poduzmu sta moraju. Pa neka rade...
-
r_faruk
#90152 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesam... ako je bilo ozbiljno dosli su jako brzo. Ako je nesto sto nije bilo hitno, nacekao sam se.
Definitivno bih podnio prijavu da mi se desila ovakva situacija (u pismenoj formi, naravno).
Definitivno bih podnio prijavu da mi se desila ovakva situacija (u pismenoj formi, naravno).
- Ateista
#90153 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Licno nisam pratio ima li toga vani, nije ni bitno. Jasno je da je zakon takav, ali ne znaci da se ne moze promijeniti i staviti znak da je dozvoljeno zadrzavanje maksimalno jedna minuta ili tako nesto.Thorgerson wrote: ↑11/04/2025 20:29Ljudi gdje ste vi polagali vozacki. Zaustavljanje, parkiranje na autobuskim stajalistima je zabranjeno. Osim ako nije drugacije oznaceno saobr znakom. A nije.Ateista wrote: ↑10/04/2025 12:01To sam i ja govorio kad su jos onu prvu kod socijalnog postavili, pa osuli paljbu po meni...Naslovnica wrote: ↑10/04/2025 09:44 Što se mene tiče, ove kamere za stajališta su super, samo zaista postoji problem kada trebaš nekoga pokupiti/ostaviti.
Ono, samo staneš na 30 sekundi.
Znaaaaam, sada će početi priča 30 po 30, i sve ste u pravu.
Ali evo, recimo u Nedžarićima prema Ilidži, vazda neko nekoga čeka za pick-up.
Znaaaam, neka ga pokupi iza Bitumenke...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Treba omoguciti do nekih 10 sekundi koliko nekome ko te ceka treba da udje u auto i to je to, preko toga da ide kazna, nije ni to problem regulisati onim kamerama.
Ovako ce ili stajati po trakama, ili ce neko ko ide glavnom morati skretati sa ulice na neki parking da nekog pokupi, pa se opet ukljucivati, na tome se moze i 5-10 minuta izgubiti zavisno od guzve, da ne govorim o tome sto se pravi dodatna bespotrebna guzva u manjim ulicama.
Ideja jeste dobra a prvu, parkiranje po stajalistima pravi problem, ali mora se ostaviti mogucnost nekome da stane na par sekundi da neko udje ili izadje.
Dakle, nema 10 sekundi. Nema sekunda. Kraj price. Pusti ba to. Kakva je onda poenta stanemo ti i ja po 10 sekundi u tome nailazi bus, ne moze stati. I? Sta smo dobili? Isto tako, ko ti garantuje da ce to biti 10 sekundi. Kako se mislis ukljuciti u guzvi, zurit ces da izbjegnes kaznu i onda napraviti jos veci belaj. Bjezi.
Moguce da bude stajanja po trakam, ali pazi to je lutrija. Da ti kazes nekome da te ceka i da ces ti stati nasred ceste? Kad krenu auta sa semafora, nema jebene sanse da ces moci sigurno stati nasred trake, ide lancani lagano. Mada, moguce je sve sa nasim ludacima.
Vani toga nema, ili barem nisam vidio te kamere nigdje. Nisam mozda obracao paznju. Ali nema zaustavljanja ba ma stanicama, nema voznje trakom za javni prevoz. Nema i tacka. I niko to ne radi.
Kod nas bi svi da uvedu neke zakone i pravila, ali da se njihov komfor ne poremeti.
Mene prvog ovo dotice. Jer cesto, barem dva tri puta sedmicno nakratko stanem na stajaliste. Nekad to bude 10 sekundi. Nekad 60 sekundi. Pomjerim se uvijek naprijed. Al cesto nas bude vise i autobus ne moze stati. Dakle, evo i ja sam priznajem da to radim. Zasto. Pa jer svi to rade, ono, sta ima veze. E kad sam vani, to i ne pomisljam da uradim zasto? Pa jer niko to ne radi. Sad cu morati kruziti i neka cu. Big deal.
Ne moze. Mi moramo nazalost to ovako rjesiti i nauciti ljude. Kad smo zapustena samoziva stoka. Jebiga.
Naravno da se trebamo uciti redu, ali vec sam objasnio koji su benefiti ako je dozvoljeno kratko zaustavljanje da se neko pokupi, da ne ponavljam opet, i mislim da je to puno bitnije nego slijepo drzanje trenutnog zakona, odnosno treba se drzati zakona ali isti treba korigovati u skladu sa realnim potrebama.
- Reglan
-
irconbih
#90155 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Znači, Audi ima kuku. Caddy se nekako nabio na tu kuku i ljudi ih pokušavaju rastaviti. Vozikaju se gore dole na proširenju. Pa jedan proba naprijed, drugi nazad, al ne ide. Kako bi ovo nove kamere registrovale?
- Reglan
#90156 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma je li ovo uhapsilo Nedzlu i novog joj momka Murisa

-
noviclan
- muha_sa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#90159 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
tako i kuci razvaljuju 
-
Hakiz
#90160 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tražili smo.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
https://radiosarajevo.ba/vijesti/lokaln ... inu/585815
-
mali_balon
#90161 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma ja u skladu sa mojim potrebama.......Ateista wrote: ↑15/04/2025 13:04Licno nisam pratio ima li toga vani, nije ni bitno. Jasno je da je zakon takav, ali ne znaci da se ne moze promijeniti i staviti znak da je dozvoljeno zadrzavanje maksimalno jedna minuta ili tako nesto.Thorgerson wrote: ↑11/04/2025 20:29Ljudi gdje ste vi polagali vozacki. Zaustavljanje, parkiranje na autobuskim stajalistima je zabranjeno. Osim ako nije drugacije oznaceno saobr znakom. A nije.Ateista wrote: ↑10/04/2025 12:01
To sam i ja govorio kad su jos onu prvu kod socijalnog postavili, pa osuli paljbu po meni...![]()
Treba omoguciti do nekih 10 sekundi koliko nekome ko te ceka treba da udje u auto i to je to, preko toga da ide kazna, nije ni to problem regulisati onim kamerama.
Ovako ce ili stajati po trakama, ili ce neko ko ide glavnom morati skretati sa ulice na neki parking da nekog pokupi, pa se opet ukljucivati, na tome se moze i 5-10 minuta izgubiti zavisno od guzve, da ne govorim o tome sto se pravi dodatna bespotrebna guzva u manjim ulicama.
Ideja jeste dobra a prvu, parkiranje po stajalistima pravi problem, ali mora se ostaviti mogucnost nekome da stane na par sekundi da neko udje ili izadje.
Dakle, nema 10 sekundi. Nema sekunda. Kraj price. Pusti ba to. Kakva je onda poenta stanemo ti i ja po 10 sekundi u tome nailazi bus, ne moze stati. I? Sta smo dobili? Isto tako, ko ti garantuje da ce to biti 10 sekundi. Kako se mislis ukljuciti u guzvi, zurit ces da izbjegnes kaznu i onda napraviti jos veci belaj. Bjezi.
Moguce da bude stajanja po trakam, ali pazi to je lutrija. Da ti kazes nekome da te ceka i da ces ti stati nasred ceste? Kad krenu auta sa semafora, nema jebene sanse da ces moci sigurno stati nasred trake, ide lancani lagano. Mada, moguce je sve sa nasim ludacima.
Vani toga nema, ili barem nisam vidio te kamere nigdje. Nisam mozda obracao paznju. Ali nema zaustavljanja ba ma stanicama, nema voznje trakom za javni prevoz. Nema i tacka. I niko to ne radi.
Kod nas bi svi da uvedu neke zakone i pravila, ali da se njihov komfor ne poremeti.
Mene prvog ovo dotice. Jer cesto, barem dva tri puta sedmicno nakratko stanem na stajaliste. Nekad to bude 10 sekundi. Nekad 60 sekundi. Pomjerim se uvijek naprijed. Al cesto nas bude vise i autobus ne moze stati. Dakle, evo i ja sam priznajem da to radim. Zasto. Pa jer svi to rade, ono, sta ima veze. E kad sam vani, to i ne pomisljam da uradim zasto? Pa jer niko to ne radi. Sad cu morati kruziti i neka cu. Big deal.
Ne moze. Mi moramo nazalost to ovako rjesiti i nauciti ljude. Kad smo zapustena samoziva stoka. Jebiga.
Naravno da se trebamo uciti redu, ali vec sam objasnio koji su benefiti ako je dozvoljeno kratko zaustavljanje da se neko pokupi, da ne ponavljam opet, i mislim da je to puno bitnije nego slijepo drzanje trenutnog zakona, odnosno treba se drzati zakona ali isti treba korigovati u skladu sa realnim potrebama.
legalista sam sve dok se mene ne dotice e kad se mene pocne doticati onda bi da malo korigujemo sta ima veze daj malo fleksibilnosti.....a to sto bus ne moze da stane hajde sta ima veze neka saceka 10sek,brzo cu ja......nek stane u kolovoznoj traci sta fali i on nece dugo samo dok pukupi raju sta fali.....
probaj vani stati pa ces primjetiti
- Ateista
#90162 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne govorim uopste o svojim potrebama.mali_balon wrote: ↑15/04/2025 22:05ma ja u skladu sa mojim potrebama.......Ateista wrote: ↑15/04/2025 13:04Licno nisam pratio ima li toga vani, nije ni bitno. Jasno je da je zakon takav, ali ne znaci da se ne moze promijeniti i staviti znak da je dozvoljeno zadrzavanje maksimalno jedna minuta ili tako nesto.Thorgerson wrote: ↑11/04/2025 20:29
Ljudi gdje ste vi polagali vozacki. Zaustavljanje, parkiranje na autobuskim stajalistima je zabranjeno. Osim ako nije drugacije oznaceno saobr znakom. A nije.
Naravno da se trebamo uciti redu, ali vec sam objasnio koji su benefiti ako je dozvoljeno kratko zaustavljanje da se neko pokupi, da ne ponavljam opet, i mislim da je to puno bitnije nego slijepo drzanje trenutnog zakona, odnosno treba se drzati zakona ali isti treba korigovati u skladu sa realnim potrebama.![]()
![]()
![]()
![]()
legalista sam sve dok se mene ne dotice e kad se mene pocne doticati onda bi da malo korigujemo sta ima veze daj malo fleksibilnosti.....a to sto bus ne moze da stane hajde sta ima veze neka saceka 10sek,brzo cu ja......nek stane u kolovoznoj traci sta fali i on nece dugo samo dok pukupi raju sta fali.....
-
noviclan
#90163 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To ne instaliraju kamere gospoda, jbg ovdje nalijepio slike iz saobracajki sigurno ce "gradjani" onako saviti ogradu i nadstresnicuHakiz wrote: ↑15/04/2025 21:27Tražili smo.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
- vjeshalica
#90164 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije popravljeno ono novo stajaliste na Otoci, veliko staklo smrskano stoji.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
-
Naslovnica
#90165 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na stranu šaranje i vandalizam, ova inoksna ili već od kojeg je materijala ograda ovih stajališta zaista nije adekvatna, pogotovu sa stanovišta zaštite ljudi koji čekaju na tramvajskoj.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
Treba rokati samo armirani beton.
- muha_sa
#90166 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Inoksne su a trebaju od armiranog betona na sve i jednom stajalištuNaslovnica wrote: ↑16/04/2025 07:45Na stranu šaranje i vandalizam, ova inoksna ili već od kojeg je materijala ograda ovih stajališta zaista nije adekvatna, pogotovu sa stanovišta zaštite ljudi koji čekaju na tramvajskoj.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
-
shandrprcSA
#90167 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ma samo one zidove ko sto je na malti
-
akcija007
#90168 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Socijalno sudar 2 auta , nije se drzalo odstojanje
-
HelaS
- Logovan
#90170 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma mi bi se potrudili da i armirani beton postane nesiguran za ljude koji čekaju tramvaj.Naslovnica wrote: ↑16/04/2025 07:45Na stranu šaranje i vandalizam, ova inoksna ili već od kojeg je materijala ograda ovih stajališta zaista nije adekvatna, pogotovu sa stanovišta zaštite ljudi koji čekaju na tramvajskoj.muha_sa wrote: ↑15/04/2025 20:56 Mrzitelji svega što grad cini gradom![]()
- muha_sa
#90171 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad je pocela obnova grada poslije Dejtona osobno sam radio na zavarivanju ograda na tramvajskim stajalištima i pravljenje nastrešnica sa trafikama u stanicama.
To je bilo ljepota za pogledat--al je to bilo prije nego su se ovi vandali rodili--sve živo uništiše
To je bilo ljepota za pogledat--al je to bilo prije nego su se ovi vandali rodili--sve živo uništiše
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#90172 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A šta će naše dične "takse" , gdje će kupiti mušterije
-
Naslovnica
-
1Dante1
- nepass1
#90175 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rade li ove kamere uopste, u svrakinom redovno auta parkirana na trolejbuskom stajalistu