SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#90026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

tramvajtrojka wrote: 09/04/2025 17:57

I sad za ovakve slucajeve se svi usute, a da se ovdje postave lezeci zbog škole prvi bi bitanga dosao da kuka kako je postavljen lezeci, kako su svi debilni vozaci samo je on kruzer i tako iz godine u godinu :zzzz:
oooooo,evo mene drugi,ne mogu bit prvi od tebe i slicnih :lol:
gdje si procitao da sam ja kruzer??? ja sam seljak i propali trkac.
ne bunim se ja zbog kruzanja ,nego sto razjebavam auto od 35.000 maraka zbog ovakvih rejsera,ćunera,drkadzija i divljaka .
i ne samo ja vec stotine hiljada ljudi trpe to zbog stotinjak idiota kojima policija ne moze stati u kraj... a moze se da se hoce i bez lezecih i radara....

poyyy :kiss:
insaneinthebrain

#90027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

van Basten wrote: 09/04/2025 18:00 Vratiti ležeće. 6 kom ovaj put :bih:
12 minimum :thumbup: :izet:
Reglan

#90028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Reglan »

Sta bi s onim Dastom, jesu ga ikad uhapsili
noviclan

#90029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

Reglan wrote: 09/04/2025 19:56 Sta bi s onim Dastom, jesu ga ikad uhapsili
Ma jok, ako padne dodik i dasta ce :lol:
DaysleepeR

#90030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Ležeći policajci na bulevarima nisu rješenje.
Samo na malim lokalnim cestama.
Na Dobrinji za ove udese rješenje je prisustvo policije, ali oni su zauzeti po buregdžinicama, kladionicama, itd.
vjeshalica

#90031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 09/04/2025 18:04
noviclan wrote: 09/04/2025 17:22 Saobraćajna nesreća na Dobrinji, učestvovali motocikl i automobil
http://www.klix.ba/clanak/250409154
Image
Sta je kazat' jel' ovo isto ono audi vs kia, kia vs audi
I onda se likovi pitaju sta ce radari, ta ce lezeci, evo otkako je uradjena ova cesta svaki dan neko sranje na njoj znaci nema dana da ne bude 10 prekršaja za oduzimanje vozačke dozvole :lol:

I sad za ovakve slucajeve se svi usute, a da se ovdje postave lezeci zbog škole prvi bi bitanga dosao da kuka kako je postavljen lezeci, kako su svi debilni vozaci samo je on kruzer i tako iz godine u godinu :zzzz:
Dakle, rješenje je postavljati ležeće i radare do besvijesti?
Nikada više saobraćajne nekulture, bahatosti i bahatog parkiranja, prekršaja, udesa, a nikada više radara, ležećih i sl.
Nešto tu ne štima meščini?!
Nije, ovdje je inace 40 radi skole. I bili su lezeci ali dole nize na semaforu ali su ostrugani grtalicom. Pranje para. Bolje da su stavili one trake sto udaraju. Ovo su samo "ostale radnje" u saobracaju koje imaju za posljedicu udes. Radari i lezeci nece sprijeciti sve ostale prekrsaje(znamo i koje).
Naboli su neku isto robocop kameru u Shvrakino, vjv ona sto pokriva oba stajalista trolejbuska. Tu sam mogla dosad napraviti 3 puta vece sranje jer majmunarija parkira i ispaljuje vrata vez nadzora. O guzvi na tom dijelu da ne govorim jer to je tranzit za teretna. Naravno nadje se neki usranović da kaze da je to pljacka. Kamo srece da kamere snimaju raskrsnice i idiotima dolaze kazne za sve zivo.
Naslovnica

#90032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Što se mene tiče, ove kamere za stajališta su super, samo zaista postoji problem kada trebaš nekoga pokupiti/ostaviti.
Ono, samo staneš na 30 sekundi.
Znaaaaam, sada će početi priča 30 po 30, i sve ste u pravu.
Ali evo, recimo u Nedžarićima prema Ilidži, vazda neko nekoga čeka za pick-up.
Znaaaam, neka ga pokupi iza Bitumenke... :lol: :lol: :lol: :lol:
drug_profi

#90033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Stajaće sad ljudi u traci što je još gore i tu će biti karambola stalno.
nepass1

#90034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

noviclan wrote: 09/04/2025 17:22 Saobraćajna nesreća na Dobrinji, učestvovali motocikl i automobil
http://www.klix.ba/clanak/250409154
Image
Sta je kazat' jel' ovo isto ono audi vs kia, kia vs audi
I onda se likovi pitaju sta ce radari, ta ce lezeci, evo otkako je uradjena ova cesta svaki dan neko sranje na njoj znaci nema dana da ne bude 10 prekršaja za oduzimanje vozačke dozvole :lol:

Stavi patrolu jednom u zivotu nek nekog zauatavi a ne lezece da jebu sve redom. Stalno se vozikaju tom ulicom ali nedo bog reagovati za bilo sta.
Pjeske sam prolazio kad je hitna dosla, stoji samo motor i autoskola, crvenog auta nije bilo. Ja konto autoskola ga pokupila.
nepass1

#90035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

DaysleepeR wrote: 10/04/2025 09:23 Ležeći policajci na bulevarima nisu rješenje.
Na Dobrinji za ove udese rješenje je prisustvo policije, ali oni su zauzeti po buregdžinicama, kladionicama, itd.
Gledam sa prozora semafor iznad ove slike gdje je udes bio. Policija na semaforu iz pravca is. Lik mrtav hladan iz pravca mrkve vere auto na trotoar i vozi po njemu. Oni gledaju u njega,nema cetiri metra. Lik parkira i pali sva 4 i ode. Njima skace zeleno i lagano se prodjose. Reakcija nepostojeca.
Naslovnica

#90036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 10/04/2025 10:28
DaysleepeR wrote: 10/04/2025 09:23 Ležeći policajci na bulevarima nisu rješenje.
Gledam sa prozora semafor iznad ove slike gdje je udes bio. Policija na semaforu iz pravca is. Lik mrtav hladan iz pravca mrkve vere auto na trotoar i vozi po njemu. Oni gledaju u njega,nema cetiri metra. Lik parkira i pali sva 4 i ode. Njima skace zeleno i lagano se prodjose. Reakcija nepostojeca.
I šta reći na sve to?
Čekam nadobudne da kažu "da li si prijavio internoj kontroli"?
Da nije smiješno bilo bi žalosno.
Ateista

#90037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 10/04/2025 09:44 Što se mene tiče, ove kamere za stajališta su super, samo zaista postoji problem kada trebaš nekoga pokupiti/ostaviti.
To sam i ja govorio kad su jos onu prvu kod socijalnog postavili, pa osuli paljbu po meni... :-)
Treba omoguciti do nekih 10 sekundi koliko nekome ko te ceka treba da udje u auto i to je to, preko toga da ide kazna, nije ni to problem regulisati onim kamerama.
Ovako ce ili stajati po trakama, ili ce neko ko ide glavnom morati skretati sa ulice na neki parking da nekog pokupi, pa se opet ukljucivati, na tome se moze i 5-10 minuta izgubiti zavisno od guzve, da ne govorim o tome sto se pravi dodatna bespotrebna guzva u manjim ulicama.
Ideja jeste dobra a prvu, parkiranje po stajalistima pravi problem, ali mora se ostaviti mogucnost nekome da stane na par sekundi da neko udje ili izadje.
drug_profi

#90038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Sta cemo sa taksistima, oni po definiciji imaju pravo zaustaviti se tu. Dapace nije ni njima dozvoljeno uzmanje musterija na sred ceste, mada to rade.
Oni ne smetaju autobusima?
Ako oni mogu, onda bi trebao da svako moze, ali ne parkirati, vec bukvalno do 1 minute se zaustaviti.
1Dante1

#90039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Ne treba ni 10 sekundi. Nidje veze, kako ssmo fleksibilni radi naseg komfora. Prosetaj, kruzi, radi bilo sta, ali ne staji.
Naslovnica

#90040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ateista wrote: 10/04/2025 12:01
Naslovnica wrote: 10/04/2025 09:44 Što se mene tiče, ove kamere za stajališta su super, samo zaista postoji problem kada trebaš nekoga pokupiti/ostaviti.
To sam i ja govorio kad su jos onu prvu kod socijalnog postavili, pa osuli paljbu po meni... :-)
Treba omoguciti do nekih 10 sekundi koliko nekome ko te ceka treba da udje u auto i to je to, preko toga da ide kazna, nije ni to problem regulisati onim kamerama.
Ovako ce ili stajati po trakama, ili ce neko ko ide glavnom morati skretati sa ulice na neki parking da nekog pokupi, pa se opet ukljucivati, na tome se moze i 5-10 minuta izgubiti zavisno od guzve, da ne govorim o tome sto se pravi dodatna bespotrebna guzva u manjim ulicama.
Ideja jeste dobra a prvu, parkiranje po stajalistima pravi problem, ali mora se ostaviti mogucnost nekome da stane na par sekundi da neko udje ili izadje.
Ma ovo sa slikanjem svakih 60 sekundi je skroz OK.
Ako te uslika 2 puta u 60 sekundi - kazna.
Jeste da onda dolazimo do problema da staneš, primiš nekoga za 20-30 sekundi, ali ne možeš da se uključiš u saobraćaj i eto ti ga kazna.
:lol: :lol: :lol:
Naslovnica

#90041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

1Dante1 wrote: 10/04/2025 12:05 Ne treba ni 10 sekundi. Nidje veze, kako ssmo fleksibilni radi naseg komfora. Prosetaj, kruzi, radi bilo sta, ali ne staji.
Čovjek bukvalno iznad objasnio šta će se dešavati i da to nije samo pitanje "našeg komfora", ali mora uvijek da se nađe neki sa trotineta da nam objasni neke stvari.
1Dante1

#90042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Valjda se mozemo nauciti nekada pravila i prilagoditi istima? Ne mozes ili ili, ako to stajaliste nije namijenjeno za privatne automobile i "kupljenje" nekoga, onda 10 ili 110 svejedno, nema zaustavljanja.
Naslovnica

#90043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

1Dante1 wrote: 10/04/2025 12:11 Valjda se mozemo nauciti nekada pravila i prilagoditi istima? Ne mozes ili ili, ako to stajaliste nije namijenjeno za privatne automobile i "kupljenje" nekoga, onda 10 ili 110 svejedno, nema zaustavljanja.
Pa ako bude pravilo da je dozvoljeno 60 sekundi hoćeš li dobiti čir na želudcu od muke?
1Dante1

#90044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Ma necu, rado cu koristiti tu opciju, samo smatram da to nije rjesenje. Stanica ce opet biti blokirana, jedno dva tri auta to je vec X minuta, no hajde de.
nepass1

#90045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote: 10/04/2025 11:51
I šta reći na sve to?
Meni samo nije jasno kako ih nije stid. To nikako ne mogu da skontam. Posao ti je sprijeciti ili kazniti prekrsaj. Neko ga radi pred tvojim ocima, znaci da te ne postuje, pisa po tebi i ti ne reagujes. Mene bi bilo stid mog djeteta. I nije da moralisem nesta obraz ovo ono. Nego bi me bilo stid sto glupan ispadam, frajer ti ga suka pred nosom ti ko tele u sarena vrata
drug_profi

#90046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

A bogami ko da u kolonama staju svi.
Problem su čekači i završivači. Oni naprave blokade.
Pit stop nikad nije bio problem.
Naslovnica

#90047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

1Dante1 wrote: 10/04/2025 12:21 Ma necu, rado cu koristiti tu opciju, samo smatram da to nije rjesenje. Stanica ce opet biti blokirana, jedno dva tri auta to je vec X minuta, no hajde de.
Slažem se da će stanica često biti blokirana, ne sporim.
Ali se neće dolaziti do situacije da se stanica bukvalno koristi kao parking.
Ne vidim niti jedan razlog zašto se ne bi moglo zaustaviti i nekoga pokupiti u Nedžarićima prema Ilidži.
Proširenje je toliko da mogu 2 autobusa komotno da stanu.
Ne znam da li su i tamo turili kameru ali realno nema nikakve potrebe za time na toj lokaciji.
Pogotovu ne da zabrane zaustavljanje.
Zna se koje su kritične lokacije, to svakako nisu Nedžarići. Niti Stup. itd...
Ateista

#90048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

drug_profi wrote: 10/04/2025 12:04 Sta cemo sa taksistima, oni po definiciji imaju pravo zaustaviti se tu. Dapace nije ni njima dozvoljeno uzmanje musterija na sred ceste, mada to rade.
Oni ne smetaju autobusima?
Ako oni mogu, onda bi trebao da svako moze, ali ne parkirati, vec bukvalno do 1 minute se zaustaviti.
Tako je, ako smetaju vozila onda smetaju i taksisti, a opet je sasvim logicno da se zaustavi taksi na prosirenju, kao i bilo ko drugi ko nekog treba pokupiti.

Isto tako, ne vidim zasto bi takstisti u bilo cemu imali povlasteni polozaj u odnosu na druga vozila, i po meni uopste ne bi trebali spadati u javni saobracaj jer se u taksi vozilu vozi uglavnom par osoba, stvaraju guzve kao i bilo koja druga vozila, tramvaji, autobusi, trole, trebaju imati neke prednosti iz razloga sto prevoze veci broj osoba i koristenje tog vida prevoza smanjuje guzve.
Naslovnica

#90049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

nepass1 wrote: 10/04/2025 12:24
Naslovnica wrote: 10/04/2025 11:51

I šta reći na sve to?
Meni samo nije jasno kako ih nije stid. To nikako ne mogu da skontam. Posao ti je sprijeciti ili kazniti prekrsaj. Neko ga radi pred tvojim ocima, znaci da te ne postuje, pisa po tebi i ti ne reagujes. Mene bi bilo stid mog djeteta. I nije da moralisem nesta obraz ovo ono. Nego bi me bilo stid sto glupan ispadam, frajer ti ga suka pred nosom ti ko tele u sarena vrata
Jarane, ako ga nije stid aščare kamčiti cvaju da te pusti bez kazne, šta ga ima biti stid ignoristati nešto.
Jednom su me tako negdje gore na Sokocu zaustavili, zovne me u auto, poče priča, te ovo, te ono, mene stid bilo slušati priču i "moljakanje".
Priča na nivou djeteta iz produženog poravka.
Pa jaran im je jednom ponudio kolu od 2 litra, otvorenu, nije imao para, ovi uzeli i pustili ga.
Firauni su gospoda za pojedince iz organa.
Ateista

#90050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ateista »

Naslovnica wrote: 10/04/2025 12:07
Ateista wrote: 10/04/2025 12:01
Ma ovo sa slikanjem svakih 60 sekundi je skroz OK.
Ako te uslika 2 puta u 60 sekundi - kazna.
Jeste da onda dolazimo do problema da staneš, primiš nekoga za 20-30 sekundi, ali ne možeš da se uključiš u saobraćaj i eto ti ga kazna.
:lol: :lol: :lol:
To bi bila Ok varijanta sa slikanjem svakih 60 sekundi. Realno, ko se ne zna ukljuciti u 60 sekundi, neka ni ne vozi. :D
Post Reply