Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
KraljicaIzJajca

#22951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:29
KraljicaIzJajca wrote: 01/04/2025 12:24

Advokati su u ovom procesu najvažniji, jer su savjetnici.

Imam utisak da se nešto planira van naših saznanja.
To bi bilo prijatno iznenadjenje ali tesko da se planira ista. Ovdje se vjerovatno ceka da ovaj napravi neki pogresan potez pa nekako zaluta tamo gdje ne smije, ili da stranci odrade kakvu akciju.

Bojim se da sigurnosni sektor, desetljecima gradjen na nepotizmu i korupciji, i uz najljepse zelje ne zna kako da ovo zavrsi. Tuzilastvo i Sud su konacno odradili momacki dio posla, vidi se da je bilo neke reforme i ulaganja od stranaca, a i vjetar u ledja od politike, ali sigurnosni sektor je miljama daleko. Ali zato su prvi da okace kakve rambo slike po forumu, posmatraju one karte i kompjuter ko mi nekad kad smo gledali snimku od Severine.

Nadam se da grijesim, i da cemo uskoro gledati neke rambo akcije, a nekad cemo morati upitati Zukana i Ramu "halo momak, sta bi od onih dronova i obecanja o akcijama".

Naravno ne prizivam nikakve akcije, svjestan sam stanja u drzavi, ali ja sam uvijek govorio kakvo je stanje, sad malo trebamo da cujemo onih sta su obecavali Ramo Isak, i onaj milicajac Face lice godine "razbi ciglom izlog pa da vidis ima li drzave".
Boldano: Plaćeni su da rade svoj posao, a isti su uradili radi Škiljavog naciste. Stranac naredio. Upitna je profesionalnost VTVS u kojem rade osobe bez adekvatne stručne spreme. Pisalo se o tome u medijima.

Ostalo je sve cirkus od situacije!

Ako se čekaju isključivo daljnji potezi Dodika, takva taktika je upitna!
BAK-eV

#22952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Novak20 wrote: 01/04/2025 12:46
Sociolog wrote: 01/04/2025 12:14 evo ja N1, sutra Pedja Kojovic daje HDZu Izborni zakon eto vam Nase stranke i ublehe, sve sto su obecavali u predizbornoj kampanji su pogazili
Ne daje Peđa ništa HDZ.

Ako bošnjačka politika i narod misle suprotno od hrvatskog naroda o pravednosti ovakvog Izbornog zakona koji je nametnuo neki Barry mjesec dana pred izbore 2000. godine kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
Jesmo se uplasili! :run:
skrbavi-admin

#22953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 01/04/2025 12:50
skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:46 izvini ti opet al to o cemu ti pricas je kontradiktorno.... hajmo ostavit malo teroristu koji stvara stanje straha i nestabilnosti husckacim izjavama vec 20 godina na miru da jos sta napravi..... mogli bi tako malo i ubice ostavit da hodaju po svijetu.
Ma ti se praviš sada malo englez.
Niej isto uhapsiti teroristu koji priprema zločin, sve i da ima još 100 takvih pritajenih koji će isto to pokušati, i politčara koji ima iza sebe glasove, paravojsku, medije, botove, Beograd i Moskvu.

Pa shvatate li da Moskva jedva čeka vatru na Balkanu. Od 2022. traže da im se isporuči traženo. I do sada se uspješno izbjegavalo.
Drzave ili ima ili nema. Ne moze je biti za nekog rigorozno a za nekog haj neka malo ocejfi.
drug_profi

#22954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:51 Drzave ili ima ili nema. Ne moze je biti za nekog rigorozno a za nekog haj neka malo ocejfi.
Ne može se tako voditi politika, naročito donositi osjetljive odluke.
Imaš li čime stati iza tog stava?
dr_Evil

#22955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 01/04/2025 12:41

Komentar naravno da imas baciti....slazem se, ni ja se.ne sjecam da.se nesto vikalo " potpisi Alija nek je k' o avlija" , a sto je najvaznije , bogami ni Alija nije potpisao nista tako....al.narativi su tu, I ne samo o avliji.....I prihavceni su diljem nase lijepe domovine.....bogami, ne samo od SDA bojovnika, nego I od ove tzv. gradjansko- ljevicarsko-urbane opcije....dapace, ja bih rekao da su u posljednje vrijeme glavni propagatori....

Kao sto juce rekoh, izgleda ipak samo Burek cevapi I sega.. nas maksimum kad se primamo na ye velikosrpske narative
Nije potpisao, ili jeste potpisao, zavisi kako posmatras Dayton(onako dismri na federalizam po Ustavu mada ne volimo to da kazemo), ali cinjenicno jeste dosao na bosnjacki sabor sa spremnim ustavom i granicama za fildzan avliju, jeste lobirao i prijetio da se to mora usvojiti, i jeste poslao akademika Tunju u Svicarsku poslije toga sa fermanom da mu ne moze vise garantovati sigurnost u Sarajevu, ili cemo sada reci da se to nije zbilo. I jeste potpisao pa povukao potpisa sa Lisabonskog sporazuma(avlija), kao sto mu je i sin potpisao pa lafo povukao sa Mostarskog sporazuma.

Sta da ti kazem, iskreno ne cujem u gradjansko-ljevicarsko-urbanoj opciji poziv na avliju, lagao bih ti da cujem, ali moze se toj opciji prigovoriti da je pristala biti samo bosnjacka opcija u vlasti, a time cementirati avliju.

Za tebe je mozda to burek, cevapi i sega, te velikosrpski narativ, za mene je realnost da je Alija bio SANU igrac zbog cije politike je nas svaki dan sve manje. Razlika je sto agresija Srbije i Hrvatske na BiH je dokazana historijska cinjenica, a da je Alija bio SANU igrac ostaje na razini povezanih dokaza, mozda nikad saznati necemo crno na bijelo. Dobro, helem, nevazno je sve to skupa, slozit cu se ja s tobom da trenutno nema partije koja zna sta radi i koja zasluzuje glas, i koja ima ideju kako izaci sa 23% sto ti kolega rece.

I ono najgore, niti jedna partija ne poznaje historiju, a bez historije nema buducnosti.
KraljicaIzJajca

#22956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Prpa.ba wrote: 01/04/2025 12:37
Der Standard: EU ne želi pomoći “slabim” bh. institucijama da uhapse Dodika

Zatim se ističe da u krugovima EU postoji i zabrinutost da bi vojnici EUFOR-a mogli stradati tokom operacije, te se navodi primjer iz 2023. godine kada su “srpski militanti na sjeveru Kosova napali tamo stacionirane NATO vojnike KFOR-a i teško ranili neke od njih”.

Također se ističe da su, tokom rata u BiH, “srpske jedinice uzimale vojnike UN-a kao taoce, čime su ih spriječile u izvršavanju zadatka zaštite civilnog stanovništva”.
:lol: :lol:

Kako glatko ide svodjenje Bosnjaka na rezervat, i to cini mi se - dobrovoljno i uz svesrdnu pomoc.

Cestitke za Trojku, novi pregovaraci su zaista donijeli novu energiju i konacno poceli rjesavati nagomilane probleme, poput postojanja BiH, bosnjackog demografskog oportunizma i sl.

Cestitke i za SDA koja zadovoljno ceka svojih par kantona u kojima ce suvereno vladati. :kiss:
Samo amerikanci ne štede svoje vojnike!

Ovih dana tri mrtva u okolopnom vozilu u Lituaniji.
Prpa.ba

#22957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Novak20 wrote: 01/04/2025 12:46 kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
Cemu misterija, lepo pisi - agresija iz maticne vam drzave i novi pokusaj etnickog ciscenja Bosnjaka. :mrgreen:

Ocekujemo mi to kako god, ne sekiraj. :kiss:
KraljicaIzJajca

#22958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:39
drug_profi wrote: 01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...
I onda nek priziva hapšenje bez obzira na posljedice.

Jer koliko ja vidim, za eskalaciju su samo oni sklonjeni iza budžetskih sisa i evropskih granica.

Svi koji žive od rada i prihod im zavisi od toga kakva je atmosfera na tržištu, ne žele da iko talasa previše.

Hoće li ih uhapsiti? Ja mislim da hoće, ali tek kad se sve ovo ohladi.
izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva.... i jos jednom BTW kako god su "oni" odlucili da sa automatskim puskama hodaju oko govnara spremni na sve, sto su to oni veca muda kad protiv sebe imaju EUFOR, specijalce strane, i specijalce SIPAe i FMUPa.....
Interesantno, profi naoružana zaštita Dodika se ne boji metka. Realno, ni oni ne znaju što im se može desiti.
Romanija

#22959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

maliq53 wrote: 31/03/2025 23:26
Romanija wrote: 31/03/2025 23:09
Rothmans wrote: 31/03/2025 20:49 Jel se ovo i u trokutistanu sprema dernek ?

Image
Koja je ovo nebuloza jebo te zivot, neko koristi sve ovo u BiH i preseravanja mladih cetnika u Srbiji kao da i ovdje pokrene nekakve proteste., Neko je odgovoran sto je kisa danima padala. Neko je odgovoran sto je teren idealan za dobre planinske bujice, Neko je odgovorana sto se 70 godina dizu kuce kako, gdje i kome se chuna digne.
Kakve ti nebuloze pisese prosto nevjerovatno.
Bujica je bilo tolike godine pa nikad nista nije bilo, ali gle cuda kamenolon je ponovo pokrenut godinu,dvije prije ove katastrofe (ljudi bukvalno pokazali kroz satelitske snimke kako se kamelonom prosirio nelegalno bez procjene struke) i ishod svega toga svi znamo. Naselje potpuno unisteno. I ti dodjes ovdje pricat nakve gluposti.
Nikakve gluposti ja ne pricam, neka protestuju protiv lokalnih gangstera i lokalnih politicara. Svako bi nesto protestovao, hapiso i kurchio se ali niko da kaze kako, gdje,.
Quaresma

#22960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

Ne daje Peđa ništa HDZ.

Ako bošnjačka politika i narod misle suprotno od hrvatskog naroda o pravednosti ovakvog Izbornog zakona koji je nametnuo neki Barry mjesec dana pred izbore 2000. godine kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
E jebemu misha.
SmokingMan

#22961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SmokingMan »

Stigli pripadnici nacionane garde iz Merilenda koji će imati rutinske vježbe sa domaćim pripadnicima OS BIH.
dr_Evil

#22962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Sociolog wrote: 01/04/2025 12:14 evo ja N1, sutra Pedja Kojovic daje HDZu Izborni zakon eto vam Nase stranke i ublehe, sve sto su obecavali u predizbornoj kampanji su pogazili
Ne daje Peđa ništa HDZ.

Pa naravno da je ovakav zakon nepravedan, hocemo izborni zakon kao u Hrvatskoj, a ne neki sta su nametnuli u vojnoj bazi '95-e sa puskom uperenom u glavu, jer kad tad ce Bosnjaci pronaci nacin da izadju iz ove prica na nacin kako i kad njima odgovara.
KraljicaIzJajca

#22963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

SmokingMan wrote: 01/04/2025 13:04 Stigli pripadnici nacionane garde iz Merilenda koji će imati rutinske vježbe sa domaćim pripadnicima OS BIH.
Ništa bez Amerikanaca :evil:
palermo

#22964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:53

za mene je realnost da je Alija bio SANU igrac zbog cije politike je nas svaki dan sve manje. Razlika je sto agresija Srbije i Hrvatske na BiH je dokazana historijska cinjenica, a da je Alija bio SANU igrac ostaje na razini povezanih dokaza, mozda nikad saznati necemo crno na bijelo.
Kao sto rekoh, burek, cevapi I sega.....ovo u boljoj varijanti..

Druga je da I sam.pripadas kretorima ovih velikosrpskih narativa al vjerujem da se ipak radi o prvoj varijanti.....
skrbavi-admin

#22965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 01/04/2025 12:52
skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:51 Drzave ili ima ili nema. Ne moze je biti za nekog rigorozno a za nekog haj neka malo ocejfi.
aha znaci za politicare mogu vazit i ne vazit zakoni?.....al zato ajmo se izivljavat na Fikretu Dedicu sa 10 mjeseci zatvora.
I BTW mani se tih floskula "ko god da se nacrta da hapsi dodika"..... nacrtali su se ljudi i precrtali da bi gospoda mogla nabavljat jebene dronove da nafatavaju pojaseve i je l neko slucajno drzi telefon u ruci (iako i jedno i drugo bih kaznio masnije nego sad).
Last edited by skrbavi-admin on 01/04/2025 13:13, edited 1 time in total.
moa

#22966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moa »

Cuj Dine molim te ako preleti Brčko ili Federaciju.. Znaci Sipa 0 Bodova.
dr_Evil

#22967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 01/04/2025 13:06
dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:53

za mene je realnost da je Alija bio SANU igrac zbog cije politike je nas svaki dan sve manje. Razlika je sto agresija Srbije i Hrvatske na BiH je dokazana historijska cinjenica, a da je Alija bio SANU igrac ostaje na razini povezanih dokaza, mozda nikad saznati necemo crno na bijelo.
Kao sto rekoh, burek, cevapi I sega.....ovo u boljoj varijanti..

Druga je da I sam.pripadas kretorima ovih velikosrpskih narativa al vjerujem da se ipak radi o prvoj varijanti.....
Nema sekirancije, navikao sam davno da se svaka borba protiv fildzana i vlasti feudalaca pretvara u išaret o infiltraciji agenture. A pametnom i je išaret dosta, tako smo naucili, ne do Bog zakopati malo ispod povrsine i išareta.
Trappist

#22968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

moa wrote: 01/04/2025 13:11 Cuj Dine molim te ako preleti Brčko ili Federaciju.. Znaci Sipa 0 Bodova.
sad odjednom politicari znaju kako se hapsi, a do jucer botovi ovdje pricali treba pustiti institucije da rade...
Novak20

#22969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Prpa.ba wrote: 01/04/2025 12:55
Novak20 wrote: 01/04/2025 12:46 kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
Cemu misterija, lepo pisi - agresija iz maticne vam drzave i novi pokusaj etnickog ciscenja Bosnjaka. :mrgreen:

:-)

Ja bih na tvom mjestu očekivao da agresija i sve što uz to ide neće doći sa zapada.

:run:
skrbavi-admin

#22970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

moa wrote: 01/04/2025 13:11 Cuj Dine molim te ako preleti Brčko ili Federaciju.. Znaci Sipa 0 Bodova.
Šipu Sipa :lol:
Ima Konjakovic F16 pa ce ga oborit :lol:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#22971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

u dojc medijima se pojavio clanak da je dodik trazen po "medjunarodnoj potjernici" je li to znaci da se pojavio na interpol?
dr_Evil

#22972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 01/04/2025 13:13
:-)

Ja bih na tvom mjestu očekivao da agresija i sve što uz to ide neće doći sa zapada.

:run:
Pa prije svega mi smo vec okupirani, i kolonija.. postoje neke naznake nezavisnosti, ali svaka kolonija ili provincija je to i imala.

Nego, naravno da moze doci sa zapada, postoje razni nacini agresije, nekad je dovoljno ne uraditi nista ;)
skrbavi-admin

#22973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

izvrsni direktor wrote: 01/04/2025 13:15 u dojc medijima se pojavio clanak da je dodik trazen po "medjunarodnoj potjernici" je li to znaci da se pojavio na interpol?
povecane su svima plate 50% u rejonu federacije
DonieBrasco

#22974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Prpa.ba wrote: 01/04/2025 12:55

Imaju putovnice i sretno im gdje god idu, ali nece HB obnavaljati niti nositi zemlju sa sobom, pripajati i slicne fantazije.
Last edited by DonieBrasco on 01/04/2025 13:16, edited 1 time in total.
drug_profi

#22975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 13:11
drug_profi wrote: 01/04/2025 12:52
aha znaci za politicare mogu vazit i ne vazit zakoni?.....al zato ajmo se izivljavat na Fikretu Dedicu sa 10 mjeseci zatvora.
I BTW mani se tih floskula "ko god da se nacrta da hapsi dodika"..... nacrtali su se ljudi i precrtali da bi gospoda mogla nabavljat jebene dronove da nafatavaju pojaseve i je l neko slucajno drzi telefon u ruci (iako i jedno i drugo bih kaznio masnije nego sad).
Isto ko da zidu govorim.
Majke mi.
Post Reply