Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Sociolog

#22926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sociolog »

evo ja N1, sutra Pedja Kojovic daje HDZu Izborni zakon eto vam Nase stranke i ublehe, sve sto su obecavali u predizbornoj kampanji su pogazili
mishic

#22927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Pored ovih što insistiraju na tome da se o agresijama, UZP-ima, zlu, zločinima i genocidu ne govori radi "pomirenja i budućnosti" te i iz čistog patriotizma prema BiH, njima se pridružuju i u istu "tikvu pušu" i svi oni koji u ovako teškim vremenima po Državu i njen opstanak nastavljaju svoje frustracije i traume liječiti nastavkom međustranačkih obračuna.

Ne postoji stranka u BiH koja je bila na vlasti od razine kantona do Države da nije kriva i odgovorna za ovo stanje kao što ne postoji ni ona koja je imuna na izborne krađe, korupciju, mito, nepotizam i spregu sa organiziranim kriminalom i kriminalcima. Jedino botovi misle drugačije, krive druge i peru "svoje" a građani BiH se guše u smradu njihovih sranja.

A kada nastavljaju sa svojim sranjima pridružuju se onima koji nište i napadaju Bosnu i Hercegovinu i to svatko od njih iz svojih razloga. Oni koji to čine samo radi sendviča posljednja su bijeda, jad i čemer ovoga društva svejedno iz koje s(t)ranke dolazili i u koji tor se svrstavali.
dr_Evil

#22928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Sociolog wrote: 01/04/2025 12:14 evo ja N1, sutra Pedja Kojovic daje HDZu Izborni zakon eto vam Nase stranke i ublehe, sve sto su obecavali u predizbornoj kampanji su pogazili
Nisam to upratio, ali takvo sto bi definitivno ugasilo Trojku. Nego, daj i nama link pa da se zajedno ibretimo.
KraljicaIzJajca

#22929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by KraljicaIzJajca »

Ateista wrote: 01/04/2025 11:57
KraljicaIzJajca wrote: 01/04/2025 10:37
Ateista wrote: 01/04/2025 09:46

Nisam ja procijenio, vec pretpostavljam da su tako procijenili oni koji donose odluke, samim tim sto nisu ni nekog od njih uhapsili.
Uostalom, ne mora znaciti da je isti rizik, samo da je dovoljno rizicno i njih hapsiti.
Moja je pretpostavka, to je to izgovor za javnost!
Moguce i da je samo izgovor, ali sta god da je stvarni razlog, dobro je sto je tako i sto se ne ide u hapsenje pod svaku cijenu.
Treba odvagati sta mi kao obicni ljudi gubimo time sto je on na slobodi i sta dobijamo ako se uhapsi, te koji je rizik. Realno, za nas u FBiH to nece nista konkretno znaciti jeli uhapsen ili ne, u oba slucaja zivot vecine ljudi se nece nikako promijeniti. Ako dodje do eskalacije i sukoba, pored izgubljenih zivota kod policajaca, to moze uticati na nas itekako, sigurnosna situacija moze biti znacajno narusena i to nikom ovdje ne bi odgovaralo, a odgovaralo bi Dodiku licno. Zbog toga hapsenje treba izvesti iskljucivo kada bude sigurno da se to moze uraditi mirno i bez sukoba, ili ga pritisnuti da se ne osjeca sigurno da se vrati u BiH i da ostane u Rusiji, Madjarskoj ili Srbiji, vjerovatno ce tako na kraju i biti da se nece vratiti sa jednog od putovanja.

Pri tome opet treba imati u vidu da je ovo samo poziv na saslusanje, potpuno ce druga prica biti ako ova presuda postane pravosnazna a on ne plati ovih godinu dana zatvora i dodje pozid da sluzi kaznu, ili kad bude podignuta optuznica, to sve ima potpuno drugu tezinu u odnosu na ovo sto je trenutno samo poziv na saslusanje. I tad ce trebati dobro odvagati da niko zbog budale ne strada, a pogotovo sad ne vrijedi da bi ga se dovelo na saslusanje.
Advokati su u ovom procesu najvažniji, jer su savjetnici.

Imam utisak da se nešto planira van naših saznanja.
problemnatravunu

#22930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by problemnatravunu »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:22
Sociolog wrote: 01/04/2025 12:14 evo ja N1, sutra Pedja Kojovic daje HDZu Izborni zakon eto vam Nase stranke i ublehe, sve sto su obecavali u predizbornoj kampanji su pogazili
Nisam to upratio, ali takvo sto bi definitivno ugasilo Trojku. Nego, daj i nama link pa da se zajedno ibretimo.
I dalje ne vidim normalan način da se mene mora i može natjerati da izričito glasam za Hrv ili Boš , umjesto za kandidata koji mi odgovara programom , pojavom itd itd
dr_Evil

#22931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

KraljicaIzJajca wrote: 01/04/2025 12:24

Advokati su u ovom procesu najvažniji, jer su savjetnici.

Imam utisak da se nešto planira van naših saznanja.
To bi bilo prijatno iznenadjenje ali tesko da se planira ista. Ovdje se vjerovatno ceka da ovaj napravi neki pogresan potez pa nekako zaluta tamo gdje ne smije, ili da stranci odrade kakvu akciju.

Bojim se da sigurnosni sektor, desetljecima gradjen na nepotizmu i korupciji, i uz najljepse zelje ne zna kako da ovo zavrsi. Tuzilastvo i Sud su konacno odradili momacki dio posla, vidi se da je bilo neke reforme i ulaganja od stranaca, a i vjetar u ledja od politike, ali sigurnosni sektor je miljama daleko. Ali zato su prvi da okace kakve rambo slike po forumu, posmatraju one karte i kompjuter ko mi nekad kad smo gledali snimku od Severine.

Nadam se da grijesim, i da cemo uskoro gledati neke rambo akcije, a nekad cemo morati upitati Zukana i Ramu "halo momak, sta bi od onih dronova i obecanja o akcijama".

Naravno ne prizivam nikakve akcije, svjestan sam stanja u drzavi, ali ja sam uvijek govorio kakvo je stanje, sad malo trebamo da cujemo onih sta su obecavali Ramo Isak, i onaj milicajac Face lice godine "razbi ciglom izlog pa da vidis ima li drzave".
dr_Evil

#22932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

problemnatravunu wrote: 01/04/2025 12:25
dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:22
I dalje ne vidim normalan način da se mene mora i može natjerati da izričito glasam za Hrv ili Boš , umjesto za kandidata koji mi odgovara programom , pojavom itd itd
Virtuelni treci recimo, pa nije da nije bilo prijedloga :)
mirota

#22933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

uhapsen Stevandic ??? patka ili reala ?
noviforumas

#22934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by noviforumas »

dek wrote: 01/04/2025 10:45 Da sam moderator (a nisam) ja bih svaki post sa nekakvim duhovitim doskočicama i opaskama na račun Dodika, gdje ga se ismijava, ponižava i sprda na njegov račun, brisao ili lupao ban.

Još kad to govore javne ličnosti poput političara iz pro-bih kampa, to je još gore.

Takvi komentari sediraju Bošnjake, umrtvljuju i daju lažni osjećaj sigurnosti i sve to dok godinama traje ozbiljan državni udar koji zasad nije dobio adekvatan odgovor ni domaćih ni međunarodnih faktora.

Situacija nije za zezu.
Sad ces vidjeti crkavanja od smijeha sto je platio 840k nekom lobisti, a tek kad skontaju da ga je Rod Blagojevich (inace pomilovan od Trumpa) podrzao... evo klix vec tabiri odakle Miletu pare da placa naka lobiranja dok nooorod nema sta da jede itd.
dr_Evil

#22935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

mirota wrote: 01/04/2025 12:32 uhapsen Stevandic ??? patka ili reala ?
prvi april druze stari
mishic

#22936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Zastozato wrote: 01/04/2025 11:08 Šta onda reći za Foču gdje je 6.000 Bošnjaka ubijeno. Slično je bilo u Goraždu, Čajniču, Višegradu, Priboju, Pljevljima, itd.
Tamo ustaša nije ni bilo, ili vrlo malo.
Da, da i o tome se šutjelo decenijama "radi pomirenja i budućnosti" i malo je bilo onih koji su to znali. Sada se opet insistira na šutnji, nespominjanju, zaboravljanju, oprostu i pomirenju "radi budućnosti" što doslovno znači da bi se u budućnosti opet moglo ponoviti i hoće ako se zaboravi.
mirota

#22937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 12:33
mirota wrote: 01/04/2025 12:32 uhapsen Stevandic ??? patka ili reala ?
prvi april druze stari
ma ja, hahahahah :D
drug_profi

#22938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...
I onda nek priziva hapšenje bez obzira na posljedice.

Jer koliko ja vidim, za eskalaciju su samo oni sklonjeni iza budžetskih sisa i evropskih granica.

Svi koji žive od rada i prihod im zavisi od toga kakva je atmosfera na tržištu, ne žele da iko talasa previše.

Hoće li ih uhapsiti? Ja mislim da hoće, ali tek kad se sve ovo ohladi.
Prpa.ba

#22939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Der Standard: EU ne želi pomoći “slabim” bh. institucijama da uhapse Dodika

Zatim se ističe da u krugovima EU postoji i zabrinutost da bi vojnici EUFOR-a mogli stradati tokom operacije, te se navodi primjer iz 2023. godine kada su “srpski militanti na sjeveru Kosova napali tamo stacionirane NATO vojnike KFOR-a i teško ranili neke od njih”.

Također se ističe da su, tokom rata u BiH, “srpske jedinice uzimale vojnike UN-a kao taoce, čime su ih spriječile u izvršavanju zadatka zaštite civilnog stanovništva”.
:lol: :lol:

Kako glatko ide svodjenje Bosnjaka na rezervat, i to cini mi se - dobrovoljno i uz svesrdnu pomoc.

Cestitke za Trojku, novi pregovaraci su zaista donijeli novu energiju i konacno poceli rjesavati nagomilane probleme, poput postojanja BiH, bosnjackog demografskog oportunizma i sl.

Cestitke i za SDA koja zadovoljno ceka svojih par kantona u kojima ce suvereno vladati. :kiss:
skrbavi-admin

#22940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...

Jer koliko ja vidim, za eskalaciju su samo oni sklonjeni iza budžetskih sisa i evropskih granica.

Svi koji žive od rada i prihod im zavisi od toga kakva je atmosfera na tržištu, ne žele da iko talasa previše.

izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva.... i jos jednom BTW kako god su "oni" odlucili da sa automatskim puskama hodaju oko govnara spremni na sve, sto su to oni veca muda kad protiv sebe imaju EUFOR, specijalce strane, i specijalce SIPAe i FMUPa.....
Last edited by skrbavi-admin on 01/04/2025 12:41, edited 1 time in total.
ljubijankic

#22941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

drug_profi wrote: 01/04/2025 12:35 Ko god priziva hapšenje bez obzira na cijenu i posljedice, neka se nacrta ovdje u BiH, proda sve u inostranstvu i kupi ovdje stan, auto, nađe posao...

Sta cemo mi koji vec zivimo ovdje? I na kakvu se eskalaciju pozivas? Zar ti stvarno mislis da bi narod branio Dodika da veceras SIPA krene da ga hapsi ili da su krenuli prije mjesec dana? Možda bi bilo razmjene vatre sa njegovim osiguranjem, ali kada bi se to neutralisalo sam bi digao ruke i usao u policijski kombi
palermo

#22942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 01/04/2025 11:59
palermo wrote: 01/04/2025 11:55
dr_Evil wrote: 01/04/2025 11:50

Pa jel maloprije bilo da nista ne fali izjavi "nek bude ko avlija", a sad roncamo na 23%. Ili je 23% uredu samo kad je SDA na vlasti?
Ah zemo, zemo....potpisi Alija nek je ko avlija " je narod vikao pod granatama, bez vode, bez struje izmucen kroz logore I ti sad iz topline skandinavskog doma prozivas I pozivas se na te krike izmucenog naroda....not fair, no, no
Hvala susjed, bio sam u svemu tome sto si naveo citavo vrijeme, pa valjda je red da mogu da bacim koji komentar, doduse nisam cuo nikad nikoga da je to vikao, aman zaman. Ali zato redovno cujem to od SDA bojovnika u ovom ko fol mirnom vremenu, valjda da se ponisti sve ono za sta se izmuceni narod borio, a da bi se lakse kontrolisala sredstva, not fair, no, no.
Komentar naravno da imas baciti....slazem se, ni ja se.ne sjecam da.se nesto vikalo " potpisi Alija nek je k' o avlija" , a sto je najvaznije , bogami ni Alija nije potpisao nista tako....al.narativi su tu, I ne samo o avliji.....I prihavceni su diljem nase lijepe domovine.....bogami, ne samo od SDA bojovnika, nego I od ove tzv. gradjansko- ljevicarsko-urbane opcije....dapace, ja bih rekao da su u posljednje vrijeme glavni propagatori....

Kao sto juce rekoh, izgleda ipak samo Burek cevapi I sega.. nas maksimum kad se primamo na ye velikosrpske narative
mishic

#22943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

"Tegeltija izvršava Dodikov nalog: Raspisan tender za kupovinu zgrade UIO BiH u Banjoj Luci za 103,4 miliona KM"

Bude li ovo tačno onda je više nego jasno ko iz naših džepova finansira Dodika.
drug_profi

#22944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:39

izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva....
Nije stvar da će neko možda da strada, već posljedice toga na naše stanje. Dodik vapi za incidentom. I onda može da se desi opet neka priča da smo bili brži od pameti. On će biti uhapšen kad tad.
Dakle biće onda kad to hapšenje bude imalo više pozitivnih posljedica za BiH.
skrbavi-admin

#22945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

mishic wrote: 01/04/2025 12:42 "Tegeltija izvršava Dodikov nalog: Raspisan tender za kupovinu zgrade UIO BiH u Banjoj Luci za 103,4 miliona KM"

Bude li ovo tačno onda je više nego jasno ko iz naših džepova finansira Dodika.
Dobrojutro kolumbo..... Sve se meni cini da sve dugove GRSHa prebacuju nama a njih ladno boli kurac ko ce vracat, samo da se oni naplate pa su s tim u vezi i doveli ojebine kao Niksic, Foljto, Konjakovic a marshnuli dilfasha u tvorza.
drug_profi

#22946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

ljubijankic wrote: 01/04/2025 12:40

Sta cemo mi koji vec zivimo ovdje? I na kakvu se eskalaciju pozivas? Zar ti stvarno mislis da bi narod branio Dodika da veceras SIPA krene da ga hapsi ili da su krenuli prije mjesec dana? Možda bi bilo razmjene vatre sa njegovim osiguranjem, ali kada bi se to neutralisalo sam bi digao ruke i usao u policijski kombi
Evo mi koji živimo ovdje i živimo od uspjeha na slobodnom tržištu ne želimo da nam politika i besposličari jebu mater.
Ne znam od čega ti živiš i otkud ti plata dolazi, ali vjeruj mi, meni bočni udari ne bi trebali nikako.
skrbavi-admin

#22947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

drug_profi wrote: 01/04/2025 12:43
skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:39

izvini ti druze stari, al onaj koji je odlucio da se bavi tim poslom se od njega ocekuje i Mevlid, i hapsenje ratnih zlocinaca, i hapsenje terorista, i idjenje na metak a ne da se slika sa automatom i pistoljem kao ukrasem za pojasom.... kako god sam se ja halalio sa zivotom u 16oj godini nek se halale i ti ljudi koji odabraju taj posao bas kao i onaj policajac koji je nestao.... a ne da policije i drzave ima za samo pojas, baslije, lance i 2 kubika drva....
Nije stvar da će neko možda da strada, već posljedice toga na naše stanje. Dodik vapi za incidentom. I onda može da se desi opet neka priča da smo bili brži od pameti. On će biti uhapšen kad tad.
Dakle biće onda kad to hapšenje bude imalo više pozitivnih posljedica za BiH.
izvini ti opet al to o cemu ti pricas je kontradiktorno.... hajmo ostavit malo teroristu koji stvara stanje straha i nestabilnosti husckacim izjavama vec 20 godina na miru da jos sta napravi..... mogli bi tako malo i ubice ostavit da hodaju po svijetu.
Novak20

#22948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

Ne daje Peđa ništa HDZ.

Ako bošnjačka politika i narod misle suprotno od hrvatskog naroda o pravednosti ovakvog Izbornog zakona koji je nametnuo neki Barry mjesec dana pred izbore 2000. godine kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
1Dante1

#22949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 1Dante1 »

Novak20 wrote: 01/04/2025 12:46 Ako bošnjačka politika i narod misle suprotno od hrvatskog naroda o pravednosti ovakvog Izbornog zakona koji je nametnuo neki Barry mjesec dana pred izbore 2000. godine kad-tad Hrvati će naći načina da izađu iz ove priče na način kako i kad njima odgovara.
Tako je, direktli cete u hratsku, pa ce ti Mate iz Zagreba birati predstavika. Onda ce biti okej sve. Svi problemi rijeseni.

Majku mu vise, da je ustolicit tog covica kao predcjednika pa da vidimo sta cete narikati dalje, sta vam jos nedostaje?
drug_profi

#22950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drug_profi »

skrbavi-admin wrote: 01/04/2025 12:46 izvini ti opet al to o cemu ti pricas je kontradiktorno.... hajmo ostavit malo teroristu koji stvara stanje straha i nestabilnosti husckacim izjavama vec 20 godina na miru da jos sta napravi..... mogli bi tako malo i ubice ostavit da hodaju po svijetu.
Ma ti se praviš sada malo englez.
Niej isto uhapsiti teroristu koji priprema zločin, sve i da ima još 100 takvih pritajenih koji će isto to pokušati, i politčara koji ima iza sebe glasove, paravojsku, medije, botove, Beograd i Moskvu.

Pa shvatate li da Moskva jedva čeka vatru na Balkanu. Od 2022. traže da im se isporuči traženo. I do sada se uspješno izbjegavalo.
Post Reply