Dat ce Dodo ugovor o djelu, samo da kapa.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
statixx
-
statixx
#19652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Turska nit' smrdi nit' mirise, ali ovo Bakirovo cackanje mecke oko Trumpa, a preko Erdogana, nisam siguran da je dobro. Bolje je da ostane na izjavama kongresmena.
- no_sekirli
#19653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nije problem Turska, ako ce nam biti pravi prijetelj. Halal im bilo visestoljetno ugnjetavanje.
Samo oni nisu pravi prijatelji BiH, nego prijatelji kriminalaca i autokrata iz BiH i okolice. Vise vole Vucicev mali prst na nozi, nego cijelu BiH.
Naravno, govorim o turskoj vlasti, ne o narodu.
Cuj Erdo prima clanove predsjednistva jednog po jednog, pa onda vraca Bakira u igru. Samo jos da sa Fahrom fuka popije, da skupa izraze zabrinutost.
BiH nisu potrebni izrazi saucesca, nego odlucna, cvrsta i nedvosmislena podrska za vladavinu zakona i opstojnost, i samo oni koji to kazu bez uvijanja i urade nesto u nasu korist su pravi prijatelji ove zemlje.
I Vucic prica da se zalaze za blablabla, na ranu bi ga covjek stavio. A sta radi u biti, to svi dobro vidimo.
Samo oni nisu pravi prijatelji BiH, nego prijatelji kriminalaca i autokrata iz BiH i okolice. Vise vole Vucicev mali prst na nozi, nego cijelu BiH.
Naravno, govorim o turskoj vlasti, ne o narodu.
Cuj Erdo prima clanove predsjednistva jednog po jednog, pa onda vraca Bakira u igru. Samo jos da sa Fahrom fuka popije, da skupa izraze zabrinutost.
BiH nisu potrebni izrazi saucesca, nego odlucna, cvrsta i nedvosmislena podrska za vladavinu zakona i opstojnost, i samo oni koji to kazu bez uvijanja i urade nesto u nasu korist su pravi prijatelji ove zemlje.
I Vucic prica da se zalaze za blablabla, na ranu bi ga covjek stavio. A sta radi u biti, to svi dobro vidimo.
- HarTar
#19654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Željka niti je optužena, niti je procesuirana, legitimni je član Predsjedništva BiH, sviđalo se to nama ili ne.
- Point.
#19655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A Vaha, Hadžija, Pape, Divlje Jagode snimale albume po Londonu?harisl wrote: ↑21/03/2025 21:09De nemoj ba, nije lijepo... Bosna ima daleko jace veze sa Turskom, nego sa Zapadom. Kakve veze imamo mi sa Velikom Britanijom, Francuskom, osim sto im sluzimo da operu savjest ponekad? Sa SAD-om? Razmisli...Vjecita_zavrzlama wrote: ↑21/03/2025 21:05a kakve su to nase veze bogati? Bivsi okupatori ,ubili nam kralja pa onda i kapetanaharisl wrote: ↑21/03/2025 21:01
Recimo da Srbija poklekne, okrene se SAD-u, prekine sve veze sa Rusijom, uvede sankcije Rusima i povede za sobom RS i Dodika (po razmisljanju) i sada su oni svi najveci prijatelji. I Evropi, isto tako, svi su sada najbolja raja. I sta onda? Nemamo mi nikakve istorijske veze sa SAD-om, niti sa Zapadom, ama bas nikakve, kada se uporedimo sa Srbijom. I komsije su nam truhle, ne mogu biti gore.
A vjerujem da ce se to jednog dana desiti, svak poklekne prije ili kasnije, milom ili silom. I sta onda?
Ako imamo ikakve sanse da razvijemo neke odnose sa bilo kojom zemljom- to je Turska. Nista mi nemamo da nekome treba. Sa Turskom imamo veze. Odbacivanje toga je van svake pameti. Samo kazem...
Pusti vjeru,kod bosnjaka ce ateizam da jaca i mi smo prije svega evropski narod .
- Point.
#19656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jelde, sve pojesti samo da se opravda voljeni Brko?
Cccccc
-
harisl
#19657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pogledaj, u Turskoj zivi 2 miliona ljudi koji tvrde da su Bosnjaci na neki nacin, vecinom porijeklom. Postoje veze. Postoje i vjerske veze, ako se to bas mora tako reci. Iz istog tog razloga mi moramo dati vise da bi bili na istom sa Srbijom, to je jasno, a nemamo sta dati, eto sta? i samo nas spasava da su Srbi okrenuti Rusiji, jos uvijek. Zato kazem, treba raditi uporedo, koristiti sve sto mozemo, vezati se za koga god mozemo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑21/03/2025 21:13Cuj de ba, pa gdje su te veze? Van stranke sda nikoga Turska ne zanima a ni u Turskoj nikoga Bosna ne zanimaharisl wrote: ↑21/03/2025 21:09De nemoj ba, nije lijepo... Bosna ima daleko jace veze sa Turskom, nego sa Zapadom. Kakve veze imamo mi sa Velikom Britanijom, Francuskom, osim sto im sluzimo da operu savjest ponekad? Sa SAD-om? Razmisli...Vjecita_zavrzlama wrote: ↑21/03/2025 21:05
a kakve su to nase veze bogati? Bivsi okupatori ,ubili nam kralja pa onda i kapetana
Pusti vjeru,kod bosnjaka ce ateizam da jaca i mi smo prije svega evropski narod .
Vise se vezem za svabe austrijance, priznaju nas bar.nista mi manje nismo vezano za Evropu od Srbije npr
- Altsa
#19658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Haj ba ne lupaj. Ne moras biti procesuiran da bi bio separatista. Da ti je erdogan babo ne bi ga ovoliko branio. Nadam se da ce se vecaras dobro preznojiti u stambolu.
- HarTar
#19659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- bh.tornjak
#19660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ivan Mijacevic
laka mu zemlja bosanska
-
Vjecita_zavrzlama
#19661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Imamo mi jaku dijasporu u USA i zapadu, koja je puno jace vezana za BIH,od tih sto su davno otisli i veze s Bosnom nisu imali do jucer, putanje je koliko je to iskreno sve.Postoje li nasi klubovi ,bh fanaticosi i sl? Neharisl wrote: ↑21/03/2025 21:27Pogledaj, u Turskoj zivi 2 miliona ljudi koji tvrde da su Bosnjaci na neki nacin, vecinom porijeklom. Postoje veze. Postoje i vjerske veze, ako se to bas mora tako reci. Iz istog tog razloga mi moramo dati vise da bi bili na istom sa Srbijom, to je jasno, a nemamo sta dati, eto sta? i samo nas spasava da su Srbi okrenuti Rusiji, jos uvijek. Zato kazem, treba raditi uporedo, koristiti sve sto mozemo, vezati se za koga god mozemo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑21/03/2025 21:13Cuj de ba, pa gdje su te veze? Van stranke sda nikoga Turska ne zanima a ni u Turskoj nikoga Bosna ne zanima
Vise se vezem za svabe austrijance, priznaju nas bar.nista mi manje nismo vezano za Evropu od Srbije npr
Imamo mi jake veze s npr Austrijom preko austro ugarske, na dobrom glasu ostali itd
Gdje ces nas bas na istok? Tu smo isli samo kad smo bili porazeni totalno, a citaj tadasnje teskstove i kako su se zalili i tadasnji bosnjaci na turcine
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 21/03/2025 21:33, edited 1 time in total.
-
Vjecita_zavrzlama
#19662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Amin
Ima li ulica po njemu?
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 21/03/2025 21:34, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#19663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
opustili ste se. Zasto dodik nije uhapsen? Zasto sipa ne radi u rs? Gdje je tuzilastvo bih? Sta se ceka ovoliko? Raspadamo se u ponedeljak jer nema hapsenja!!!
- skrbavi-admin
#19664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
da
- Altsa
#19665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda se ti raspadas.made_in_sarajevo wrote: ↑21/03/2025 21:34 opustili ste se. Zasto dodik nije uhapsen? Zasto sipa ne radi u rs? Gdje je tuzilastvo bih? Sta se ceka ovoliko? Raspadamo se u ponedeljak jer nema hapsenja!!!
- lord-executioner
#19666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A stvarno bi red bio da ih uhapse. Razvodnila se radnja, treba neki event 
- Thorgerson
#19667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da bi bio veliki vladar, moras bildati misice. Na cemu ces bildati nego na buraniji.
E pa tako brko. Mi smo buranija. A brko da bi kao bio neki qrac u svemu, saziva i postrojava predsjednistvo.
Cemu i zasto?
Pa covjece oni se oko genocida u Srebrenici jos prelamaju.
I koji su oni qrac pa mi njima nesto trebamo podnositi izvjestaje. Halo ba pa nije ovo 1500 godina. Ako hoces pomozi. Ako neces odjebaus.
Dok austrija i njemacka zele da uvedu sankcije rukovodstvu rs a u isto vrijeme ovaj ih saziva i ugoscuje.
I kaze gajimo s njima odnose. Pa zasto i cemu? Mi smo evropa i okrenimo se zapadu i eu. Mi tu pripadamo. Ne pripadamo tom euroazijskom brlogu.
E pa tako brko. Mi smo buranija. A brko da bi kao bio neki qrac u svemu, saziva i postrojava predsjednistvo.
Cemu i zasto?
I koji su oni qrac pa mi njima nesto trebamo podnositi izvjestaje. Halo ba pa nije ovo 1500 godina. Ako hoces pomozi. Ako neces odjebaus.
Dok austrija i njemacka zele da uvedu sankcije rukovodstvu rs a u isto vrijeme ovaj ih saziva i ugoscuje.
I kaze gajimo s njima odnose. Pa zasto i cemu? Mi smo evropa i okrenimo se zapadu i eu. Mi tu pripadamo. Ne pripadamo tom euroazijskom brlogu.
- Point.
#19668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- no_sekirli
#19669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Thorgerson wrote: ↑21/03/2025 21:41 Da bi bio veliki vladar, moras bildati misice. Na cemu ces bildati nego na buraniji.
Cemu i zasto?
- Thorgerson
#19670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj, pusti ga ba. Zeljka ide tu samo kao prenosnik informacija. Kao da ta misli svojom glavom.
Pozvao bi on najradije dodika, al ne moze.
-
BiBi911
#19671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
izbjeglica_iz_besmisla
#19672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pripadamo mi evropi, samo nisu oni odusevljeni nama zbog dominacije islama. Isto kao i sa Kosovom, Albanijom, Makedonijom.
A turskoj i istoku ne pripadamo ni po cemu, osim po toj vjerskoj liniji.
Malo nam je to nezgodno, tu vjerovatno i treba traziti objasnjenje za mnoge stvari koje su nam se desavale u zadnjim stoljecima.
Malo nam je to nezgodno, tu vjerovatno i treba traziti objasnjenje za mnoge stvari koje su nam se desavale u zadnjim stoljecima.
- kokakolas
- moon_walker_90
#19674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Čuda Mujo, čuda radi
- Thorgerson
#19675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema to veze sa islamom.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑21/03/2025 21:55 Pripadamo mi evropi, samo nisu oni odusevljeni nama zbog dominacije islama. Isto kao i sa Kosovom, Albanijom, Makedonijom.
Kakve veze ima islam s tim da npr kod mene neki komsija je bacio wc solju na livadu pored kontejnera. I to je jos blazi oblik, sta sam sve vidjao.
Mi smo stoka. Bezakonje. Ko ce te ba primiti u drustvo gdje se sve zna sta i kako, zakoni, postivanje istih.
Ali ok, ako vam je lakse da se vadimo na islam. Ok, mozemo i to.