Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
canvra888

#19576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

DaysleepeR wrote: 21/03/2025 18:13
canvra888 wrote: 21/03/2025 17:49
DaysleepeR wrote: 21/03/2025 17:43 "Vidjeli smo da Trojka ne moze i ne zna, pa smo odlucili da intervenisemo"
"Nismo mogli dozvoliti da dodje do sukoba, radi Bosnjaka povratnika znate"
"Mi znamo kako treba sa Dodikom"
"Gospodin Eddogan je upotrijebio svoj ugled i njemu je Dodik obecao da ce..."

Nastavite niz vadiona Bakira Izetbegovica nakon sto izda sve i spasi Dodika.
Skoro gadno kao i:

"Treba relaksirati odnose"
"Treba ponovo graditi mostove sa Beogradom"
"Dodik je promijenjen i novi čovjek"
"Nije to više stari Dodik"

Slažeš li se?
- cinjenica, i treba
- apsolutno treba
- zajeb
- bio je kooperativan dvije godine
- Dokle nas je ta relaksacija dovela? Je li pušu drugačije struje iz Beograda?
- Sa otporom rezolucije o genocidu i servilnosti tog naroda na lobiranje oko toga, muralima koji su i dalje tu, itd.
- Nisu znali da to nije slučaj?
- Znači ipak je to stari Dodik?

I zeleni i crveni su puni ispraznih mantri, koga lažemo?
SaraFina

#19577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

ReisingerŠefica austrijske diplomatije: Dodik mora biti biti sankcionisan!

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković obavio je danas telefonski razgovor sa ministricom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Beate Meinl-Reisinger.
Tom prilikom je ministar Konaković upoznao austrijsku ministricu sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini te napadu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na ustavni poredak naše zemlje. Dodao je da se mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini mogu očuvati samo zaustavljanjem antidejtonskog i antiustavnog djelovanja zvaničnika bh entiteta RS.

Nakon razgovora oglasila se i austrijska ministrica Meinl-Reisinger.

"Hvala kolegi Konakoviću na veoma dobrom razgovoru! Austrija je jedna od najodlučnijih pristalica pristupanja BiH u EU. Reforme, vladavina prava i stabilnost ključni su za budućnost zemlje u EU. Postupci Milorada Dodika ugrožavaju stabilnost, ustavni poredak i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i shodno tome trebaju biti sankcionisani", poručila je Meinl-Reisinger.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

upitan wrote: 21/03/2025 18:10 Ide nova izdaja,Trojkasi su spremni podrzati Draganov IZ a Dragan ce ocigledno podrzati nove partnere (opoziciju iz tzv.rs.)
"Ako neko misli da je dobro da imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH ja ga poštujem, ali se neću složiti s tim", rekao je Čović.
Dakle,sve ono sto nisu htjeli SDA i DF uradila je i uradit ce Trojkasi do kraja mandata...
Neka će, dosta me Riðo svojski branio od ustaša ko i babo mu :lol:
Thorgerson

#19579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

canvra888 wrote: 21/03/2025 18:25

Skoro gadno kao i:

Slažeš li se?
- cinjenica, i treba
- apsolutno treba
- zajeb
- Sa otporom rezolucije o genocidu i servilnosti tog naroda na lobiranje oko toga, muralima koji su i dalje tu, itd.

Pa kad je prestao da saradjuje odstranjen je iz vlasti. Plus je bjegunac.

Za 2 godine je to uradjeno.

Sta su ostali uradili za 22 godine? Qrko nema vise kafana i dogovora. Trojka ako nista ne hoda po kafanama i krcmi politiku.
Last edited by Thorgerson on 21/03/2025 18:31, edited 1 time in total.
made_in_sarajevo

#19580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ono ko sda nije dao hdz nista, ono hdz ne moze meda, osim sto sve bitne pozicije bas hdz drzi jer im je bas to sda dala prije 30 godina. Izdajaaaaa
neon-x

#19581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/03/2025 18:06
neon-x wrote: 21/03/2025 17:24 Ninsmo mi u poziciju da ikoga odbacujemo a pogotovo ne jednu Tursku.

Nama je Zapad odrednica, ali Turska, makar i simbolicno, je bitna za balkanske odnose i nasu poziciju.
Kakva turska i sila to samo u vlaznin snovima neootomana, dolaze u Bosnu da rade na crno gradjani turski.eto sile i
Gotovo da je datost da ce Turska postati ozbiljan faktor u euroazijskim okvirima. Brojnost i mladost populacije i velicina i geolokacija to garantuju. Jos im i geopoliticki trendovi idu kao kec na desetku. Jedino ako zapadnu u neki tezi islamizam, ali nisu toliki glupani.

Licno nisam fan Turaka ni po cemu, ali moramo cuvati tu vezu ko oci u glavi.
JovicSA

#19582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

neon-x wrote: 21/03/2025 18:31 Licno nisam fan Turaka ni po cemu, ali moramo cuvati tu vezu ko oci u glavi.
Tako je, Bosnia first! :thumbup:
DaysleepeR

#19583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Skoro gadno kao i:

Slažeš li se?
- cinjenica, i treba
- apsolutno treba
- zajeb

Ne znam, slobodan si sebe da uvjeravas u sta god hoces.

Relaksacija jeste dovela do toga da Dodik nema podrsku naroda, cinjenica.
Cinjenica je da nam dugorocno treba relaksacija sa Beogradom, ne sa ovom vlasti ali to su svakako dugorocni ciljevi. Zivjeti pored neprijatelja nije izdrzivo dugorocno.

Njihov zajeb sa Dodikom je iz najbolje namjere da ova zemlja krene naprijed, dok su zajebi ove druge strane u najboljem slucaju odrzavanja statusa quo ili direktno povaljivanje komplet zemlje i naroda.

Koji je to Dodik to ja ne znam, ne zivim mu u glavi. Ako trebam procijeniti on je bivsi, dohakala mu izdajnicka Trojka u nekoliko sahovskih poteza, taman kad je SDA htjela nazad u vlast sa njima sto cini stvari jos sladjim.
Vjecita_zavrzlama

#19584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

neon-x wrote: 21/03/2025 18:31
neon-x wrote: 21/03/2025 17:24 Ninsmo mi u poziciju da ikoga odbacujemo a pogotovo ne jednu Tursku.

Nama je Zapad odrednica, ali Turska, makar i simbolicno, je bitna za balkanske odnose i nasu poziciju.
Kakva turska i sila to samo u vlaznin snovima neootomana, dolaze u Bosnu da rade na crno gradjani turski.eto sile i
Gotovo da je datost da ce Turska postati ozbiljan faktor u euroazijskim okvirima. Brojnost i mladost populacije i velicina i geolokacija to garantuju. Jos im i geopoliticki trendovi idu kao kec na desetku. Jedino ako zapadnu u neki tezi islamizam, ali nisu toliki glupani.

Ama covjece kakvu vezu? Nikada ti nisu valjali a da su bogdom bili neutralni ali jok vec cesto na nasu stetu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Skoro gadno kao i:

Slažeš li se?
- cinjenica, i treba
- apsolutno treba
- zajeb

Dodik je uvijek bio isti
Stari šaner i švercer ograničen razmišljanjima i intelektualno nesposoban za ono sto odlucuje
Beograd je trajna konstanta remećenja reda na ovim prostorima, i moze doci i Vucic 2.0 update kakav god hoces, ali ce neke stvari ostati
neon-x

#19586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/03/2025 18:38

Ama covjece kakvu vezu? Nikada ti nisu valjali a da su bogdom bili neutralni ali jok vec cesto na nasu stetu
Jel fakat moram objasnjavati historijske veze s Turskom, do aktuelnih od religije, kulture i obicaja, institucionalnih, poslovnih do poridicnih veza (sve nase ruznjikave cure koje su ti Turci sto ti idu na zivce pozenili nam mogu valjati jednog dana.)

Ne trebaju oni nama nista valjati specijalno, ali je dovoljno da se povremeno ovako oglase i da kazu da postoje nekakve crvene linije. Vjeruj da te komsije i susjedi drugacije gledaju zbog toga.
Messier

#19587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

mk ultra wrote: 21/03/2025 18:28
upitan wrote: 21/03/2025 18:10 Ide nova izdaja,Trojkasi su spremni podrzati Draganov IZ a Dragan ce ocigledno podrzati nove partnere (opoziciju iz tzv.rs.)
"Ako neko misli da je dobro da imamo dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH ja ga poštujem, ali se neću složiti s tim", rekao je Čović.
Dakle,sve ono sto nisu htjeli SDA i DF uradila je i uradit ce Trojkasi do kraja mandata...
Neka će, dosta me Riðo svojski branio od ustaša ko i babo mu :lol:
Jedva cekam da ga i Komso podudla sa izbornim elektorima
harisl

#19588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harisl »

Turci, obicno stanovnistvo, duboko vjeruju da su spasili BiH u proslom ratu i da smo mi nekakva braca. Vlada je nekako nakrivo nasadjena, to je tacno, istorija nam ne ide u prilog, ali ako bi doslo stani-pani sasvim je jasno na kojoj strani bi bili... Prosli put, to se ne pika :mrgreen:

A sto se Dodika tice, izgleda da "obicni turista" Schmidt ipak nesto predstavlja, mozda ipak da se trampimo za zakone i odluke, kaze ja da ukinem ove casne i opravdane moje, ti ukini ove bezvrijedne tvoje i dodjes mi jos kilu kocke...
Vjecita_zavrzlama

#19589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

:-x
neon-x wrote: 21/03/2025 18:59
Vjecita_zavrzlama wrote: 21/03/2025 18:38

Jel fakat moram objasnjavati historijske veze s Turskom, do aktuelnih od religije, kulture i obicaja, institucionalnih, poslovnih do poridicnih veza (sve nase ruznjikave cure koje su ti Turci sto ti idu na zivce pozenili nam mogu valjati jednog dana.)

Ne trebaju oni nama nista valjati specijalno, ali je dovoljno da se povremeno ovako oglase i da kazu da postoje nekakve crvene linije. Vjeruj da te komsije i susjedi drugacije gledaju zbog toga.
ruznjikavu zenu muz slabo slusa, vise je ljepotica otislo za svabe i svedjane ako cemo sudit po tome :D

Ta tvoja prica -ja je ne preponajem, prosjecni turcin i ne zna za Bosnu kako treba..i kakva bogati porodicna veza? Jos ce ispasti da smo krvno vezani 🫠

Ukratko lupas
Maliodmene

#19590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Maliodmene »

Nego sta radi onaj eufor konvoj danas u BL? :lol:
drag_gost

#19591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Da mi je da dozivim da brkicino prezime jednom politicari ispravno izgovore...

Nego, na stranu to, ovo su sve pritisci. Dodik ce da ispuca sve adute i nista dobiti nece. Ni on, ni Vucic, ni Orban, a ni Sebijin muz.
Malisa11

#19592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

harisl wrote: 21/03/2025 19:11 Turci, obicno stanovnistvo, duboko vjeruju da su spasili BiH u proslom ratu i da smo mi nekakva braca.
Apsolutno ne. Vrlo vrlo vrlo mali dio mozda tako nesto vidi. Bio i osjetio to, znas kako nas gledaju i gdje nas svrstavaju? U RUSE!
sajber87

#19593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

SaPnA wrote: 21/03/2025 18:15
sajber87 wrote: 21/03/2025 17:30 Sda i ekipa oko bakira su najvece stetocine za bosanske interese u dugoj bosanskoj istoriji sto ni u najludjim snovima bosnjaci nisu mogli zamisliti. Rubio senatori kongresmeni, su jasno rekli stav americke administracije i sad ovaj da ispadne "bitan" talasa bez potrebe. Sta je ova napacena zemlja ucinila da nas zapadne ovakvo podmuklo politicko zlo. Jos jednom pokazuje da mu je zelena sekta br 1, a bosna i bosnjaci obican kusur.
Ko je alternativa? Jedanaestorka? Sedmorka? Trojka? :lol:
To sto ne znas pokazuje da ti ne vrijedi objasnjavati jer si politicki slijep kod ociju, ali ja cu ti odgovoriti kao sto sam i svaki put odgovorio sda botovima ili onima koji za sebe kazu da to nisu :mrgreen: Trojka je najbolje sto se u politici bosni desilo od dejtona do danas. Oni ce ispratiti dodika samo nakon jednog mandata uz sve sto to nosi sa sobom :mrgreen: , dok su ga sda ereslije nabildovale do maksimuma za dvije decenije zajdnickog politickog silovanja bosne. Uostalom vidjeces u lajvu samo se strpis malo
emmir1

#19594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Dobar Konakovic za Avaz

Dobre stvari je rekao
SaPnA

#19595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaPnA »

sajber87 wrote: 21/03/2025 19:20
SaPnA wrote: 21/03/2025 18:15
sajber87 wrote: 21/03/2025 17:30 Sda i ekipa oko bakira su najvece stetocine za bosanske interese u dugoj bosanskoj istoriji sto ni u najludjim snovima bosnjaci nisu mogli zamisliti. Rubio senatori kongresmeni, su jasno rekli stav americke administracije i sad ovaj da ispadne "bitan" talasa bez potrebe. Sta je ova napacena zemlja ucinila da nas zapadne ovakvo podmuklo politicko zlo. Jos jednom pokazuje da mu je zelena sekta br 1, a bosna i bosnjaci obican kusur.
Ko je alternativa? Jedanaestorka? Sedmorka? Trojka? :lol:
To sto ne znas pokazuje da ti ne vrijedi objasnjavati jer si politicki slijep kod ociju, ali ja cu ti odgovoriti kao sto sam i svaki put odgovorio sda botovima ili onima koji za sebe kazu da to nisu :mrgreen: Trojka je najbolje sto se u politici bosni desilo od dejtona do danas. Oni ce ispratiti dodika samo nakon jednog mandata uz sve sto to nosi sa sobom :mrgreen: , dok su ga sda ereslije nabildovale do maksimuma za dvije decenije zajdnickog politickog silovanja bosne. Uostalom vidjeces u lajvu samo se strpis malo
Jasta ce Hamdo, slomise se eno, samo cekam kad ce prisatati da pregovaraju sa dodom i ekipom :lol:
lord-executioner

#19596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

Maliodmene wrote: 21/03/2025 19:18 Nego sta radi onaj eufor konvoj danas u BL? :lol:
Psi laju, karavani prolaze :D
Vjecita_zavrzlama

#19597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Malisa11 wrote: 21/03/2025 19:20
harisl wrote: 21/03/2025 19:11 Turci, obicno stanovnistvo, duboko vjeruju da su spasili BiH u proslom ratu i da smo mi nekakva braca.
Apsolutno ne. Vrlo vrlo vrlo mali dio mozda tako nesto vidi. Bio i osjetio to, znas kako nas gledaju i gdje nas svrstavaju? U RUSE!
Da slabo za nas i znaju,ali oni muhadziri s Balkana znaju
harisl

#19598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by harisl »

Vjecita_zavrzlama wrote: 21/03/2025 19:29
6 godina zivio u Turskoj...
Vjecita_zavrzlama

#19599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

harisl wrote: 21/03/2025 19:34
Vjecita_zavrzlama wrote: 21/03/2025 19:29

6 godina zivio u Turskoj...
Ti si bio sigurno medju onim otomanima sto te gledaju kroz te oci,niti su pni prosjecni Turci niti je za bosnjake pozitivno to sto nas gledaju kao koloniju
Malisa11

#19600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

harisl wrote: 21/03/2025 19:34 6 godina zivio u Turskoj...
Nema potrebe da siljimo cij je veci. Rodica je udata za turcina i vrlo dobro znam kako to izgleda i gdje se gleda. Meni je NORMALNO da turska gleda prije rusiju ili srbiju, jer je to INTERES:

Meni je NENORMALNO da nas narod ocekuje hediju od turske, ili da misli da ima neke bratske stvari izmedju Bosne i Hercegovine i turske. Kakva ba braca sa okupatorima?

Interesi i samo interesi.
Post Reply