Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
palermo

#18526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 20/03/2025 10:56
Thorgerson wrote: 20/03/2025 10:46 Pa mi kao najbrojniji narod u Bosni, treba da budemo primjer.
Zasto?

Primjer smo bili tokom drugog svjetskog rata. Primjer smo bili tokom agresije i pobune katolickih i pravoslavnih ekstremista.

Dosta. Naravno da humanitarne i zakone ratovanja ne treba krsiti, ali sve ostalo je fer plej jer je suzivot o kakvom pricas nemoguc ukoliko ne postoji omjer snaga u kojem su Bosnjaci politicki, ekonomski i vojno jaci od srba i hrvata koji zive u BiH, plus da se mozemo nositi sa nekom petinom snage Srbije i Hrvatske istovremeno.

Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose nasem jacanju su pozeljne. Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose njihovom slabljenju su pozeljne.

Ako je to ekonomski udar na zitelji okupiranog dijela Sarajeva, neka bude. Nemam ja nista od njihove privremene averzije od sukoba "jer nije dobar tajming i nemamo podrsku".
Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.

Ja bih se ipak radije fokusirao na jacanje drzavotvorne bosnjacke svijesti, dozrijevanju kao nacije, stavljanju Bosne I Hercegovine u fokus itd. A onda ce uslijediti prirodni procesi asimilacije koji ce naravno imati razlicite oblike a vjerovatno I sama bosnjacka nacija pretrpjeti transforrmaciju.

Takodje, u toj tvojoj yezi ima jedna falinka, mi nismo Izrael iza kojeg stoji Amerika I mocan finasijski kapital. Mi nismo ni Kosovo koje je sustinski samo albanska pokrajina sa stayusom drzave. Mi smo okruzeni Srbijom I Hrvatskom I to se nece promijeniti. Oni su tu. I ne idu nigdje. Nase je da mi ojacamo toliko da zapravo njima bude najisplativije biti dobar susjed/komsija.
made_in_sarajevo

#18527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

ljudi rade svoj posao i po zakonima entiteta jer su entitetska policija i oni smatraju da rade po ispravnim zakonima. 80% mupa rs misli da samo dodikovi zakoni vaze i da sve policijske agencije koje dodju na teritoriju rs treba uhapsiti. to je njihovo misljenje, svako ima pravo na svoje misljenje, ali kad tad moras odgovarati za to svoje misljenje.

eh sad je prvi problem ovo rijesiti,razoruzati,skloniti da se mogu uhapsit. drugi korak je jebanje majke mupu rs i entitetu rs za sve ovo, jer tesko ce ovo i kod nas i u svijetu proci "eto uhapsen i to je to, idemo dalje". ovim su se dobro narugali svima, amerima pogotovo i ocekujem ogromne pritiske na njih kad prodje hapsenje. ne bi me cudilo da im stranci na kraju ugase SAJ i zandarmeriju i one lazare, milose jer rade kontra drzave, zakona,suda i stranaca, pogotovo amerike.

cisto onako da samo srbi ne jebu drzavu ni 2%, ima i bosnjaka cinovnika u policijama koji su isto misljenja da ce se sve ovo raspasti i eto jebiga sta se moze. kako sutra ocekivati od tog covjeka da vodi ista, a ima cinove.

dodik nije skinut sa politicke pozicije, on je i dalje predsjednik RS i kao takva je sticena osoba koju MUP RS cuva. da ga sutra Smit skine sa funkcije i da ga MUP RS nastavi cuvati, samo jos vise skacu sebi u stomak i tovare jos vise problema. oni jednostavno misle da su upravu i da rade kako treba, a sto ne kontaju kako ce najebati to njih treba pitati. mozda i kontaju ali jebiga poceli smo jesti govna, sad idemo do kraja koliko traje da traje.

inace stranci puno vise sve ovo prate i sastance svakodnevno, samo sto se to ne pise i ne pusta u javnost. pa ako nije bilo u javnosti nije se ni desilo.

i jos nesto, ova zovko je upravu kad kaze da nas gura na putu EU. par izjava sam pohvatao gdje stvarno govori da bosna treba uci sto prije u EU. samo je drugi par opanaka sto na to sve mora usrati gurajuci HDZ-u zakone i neke debilizme, pa je ljudi u evropi odjebu samo.
DaysleepeR

#18528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 20/03/2025 11:14
Prpa.ba wrote: 20/03/2025 10:56
Thorgerson wrote: 20/03/2025 10:46 Pa mi kao najbrojniji narod u Bosni, treba da budemo primjer.
Zasto?

Primjer smo bili tokom drugog svjetskog rata. Primjer smo bili tokom agresije i pobune katolickih i pravoslavnih ekstremista.

Dosta. Naravno da humanitarne i zakone ratovanja ne treba krsiti, ali sve ostalo je fer plej jer je suzivot o kakvom pricas nemoguc ukoliko ne postoji omjer snaga u kojem su Bosnjaci politicki, ekonomski i vojno jaci od srba i hrvata koji zive u BiH, plus da se mozemo nositi sa nekom petinom snage Srbije i Hrvatske istovremeno.

Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose nasem jacanju su pozeljne. Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose njihovom slabljenju su pozeljne.

Ako je to ekonomski udar na zitelji okupiranog dijela Sarajeva, neka bude. Nemam ja nista od njihove privremene averzije od sukoba "jer nije dobar tajming i nemamo podrsku".
Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.

Ja bih se ipak radije fokusirao na jacanje drzavotvorne bosnjacke svijesti, dozrijevanju kao nacije, stavljanju Bosne I Hercegovine u fokus itd. A onda ce uslijediti prirodni procesi asimilacije koji ce naravno imati razlicite oblike a vjerovatno I sama bosnjacka nacija pretrpjeti transforrmaciju.

Takodje, u toj tvojoj yezi ima jedna falinka, mi nismo Izrael iza kojeg stoji Amerika I mocan finasijski kapital. Mi nismo ni Kosovo koje je sustinski samo albanska pokrajina sa stayusom drzave. Mi smo okruzeni Srbijom I Hrvatskom I to se nece promijeniti. Oni su tu. I ne idu nigdje. Nase je da mi ojacamo toliko da zapravo njima bude najisplativije biti dobar susjed/komsija.
Ja mislim da je i vama jasno da SDFA nikad nije, niti će ikad znati bilo šta o ekonomiji.
Ne kažem da su drugi mnogo bolji, ali jesu bolji i barem imaju više fokusa na ekonomiju od SDFA koji mimo patriotsko-vjerskog populizma nemaju šta da ponude...
Radite na SDFA iznutra da se mijenja mentalitet na ekonomiju, jer u ovih 30 godina nismo nigdje prispjeli pod njihovim upravljanjem...
No Mind

#18529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Karan i Kostrešević poželjeli dobrodošlicu Ćulumu u MUP RS-a

Jel se on računa kao jedan od dvojice službenika SIPAe koji su prešli u MUP PC? :lol:
Last edited by No Mind on 20/03/2025 11:19, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#18530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 11:09 Sve stoji, ali mora neki Sud to presuditi.
Ne može MUP RS postati nelegalan po automatizmu.
Nije mi poznato da postoji ikakav iskljucivo pravni mehanizam da se tzv. MUP RS proglasi nelegalnom i teroristickom formacijom. Mogu se individualno ciljati svi odgovorni pojedinci unutar tzv. MUP-a RS, lista raste svaki dan, ali pristup da je MUP RS odmetanjem cijelog komandnog kadra postao teroristicka formacija van okvira pravnog poretka u BiH je politicka odluka, koja na kraju mozda moze dati pozitivan ishod kroz reformu policijskog sistema.

Tuzilastvo BiH se za sad javno drzi samo vodja pobunjenih srba, tzv. MUP RS su izgleda skroz zaboravili, gdje su optuznice protiv ministra, protiv rukovodioca SAJ-a i ovih iz Zvornika, komandira koji je predao raport postroja pred bjeguncem, rukovodioca paravojnog helikopterskog servisa koji skriva i prevozi bjegunca kroz pobunjenicku teritoriju...
Last edited by Prpa.ba on 20/03/2025 11:19, edited 1 time in total.
I naravno Dzej

#18531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by I naravno Dzej »

doktor78 wrote: 20/03/2025 11:08
lord-executioner wrote: 20/03/2025 10:45
doktor78 wrote: 20/03/2025 10:38 Opa, Željana promijenila priču za 180 stepeni.
Šta li je po srijedi? :roll:
Nije promijenila pricu, nego je stvar sta ko prenosi i kako prenosi i koje segmente uzima. Zeljana je udarala sa pricom o Šmitu, to je RTRSu i Dodiku bilo glavno i na to su bacali fokus, i ne bi ta priča bila ni glupa da mi ne zivim u specificnim okolnostima i pod okriljem sporazuma koji je VP-a predvidio i kasnije dodatno utvrdio. A Zeljana nije na Dodikovoj strani nikad bila koliko je puna predrasuda prema muslimanima. Evo i na RTRSu prica o potrebi nemijesanja Rusije i Turske, kao ono, nek' se Rusija ne mijesa za Srbe, a Turska za Bosnjake, samo sto Zeljana ne konta da je Turska vise investirana u Srbiju nego u BiH, i muslimani imaju vrlo malo do nimalo od Turske neovisno o religijskim aspektima.
Ne znam, nisam gledao emisiju, pogledao sam samo ovaj isječak na Klixu, i ovo mi liči na puštanje Dodika niz vodu od strane HDZ-ovaca. Volio bih da sam u pravu...
Puštanje je. I Vučić ga je pustio , nakon sastanaka sa Ruteom i ovima iz Evropske unije juče.
DaysleepeR

#18532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Prpa.ba wrote: 20/03/2025 11:18
DaysleepeR wrote: 20/03/2025 11:09 Sve stoji, ali mora neki Sud to presuditi.
Ne može MUP RS postati nelegalan po automatizmu.
Nije mi poznato da postoji ikakav iskljucivo pravni mehanizam da se tzv. MUP RS proglasi nelegalnom i teroristickom formacijom. Mogu se individualno ciljati svi odgovorni pojedinci unutar tzv. MUP-a RS, lista raste svaki dan, ali pristup da je MUP RS odmetanjem cijelog komandnog kadra postao teroristicka formacija van okvira pravnog poretka u BiH je politicka odluka, koja na kraju mozda moze dati pozitivan ishod kroz reformu policijskog sistema.

Tuzilastvo BiH se za sad javno drzi samo vodja pobunjenih srba, tzv. MUP RS su izgleda skroz zaboravili, gdje su optuznice protiv ministra, protiv rukovodioca SAJ-a i ovih iz Zvornika, komandira koji je predao raport postroja pred bjeguncem, rukovodioca paravojnog helikopterskog servisa koji skriva i prevozi bjegunca kroz pobunjenicku teritoriju...
Sudovi su spori. To je jednostavno tako.
A krivične prijave protiv glavešina u MUP-u moraju doći.
sajber87

#18533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2025 11:11
milib988 wrote: 20/03/2025 11:10 Pitanje: Sta ce se desiti ako Vukan postane min. sigurnosti? Koji boljitak ocekujemo?
Nista, laprdace protiv Dodika i uzimati dobru platu
Greska, natjerace vlasti u rs u na jos vecu eskalaciju totalnu blokadu doma naroda a mozda i potpuno povlacenje iz drzavnih institucija naravno uz repertoar onoga sto je trojka vec prelezala sa sda df ekipom, izdajnici muslimanski placenici smitove sluge britanski spijuni anti srbi itd :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 20/03/2025 11:23, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#18534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 11:17 SDFA
Ne vidim sto ti ovo treba, normalno diskutujemo, cak ti nismo ni spomenuli trojku nego govorimo o razlicitim vrstama drustvenog konsenzusa.
palermo

#18535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Prpa.ba wrote: 20/03/2025 11:21
Ne vidim sto ti ovo treba, normalno diskutujemo, cak ti nismo ni spomenuli trojku nego govorimo o razlicitim vrstama drustvenog konsenzusa.
:D ma preskoci....
madesa

#18536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

No Mind wrote: 20/03/2025 11:18 Karan i Kostrešević poželjeli dobrodošlicu Ćulumu u MUP RS-a

Jel se on računa kao jedan od dvojice službenika SIPAe koji su prešli u MUP PC? :lol:
pa ja sta si ti mislio da ce neko napustiti . Normalno da se na njih odnosi
Casual's

#18537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

No Mind wrote: 20/03/2025 11:18 Karan i Kostrešević poželjeli dobrodošlicu Ćulumu u MUP RS-a

Jedan drot i jedan uredski otisli
studiorum_tuzlaensis

#18538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

mislim da je suvišno bilo šta dodavati na temu, zar je to što je ostalo od "miletovog državnog udara", zar je to, sve za ove duge godineee, iakko jee premalo jeeee!!
U odgovoru na upit portala Klix.ba su kazali da su do danas dva zaposlenika, kojima je prebivalište na teritoriji entiteta RS, zvanično podnijela zahtjev za raskid radnog odnosa sa SIPA-om, ne navodeći svoje razloge.

Jedan je policijski službenik, a drugi državni službenik.
SIPA zvanično potvrdila: Samo dva zaposlenika su zatražila premještaj u MUP RS-a
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-zv ... /250320062

Priča se oblikuje, idu smjene i nova garnitura RS... Lokalne SNSD baje i funkcioneri vjerovatno već pokušavaju spasiti šta se da od sumnjivo stečene imovine. Ne bi im bio u koži iskreno, zna se da su pokrali izbore..

Outro od mene i Ede zasad.

Prpa.ba

#18539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

palermo wrote: 20/03/2025 11:14 Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.

Ja sam stava da folklor poput npr. redovnije i revnosnije kontrole saobracaja na prometnim pravcima upravo jeste sitna gesta koja doprinosi dozrijevanju kao nacije. Ne da je presudno ili fokus, gluho bilo, nego da je dio portfolija stvari za raditi.

Bosnjacka svijest je u stanju permanentnog grca i straha za svoju egzistenciju, plus idiotskih kulturoloskih ratova na rascjepu mladomuslimani/kozmopolite, gdje se jedino nude razlicite vrste grca i straha.

Dosta ljudi ne dozivljava svoje stubiste kao svoje, pa ni mjesnu zajednicu, ni opstinu, ni kanton, kamoli entitet i drzavu. Dijelom zbog ovog globalnog individualizma, dijelom zbog "slijeganja" od masovnih migracija devedesetih, dijelom zbog nepostojanja jake tacke okupljanja. Jedina je "cjelovita drzava u njenim granicama", a to ne znaci puno. Hajde budi motivisan da gines za ideju dejtonske BiH, da bi ti sutra neki novi Stevandic srao niz glavu, po zakonu, jos da ga uvazavas. Hvala. :mrgreen:

Zbog straha od tudje reakcije, svoj diskurs smo lisili razmatranja bilo cega osim "zivotnih pitanja".
Email83

#18540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Email83 »

Thorgerson wrote: 20/03/2025 04:54 Ovima koji bi da ulijecu u rs i hapse.

Svjesni ste da ti likovi hodaju sa naoruzanim obezbjedjenjem. Ti ljudi imaju posao da ih zastite po zakonu. Jel to legalno ili nije, to nije bitno u ovom slucaju. Oni misle da jeste.

I sta ce se desiti da ti posaljes naoruzane momke, na druge naoruzane likove? Pa krv do koljena. I? Sta onda? To da se desi, vise nista nije isto. Nista.

To bi jedino njima odgovaralo. Jer, budite sigurni, odmah dolazi pomoc iz srbije, ide kmecanje, narod ce ionako biti prestravljen. Ide onda mup rs na granice entiteta, jer pazi "napadnuti su", ide blokada puteva prema federaciji, ide i eufor ...i eto, to je to. Zamrznuti sukob. Paraliza. I pisaj onda ovu zemlju.

Zar neko fkt misli da bi se trenutno mogao desiti drugaciji scenario?

Stoga, ici politicki s jedne strane. Pokusati promjenjti i otkociti institucije. I ohrabriti opoziciju u rs. A u isto vrijeme nastaviti pravosudni put. Potjernice i ostalo. Nastaviti lobirati i traziti pod hitno sankcije od EU za pobunjenike i stranku koja je ovo sve povela.

To je ispravan put.

Oni jos uvijek nisu nista konkretno uradili. Ne kazem da nece. Ali to sto su planirali im bas i ne ide od ruke. Svi su ih osudili. Nema pomoci iz srbije. Zakone i prijetnje narodu u rs, stvaraju samo kontraefekat. Pa zamislite jbt da dodje Bakir il Konakovic i kaze ti napusti posao il ti uzimam imovinu.

Svaki drugi put, kojim neko hoce da ide, taj sigurno ne zeli dobro ovoj zemlji.
Imal kakvih muda u ovom postu, ili cekaj nisu nista uradili ( al u kurcu), polako sabura, nemoj krvi i slicno
Stabilizator

#18541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

milib988 wrote: 20/03/2025 11:10 Pitanje: Sta ce se desiti ako Vukan postane min. sigurnosti? Koji boljitak ocekujemo?
Vijeće ministara ce moci funkcionisati bez da snsd blokira.
statixx

#18542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 11:08
statixx wrote: 20/03/2025 10:56
Thorgerson wrote: 20/03/2025 10:19
Pa postovat ce zakon. Prema zakonu oni moraju stititi sticenu osobu. Logicno.
I Nesic je bio sticeno lice, ali to ne znaci da imas pravo ometati privodjenje po nalogu SBiH. Ovo sto radi mup rs je van svih zakonskih propisa.
Nešića uhapsio MUP RS.
Apsolutno je nevazno. Poenta je da sticeno lice nije izuzeto od zakona. Mozes ga stititi npr. u slucaju nekog napada, pokusaj atentata i slicno, ali ne mozes u slucaju sudskog naloga. Je li smatras da DKPT ima pravo da zaustavi privodjenje mninistra, ili da je FUP imao pravo da zaustavi Fadilovo privodjenje jer i on je bio sticeno lice.
kuglanje_ze

#18543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kuglanje_ze »

Slo Burner wrote: 20/03/2025 11:10 Zanimljiva je Zeljanina konstatacija o tome kako EU vidi rjesenje u podjeli BIH na ekonomske a ne etnicke regije
Željana primarno ne poznaje ustroj BiH. Ona manjinama u RS naziva pripadnike 2 konstitutivna naroda.
U svom neznanju, još je i zlonamjerna osoba i trenutno kao takva ne pomaže ni Hrvatima u BiH, Bošnjake patološki mrzi, tako da je postala najbolji Dodikov igrač u EU parlamentu (čak mislim da toga nije ni svjesna, ali je Dodo svjestan pa je pozvao kod Mate u goste).
ShnjaZZZ

#18544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ShnjaZZZ »

svi u napad wrote: 20/03/2025 10:46 Svasta ovdje mozes procitati i naravno jos stotinu puta se uvjeriti da kod nas nema nikakve logike. Doduse gdje ce i biti logike kad smo odgajani na principu nemoj se ti petljati u to; pusti sve ce proci; nicija nije do zore gorila i slicne gluposti. Evo jedan napisa da je policiji koja cuva Dodaru posao da ga stiti. E sad lijepi moj jesi li ikad pomislio da je SIPI i nasoj policiji jedan od poslova da hapsi. Oni moraju a drzavni organi ne moraju. Mile ne brine sto ce pasti krv necijeg djeteta stiteci njegovu guzicu ali mi zato brinemo i pustamo da se drzava raspada. Draga gospodo svi oni koji su trazili posao u SIPI i Armiji su morali biti svjesni sta taj posao pored plate i donosi. Naravno ljudima (vecini) u SIPI bilo plaho lijepo ovih godina. Plata dolazi i lezi hljebe da te jedem. I vidi sad dodje problem treba hapsiti i daj da to neki Hans ili Johan uradi. Morgen. Garantujem vam zivotom da bi ga Vikic sa svojim nekadasnjim specijalcima spapunjo u zatvor za 24 sata bez ikakvih problema. Samo sto sad nema nikakvog Vikica jer nismo nista radili da ga imamo. Zamislite da smo u ratu imali ovakav stav i misljenje koje imamo danas. Ne bi nas bilo ni 50 000 zivih.
Neku noc gledam starog Komsica kod Senada i covjek sve fino diplomatski objasnjava sta se desava i sta treba raditi. Garantujem prvo da velika vecina od savjetnika danasnji politicara nije ni gledala Komsica niti je neko od njih biljezio za sebe sta je covjek rekao. Nasi politicari kao i velika vecina naroda mora shvatiti da odugovlacenje ovog procesa nije nama u interesu. Mi ne znamo sta ce se desavati u svijetu a odugovlacenje vodi u najgoru situaciju za nas a to je kipranizacija BiH. Ovdje se kao argument navodi da se oni ne mogu kretati. Pa to je smijesno. Oni mogu u Srbiju i nista drugo ih ne interesuje. Koliko su slicni nasi politicari i njihova razmisljanja uzmite primjere naseg Ridjohana. Mozete mu uvesti hiljadu zabrana kretanja. On ima rutu od Carsije do M. Dvora. Za 30 godina covjek jednom bio u Bihacu i Tuzli, pred zadnje izbore bio kratko u Danskoj i Svedskoj te 3 puta u Turskoj. Gdje je bio Komsic mladji? I onda se vi (neki ne svi) pitate gdje su nam prijatelji i cekate neku sadaku od ljudi i drzava koji u vecini i ne znaju gdje je ta Bosna.
Nego gospodo politicari krenite na posao. Svaki dan najmanje 3 sastanka sa SChmitom. Nek radi svoj posao zajedno sa vama. Nek smjenjuje i postavlja nove ljude jer cekajuci procedure u nasem Parlamentu doci ce novi izbori. Svaki dan u medijima iznositi cinjenice o kriminalnim radnjama navedenog trojca. Angazovati opoziciju RS da i ona iznosi prljavi ves govana koji nam rade o glavi te da isti organizuju proteste i tribine za gradjanstvo RS gdje ce iznositi cinjenice o pogubnosti Miletove politike.
Na kraju ono najvaznije. Izabrati najsposobnije policajce koji ce u saradnji sa EFOR-om izvesti akciju hapsenja. Zar vi mislite da ce Dodikovci pucati kad se pojave 2 helikoptera, 6 oklopnih transportera i 50 dobro naoruzanih specijalaca nasuprot njih. Sjetite se samo kako su Englezi bez ispaljenog metka na isti nacin uhapsili Krstica. Pozurite dragi politicari. Ne cekajte da prodje Bajram jer i oni posteni Srbi gledajuci nasu nemoc i neodlucnost ce promjeniti misljenje. On sad ima 30% podrsku gradjana RS. Za 7 dana ce to biti 60% i svakim danom ce biti veca. I ne zaboraviti podnjeti krivine prijave protiv poslanika RS koji su glasli za Dodikove zakone, te Karana i nacelnika policije u Zvorniku. Zivjeli
Koliko košta paragraf druže?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#18545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote: 20/03/2025 10:23
_BataZiv_0809 wrote: 20/03/2025 10:01
DaysleepeR wrote: 20/03/2025 09:58

Nagrada za najdebilniji upis.
Je li to SDA pamet osmislila?
Da im mi granicu na Vraci stavimo.
Genijalna ideja.
'đe to dođe, ono kod Zenice, Vrace? :mrgreen:
Vraca-sarajevsko naselje
Donja Vraca-selo pokraj nicZee
statixx

#18546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

studiorum_tuzlaensis wrote: 20/03/2025 11:28
SIPA zvanično potvrdila: Samo dva zaposlenika su zatražila premještaj u MUP RS-a
A moglo se pretpostaviti, cim je Karan zaokruzio na 20. Zato Dodik i pjeni.
Dr Arsla

#18547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

gozila555 wrote: 20/03/2025 10:14
Dr Arsla wrote: 20/03/2025 10:13
Thorgerson wrote: 20/03/2025 04:54 Ovima koji bi da ulijecu u rs i hapse.

Svjesni ste da ti likovi hodaju sa naoruzanim obezbjedjenjem. Ti ljudi imaju posao da ih zastite po zakonu. Jel to legalno ili nije, to nije bitno u ovom slucaju. Oni misle da jeste.

I sta ce se desiti da ti posaljes naoruzane momke, na druge naoruzane likove? Pa krv do koljena. I? Sta onda? To da se desi, vise nista nije isto. Nista.

To bi jedino njima odgovaralo. Jer, budite sigurni, odmah dolazi pomoc iz srbije, ide kmecanje, narod ce ionako biti prestravljen. Ide onda mup rs na granice entiteta, jer pazi "napadnuti su", ide blokada puteva prema federaciji, ide i eufor ...i eto, to je to. Zamrznuti sukob. Paraliza. I pisaj onda ovu zemlju.

Zar neko fkt misli da bi se trenutno mogao desiti drugaciji scenario?

Stoga, ici politicki s jedne strane. Pokusati promjenjti i otkociti institucije. I ohrabriti opoziciju u rs. A u isto vrijeme nastaviti pravosudni put. Potjernice i ostalo. Nastaviti lobirati i traziti pod hitno sankcije od EU za pobunjenike i stranku koja je ovo sve povela.

To je ispravan put.

Oni jos uvijek nisu nista konkretno uradili. Ne kazem da nece. Ali to sto su planirali im bas i ne ide od ruke. Svi su ih osudili. Nema pomoci iz srbije. Zakone i prijetnje narodu u rs, stvaraju samo kontraefekat. Pa zamislite jbt da dodje Bakir il Konakovic i kaze ti napusti posao il ti uzimam imovinu.

Svaki drugi put, kojim neko hoce da ide, taj sigurno ne zeli dobro ovoj zemlji.
Po stoti put da razbijemo mit.NE POSTOJE GRANICE ENTITETA !!!
Postoje samo administrativne linije
ne postoji ni granica bh,jer lica sa tjeralica se krecu kako hoce
Granica državna postoji a u čitavom Svijetu kriminalci, migranti itd ulaze ilegalno. Npr USA sila broj jedan i zid podigli prema Mexiku pa opet na hiljade ih godišnje ilegalno uđe. Po tvojoj logici onda ni USA nema granice.
Mr.Sojic

#18548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Mr.Sojic »

statixx wrote: 20/03/2025 11:40
studiorum_tuzlaensis wrote: 20/03/2025 11:28
A moglo se pretpostaviti, cim je Karan zaokruzio na 20. Zato Dodik i pjeni.
Pogled kroz otvorena vrata govori sve :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/karan-i ... /250320075

:run:

Prostorija za čišćenje i skidanhe sihira :lol:
Last edited by Mr.Sojic on 20/03/2025 11:48, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#18549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Prpa.ba wrote: 20/03/2025 11:21
NIje zlonamjerno. Ali trebamo biti realni. Evidentno je tvoje i palermovo nezadovoljstvo Trojkom, a ne postoji nijedna treća opcija.
Ako se gleda u budućnost uz promjenu vlasti na narednim izborima i ako je plan ekonomsko jačanje, onda SDFA nije opcija jer oni jednostavno to ne znaju. Ja stranku SDA vrlo dobro poznajem. Oni su recimo bili strašno jaki sa pravne strane. I iako je Džaferović kao vrhunski pravnik i dalje u vrhu stranke, sa gubitkom Alme Čolo to je dosta narušeno. Ekonomskih stručnjaka imaju nula, slovom i brojem.
Last edited by DaysleepeR on 20/03/2025 11:47, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#18550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

4.Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine predlaže Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da razmotri listu Listu uspješnih kandidata broj: 05/1-50-15-26-41-5/24 od 11.9.2024. godine koju je sačinio Neovisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

5.Poziva se Neovisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da žurno, bez odlaganja, završi proceduru odabira zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu i dostavi Listu uspješnih kandidata Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine kako bi se što prije na Vijeću ministara Bosne i Hercegovine okončalo imenovanje zamjenika ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu.
Prvorangirani na listi uspješnih kandidata je aktuelni direktor SIPA-e Darko Ćulum. Drugorangirani na listi uspješnih je načelnik Finansijsko – obavještajnog odjeljenja SIPA-e Ljubiša Pandurević, dok je treći na rang-listi uspješnih kandidata za poziciju direktora SIPA-e načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković.
:lol:
Post Reply