Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
no_sekirli

#18351 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

last mohicans wrote: 20/03/2025 00:27
no_sekirli wrote: 20/03/2025 00:21
last mohicans wrote: 20/03/2025 00:13

Koji otkazi kad fali 800 graničara, sta ti je. Krpe se kako znaju i umiju, a krme je prešlo zračnim putem. Prilično pouzdan izvor.
Otkazi za sve one granicare koji ne rade svoj posao. Bolje 1 granicar koji radi na 20 kilometara, nego 3 na 10 koji su tu samo da osiguraju siguran prolaz.

Ako je i presao zracnim putem,.sigurno nije letio na 1000m da ga zracna kontrola uprati, nego na 30 metara, a to ne moze da se ne cuje.
Koja zračna kontrola, ne razumiješ kompleksnost granične službe i hroničnog nedostatka istih.
Ma da, granicna sluzba je u razini mixa Mossada i MI6, tako je kompleksno. Ako ih fali, sto nisu uposlili? Sto ne rade svoj posao, a placu svaki mjesec primaju?
klaki

#18352 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klaki »

no_sekirli wrote: 20/03/2025 00:34

Otkazi za sve one granicare koji ne rade svoj posao. Bolje 1 granicar koji radi na 20 kilometara, nego 3 na 10 koji su tu samo da osiguraju siguran prolaz.

Ako je i presao zracnim putem,.sigurno nije letio na 1000m da ga zracna kontrola uprati, nego na 30 metara, a to ne moze da se ne cuje.
Koja zračna kontrola, ne razumiješ kompleksnost granične službe i hroničnog nedostatka istih.
Ma da, granicna sluzba je u razini mixa Mossada i MI6, tako je kompleksno. Ako ih fali, sto nisu uposlili? Sto ne rade svoj posao, a placu svaki mjesec primaju?
Mozda nekome nije u interesu da ima osoblja... Cudno da drzavna sluzba nema radnika...
last mohicans

#18353 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Messier wrote: 20/03/2025 00:29
I naravno Dzej wrote: 20/03/2025 00:20
Messier wrote: 20/03/2025 00:15 Ja kad vidim nase akademike, odmah bih digao bijelu zastavu.
Predajemo se. Jebite nas. Zlostavljajte nas i posaljite nas u logore
Ja sam samo vidio njega, ostalo nisam cuo da se oglasavaju. Na stranu sve, ok je predavanje, više kroz neku pravnu prizmu.
Ma ne mogu to da gledam.
To mi je ubijanje mozga, mozgova, mozaka.

Trnki, Genjaca ,Kurtcehajica i branitelja naroda, sukladno zakonu mi je pun kurac.
Do vrata doslo.
Onih nekih sa tvsa sto zavrse ko direktori gradskih trznica.

Vjecitih branitelja Bosnjaka koji metka ispalili nisu.

Demagoga koji 30 godina pricaju o nicemu
Đe nađe Trnku, vječiti ekspert za ustavno pravo. Vako treba, ovako ne treba, trebalo bi...bla,bla..ne znam sta je konkretno uradio za državu sem što vječito konstatuje, a bio je u vrhu, do Alije. Mislim da je bio inu Daytonu. Ekstra nam ga je složio.
last mohicans

#18354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

no_sekirli wrote: 20/03/2025 00:34

Misliš da je u interesu separatistima jaka GP, jasno je ko koči. Ne uposljavaju se sami, a i plate nisu primamljive. Mislim da su u svim drugim policijskim strukturama veće. Zar ti to ne govori dovoljno?
Messier

#18355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

last mohicans wrote: 20/03/2025 00:36
Messier wrote: 20/03/2025 00:29
I naravno Dzej wrote: 20/03/2025 00:20

Ja sam samo vidio njega, ostalo nisam cuo da se oglasavaju. Na stranu sve, ok je predavanje, više kroz neku pravnu prizmu.
Ma ne mogu to da gledam.
To mi je ubijanje mozga, mozgova, mozaka.

Trnki, Genjaca ,Kurtcehajica i branitelja naroda, sukladno zakonu mi je pun kurac.
Do vrata doslo.
Onih nekih sa tvsa sto zavrse ko direktori gradskih trznica.

Vjecitih branitelja Bosnjaka koji metka ispalili nisu.

Demagoga koji 30 godina pricaju o nicemu
Đe nađe Trnku, vječiti ekspert za ustavno pravo. Vako treba, ovako ne treba, trebalo bi...bla,bla..ne znam sta je konkretno uradio za državu sem što vječito konstatuje, a bio je u vrhu, do Alije. Mislim da je bio inu Daytonu. Ekstra nam ga je složio.
Gledaj, mozemo izginuti.
I to je opcija.

I to najjednostavnije sto ja mogu uraditi.

Ja nemam uopste koncepciju boljeg drustva , koje bismo mogli postici.To me jebe.

Idi, poslala te stranka na Tresku, besmisleno, idem , ginem.Dobro, nije stranka..opstojnost naroda, cuvaj nane i ta semantika.

Jutros bio u sudu u Senoinoj.
Mjesecar i onaj Keco, pili kafu u onoj kafancugi pored prava.
Ova moja neka advokatica, pa sa njima. Ovi vrte milione.

I sta se dogadja na kraju, klinci guze po Frankfurtu i Kopenhagenu, i vrate se za 5 godina, kupuju stanove jeftino.
A moj ce kopati rov?

E pa nece ovaj put
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#18356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

mislim da bi ovaj put svi gledali da budu ratni profiteri :mrgreen:
Messier

#18357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Velkoski wrote: 20/03/2025 00:59 mislim da bi ovaj put svi gledali da budu ratni profiteri :mrgreen:
Bila bi tu velika konkurencija .

Mozda je i dobro da pricamo o ratu
.
Ne da zatomljujemo tu pricu, da je ne negiramo.

Nikad nisam skopcao kako su nasi roditelji stalno gledali dnevnik jrta u 19 30, i rat ih iznenadio.
Nikad im to nisam oprostio. Gledate dnevnik 50 godina i nista niste skontali?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#18358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

situacija možda malo podsjeća na trenutnu, svi su uvjereni da neće, da nema ko, da se nikome ne gine itd

istini za volju, oružja nema ko prije, al' koga je to spriječilo da puca. I ja mislim da neće, ali ne bi me iznenadile barikade jedno jutro
Ja nemam uopste koncepciju boljeg drustva , koje bismo mogli postici.To me jebe.
a sa ovim se itekako slažem. država podijeljena na ovaj način nema budućnost, sviđalo se ovo nekome ili ne. Ako ne danas, onda za deset godina slijedi isto, sve dok neko ne prelomi. Status quo je zlo.
Awakened

#18359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

Messier wrote: 20/03/2025 01:09
Velkoski wrote: 20/03/2025 00:59 mislim da bi ovaj put svi gledali da budu ratni profiteri :mrgreen:
Bila bi tu velika konkurencija .

Mozda je i dobro da pricamo o ratu
.
Ne da zatomljujemo tu pricu, da je ne negiramo.

Nikad nisam skopcao kako su nasi roditelji stalno gledali dnevnik jrta u 19 30, i rat ih iznenadio.
Nikad im to nisam oprostio. Gledate dnevnik 50 godina i nista niste skontali?
Cuj kako...pa ljudi bili indoktrinirani u bratstvo i jedinstvo, u JNA koja stiti sve narode, dobre komsije i kumove koji nebi mrava zgazili, a taj dnevnik koji su gledali bio pod kontrolom onih koji su planirali rat. Nije bilo interneta, folova, golova. Lako je iz ove perspektive pricati.
MMM1977

#18360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

QSuzi wrote: 19/03/2025 23:31 Očito je da se lik bjegunac teleportirao

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić je rekao kako "nije tačno da je bjegunac od bh. pravosuđa Nenad Stevandić helikopterom prešao granicu Srbije i Bosne i Hercegovine.

Stevandić je boravio u Beogradu, a jutros se vratio u Banju Luku, ali nije poznato kako je prešao granicu. Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je zatražilo informacije od Granične policije, a sada se oglasio i Kusturić.

- Kao direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske, odgovorno tvrdim da ni tokom jučerašnjeg dana, niti u večernjim satima, naš servis nije izvršio nijedan letački zadatak.

Pored toga, svako ko se bavi vazduhoplovstvom i poznaje relevantne zakone i pravne regulative iz oblasti vazduhoplovstva, dobro zna da je nemoguće preći u vazdušni prostor druge države, bez prethodne najave i odgovarajuće procedure - rekao je Kusturić.
Nije čovjek ništa slagao. A da malo priupitamo Helikopterski servis Srbije znaju li oni šta o tome? :roll:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#18361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

Awakened wrote: 20/03/2025 01:35
Cuj kako...pa ljudi bili indoktrinirani u bratstvo i jedinstvo, u JNA koja stiti sve narode, dobre komsije i kumove koji nebi mrava zgazili, a taj dnevnik koji su gledali bio pod kontrolom onih koji su planirali rat. Nije bilo interneta, folova, golova. Lako je iz ove perspektive pricati.
ali ima tu jedna druga kvaka, rat je bio odavno počeo preko granice i ljudi su i dalje bili uvjereni da ovdje neće biti ništa. Ovu priču sam čuo xy puta i vjerujem da je tačna
MMM1977

#18362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Teska li si, noci duga
Bez ljubavi kao tuga teska si
Teska li si, nevesela
Ubila te zora bijela ubila

Nocima nema kraja
U oku nema sjaja
Teske su noci duge
Bez njenog zagrljaja

Gorak li si, moj zivote
Sve najdraze ti mi ote gorak si
Gorak li si, bez pokoja
Ubila te muka moja ubila

Crna li si, sudbo moja
Zar suzama nemam broja crna si
Crna li si, uplakana
Ubila te zora rana ubila
Messier

#18363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Velkoski wrote: 20/03/2025 01:33 situacija možda malo podsjeća na trenutnu, svi su uvjereni da neće, da nema ko, da se nikome ne gine itd

istini za volju, oružja nema ko prije, al' koga je to spriječilo da puca. I ja mislim da neće, ali ne bi me iznenadile barikade jedno jutro
a sa ovim se itekako slažem. država podijeljena na ovaj način nema budućnost, sviđalo se ovo nekome ili ne. Ako ne danas, onda za deset godina slijedi isto, sve dok neko ne prelomi. Status quo je zlo.
Gle , mi iako se raspadnemo; opet imamo sranje za 20 godina.
Vi ste dobili ovo, mi smo dobili ono.
Vi Sarajevo, mi Srebrenicu,
Vi Brcko, mi Prijedor
Mi ovo, vi ono..
Opet preko nisana.

Nema mira ni u podjeli.
Iluzija je da cemo se rastaviti ikad
MMM1977

#18364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

dale cooper wrote: 19/03/2025 23:21
_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2025 23:19
dale cooper wrote: 19/03/2025 22:50

Vučićeva škola diskreditacije opozicije.
Gledaj ambijenta na ovoj fotki na Avazu :mrgreen:
Sjeli negdje na vikendici. :D
@kuli1961 sakuplja opoziciju i koordinira aktivnosti sa UK ambasadom, nije on džaba napucavao sve onako. Još sve sam radio da niko ne zna planove i gdje se kriju :D
Awakened

#18365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

Velkoski wrote: 20/03/2025 01:40
ali ima tu jedna druga kvaka, rat je bio odavno počeo preko granice i ljudi su i dalje bili uvjereni da ovdje neće biti ništa. Ovu priču sam čuo xy puta i vjerujem da je tačna
Ma nije bas tako sa svima. Zelene Beretke su se vec organizovale, pravile se straze na Colinoj Kapi jer je JNA radila ukopavanje na Brusu. Mi smo sa nocne straze isli u skolu ujutro.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#18366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Awakened wrote: 20/03/2025 02:15
Velkoski wrote: 20/03/2025 01:40
Ma nije bas tako sa svima. Zelene Beretke su se vec organizovale, pravile se straze na Colinoj Kapi jer je JNA radila ukopavanje na Brusu. Mi smo sa nocne straze isli u skolu ujutro.
A na Hreši gore u Starom Gradu haubice ukopavali i držali kasarnu u Faletićima. :-)
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#18367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hame_ »

Haris Silajdžić: Kriza u BiH planirana je u Beogradu

Tri decenije nakon što je rat razorio Bosnu i Hercegovinu, njen krhki mir je pod prijetnjom. Vođa bosanskih Srba Milorad Dodik prkosi državnim vlastima, stvarajući politički sukob koji mnogi vide kao najozbiljniji izazov do sada za Dejtonski mirovni sporazum iz 1995. godine.

Dok budućnost zemlje visi o koncu, Al Jazeera razgovara s Harisom Silajdžićem, ratnim premijerom BiH i ključnim pregovaračem sporazuma koji je doveo do okončanja rata.

Može li se sporazum koji je donio mir sada poništiti?

*Aprililiii...
skupljac_zeljeza

#18368 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Kaže....83% stanovnika ne vjeruje političkim strankama. Ne vjeruje njih i više nego iz nekog ličnog interesa brani i podržava.

Image
upitan

#18369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

tramvajtrojka wrote: 19/03/2025 19:34
upitan wrote: 19/03/2025 19:30
relativno84 wrote: 19/03/2025 17:22
Spoiler
Show
Image
:run:
Evo je Njiva, lik koji je vec jednom i ne tako davno "prodao" interes Bosnjaka-zakon o prebivalistu..
Lik koji je neustavno prodao "sikaru" u Varesu.
Koji je na pocetku drzavnog udara, trcao u
tzv.entitet rs.
A koji danas opet "prodaje" interes javnosti da su u FBiH za sukob a u manjem bh entitetu tzv.rs. nisu.

Dakle,ocigledno neki se boje eventualnog sukoba pa ne smiju pricati o tome a onda su ocigledno spremni predati ili prodati BiH u miru.
Sa druge strane,ovo ce samo dati dodatnu snagu Dodiku i ekipi da nastave...
Ekonomija FBiH sa Niskicem dozivjela je vrhunac svoga pada,a rast imamo samo na zaduzivanju.
Sve po uzoru na svoj prvi mandat,jer doci ce neki drugi Fadil da popravlja stvari..
Haj sve al kako mozete ovako otvoreno i da bez trepnete slagati i laz predstavljati kao apsolutnu istinu a prpsle godine dug Federacije smanjen za 500 miliona KM il u BDP ciframa sa 24.3% na 19.2% BDP-a
Tema bi trebala biti Dodik,al bolje je vise pisati o nasim vecim problemima u FBiH..

Dug FBiH je sirok pojam,a ovo o cemu si napisao govorio je Njiva.
Medjutim,koliko znam takav dokument nije dosao jos uvijek pred Parlament i dok se ne pojavi ja vise vjerujem svojim ocima...
Dodat cu tome, pad izvoza a povecan uvoz cak i elektricnu energiju vise uvozimo nego izvozimo po parametrima u ovoj godini...
Kad sam kod EP, dolaskom ove VFBiH ona posluje negativno i u prosloj godini minus 57M KM sa poskupljenjima...
Smanjen broj radnih mjesta cca 7.000,u posljednjih 1,5 mjesec i ne vidim pozitivan ekonomski pokazatelj VFBiH da bi vjerovao da je stanje bolje i da smo manje zaduzeni...

https://www.federalna.ba/nepun-mjesec-o ... enja-lebao
*Tamo na ovom linku pise...

Nepun mjesec nakon usvajanja budžeta počela su i prva zaduženja. Od trezorskih zapisa, emisije obveznica pa do bankarskih kredita - iznos dosegao 635 miliona maraka. No, ovo je tek početak, jer analizom ovogodišnjeg budžeta vidi se da smo u 2025. ušli s deficitom od 315 miliona maraka.

Podaci dalje otkrivaju da se Vlada ove godine ukupno planira zadužiti za milijardu i 447 miliona maraka. Ovim novcem se planira pokriti ukupna budžetska razlika, jer su rashodi u odnosu na prihode veći za skoro milijardu i po maraka.

A detaljnije,o prodaji aukcija/ trezorski zapisa
I prije dva dana zaduzenje dodatno cca 50M KM....

https://www.sase.ba/v1/Tr%C5%BEi%C5%A1t ... de-na-SASE
Ako nisi znao,ova prodaja je klasicno zaduzivanje kod komercijalnih banaka...
No Mind

#18370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

astala_vistala wrote: 20/03/2025 00:28 Evo citam iz vise izvora Vucic rekao da će možda biti prelazne vlade sto znači biće je 100% ocigledno je u Briselu dobio par dobrih šamara, cim on preda vlast pada i Dodik dakle ovi Tviterasi ne grijese sa tvrdnjom da Dodik odlazi u Rusiju ili Bjelorusiju.

Dakle kompletan nas problem je bio u Beogradu po svemu sudeći.
Dobro jutro! To je konstanta od kako je srbija postala kneževina!
skupljac_zeljeza

#18371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

No Mind wrote: 20/03/2025 04:28
astala_vistala wrote: 20/03/2025 00:28 Evo citam iz vise izvora Vucic rekao da će možda biti prelazne vlade sto znači biće je 100% ocigledno je u Briselu dobio par dobrih šamara, cim on preda vlast pada i Dodik dakle ovi Tviterasi ne grijese sa tvrdnjom da Dodik odlazi u Rusiju ili Bjelorusiju.

To je Silajdžić lijepo objasnio za Al Jazeeru. Od 1840. pa sve do danas.

Kaže Vučić....uspješan dan Srbije u Briselu. Meni tako ne djeluje.

Vučić je rekao da potpisivanje memoranduma između Albanije, Hrvatske i Kosova o saradnji u oblasti odbrane predstavlja kršenje subregionalnog sporazuma i da je gotovo uvjeren da NATO o tome nije ni bio obaviješten, prenosi Tanjug.

Odgovarajući na pitanje novinara nakon sastanka sa Rutteom da li je sa njim razgovarao o tome i da li će Srbija dobiti objašnjenje koje je tražila, Vučić je naveo da je to bila jedna od tema razgovora.

"Gotovo sam uvjeren da NATO nije bio ni obaviješten i da im nisu čak ni rekli koji su sporazumi prekršeni", dodao je Vučić.

https://www.klix.ba/vijesti/regija/vuci ... /250319221
Thorgerson

#18372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Ovima koji bi da ulijecu u rs i hapse.

Svjesni ste da ti likovi hodaju sa naoruzanim obezbjedjenjem. Ti ljudi imaju posao da ih zastite po zakonu. Jel to legalno ili nije, to nije bitno u ovom slucaju. Oni misle da jeste.

I sta ce se desiti da ti posaljes naoruzane momke, na druge naoruzane likove? Pa krv do koljena. I? Sta onda? To da se desi, vise nista nije isto. Nista.

To bi jedino njima odgovaralo. Jer, budite sigurni, odmah dolazi pomoc iz srbije, ide kmecanje, narod ce ionako biti prestravljen. Ide onda mup rs na granice entiteta, jer pazi "napadnuti su", ide blokada puteva prema federaciji, ide i eufor ...i eto, to je to. Zamrznuti sukob. Paraliza. I pisaj onda ovu zemlju.

Zar neko fkt misli da bi se trenutno mogao desiti drugaciji scenario?

Stoga, ici politicki s jedne strane. Pokusati promjenjti i otkociti institucije. I ohrabriti opoziciju u rs. A u isto vrijeme nastaviti pravosudni put. Potjernice i ostalo. Nastaviti lobirati i traziti pod hitno sankcije od EU za pobunjenike i stranku koja je ovo sve povela.

To je ispravan put.

Oni jos uvijek nisu nista konkretno uradili. Ne kazem da nece. Ali to sto su planirali im bas i ne ide od ruke. Svi su ih osudili. Nema pomoci iz srbije. Zakone i prijetnje narodu u rs, stvaraju samo kontraefekat. Pa zamislite jbt da dodje Bakir il Konakovic i kaze ti napusti posao il ti uzimam imovinu.

Svaki drugi put, kojim neko hoce da ide, taj sigurno ne zeli dobro ovoj zemlji.
Thorgerson

#18373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

No Mind wrote: 20/03/2025 04:28

Ako se to desi, to je samo zasluga studenata.

A ovdje pojedini prizeljkivali 15-og da studenti tamo naprave haos i nasilje i da ga tako svrgnu. Da su to pokusali, ovaj bi ostao zacementiran.
Johny12

#18374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Thorgerson wrote: 20/03/2025 04:54 Ovima koji bi da ulijecu u rs i hapse.

Svjesni ste da ti likovi hodaju sa naoruzanim obezbjedjenjem. Ti ljudi imaju posao da ih zastite po zakonu. Jel to legalno ili nije, to nije bitno u ovom slucaju. Oni misle da jeste.

I sta ce se desiti da ti posaljes naoruzane momke, na druge naoruzane likove? Pa krv do koljena. I? Sta onda? To da se desi, vise nista nije isto. Nista.

To bi jedino njima odgovaralo. Jer, budite sigurni, odmah dolazi pomoc iz srbije, ide kmecanje, narod ce ionako biti prestravljen. Ide onda mup rs na granice entiteta, jer pazi "napadnuti su", ide blokada puteva prema federaciji, ide i eufor ...i eto, to je to. Zamrznuti sukob. Paraliza. I pisaj onda ovu zemlju.

Stoga, ici politicki s jedne strane. Pokusati promjenjti i otkociti institucije. I ohrabriti opoziciju u rs. A u isto vrijeme nastaviti pravosudni put. Potjernice i ostalo. Nastaviti lobirati i traziti pod hitno sankcije od EU za pobunjenike i stranku koja je ovo sve povela.

To je ispravan put.

Oni jos uvijek nisu nista konkretno uradili. Ne kazem da nece. Ali to sto su planirali im bas i ne ide od ruke. Svi su ih osudili. Nema pomoci iz srbije. Zakone i prijetnje narodu u rs, stvaraju samo kontraefekat. Pa zamislite jbt da dodje Bakir il Konakovic i kaze ti napusti posao il ti uzimam imovinu.

Svaki drugi put, kojim neko hoce da ide, taj sigurno ne zeli dobro ovoj zemlji.
To su sve validne zamjerke ili kako bi rekli “cons” opcije uleci i hapsi.

No ta tvoja alternativa je sve ruzicasta, ima li kakvih cons tu da nam opises?

I ima li “uleci” strategija kakvih “pros”?
skupljac_zeljeza

#18375 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Thorgerson wrote: 20/03/2025 04:54

Taj teško da se može desiti jer mu treba 200.000 policajaca i vojnika da čuva tako dugu granicu, a ono para što ima može mu pokriti samo tri dana jer vojska hoće da jede tri puta dnevno, hoće uniforme, puške, municiju.....a ko će proizvoditi bilo šta ako budu po linijama? Čim bi to uradio i ono malo investitora bi se pokupilo. Njega i sada u miru ubija povećanje uvoza.
Post Reply