Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.Prpa.ba wrote: ↑20/03/2025 10:56Zasto?
Primjer smo bili tokom drugog svjetskog rata. Primjer smo bili tokom agresije i pobune katolickih i pravoslavnih ekstremista.
Dosta. Naravno da humanitarne i zakone ratovanja ne treba krsiti, ali sve ostalo je fer plej jer je suzivot o kakvom pricas nemoguc ukoliko ne postoji omjer snaga u kojem su Bosnjaci politicki, ekonomski i vojno jaci od srba i hrvata koji zive u BiH, plus da se mozemo nositi sa nekom petinom snage Srbije i Hrvatske istovremeno.
Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose nasem jacanju su pozeljne. Sve aktivne i pasivne mjere koje doprinose njihovom slabljenju su pozeljne.
Ako je to ekonomski udar na zitelji okupiranog dijela Sarajeva, neka bude. Nemam ja nista od njihove privremene averzije od sukoba "jer nije dobar tajming i nemamo podrsku".
Ja bih se ipak radije fokusirao na jacanje drzavotvorne bosnjacke svijesti, dozrijevanju kao nacije, stavljanju Bosne I Hercegovine u fokus itd. A onda ce uslijediti prirodni procesi asimilacije koji ce naravno imati razlicite oblike a vjerovatno I sama bosnjacka nacija pretrpjeti transforrmaciju.
Takodje, u toj tvojoj yezi ima jedna falinka, mi nismo Izrael iza kojeg stoji Amerika I mocan finasijski kapital. Mi nismo ni Kosovo koje je sustinski samo albanska pokrajina sa stayusom drzave. Mi smo okruzeni Srbijom I Hrvatskom I to se nece promijeniti. Oni su tu. I ne idu nigdje. Nase je da mi ojacamo toliko da zapravo njima bude najisplativije biti dobar susjed/komsija.