Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
LipeCvat

#15026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LipeCvat »

mk ultra wrote: 16/03/2025 09:03
LipeCvat wrote: 16/03/2025 08:55
Drug

da nisi aktivan u Prijedoru i okolini ? Čekajući da da neko učini nešto pročiće i ovaj produktivni dio života .
Prijedor ne toliko
U RSu radim dosta po gradisci, tesliću, bijeljini, trebinju, zvorniku, sokolac

Otprilike tu se najvise vrtim
Banja Luka manje vise, tu su papiri

Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice :mrgreen:

Sve vjeruj mi regularno funkcionise, bas kako je i funkcionisalo zadnjih 20g
Ma znam da je bilo normala u proteklih 20 - tak godina . Teško je povjerovati iz federalne perspektive ,znam .
One godine kad je Vučić sa satrapima obilježavao gubitak Krajine u Prijedoru , tetku mi stavili u neku ogradu kod starog hotela,žena od 84 godine sigurnosna prijetnja ( saznao tek po završetku )mi kraj Sane nešto betonirali a iz muzičkih kutija dere Safet . Možda zbog toga što smo se mi već poodavno halali sa Bosnom ovo što se sad dešava i nije toliko traumatično .
Da ne dužim , hvala na odgovoru i ako bude šta oko Prijedora znaj da ima potencijala .
MarshalDodik

#15027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Niti ce bjezati, niti ce biti uhapsen.
Sjesti ce za sto i razgovorom sve rijesiti.
Dodik ce malo modifikovati donese zakone u skupstini, a novi ustav ce ostati na cekanju odredjeno vrijeme i to je to.

Eufor je ovdje da zastiti Smita i njegove gluposti, da nadgleda potencijalne demonstracije i eventualno da zastiti Bosnjake u PC-u
Dohavizajte se, sta ste mislili :kiss:
Oznaka Tablica

#15028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

Point. wrote: 16/03/2025 02:48
Oznaka Tablica wrote: 16/03/2025 02:45
Point. wrote: 16/03/2025 02:19

Suradnja treba da bude dvosmjerna, ne jednosmjerna. Neki to zovu suradnja, neko udovoljavanje. Koju je to žabu HDZ progutao u ime relaksacije odnosa? Gdje, pokaži mi.
Juzna interkonekcija
Šta je sa njom? Čović, kao ni oba HDZa to nisu prihvatili.
Jah...
BOkire, pomalo s lazima. Vraticete zelene nekad na vlast, mozda, ne morate lazima to raditi. Jos ramazan. Strpite se malo.

https://federalna.ba/juzna-interkonekci ... ciju-kiisx
Last edited by Oznaka Tablica on 16/03/2025 09:21, edited 1 time in total.
lord-executioner

#15029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

caros wrote: 16/03/2025 08:43
Peacean wrote: 16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti :-)
Jedino dodik dobija žurbom jer se time značajno povećava šansa da će biti propusta u proceduri i da će odšetati kao malina.
Kako ne znaš, pa vidi nickove. Textbook propaganda zelene opozicije. Vjerovatno su svi dobili instrukcije šta da pišu po internetu za svaki mogući slučaj koji se desi.

Popuca se SIPA, ili neko drugi, tokom hapšenja - trojka počinje rat.
Ne uhapse ga odmah - trojka ruši državu.
Pobjegne - trojka ruši državu.

Apsolutni win-win za zelene.
Nije svako ovdje ko smatra da je pravna država obavezna djelovati bez odlaganja u ovakvim situacijama na liniji trojka-sda. Ima neces vjerovati normalnih ljudi kojima je normalno ocekivati da drzava poduzme nesto. Ne EUFOR, ne NATO, ne Rubio ili peti deseti, drzava ako je ima. Ako treba traziti asistenciju EUFORa ok, zato su tu, ali EUFOR se slomi signalizirajuci da ce pomoci. Traljavost i odsustvo poziva i reakcije je isključivo na drzavi. Cak ne ni na političkom korpusu, nego na pravosudju.
emmir1

#15030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Bossona wrote: 16/03/2025 08:39
emmir1 wrote: 16/03/2025 08:12 Juce gledam RTRS objavio vijest o velikom skupu u Budimpesti gdje je narod izasao da podrzi Orbana

Na drugim portalima citam da su bile demonstracije protiv Orbana

Cirkus
Dodikova šumska Gebelsova propaganda laži :-D

Jebote led jos hladno pisu da je Orban odrzao govor na skupu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

MarshalDodik wrote: 16/03/2025 09:20 Niti ce bjezati, niti ce biti uhapsen.
Dodik ce malo modifikovati donese zakone u skupstini, a novi ustav ce ostati na cekanju odredjeno vrijeme i to je to.

Eufor je ovdje da zastiti Smita i njegove gluposti, da nadgleda potencijalne demonstracije i eventualno da zastiti Bosnjake u PC-u
Tocno tako
Eventualno ce dobiti nove sankcije
I opet novi krug medijske hajke sredina maja do godisnjih odmora
Cujemo se 05.04. A do tad cu spremati sve zle vijesti zlih medija
Peacean

#15032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Ne može se političkom diskusijom mijenjati odluka sudstva, taj voz je prošao. Najbolje što dodik sada po zakonu može da izvuče je neka nagodba sa sudom ali nema ništa od amnestije.
ljubijankic

#15033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Peacean wrote: 16/03/2025 09:25

Ne može se političkom diskusijom mijenjati odluka sudstva, taj voz je prošao. Najbolje što dodik sada po zakonu može da izvuče je neka nagodba sa sudom ali nema ništa od amnestije.
Tacno za ibretiti se sta ljudi pisu
mayab

#15034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mayab »

JA I DALJE VJERUJEM U INSTITUCIJE DRŽAVE BiH,ali, samo po zakonu , lagano , staloženo. :oops:
Da ne bude,
uhapse bandu ,
pa im se sudi,
pa onda sav proces padne na nekom Ustavnom sudu zbog proceduralnih grešaka,
a kriminalci imaju neograničen budžet da plate najzajebanije advokate, da im to izvuku.
IDEMO JAKO !!!!
LipeCvat

#15035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LipeCvat »

SanskiBiser wrote: 16/03/2025 09:12
LipeCvat wrote: 16/03/2025 08:55
Drug

da nisi aktivan u Prijedoru i okolini ? Čekajući da da neko učini nešto pročiće i ovaj produktivni dio života .
Prijedor ne toliko

Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice :mrgreen:

Isto samo se krecem pocesto na liniji Bosanski Novi -Prijedor - Banjaluka, kamioni pretrpani ugljem pice iz Kamengrada za Srbiju svakodnevno satrase puteve. Tankaju se iskljucivo na HIFA Pumpi u Kozarcu, bude i pod 7-8 kamiona istovremeno, zato je tamo sad asfaltirano i prosireno da mogu stati. Biznis ne smije ispastati :izet: :lol:

kao da se nista ne desava tj. ne "prelijeva" se situacija na narod, ne osjeti se nista, 92 je bila druga prica gluho bilo ne ponovilo se, cekali su kraj skolske godina pa da krenu...
ja jedva čekam da gradski most u Prijedoru rikne onda će svi morati tamo na obilaznicu kraj Zike :-D . Hebote život vi iz Sane saradnju sa Mordorom nastavljate a domovina nam nikad ugruženija 😉😉
emmir1

#15036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Nemamo mi mnogo opcija kada je u pitanju hapsenje Dodika

Prva opcija je krenuti da ga SIPA uhapsi i da dodje do sukoba sa MUPRS koji bi njega branio.

To bi Dodiku najvise odgovaralo.

Druga opcija je najbolja, da ga hapse uz asistenciju EUFOR, toga se Mile najvise boji.
Sada je pitanje mozemo li dobiti tu podrsku, izmedju ostalog Der Standard je objavio u petak da iz dobro obavijestenih izvora EUFOR bi asistirao kod hapsenja.

To sada treba ispitati i dati zahtjev EUFOR za asistenciju.

Treca opcija je ova sto za sada se realizuje.
Crvena potjernica, reakcije CIKa i ostalih institucija

Dodik nastavlja sa antiustavnim djelovanjem, slijede sankcije od zemalja EU i stezanje obruča

Sve je to neizvjestan ishod i rizican i ko zna kako ce se odvijati situacija u BIH

On ako vidi da ga samo sankcioniraju, onda ce on da izvede i policiju na entitetske granice i da proglasi nezavisnost

Jer on nema sta da izgubi, on ide na to 100 posto

Da je dobio trun podrske od Trampove administracije, on bi vec to uradio

Zato je najbolja opcija 2, ako bi EUFOR asistirao kod hapsenja
MarshalDodik

#15037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

ljubijankic wrote: 16/03/2025 09:25
Peacean wrote: 16/03/2025 09:25

Tacno za ibretiti se sta ljudi pisu
Ova zemlja je pod protektoratom i nema tog sta stranci ne mogu.
JovicSA

#15038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Nije ova situacija ni nalik na 92 i to me tješi no ne treba se zavarati. Normalan narod nije za sukob ali dovoljno je par budala da pokrenu lančanu reakciju.
SanskiBiser

#15039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SanskiBiser »

LipeCvat wrote: 16/03/2025 09:28

Prijedor ne toliko

Isto samo se krecem pocesto na liniji Bosanski Novi -Prijedor - Banjaluka, kamioni pretrpani ugljem pice iz Kamengrada za Srbiju svakodnevno satrase puteve. Tankaju se iskljucivo na HIFA Pumpi u Kozarcu, bude i pod 7-8 kamiona istovremeno, zato je tamo sad asfaltirano i prosireno da mogu stati. Biznis ne smije ispastati :izet: :lol:

kao da se nista ne desava tj. ne "prelijeva" se situacija na narod, ne osjeti se nista, 92 je bila druga prica gluho bilo ne ponovilo se, cekali su kraj skolske godina pa da krenu...
ja jedva čekam da gradski most u Prijedoru rikne onda će svi morati tamo na obilaznicu kraj Zike :-D . Hebote život vi iz Sane saradnju sa Mordorom nastavljate a domovina nam nikad ugruženija 😉😉
Meni je skoro Srbin kolega iz Prijedora pricao kako je dosao neki iz Chele rodom (MZ u Prijedoru), Bosnjak iz Svicarske, investitor tj. posrednik za cist svicarski kapital slicno Enesu Kahrimanovicu iz Austroneta u Kozarcu koji radi sa austrijskim investitorima...i taj je htio da kupi kompletan ribnjak Sanicani, rekli mu da moze ALI da po 2% ucesca u vlasnistvu moraju dobiti KORT iiiiiiii pogodi ko jos drugi ..... BINGO :lol: Talovi, svuda talovi, najvazniji faktor stabilnosti i mira u BiH :D BTW lik odustao nakon toga vratio se praznih ruku u Svicu.
ljubijankic

#15040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

SanskiBiser wrote: 16/03/2025 09:49
LipeCvat wrote: 16/03/2025 09:28

Meni je skoro Srbin kolega iz Prijedora pricao kako je dosao neki iz Chele rodom (MZ u Prijedoru), Bosnjak iz Svicarske, investitor tj. posrednik za cist svicarski kapital slicno Enesu Kahrimanovicu iz Austroneta u Kozarcu koji radi sa austrijskim investitorima...i taj je htio da kupi kompletan ribnjak Sanicani, rekli mu da moze ALI da po 2% ucesca u vlasnistvu moraju dobiti KORT iiiiiiii pogodi ko jos drugi ..... BINGO :lol: Talovi, svuda talovi, najvazniji faktor stabilnosti i mira u BiH :D BTW lik odustao nakon toga vratio se praznih ruku u Svicu.
Takvih primjera imaš milion. I bičakčić je milione investicija sjebao, valjda jer brani drzavu zajedno sa strankom mu :bih:
MarshalDodik

#15041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Situacija nije ista kao 92 :zoka: :sad: :sad:

Narode, ne raspada se posljednje socijalisticko-komunisticko utociste u Europi kao u tadasnjem vremenu.
Situacija nikako i ne moze da bude slicna.
Sad posve druga vremena, ali izgleda da opet kaskamo dobranih 20-tak godina da shvatimo kao i tada.
512MB

#15042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da “centralne vlasti” u Sarajevu nemaju snage da uhapse Milorada Dodika.

“Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras.

U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika.

Ako je to što Konaković širi preko medija istina onda je ovo ogroman problem. To znači da se javno priznaje da na tlu BiH imamo organizaciju od 8000 naoružanih terorista i da je država kapitulirala pred njima.
Dr Arsla

#15043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

emmir1 wrote: 16/03/2025 09:32 Nemamo mi mnogo opcija kada je u pitanju hapsenje Dodika

Prva opcija je krenuti da ga SIPA uhapsi i da dodje do sukoba sa MUPRS koji bi njega branio.

To bi Dodiku najvise odgovaralo.

Druga opcija je najbolja, da ga hapse uz asistenciju EUFOR, toga se Mile najvise boji.
Sada je pitanje mozemo li dobiti tu podrsku, izmedju ostalog Der Standard je objavio u petak da iz dobro obavijestenih izvora EUFOR bi asistirao kod hapsenja.

To sada treba ispitati i dati zahtjev EUFOR za asistenciju.

Treca opcija je ova sto za sada se realizuje.
Crvena potjernica, reakcije CIKa i ostalih institucija

Dodik nastavlja sa antiustavnim djelovanjem, slijede sankcije od zemalja EU i stezanje obruča

Sve je to neizvjestan ishod i rizican i ko zna kako ce se odvijati situacija u BIH

On ako vidi da ga samo sankcioniraju, onda ce on da izvede i policiju na entitetske granice i da proglasi nezavisnost

Jer on nema sta da izgubi, on ide na to 100 posto

Da je dobio trun podrske od Trampove administracije, on bi vec to uradio

Zato je najbolja opcija 2, ako bi EUFOR asistirao kod hapsenja
Ne postoji entitetska granica. Ne širite tu mantru. Postoji samo administrativna linija a ne granica
muha_sa

#15044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

Dobro jutro :D
Jesmol razradili plan kako i kad privest osumnjicene :? ako ga mi na forumu ne razradimo ništa od hapšenje iliti privodjenja :-)
L u c i f e r

#15045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

muha_sa wrote: 16/03/2025 10:08 Dobro jutro :D
Jesmol razradili plan kako i kad privest osumnjicene :? ako ga mi na forumu ne razradimo ništa od hapšenje iliti privodjenja :-)
Al ako ne bude danas do iftara, onda nista od toga
Bbby

#15046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bbby »

512MB wrote: 16/03/2025 10:06 Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da “centralne vlasti” u Sarajevu nemaju snage da uhapse Milorada Dodika.

“Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras.

U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika.

Ako je to što Konaković širi preko medija istina onda je ovo ogroman problem. To znači da se javno priznaje da na tlu BiH imamo organizaciju od 8000 naoružanih terorista i da je država kapitulirala pred njima.
,,,, :
Last edited by Bbby on 30/05/2025 23:21, edited 1 time in total.
laik1981

#15047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laik1981 »

mayab wrote: 16/03/2025 09:26 JA I DALJE VJERUJEM U INSTITUCIJE DRŽAVE BiH,ali, samo po zakonu , lagano , staloženo. :oops:
Da ne bude,
uhapse bandu ,
pa im se sudi,
pa onda sav proces padne na nekom Ustavnom sudu zbog proceduralnih grešaka,
a kriminalci imaju neograničen budžet da plate najzajebanije advokate, da im to izvuku.
IDEMO JAKO !!!!
Instutucije su leglo korupcije i kriminala na svim mogucim nivoima.
JovicSA

#15048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

512MB wrote: 16/03/2025 10:06 Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da “centralne vlasti” u Sarajevu nemaju snage da uhapse Milorada Dodika.

Ništa nije rekao što i sam nisam znao ranije. Vidim ti se kao ibretiš i interpretiraš na svoj način. Tih 8000 (mislim da je malo manje) jeste dio policije RS-a isto kao što F.BiH ima oko 11.000 pripadnika policije.
made_in_sarajevo

#15049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Treba konakovic izaci i reci jebat cemo im mater, saljemo rochel i one transportere BOV, ja sam na celu sa ramom, idemo mu jebati mater.

Jebo majku bas previse netflixa gledati. Malo sutra bi iko od vas potpisao da sutra posalje 20 ljudi u banja luku da hapsi ovu trojicu, a saljes ljude u pucanje, mogucu smrt, moguci belaj ogromnih razmjera. Jest to njima posao ali dodik nije smrk pa se policija popucala sa mafijom. Rekao sam vec da ce oni pobjeci i to je moje misljenje, ali ovi se ne hapse dodji u 5 ujutro i izbij vrata iz zida. Ne boji se niko njihovog mupa, ljudi razmisljaju sta dalje i sta se sve moze desiti.

Isto sam misljenja da bi im fup jebo mater, a tek fup sa sipom da bi im dar mar napravio, ali ne ide to bas tako realno
muha_sa

#15050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

L u c i f e r wrote: 16/03/2025 10:11
muha_sa wrote: 16/03/2025 10:08 Dobro jutro :D
Al ako ne bude danas do iftara, onda nista od toga
Znaš nas--u sve se razumijemo--najbolji smo treneri, selektori, znamo postavit najbolju taktiku i razradit kad treba kojeg igraca uvest a kojeg na klupu poslat :D o politickim dešavanjima suvišno pricat--sad cemo i taktiku za privodjenje razradit i ENDE--GOTOV Je :D
Post Reply