Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
L u c i f e r
#15001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
15.04.1992: "Jebo ovo, motaj kablove, predajemo se. Kad nismo uspjeli za heftu, necemo nikad." 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#15002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Od "prekinuo depesni saobracaj"
Do

Do
- dr_Evil
#15003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da hoce drzava malo da posjeti Av Av zbog sirenja nacionalne netrepeljivosti
- madesa
#15004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prvo se davalo do 15 tog pa sad jos 7 dana hahahahahah. Jeste smjesni

- 512MB
#15005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pali te se bezveze ko hepo kockice.
Do sad ni MUP RS ni SIPA službeno još ništa nisu skrivile. Imamo samo "procjenu" od SIPE da je situacija opasna i to je to. Ostalo su medijska naprđivanja.
Ne znamo ni jesul SUD BiH i Tužilaštvo donijeli konačnu centralnu potjernicu.
Neka sve i dalje ide po procedurama, a političari da smanje komentare po medijima.
Do sad ni MUP RS ni SIPA službeno još ništa nisu skrivile. Imamo samo "procjenu" od SIPE da je situacija opasna i to je to. Ostalo su medijska naprđivanja.
Neka sve i dalje ide po procedurama, a političari da smanje komentare po medijima.
- dr_Evil
#15006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
512MB wrote: ↑16/03/2025 08:07 Pali te se bezveze ko hepo kockice.
Nekad se cak i mi slozimo.
-
emmir1
#15007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Juce gledam RTRS objavio vijest o velikom skupu u Budimpesti gdje je narod izasao da podrzi Orbana
Na drugim portalima citam da su bile demonstracije protiv Orbana
Cirkus
Na drugim portalima citam da su bile demonstracije protiv Orbana
Cirkus
- SanskiBiser
#15008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
opa znaci bice kao do 2000 do pred sam kraj 90ih zbog slobode kretanja, dodju kriminalci iz RS u FBiH i obrnuto, pljahnu auto necije i nazad u RS ili FBiH, opljackaju banku, benzinsku pumpu, prodavnicu i onda sporednim sumskim putevima nazad u svoj entitet gdje zametnu tragove, obicno se prije toga kralo auto iz entiteta u kojem se vrsila kriminalna aktivnost. Jos uz sve to uvezu se sa korumpiranim policajcima pa ide sve lakse.
Dodik vjerovatno ocekuje nakon posjete Moskvi da ce Putin posredovati kod Trumpa i da ce Trump dati blagoslov za ovo sto je poceo da radi ovdje tj. racuna da bi RS upala u semu neku dogovora i pregovora oko Ukrajine gdje bi Putin uslovljavao neke svoje poteze ustupke Trumpu statusom RS i interesima srpskog naroda u BiH, to je ono o cemu su pricali na proslavi njegovog rodjendana. Trump koliko je mahnit bi mozda to i prihvatio. To jeste na dugom stapu ali ako mu uspije od hapsenja nema nista i znacemo vec po prvima potezima i izjavama nakon posjete Moskvi kuda idemo svi kolektivno u BiH.
- dr_Evil
#15009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Uskoro ce oglasi za posao glasiti:
Trazi se neko ko zna citati vise od 3 recenice. Plata van konkurencije.
Trazi se neko ko zna citati vise od 3 recenice. Plata van konkurencije.
- 512MB
#15010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Predugo je se čekalo sa ovim, Dodik i ostala klika su davno morali biti iza rešetaka sa zabranom bavljenja politikom, da se neki po kafanama nisu nagađali dogovarali i dijelili plijen.
Sad naravno postoji mali rizik da Trump i Putin kažu njet.
Sad naravno postoji mali rizik da Trump i Putin kažu njet.
- Peacean
#15011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti
Jedino dodik dobija žurbom jer se time značajno povećava šansa da će biti propusta u proceduri i da će odšetati kao malina.
Jedino dodik dobija žurbom jer se time značajno povećava šansa da će biti propusta u proceduri i da će odšetati kao malina.
- skrbavi-admin
#15012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne vidim razlog da se u zoni pod kontrolom ARBIH za ikakav prekrsaj odgovara vise jer je ocito da zakoni ne vaze isto za bogate i siromasnije, slavne i nepoznate, politicka govna i obicne ljude....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Ateista
#15014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Peacean wrote: ↑16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti![]()
Tako je, a pri tome mnogi ne shvataju da je njemu samo odredjen pritvor zbog toga sto se nije odazvao pozivu.
Prva presuda koju moze otkupiti jos nije pravosnazna, a za ovo dalje tek treba na saslusanje pa na sudjenje.
Ako se nije odazvao svakako ga treba hapsiti,ali ne ide kao sto to neki misle koji bi ga sad kao uhapsili po kratkom postupku i strpali na dozivotni zatvor bez sudjenja...
Ako govorimo o pravnoj drzavi, onda postoje procedure i za njih treba vremena, sve drugo je anarhija.
-
tuitamo
#15015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nije baš gaženje legalne procudure da se hapsi osoba za koju je određen pritvor, svaki je dan pred kamerama i dalje čini udar na ustavni poredak.Peacean wrote: ↑16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti![]()
Situacija je uzavrela i nije za nepromišljene poteze. Ali ne ulijeva ni povjerenje u institucije. Ne ulijeva povjerenje ni u MZ koja izgleda samo laprda okolo a konkretno su izgleda ostavili za ono najgore. Tada može biti kasno.
-
Bossona
-
caros
#15017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ne znaš, pa vidi nickove. Textbook propaganda zelene opozicije. Vjerovatno su svi dobili instrukcije šta da pišu po internetu za svaki mogući slučaj koji se desi.Peacean wrote: ↑16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti![]()
Popuca se SIPA, ili neko drugi, tokom hapšenja - trojka počinje rat.
Ne uhapse ga odmah - trojka ruši državu.
Pobjegne - trojka ruši državu.
Apsolutni win-win za zelene.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zato sto su mediji nahajcali situaciju na maxPeacean wrote: ↑16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti![]()
Opet kazem, ugasi klix, nista se ne desava, ko sto se stvarno nista ne desava
-
saimidin
#15019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da je ta igra gotova, zato i kažem sačekajmo sedmicu da vidimo kad se vrati od putlera, mada nije isključeno da uspori eskalaciju i vrati se u tu igricu, meni se čini da će samo ubrzati, jer i putler i stozajednog su dobili krila, prvi jer mu trump ispunjava želje, drugi jer je ono jučer prošlo kako jestemk ultra wrote: ↑16/03/2025 04:21Koji put se cekaju kljucni dani i sedmicesaimidin wrote: ↑15/03/2025 23:53
Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređene
Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije) biti ključne, jer idu nove instrukcije od putlera, vučića, a onda i realizacija, ali biznis as usual dok ne dođe suprotna instrukcija, jer ipak su svi za mir a naročito komšije
![]()
Sad ce mu sud ponistiti odluke
On ce reci ne postujem to i ponistiti odluke
I po 1000ti put nesto novo izmisliti
Mediji su zlo.
Mediji jesu zlo, ali oni nisu problem, samo simptom, problem je što komšije i susjedi žele podijeliti
- -Chesterfield-
#15020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko bi Federacija Bosne i Hercegovine imala više novca vraćanjem na izvorni Dejton?
Više od dvije milijarde godišnje ili manje?
Više od dvije milijarde godišnje ili manje?
-
LipeCvat
#15021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drugmk ultra wrote: ↑16/03/2025 04:21Koji put se cekaju kljucni dani i sedmicesaimidin wrote: ↑15/03/2025 23:53
Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređene
Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije) biti ključne, jer idu nove instrukcije od putlera, vučića, a onda i realizacija, ali biznis as usual dok ne dođe suprotna instrukcija, jer ipak su svi za mir a naročito komšije
![]()
Sad ce mu sud ponistiti odluke
I po 1000ti put nesto novo izmisliti
Mediji su zlo.
da nisi aktivan u Prijedoru i okolini ? Čekajući da da neko učini nešto pročiće i ovaj produktivni dio života .
- hatemondays
#15022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Poslije jos sedam dana, onda ide bajram ko ce se zajebavati sa hapsenjem. Onda idu uskrsi/ vaskrsi opet mojne stare ti da se proslavi. Poslije ide 1.maj valja brucelozu dernuti. Nakon toga valja usvojiti neki zakon na EU putu pa onda masalah svi na godisnji. I tako sedmica po sedmica, samo nek je veselo.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#15023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prijedor ne toliko
U RSu radim dosta po gradisci, tesliću, bijeljini, trebinju, zvorniku, sokolac
Otprilike tu se najvise vrtim
Banja Luka manje vise, tu su papiri
Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice
Sve vjeruj mi regularno funkcionise, bas kako je i funkcionisalo zadnjih 20g
-
Vjecita_zavrzlama
#15024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
caros wrote: ↑16/03/2025 08:43Kako ne znaš, pa vidi nickove. Textbook propaganda zelene opozicije. Vjerovatno su svi dobili instrukcije šta da pišu po internetu za svaki mogući slučaj koji se desi.Peacean wrote: ↑16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti![]()
Popuca se SIPA, ili neko drugi, tokom hapšenja - trojka počinje rat.
Ne uhapse ga odmah - trojka ruši državu.
Pobjegne - trojka ruši državu.
Apsolutni win-win za zelene.
- SanskiBiser
#15025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Isto samo se krecem pocesto na liniji Bosanski Novi -Prijedor - Banjaluka, kamioni pretrpani ugljem pice iz Kamengrada za Srbiju svakodnevno satrase puteve. Tankaju se iskljucivo na HIFA Pumpi u Kozarcu, bude i pod 7-8 kamiona istovremeno, zato je tamo sad asfaltirano i prosireno da mogu stati. Biznis ne smije ispastatimk ultra wrote: ↑16/03/2025 09:03Prijedor ne toliko
U RSu radim dosta po gradisci, tesliću, bijeljini, trebinju, zvorniku, sokolac
Otprilike tu se najvise vrtim
Banja Luka manje vise, tu su papiri
Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice![]()
Sve vjeruj mi regularno funkcionise, bas kako je i funkcionisalo zadnjih 20g
kao da se nista ne desava tj. ne "prelijeva" se situacija na narod, ne osjeti se nista, 92 je bila druga prica gluho bilo ne ponovilo se, cekali su kraj skolske godina pa da krenu...