Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
L u c i f e r

#15001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

15.04.1992: "Jebo ovo, motaj kablove, predajemo se. Kad nismo uspjeli za heftu, necemo nikad." :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Od "prekinuo depesni saobracaj"

Do

:mrgreen:
dr_Evil

#15003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2025 07:20 Od "prekinuo depesni saobracaj"
Spoiler
Show

Do

Da hoce drzava malo da posjeti Av Av zbog sirenja nacionalne netrepeljivosti :D
madesa

#15004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

Prvo se davalo do 15 tog pa sad jos 7 dana hahahahahah. Jeste smjesni :lol: :lol:
512MB

#15005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Pali te se bezveze ko hepo kockice.

Do sad ni MUP RS ni SIPA službeno još ništa nisu skrivile. Imamo samo "procjenu" od SIPE da je situacija opasna i to je to. Ostalo su medijska naprđivanja.

Ne znamo ni jesul SUD BiH i Tužilaštvo donijeli konačnu centralnu potjernicu.

Neka sve i dalje ide po procedurama, a političari da smanje komentare po medijima.
dr_Evil

#15006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 16/03/2025 08:07 Pali te se bezveze ko hepo kockice.

Do sad ni MUP RS ni SIPA službeno još ništa nisu skrivile. Imamo samo "procjenu" od SIPE da je situacija opasna i to je to. Ostalo su medijska naprđivanja.

Ne znamo ni jesul SUD BiH i Tužilaštvo donijeli konačnu centralnu potjernicu.

Neka sve i dalje ide po procedurama, a političari da smanje komentare po medijima.
:thumbup: :thumbup:
Nekad se cak i mi slozimo.
emmir1

#15007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Juce gledam RTRS objavio vijest o velikom skupu u Budimpesti gdje je narod izasao da podrzi Orbana

Na drugim portalima citam da su bile demonstracije protiv Orbana

Cirkus
SanskiBiser

#15008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SanskiBiser »

_BataZiv_0809 wrote: 16/03/2025 07:20 Od "prekinuo depesni saobracaj"

Do

opa znaci bice kao do 2000 do pred sam kraj 90ih zbog slobode kretanja, dodju kriminalci iz RS u FBiH i obrnuto, pljahnu auto necije i nazad u RS ili FBiH, opljackaju banku, benzinsku pumpu, prodavnicu i onda sporednim sumskim putevima nazad u svoj entitet gdje zametnu tragove, obicno se prije toga kralo auto iz entiteta u kojem se vrsila kriminalna aktivnost. Jos uz sve to uvezu se sa korumpiranim policajcima pa ide sve lakse. :-) Ostalo mi je u sjecanju kad su neki srednjoskolci iz Prijedora, Srbi dosli u Sanski Most, mislim da je bilo 1998-9 i opljackali neki poslovni objekat i onda potjera bila za njima kao u filmovima i koliko se sjecam nekog djecaka su uhvatili i on je otkucao ostale iz bande. NA kraju se ispostavilo sve fina djeca iz finih familija iz Prijedora a bas zbog toga sto nije bilo uvezanosti i razmjene informacija policija iz oba entiteta ti klinci su skontali da ih mozda nece niko uhvatiti i krenuli u pljacku. Naredni korak ce biti uspostava kontrolnih punktova saobracajne policije RS na par kilometara od medjuentietske granice i vjerovatno insistiranje da EUFOR kao onomad IFOR napravi svoje punktove na samoj liniji razdvajanja entiteta na svim glavnim putevima. Vracamo se na 1996 i "izvorni Dejton" vracamo se u proslost.

Dodik vjerovatno ocekuje nakon posjete Moskvi da ce Putin posredovati kod Trumpa i da ce Trump dati blagoslov za ovo sto je poceo da radi ovdje tj. racuna da bi RS upala u semu neku dogovora i pregovora oko Ukrajine gdje bi Putin uslovljavao neke svoje poteze ustupke Trumpu statusom RS i interesima srpskog naroda u BiH, to je ono o cemu su pricali na proslavi njegovog rodjendana. Trump koliko je mahnit bi mozda to i prihvatio. To jeste na dugom stapu ali ako mu uspije od hapsenja nema nista i znacemo vec po prvima potezima i izjavama nakon posjete Moskvi kuda idemo svi kolektivno u BiH.
dr_Evil

#15009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Uskoro ce oglasi za posao glasiti:

Trazi se neko ko zna citati vise od 3 recenice. Plata van konkurencije.
512MB

#15010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

Predugo je se čekalo sa ovim, Dodik i ostala klika su davno morali biti iza rešetaka sa zabranom bavljenja politikom, da se neki po kafanama nisu nagađali dogovarali i dijelili plijen.

Sad naravno postoji mali rizik da Trump i Putin kažu njet.
Peacean

#15011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti :-)
Jedino dodik dobija žurbom jer se time značajno povećava šansa da će biti propusta u proceduri i da će odšetati kao malina.
skrbavi-admin

#15012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Ne vidim razlog da se u zoni pod kontrolom ARBIH za ikakav prekrsaj odgovara vise jer je ocito da zakoni ne vaze isto za bogate i siromasnije, slavne i nepoznate, politicka govna i obicne ljude....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#15013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 08:22 Uskoro ce oglasi za posao glasiti:

Trazi se neko ko zna citati vise od 3 recenice. Plata van konkurencije.
:lol:
Ateista

#15014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Peacean wrote: 16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti :-)
Jedino dodik dobija žurbom jer se time značajno povećava šansa da će biti propusta u proceduri i da će odšetati kao malina.
:thumbup:
Tako je, a pri tome mnogi ne shvataju da je njemu samo odredjen pritvor zbog toga sto se nije odazvao pozivu.
Prva presuda koju moze otkupiti jos nije pravosnazna, a za ovo dalje tek treba na saslusanje pa na sudjenje.
Ako se nije odazvao svakako ga treba hapsiti,ali ne ide kao sto to neki misle koji bi ga sad kao uhapsili po kratkom postupku i strpali na dozivotni zatvor bez sudjenja... :-)
Ako govorimo o pravnoj drzavi, onda postoje procedure i za njih treba vremena, sve drugo je anarhija.
tuitamo

#15015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Peacean wrote: 16/03/2025 08:23 Ne znam zašto se toliko na forumu insistira na ubrzanju postupka, 30 godina ništa nije rađeno i sada kada se po prvi put nešto radi na poboljšanju situacije u BiH odjednom treba gaziti legalne procedure i žuriti :-)
Pa nije baš gaženje legalne procudure da se hapsi osoba za koju je određen pritvor, svaki je dan pred kamerama i dalje čini udar na ustavni poredak.

Situacija je uzavrela i nije za nepromišljene poteze. Ali ne ulijeva ni povjerenje u institucije. Ne ulijeva povjerenje ni u MZ koja izgleda samo laprda okolo a konkretno su izgleda ostavili za ono najgore. Tada može biti kasno.
Bossona

#15016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

emmir1 wrote: 16/03/2025 08:12 Juce gledam RTRS objavio vijest o velikom skupu u Budimpesti gdje je narod izasao da podrzi Orbana

Na drugim portalima citam da su bile demonstracije protiv Orbana

Cirkus
Dodikova šumska Gebelsova propaganda laži :-D

caros

#15017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Kako ne znaš, pa vidi nickove. Textbook propaganda zelene opozicije. Vjerovatno su svi dobili instrukcije šta da pišu po internetu za svaki mogući slučaj koji se desi.

Popuca se SIPA, ili neko drugi, tokom hapšenja - trojka počinje rat.
Ne uhapse ga odmah - trojka ruši državu.
Pobjegne - trojka ruši državu.

Apsolutni win-win za zelene.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Zato sto su mediji nahajcali situaciju na max
Opet kazem, ugasi klix, nista se ne desava, ko sto se stvarno nista ne desava
saimidin

#15019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

mk ultra wrote: 16/03/2025 04:21
saimidin wrote: 15/03/2025 23:53

Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređene

Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije :lol: ) biti ključne, jer idu nove instrukcije od putlera, vučića, a onda i realizacija, ali biznis as usual dok ne dođe suprotna instrukcija, jer ipak su svi za mir a naročito komšije :evil:
Koji put se cekaju kljucni dani i sedmice

Sad ce mu sud ponistiti odluke

On ce reci ne postujem to i ponistiti odluke

I po 1000ti put nesto novo izmisliti

Mediji su zlo.
Mislim da je ta igra gotova, zato i kažem sačekajmo sedmicu da vidimo kad se vrati od putlera, mada nije isključeno da uspori eskalaciju i vrati se u tu igricu, meni se čini da će samo ubrzati, jer i putler i stozajednog su dobili krila, prvi jer mu trump ispunjava želje, drugi jer je ono jučer prošlo kako jeste

Mediji jesu zlo, ali oni nisu problem, samo simptom, problem je što komšije i susjedi žele podijeliti :bih: a mi iz :bih: nismo na čisto dal da se dogovorimo, pravimo da se to ne dešava ili suprostavimo i kako
-Chesterfield-

#15020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by -Chesterfield- »

Koliko bi Federacija Bosne i Hercegovine imala više novca vraćanjem na izvorni Dejton?
Više od dvije milijarde godišnje ili manje?
LipeCvat

#15021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LipeCvat »

mk ultra wrote: 16/03/2025 04:21
saimidin wrote: 15/03/2025 23:53

Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređene

Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije :lol: ) biti ključne, jer idu nove instrukcije od putlera, vučića, a onda i realizacija, ali biznis as usual dok ne dođe suprotna instrukcija, jer ipak su svi za mir a naročito komšije :evil:
Koji put se cekaju kljucni dani i sedmice

Sad ce mu sud ponistiti odluke

I po 1000ti put nesto novo izmisliti

Mediji su zlo.
Drug

da nisi aktivan u Prijedoru i okolini ? Čekajući da da neko učini nešto pročiće i ovaj produktivni dio života .
hatemondays

#15022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hatemondays »

Poslije jos sedam dana, onda ide bajram ko ce se zajebavati sa hapsenjem. Onda idu uskrsi/ vaskrsi opet mojne stare ti da se proslavi. Poslije ide 1.maj valja brucelozu dernuti. Nakon toga valja usvojiti neki zakon na EU putu pa onda masalah svi na godisnji. I tako sedmica po sedmica, samo nek je veselo.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#15023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

LipeCvat wrote: 16/03/2025 08:55
Drug

da nisi aktivan u Prijedoru i okolini ? Čekajući da da neko učini nešto pročiće i ovaj produktivni dio života .
Prijedor ne toliko
U RSu radim dosta po gradisci, tesliću, bijeljini, trebinju, zvorniku, sokolac

Otprilike tu se najvise vrtim
Banja Luka manje vise, tu su papiri

Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice :mrgreen:

Sve vjeruj mi regularno funkcionise, bas kako je i funkcionisalo zadnjih 20g
Vjecita_zavrzlama

#15024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

caros wrote: 16/03/2025 08:43
Kako ne znaš, pa vidi nickove. Textbook propaganda zelene opozicije. Vjerovatno su svi dobili instrukcije šta da pišu po internetu za svaki mogući slučaj koji se desi.

Popuca se SIPA, ili neko drugi, tokom hapšenja - trojka počinje rat.
Ne uhapse ga odmah - trojka ruši državu.
Pobjegne - trojka ruši državu.

Apsolutni win-win za zelene.
:thumbup:
SanskiBiser

#15025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SanskiBiser »

mk ultra wrote: 16/03/2025 09:03
LipeCvat wrote: 16/03/2025 08:55
Drug

Prijedor ne toliko
U RSu radim dosta po gradisci, tesliću, bijeljini, trebinju, zvorniku, sokolac

Otprilike tu se najvise vrtim
Banja Luka manje vise, tu su papiri

Sjecam se kad je onaj petak ko fol mup rsa usao u sipu, ja to citam, mene lik sa sokoca zove treba mu raditi nesto naredne sedmice :mrgreen:

Sve vjeruj mi regularno funkcionise, bas kako je i funkcionisalo zadnjih 20g
Isto samo se krecem pocesto na liniji Bosanski Novi -Prijedor - Banjaluka, kamioni pretrpani ugljem pice iz Kamengrada za Srbiju svakodnevno satrase puteve. Tankaju se iskljucivo na HIFA Pumpi u Kozarcu, bude i pod 7-8 kamiona istovremeno, zato je tamo sad asfaltirano i prosireno da mogu stati. Biznis ne smije ispastati :izet: :lol:

kao da se nista ne desava tj. ne "prelijeva" se situacija na narod, ne osjeti se nista, 92 je bila druga prica gluho bilo ne ponovilo se, cekali su kraj skolske godina pa da krenu...
Post Reply