Odlazeca?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Rene Higuita
-
axe22
-
sumirprimus
-
palermo
#13354 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem.se.ja sa tobom u ovoj procjeni.No Mind wrote: ↑13/03/2025 17:12Nece sigurno biti frontovskog rata kao sto ga pamtimo, jer nema takve vojske ni na jednoj strani. U tom smislu, realno, sada je jedino razumljiv strah kod povratnicke populacije.
Kako se za sada odvijaju dogadjaji cak i neki ograniceni sukob na kriticnim tackama ne izgleda vjerovatan. Jer niko na terenu ne poteze radikalne poteze koji bi isli prema tome.
A neki pojedinacni incident je uvijek moguc, kad kod se zatezu tenzije, izmedju ostalog i politickim botovanjem na društvenim mrezama.
Al reci da nema.ljudi za dobru tucu, u krajnjoj instanci i rar je jednostavno netacno
-
Vjecita_zavrzlama
#13355 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja sam na tvoju tvrdnju da bi nam kao nesto mogli valjati odgovorio to gore,mogli ali zasto bi? Nisu do sada nikada pokazali neki interes za nas ,zasto bi sada? Posebno jer nema Turska sta dobiti od BosneJovicSA wrote: ↑13/03/2025 17:07Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:50Zasto bi to uradili? Nikakav interes nemaju, a neki dan je erdogan savjetovao ”razgovarajte pricajte”… treba ga becirovic pitati jel on tu politiku vodio prema kurdima ili onima sto su ga htjeli svrgnutiJovicSA wrote: ↑13/03/2025 16:42
A reci je li isto to važi za Kolindu koja je prije 7 ili 15 dana bilo kod Erdogana...da ne govorimo što će im Turci graditi fabrike municije plus isporuka TB2 dronova. Turska kakva god postaje ozbiljan igrač u gotovo svim segmentima, pogotovo u vojnom a tu nam mogu pomoći debelo.![]()
Tirska ima jaci interes u Srbiji![]()
Ja tebe pitam jedno ti odgovaraš deseto. Neće nama graditi fabriku već će graditi Hrvatim i isporučiti TB2 dronove...samo pitam je li to važi i za Kolindu jer je prije desetak dana bila kod Erdogana, da se Hrvati pretjerano vežu za Turke?
![]()
koju funkciju obnasa Kolinda? I vidis da joj se isplatilo jer grade konkretno nesto a Denis ce samo otici po ”savjete”(koje ako je imalo pametan nece poslusati)
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#13356 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako sam od samog starta rata u UKR govorio, mi moramo iskoristiti raskusuravanje sa UKR i Rusijom, da se makne ruski faktor iz Srbije i BiH.
Da je do hapsenja samog, bio bi decko uhapsen do aksama, za 35min
Da je do hapsenja samog, bio bi decko uhapsen do aksama, za 35min
-
sumirprimus
#13357 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nema potrebe apsit dodika prije subote u beogradu.

-
DonieBrasco
#13358 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta se desava u NSRS usvajaju li ovo veceras ?
- janje_
#13359 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
mislio sam da je ona kobilica sanja vulic najiritantniji lik, a onda sam po nagovoru na ovoj temi ukljucio direktan prenos iz nsrs.. odakle ova ljubojevicka izroni, za nju je vulicka mala maca.
-
Vjecita_zavrzlama
#13360 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ksze joj vukovic lezbejko
Kazu mu to je njena privatna stvar
Ana brnabic ima kolegicu
-
DonieBrasco
#13361 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sad citam vijest dopredsjednik RS Davor Pranjic - hrvat, danas kod Plenkovica bio niti jedne jedine osude ili pomena Dodika, samo poziv na razgovor svih strana.
Kakve mi neprijatelje imamo mislim da smo mnogo sretni da je ovo proslo kako jeste, jer par dana uznad vise ne bi ne HB pila diskusija nego hrvatska FBiH i bosnjaci koji smetaju.
Kakve mi neprijatelje imamo mislim da smo mnogo sretni da je ovo proslo kako jeste, jer par dana uznad vise ne bi ne HB pila diskusija nego hrvatska FBiH i bosnjaci koji smetaju.
- House
#13362 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
vrOtiću vrijeme 
- No Mind
#13363 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svaki scenario je moguc i ima svoju vjerovatnocu. Ali 'ebiga onda se mozemo bojati i nuklearnog svjetskog rata, cak i vise mozda, jer za isti zapravo postoje sredstva i kapacitet.palermo wrote: ↑13/03/2025 17:16Slazem.se.ja sa tobom u ovoj procjeni.No Mind wrote: ↑13/03/2025 17:12Nece sigurno biti frontovskog rata kao sto ga pamtimo, jer nema takve vojske ni na jednoj strani. U tom smislu, realno, sada je jedino razumljiv strah kod povratnicke populacije.
Kako se za sada odvijaju dogadjaji cak i neki ograniceni sukob na kriticnim tackama ne izgleda vjerovatan. Jer niko na terenu ne poteze radikalne poteze koji bi isli prema tome.
A neki pojedinacni incident je uvijek moguc, kad kod se zatezu tenzije, izmedju ostalog i politickim botovanjem na društvenim mrezama.
Al reci da nema.ljudi za dobru tucu, u krajnjoj instanci i rar je jednostavno netacno
-
swanfilter
#13364 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Skolstva i obrazovanja je bilo pod moranje do 2000 godine najkasnije. Ma koliko tesko bilo za postici, bolno i neprijatno za suociti se sa cinjenicama.Maliodmene wrote: ↑12/03/2025 22:54 Ne pretjerujte, nek nam za pocetak dadnu ministarstvo kulture i sporta na nivou drzave.
Jednu generaciju je unistio sam rat. Druga u zabludi i lazima odrasla. I nema naznaka da ce naredna progledati.
- lord-executioner
#13365 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja govorim otkako sam poceo pratiti ove sjednice, ubjedljivo najodvratniji zenski lik u SNSDu od ovih koje sam primijetio. Stevandic ne mogu reci da mi je najodvratniji u SNSDu jer nije u SNSDu, ali mi je najodvratniji tamo, lik je kao zlobna, perfidna karikatura nekog negativca iz Tesne koze.
A digresija mala, govori jucer prekjucer Crnadak, na Stevandicevu primjedbu kako je sjedio za istim stolom u Italiji cini mi se sa visokim predstavnikom, da je za stolom sjedila i Ana Brnabic, i pitao sto Stevandic nije sjedio za tim stolovima, a Stevandic u zaletu "ne sjedim sa fasistima"
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13366 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Entitetska linija nije administrativna granica, trupe ce ici u banjaluku, doboj, brčko i mozda negdje drugo. žarište je banjaluka.
MAGA-novci postaju sve agresivniji po pitanju dodika. Ne treba zaboraviti da je tVump zagovarao kopnenu ofanzivu na srbiju u, devedesetih. Jel promjenio misljenje, mislim da nije, upravo demantuju njegovi republikanski jastrebovi.Šef delegacije u NATO-u
Republikanski kongresmen Mike Turner: Dodik prijeti otcjepljenjem, ne možemo mu dozvoliti da uspije
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13367 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozda se SRB i entitet vec rjesavaju a da mi ne znamo. Ameri se nece petljati u Donbas, Rusi nece ovamo. Zato i skidaju Vucica
-
axe22
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13369 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tako nesta je najvjerovatnije moguce i logicno.sime_cipol wrote: ↑13/03/2025 17:38Mozda se SRB i entitet vec rjesavaju a da mi ne znamo. Ameri se nece petljati u Donbas, Rusi nece ovamo. Zato i skidaju Vucica
-
harisl
#13370 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba balansirati, ali kada je sve tako cisto, ne treba praviti budalu od sebe. Pa pogledaj Nauru, Vanuatu, Kongo, Komore, Eritreju i ostale zemlje sto skupljaju "chicken shit" da prezive. Prodaj glas ko vise ponudi... Drzati se normalnog, sta fali, vecina svijeta tako radi? Ne kazem da se treba trsiti, nageti na stranu SAD-a koliko je moguce, to je sve. Evo gledam Srbiju, podaj se Rusima, podaj se Izraelu, pushi ga SAD-u, sto dobijes na mostu izgubis na cupriji, haos opsti i gdje ih je to dovelo... Po meni, sredinom, ili lijevi centar...Ludzak wrote: ↑13/03/2025 16:40Aa mi smo tolika sila, i toliko jaki da u nenormalnom svijetu smo se mi našli praviti normalni ? Nije na nama da odlučujemo hoćemo li biti na strani ovoj, ili onoj. Mi smo hurac od ovce i kao država, a i kao narod. Maliciozan i nebitan.harisl wrote: ↑13/03/2025 16:08 Dici glas protiv zlocina koje je IDF pocinio u Palestini je ocekivana reakcija svakog normalnog covjeka. Ne glasati u UN za Rezoluciju o Srebrenici, cak i dici glas protiv Rezolucije (kao onaj izraelski ambasador u Srbiji) je nesto cega svaki normalan covjek treba da se stidi.
Covjek kojem treba podrska da uradi dobre stvari, on valjda ne mora da prodaje dusu...
- lord-executioner
#13371 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vrh je, ustane i kaze kako nigdje u RSu nema sovinizma i onda pocne pricati o krscanima, Siriji, fesovima, dimijama i inim nebulozama. Neko bi je trebao provesti navecer ovim nasim federalnim udarnim sokacima, navecer pogotovo ljeti sta prodje to bi i u Miamiju poprijeko pogledali, kak'e dimije
-
MMM1977
#13372 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
I pošteno ispred svegapici wrote: ↑13/03/2025 17:40tako nesta je najvjerovatnije moguce i logicno.sime_cipol wrote: ↑13/03/2025 17:38Mozda se SRB i entitet vec rjesavaju a da mi ne znamo. Ameri se nece petljati u Donbas, Rusi nece ovamo. Zato i skidaju Vucica
- janje_
#13373 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
lord-executioner wrote: ↑13/03/2025 17:43Vrh je, ustane i kaze kako nigdje u RSu nema sovinizma i onda pocne pricati o krscanima, Siriji, fesovima, dimijama i inim nebulozama. Neko bi je trebao provesti navecer ovim nasim federalnim udarnim sokacima, navecer pogotovo ljeti sta prodje to bi i u Miamiju poprijeko pogledali, kak'e dimije![]()
red predrasuda, red fasizma, a sve se od svega ogradjuju..
salkic mi nije nikako drag lik, pogotovu nakon sto je fati orlovic nudio pare za crkvu pa da popolove, ali u par momenata su skoro pa rekli, sta hoces, ostavili smo te u zivotu, dobro je otrpio..
- no_sekirli
#13374 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
30 godina mantre da se ne talasa, dovelo je do toga da je veoma tanka linija izmedju vlasti i opozicije u entitetu RS.zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:25 Meni je najinteresantnije kad u skupstini brloga,snsd optuzuie opoziciju da su izdajnici,a opozicija uzvraca da su oni izdajnici i izdali entitet tako sto su za svog mandata prenijeli desetine ingerencija a drzavni nivo...
Eh sad. ..kako mi mozemo mis]liti da ce dolaskom pdp,sds i vukanovih isti postovat institucije BIH za koje smatraju da su stetne i izdaja srpskin interesa![]()
Ako ode dodik i snsd,a dodje opizicija BIH ce samo dobiti predah od par godina dok opozicija ne postane kso snsd i ne izrodi novog dodika u svojim redovima...
Velikosrpska ideologija se ne mijenja,nego samo shodno geostrateskim okolnostima na svjetskoj sceni mijenja straregiju djelovanja ALI sa istim ideoloskim ciljem...the end.
Dodik i njegovi, bas kao i opozicija (doduse dosta manje) su stotine puta rekli da ne priznaju genocid, i po Zakonu su morali biti kaznjeni. A gdje su jos druge stvari?
Drzava kad svjesno pusti krsenje Zakona, kaos je nemoguce zaustaviti normalnim putem, sto se pokazuje svaki dan.
Bas kao i kad su "izgubljeni" dokazi protiv Covica, a nitko nije zestoko kaznjen radi toga, on je uhvatio furseta i radi na sudbini svih stanovnika u BiH.
- insaneinthebrain