Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- nivla
#13326 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
pa valjda ptpc prenosi
-
Trappist
#13327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jako bezobrazna i podla laž. Nijedna zastave terorističke organizacije se nije vrtila na protestima. Protesti za Palestinu su održani od berlina, pariza, Madrida pa sve do Washingtona.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:41Ne treba se smijati toj ideji. Sarajevo i mnogi gradovi gdje bosnjaci cine vecinu su pravili proteste za palestinu gdje se vrtilo svakakvih zastava od hamasa, palestina, pa do islamske drzave i jos nekih teroristickih organizacija. Dovoljno je da mu skrene paznju evo vidi koga ovi podrzavaju i da li zelite to u srcu evrope ? Ne pomaze ni cinjenica da je Benjamina zaratila sa Kabirijem i ambasadoricom Izraela za BiH gdje su gurali inat iako to nije nasa bitka.Trappist wrote: ↑13/03/2025 15:25Benjo34 wrote: ↑13/03/2025 15:15 Bojim se da kako vrijeme bude odmicalo da stvari nece ici bas u nasu korist. Sjetimo se samo rata u Ukrajini i pocetaka, Ukri su od starta imali blagonaklonost svih, danas bas i ne. Cak ti isti srbi su pocetak naseg rata docekali sa boljom reputacijom i simpatijama nego mi.
Nije Dodik ninalo naivan, lobirat ce preko Izraela,prica se da i Benjo ide Orbanu. Ne bi se ja bas zezao, Trump itekako moze okrenuti plocu, ostaje nam Europa koja je kao sto vidimo neslozna. Institucije trebaju djelovati po nalogu, svaki dan sto se ovo oduzi je gore po drzavu![]()
![]()
![]()
baja iz laktasa ce sigurno dobiti podrsku izraela![]()
Dodik i Covic su dosta mudrije postupili gdje se nisu oglasavali radi tog sukoba i na godisnjicu hamasovog napada i holokausta su projektovali izraelsku zastavu na kosaca dom i palatu predsjednika. Dok si po bosnjackim medijima za godisnjicu ta dva datuma mogao procitati samo psovanje jevreja i opravdavanje toga sto se desilo radi palestine![]()
Bosnjacka politika da je pametna odavno bi vec bila kod Bibija u kabinetu i lobirala kao sto Albanci rade. Po tom pitanju se bosnjaci ponasaju isto kao srbi, ne znaju kako treba odabrati saveznike i guraju bitke od kojih nemaju nikakve koristi umjesto da gledaju sebe. Eto kao palestinici ne bi bosnjake bacili pod voz da im sad neko da tu priliku ako bi to znacilo ostvarivanje njihovih interesa![]()
- Rejhana
#13328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Manje više svima osim vladajućoj Trojci.
U prvom redu odgovaralo bi naravno Dodiku i ekipi, ali i u Federaciji BiH ima kandidata za lov u mutnom.
Zato sam i rekla da bi moglo biti "veselo".
-
mali_balon
#13329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad prode 15.03 sve ce se znati
-
palermo
#13330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma bjez Hare bogati, pogledas ko.pise I sve ti je jasno.Haris.ba wrote: ↑13/03/2025 16:18Odlazak u diplomatsku posjetu je tebi vezanje nekoga za nesto?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad
Mnogo je ovdje ubacenih elemenata.
-
dudlov
#13331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ima prenos na rtrs plus (ako ima taj kanal u ponudi moje tv)
- Ludzak
#13332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Aa mi smo tolika sila, i toliko jaki da u nenormalnom svijetu smo se mi našli praviti normalni ? Nije na nama da odlučujemo hoćemo li biti na strani ovoj, ili onoj. Mi smo hurac od ovce i kao država, a i kao narod. Maliciozan i nebitan.harisl wrote: ↑13/03/2025 16:08 Dici glas protiv zlocina koje je IDF pocinio u Palestini je ocekivana reakcija svakog normalnog covjeka. Ne glasati u UN za Rezoluciju o Srebrenici, cak i dici glas protiv Rezolucije (kao onaj izraelski ambasador u Srbiji) je nesto cega svaki normalan covjek treba da se stidi.
Covjek kojem treba podrska da uradi dobre stvari, on valjda ne mora da prodaje dusu...
-
bumerangss
#13333 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne da nece nego nema dati sinove jer su svi otišli vani !madesa wrote: ↑13/03/2025 10:45samo sto danas ovo zadnje niko nece datiduh_sa_sjekirom wrote: ↑13/03/2025 10:19 Kad zarati - vlast daje oružje, bogati daju pare a sirotinja daje sinove...![]()
Ovo malo uhljeba sto je ostalo je nesposobno za raditi a ne za ratovati
Ni na jednoj strani nema ko ratovati jer u RS-u živi oko 700000 a u FBiH oko 1500000 od cega 40% penzionera i invalida
-
JovicSA
#13334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A reci je li isto to važi za Kolindu koja je prije 7 ili 15 dana bilo kod Erdogana...da ne govorimo što će im Turci graditi fabrike municije plus isporuka TB2 dronova. Turska kakva god postaje ozbiljan igrač u gotovo svim segmentima, pogotovo u vojnom a tu nam mogu pomoći debelo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad
- SmokingMan
#13335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A gdje smo se mi izgubili sa samim sobom, pa se i dalje ponašamo kao osoba sa posebnim potrebama? Šta smo mi to bolji po stopi kriminala od JAR.a? Ko je svijetu manje bitniji od te dvije korumpirane sredine? Šta se na kraju desilo sa Sky prepiskama, a da ne govorim o sumnjivo kupljenim stanovima u Bulevaru gdje je sve i stalo oko daljnje istrage, do danas dan se nisu oobjavila imena vlasnika 20 nekretnina pod istragom, a da ovdje o privremeno zatvorenim obrtima i ne govrimo. Ako država ide do toga da iscrpi sve pravne akte, a onda poslije toga ne učini ništa, čekajući da stranci reaguju, osim ako se ne predomisle i ponude neki kompromis poid prisilom, više govori o nefunkcionalosti, i da država ima jako ograničen pristup pravdi. To je čovječe udarac u temelj identiteta i suvereniteta države, a kako bi sutra hapsili nekoga tipa Darko Šarić, a da država ne ustukne od straha pred kriminalcem visokog dometa. Države treba i da bude, ali ne u ovakom hibridnom komprmisnom režimu, gdje se za nešto konkretnije u obračunu sa kriminalom mora čekati na intervenciju stranih službi. Da nije bilo one afere sa Jovanjicom, mi vjerovatno ne bi nikada dobili "po sigurnost zanimljive podatke" od Francuza. Sve je to i, skoro uvijek tako biva u našem slučaju "neka, nemoj se petljati, ma pusti budale...", krenulo od drugih. Ali eto, za svu našu nesreću mi smo spremni isključivog krivca tražiti u drugome, to je do naše potkapacitirane prirode da se brinemo o sebi, teško je reći i kolektivno, koliko to treba da se pokrene od individue...Bošnjaci su letargična svita, uljuljana u svojoj kvadraturi zone komfora. Boga mi ćemo nemar prema sebi, prije ili kasnije opet skupo platiti
-
Malisa11
#13336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako imas rtrs plus
-
palermo
#13337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ako je tako, otkud onda ovoliki syrah medju narodom. Boje se da ce ih penzioneri kesama lupati po glavi ???bumerangss wrote: ↑13/03/2025 16:41Ne da nece nego nema dati sinove jer su svi otišli vani !madesa wrote: ↑13/03/2025 10:45samo sto danas ovo zadnje niko nece datiduh_sa_sjekirom wrote: ↑13/03/2025 10:19 Kad zarati - vlast daje oružje, bogati daju pare a sirotinja daje sinove...![]()
Ni na jednoj strani nema ko ratovati jer u RS-u živi oko 700000 a u FBiH oko 1500000 od cega 40% penzionera i invalida
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U geostrateškim odnosima mi smo nebitni. Kao i Srbi, služimo u potkusurivanje. Znas koliko Izrael zanimaju Bošnjaci i sta misle o njima? Promil. Mozda ni toliko.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:59Jeste, kad si mala i nebitna drzava nemas druge opcije nego lizat supak jacoj strani da te ne bi nagazio onaj sto je protiv tebe. Nije ovdje samo stvar Milorada, nego i generalno geopolitickih saveza. Politika nije moralna niti je sve crno-bijelo. Svi mali narodi i drzave guraju svoj interes pa makar to bilo i tesko preko stomaka svariti.
Nije nam smetalo Americko bombardovanje bliskog istoka kada su zaustavili rat i gradili nam institucije. Ne vidim razlog zasto bi sad bilo drugacije
Njih ne zanima ni sta misle mnogo veće zemlje i znacajnije od Bosne. Ovdje u Bosni je američki interes u pitanju, oni se tu nece petljati. A Dodik je sa Putinom usrao motku. Osovina Putin-Iran-Hamas-Asad
-
BAK-eV
#13339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mozemo mi i proteste za Izrael odrzati, opet nam nece vjerovati.Trappist wrote: ↑13/03/2025 16:37Jako bezobrazna i podla laž. Nijedna zastave terorističke organizacije se nije vrtila na protestima. Protesti za Palestinu su održani od berlina, pariza, Madrida pa sve do Washingtona.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:41Ne treba se smijati toj ideji. Sarajevo i mnogi gradovi gdje bosnjaci cine vecinu su pravili proteste za palestinu gdje se vrtilo svakakvih zastava od hamasa, palestina, pa do islamske drzave i jos nekih teroristickih organizacija. Dovoljno je da mu skrene paznju evo vidi koga ovi podrzavaju i da li zelite to u srcu evrope ? Ne pomaze ni cinjenica da je Benjamina zaratila sa Kabirijem i ambasadoricom Izraela za BiH gdje su gurali inat iako to nije nasa bitka.
Dodik i Covic su dosta mudrije postupili gdje se nisu oglasavali radi tog sukoba i na godisnjicu hamasovog napada i holokausta su projektovali izraelsku zastavu na kosaca dom i palatu predsjednika. Dok si po bosnjackim medijima za godisnjicu ta dva datuma mogao procitati samo psovanje jevreja i opravdavanje toga sto se desilo radi palestine![]()
Bosnjacka politika da je pametna odavno bi vec bila kod Bibija u kabinetu i lobirala kao sto Albanci rade. Po tom pitanju se bosnjaci ponasaju isto kao srbi, ne znaju kako treba odabrati saveznike i guraju bitke od kojih nemaju nikakve koristi umjesto da gledaju sebe. Eto kao palestinici ne bi bosnjake bacili pod voz da im sad neko da tu priliku ako bi to znacilo ostvarivanje njihovih interesa![]()
-
Vjecita_zavrzlama
#13340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto bi to uradili? Nikakav interes nemaju, a neki dan je erdogan savjetovao ”razgovarajte pricajte”… treba ga becirovic pitati jel on tu politiku vodio prema kurdima ili onima sto su ga htjeli svrgnutiJovicSA wrote: ↑13/03/2025 16:42A reci je li isto to važi za Kolindu koja je prije 7 ili 15 dana bilo kod Erdogana...da ne govorimo što će im Turci graditi fabrike municije plus isporuka TB2 dronova. Turska kakva god postaje ozbiljan igrač u gotovo svim segmentima, pogotovo u vojnom a tu nam mogu pomoći debelo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad![]()
Tirska ima jaci interes u Srbiji
- No Mind
#13341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa isto ko i oni AI modeli, i ljudi imaju iskrivljenje i netacne ulazne podatke pa se boje.palermo wrote: ↑13/03/2025 16:43Pa ako je tako, otkud onda ovoliki syrah medju narodom. Boje se da ce ih penzioneri kesama lupati po glavi ???bumerangss wrote: ↑13/03/2025 16:41Ne da nece nego nema dati sinove jer su svi otišli vani !
-
Malisa11
#13342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sime_cipol wrote: ↑13/03/2025 16:47U geostrateškim odnosima mi smo nebitni. Kao i Srbi, služimo u potkusurivanje. Znas koliko Izrael zanimaju Bošnjaci i sta misle o njima? Promil. Mozda ni toliko.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:59Jeste, kad si mala i nebitna drzava nemas druge opcije nego lizat supak jacoj strani da te ne bi nagazio onaj sto je protiv tebe. Nije ovdje samo stvar Milorada, nego i generalno geopolitickih saveza. Politika nije moralna niti je sve crno-bijelo. Svi mali narodi i drzave guraju svoj interes pa makar to bilo i tesko preko stomaka svariti.
Nije nam smetalo Americko bombardovanje bliskog istoka kada su zaustavili rat i gradili nam institucije. Ne vidim razlog zasto bi sad bilo drugacije
Njih ne zanima ni sta misle mnogo veće zemlje i znacajnije od Bosne. Ovdje u Bosni je američki interes u pitanju, oni se tu nece petljati. A Dodik je sa Putinom usrao motku. Osovina Putin-Iran-Hamas-Asad
Meni su rohinje bitnije od palestinaca, pa ne vidim more suza. Poenta je da smo dvoooooolicni itekako. Zbog toga je najbolje gledati svoje dupe, ostali neka se rokaju kako hoce.
-
palermo
#13343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoces reci , ne yreba biti straha, nema ovdje ko da se bije ?No Mind wrote: ↑13/03/2025 16:50Pa isto ko i oni AI modeli, i ljudi imaju iskrivljenje i netacne ulazne podatke pa se boje.palermo wrote: ↑13/03/2025 16:43Pa ako je tako, otkud onda ovoliki syrah medju narodom. Boje se da ce ih penzioneri kesama lupati po glavi ???bumerangss wrote: ↑13/03/2025 16:41
Ne da nece nego nema dati sinove jer su svi otišli vani !
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
polako ali sigurno stizu i specijalne jedinice NATO-a... kako se je mile zajbo pa ja bi mu uručio ordenje bosanskog viteza... lik zabija autogolove konstantno.Češka vojska u BiH u okviru EUFOR-a poslala najelitniju jedinicu, stigla četa padobranaca
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#13345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A hajmo realno da te i za Rohinje zaboli patka, ali su dobri za prikrivanje islamofobnog narativa.Malisa11 wrote: ↑13/03/2025 16:55sime_cipol wrote: ↑13/03/2025 16:47U geostrateškim odnosima mi smo nebitni. Kao i Srbi, služimo u potkusurivanje. Znas koliko Izrael zanimaju Bošnjaci i sta misle o njima? Promil. Mozda ni toliko.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:59
Jeste, kad si mala i nebitna drzava nemas druge opcije nego lizat supak jacoj strani da te ne bi nagazio onaj sto je protiv tebe. Nije ovdje samo stvar Milorada, nego i generalno geopolitickih saveza. Politika nije moralna niti je sve crno-bijelo. Svi mali narodi i drzave guraju svoj interes pa makar to bilo i tesko preko stomaka svariti.
Meni su rohinje bitnije od palestinaca, pa ne vidim more suza. Poenta je da smo dvoooooolicni itekako. Zbog toga je najbolje gledati svoje dupe, ostali neka se rokaju kako hoce.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sto je najvaznije nema s kim da pregovara a to mu treba ko hljeb.... jos malo i 15ti
-
JovicSA
#13347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:50Zasto bi to uradili? Nikakav interes nemaju, a neki dan je erdogan savjetovao ”razgovarajte pricajte”… treba ga becirovic pitati jel on tu politiku vodio prema kurdima ili onima sto su ga htjeli svrgnutiJovicSA wrote: ↑13/03/2025 16:42A reci je li isto to važi za Kolindu koja je prije 7 ili 15 dana bilo kod Erdogana...da ne govorimo što će im Turci graditi fabrike municije plus isporuka TB2 dronova. Turska kakva god postaje ozbiljan igrač u gotovo svim segmentima, pogotovo u vojnom a tu nam mogu pomoći debelo.Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad![]()
Tirska ima jaci interes u Srbiji
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#13348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa svi su dvolicni. Mi trebamo gledati svoj interes, naravno, ali smo nebitni Izraelu, Rusiji, Americi, Kini... Dok god oni imaju interes bice ovako, a ovo je zona interesa USA. Veca nam je sreca sto su Ruminija i Bugarska u NATO, nego sta ce Izrael misliti.Malisa11 wrote: ↑13/03/2025 16:55sime_cipol wrote: ↑13/03/2025 16:47U geostrateškim odnosima mi smo nebitni. Kao i Srbi, služimo u potkusurivanje. Znas koliko Izrael zanimaju Bošnjaci i sta misle o njima? Promil. Mozda ni toliko.Pandakonda wrote: ↑13/03/2025 15:59
Jeste, kad si mala i nebitna drzava nemas druge opcije nego lizat supak jacoj strani da te ne bi nagazio onaj sto je protiv tebe. Nije ovdje samo stvar Milorada, nego i generalno geopolitickih saveza. Politika nije moralna niti je sve crno-bijelo. Svi mali narodi i drzave guraju svoj interes pa makar to bilo i tesko preko stomaka svariti.
-
zavrzlama
#13349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik konta da dolazak nato snaga znaci njihovo rasporedjivanje na linjama entiteta...
Ako se to desi ,znamo koliko je sati....ne radi dodik bas sve a da nema nekog iza ledja...
Dani pred nama ce sve pokazati nadat se da je sve ovo dodikova losa procjena..
- No Mind
#13350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece sigurno biti frontovskog rata kao sto ga pamtimo, jer nema takve vojske ni na jednoj strani. U tom smislu, realno, sada je jedino razumljiv strah kod povratnicke populacije.
Kako se za sada odvijaju dogadjaji cak i neki ograniceni sukob na kriticnim tackama ne izgleda vjerovatan. Jer niko na terenu ne poteze radikalne poteze koji bi isli prema tome.
A neki pojedinacni incident je uvijek moguc, kad kod se zatezu tenzije, izmedju ostalog i politickim botovanjem na društvenim mrezama.