Dostojanstvo smo davno izgubili.SmokingMan wrote: ↑13/03/2025 15:58 Južna Afrika se bavi pravom, a neki bi se bavili gubljenjem dostojanstva.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Malisa11
#13301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
zigson
#13302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
DobroSkijaš wrote: ↑13/03/2025 15:58Otvaranje teme o tabli na Vijecnici ce sacekati par sedmica. A sovinizmu se treba suprotstavljati na svim temama, u svakom kontekstu i u svakoj prilici.zigson wrote: ↑13/03/2025 15:55Joj poceo si i ovdje bljuvotine prosipati, lazni moralizam.
Jok eto normalan je stav: krenuli srbi da nas pobiju sve i zatru sjeme, mi se odbranili, ali nismo trebali, trebali smo pustiti da nas sve pobiju.
Po tvome se mi trebamo izviniti za genocid pocinjen nad nama, da kao eto se srbi ne bi uvrijedili i da mi ne bi ispali sovinisti.
Nije svaki srbin cetnik, ali je svaki cetnik srbin.
Ne smaraj, reko ti je cmoljo da otvoris sebi temu i udri tamo
- Rejhana
#13303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Benjo34 wrote: ↑13/03/2025 15:15 Bojim se da kako vrijeme bude odmicalo da stvari nece ici bas u nasu korist. Sjetimo se samo rata u Ukrajini i pocetaka, Ukri su od starta imali blagonaklonost svih, danas bas i ne. Cak ti isti srbi su pocetak naseg rata docekali sa boljom reputacijom i simpatijama nego mi.
Nije Dodik ninalo naivan, lobirat ce preko Izraela,prica se da i Benjo ide Orbanu. Ne bi se ja bas zezao, Trump itekako moze okrenuti plocu, ostaje nam Europa koja je kao sto vidimo neslozna. Institucije trebaju djelovati po nalogu, svaki dan sto se ovo oduzi je gore po drzavu
Dodik tu igra ulogu dimne bombe, tj. skretanja pažnje na sebe, moram priznati, kako hrvatska strana mudro radi.
Dok je sav fokus stavljen da presudu Dodiku, rušenje ustavno-pravnog poretka i tome da li će biti priveden, Hrvatska igra lukavu igru, tako da me ne bi iznenadilo da se jednog jutra Bošnjaci probude u konfederaciji sa Hrvatskom, i umjesto BiH dobiju status kulturne autonomije unutar te Konfederacije
- lord-executioner
#13304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=592742
Гогановић је састанак затражио због узнемирености грађана Српске које брине да ли ће ЕУФОР изаћи из мандата који му је дао Савјет безбједности УН-а.
Uhvatila prpa nakon te price o odredjivanju pritvora (iako ja ne vjerujem da je to tacno, procedura za odredjivanje pritvora trazi rociste itd.), pa da provjeri Dodik hoce li EUFOR ulijetati, fol gradjani uznemireni, jes', Bogdan i Snezana iz Sokoca nocima ne spavaju dumajuci da l' ce EUFOR izac' iz mandata.
Sto se tice Izraela, iako tu postoje optimalni odnosi (Dodik i Bibi su ista sorta), Izraelu treba Amerika za njih, a ne da trose politicke poene na druge drzave. Naravno, ostaje da je velika greska sto je BiH u vanjskopolitickom smislu preferirala Palestinu. Moglo se pristupati izbalansiranije i odmjerenije, nije Bliski Istok pitanje koje se vari u prostim recenicama. Tu je upakovano 100 godina svega i svacega.
Гогановић је састанак затражио због узнемирености грађана Српске које брине да ли ће ЕУФОР изаћи из мандата који му је дао Савјет безбједности УН-а.
Uhvatila prpa nakon te price o odredjivanju pritvora (iako ja ne vjerujem da je to tacno, procedura za odredjivanje pritvora trazi rociste itd.), pa da provjeri Dodik hoce li EUFOR ulijetati, fol gradjani uznemireni, jes', Bogdan i Snezana iz Sokoca nocima ne spavaju dumajuci da l' ce EUFOR izac' iz mandata.
Sto se tice Izraela, iako tu postoje optimalni odnosi (Dodik i Bibi su ista sorta), Izraelu treba Amerika za njih, a ne da trose politicke poene na druge drzave. Naravno, ostaje da je velika greska sto je BiH u vanjskopolitickom smislu preferirala Palestinu. Moglo se pristupati izbalansiranije i odmjerenije, nije Bliski Istok pitanje koje se vari u prostim recenicama. Tu je upakovano 100 godina svega i svacega.
- Skijaš
#13305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 15:59Samo jedna opaska. Nije svaki cetnik Srbin! Po lajvovima iz BL, vidimo jako dobro da ima i Hrvata i Bosnjaka koji su cetnici.zigson wrote: ↑13/03/2025 15:55Joj poceo si i ovdje bljuvotine prosipati, lazni moralizam.
Jok eto normalan je stav: krenuli srbi da nas pobiju sve i zatru sjeme, mi se odbranili, ali nismo trebali, trebali smo pustiti da nas sve pobiju.
Po tvome se mi trebamo izviniti za genocid pocinjen nad nama, da kao eto se srbi ne bi uvrijedili i da mi ne bi ispali sovinisti.
Ne smaraj, reko ti je cmoljo da otvoris sebi temu i udri tamo
- SmokingMan
#13306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Treba obrazovati novi politički kadar na zapadu, pa se tek onda baviti politikom, ozbiljnije.
- Prpa.ba
#13307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kod brace Tejt na "Top G" akademiji, ili kod Maska i Rogana kod "slobodnih mislioca"?SmokingMan wrote: ↑13/03/2025 16:02 Treba obrazovati novi politički kadar na zapadu, pa se tek onda baviti politikom, ozbiljnije.
Posto je to izgleda domet zapada.
-
bosanski__
#13308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Skijaš wrote: ↑13/03/2025 16:02no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 15:59Samo jedna opaska. Nije svaki cetnik Srbin! Po lajvovima iz BL, vidimo jako dobro da ima i Hrvata i Bosnjaka koji su cetnici.zigson wrote: ↑13/03/2025 15:55
Joj poceo si i ovdje bljuvotine prosipati, lazni moralizam.
Ne smaraj, reko ti je cmoljo da otvoris sebi temu i udri tamoVelikosrpstvo je ideja, poput nacizma ili rasizma i ima pobornike u svim narodima, kao sto i ideja multietnicke BiH ima pobornike u svim narodima. Kao osnov za kritiku koristiti neciji pol, rasu ili etnicku pripadnost je umobolno. Sovinizam.
- Srpski svet je još živ iako su izgubili u HR sve, i Kosmet su izgubili.
Živ je jer su dobili pola BiH.
Jer oni računaju na raspad BiH, a građani su u tom procesu kolateralne žrtve .
- SmokingMan
#13309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sarkazam ti nikada nije dobro išao.
- Prpa.ba
#13310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni tebi poznavanje prakse.
-
harisl
#13311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dici glas protiv zlocina koje je IDF pocinio u Palestini je ocekivana reakcija svakog normalnog covjeka. Ne glasati u UN za Rezoluciju o Srebrenici, cak i dici glas protiv Rezolucije (kao onaj izraelski ambasador u Srbiji) je nesto cega svaki normalan covjek treba da se stidi.
Covjek kojem treba podrska da uradi dobre stvari, on valjda ne mora da prodaje dusu...
Covjek kojem treba podrska da uradi dobre stvari, on valjda ne mora da prodaje dusu...
- Rejhana
#13312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Skijaš wrote: ↑13/03/2025 15:43Normalan stav:manuchao91 wrote: ↑13/03/2025 15:31 Kako su se hrvati lijepo organizovali i akcijom Oluja im sjeme zatrli za sva vremena.Oni vise tih problema nemaju niti će imati.
Zatiranje srpstva u Hrvatskoj je tuzan epilog rata u toj zemlji i velikosrpska je ekipa ucinila velike gresku organizujuci seobu naroda
Nenormalan, sovinisticki stav:
Kako su se hrvati lijepo organizovali i akcijom Oluja im sjeme zatrli za sva vremena.
Kako vrijeme više bude odmicalo, a na sceni ostane zamrznuto stanje, očekujem inflaciju šovinističkih postova i stavova, što je ujedno znak i krik očaja i beznađa da će se nešto značajno dogoditi i prelomiti.
Uglavnom, u narednom periodu moglo bi biti "veselo" i na bošnjačkoj političkoj sceni i relaciji Trojka vs. SDFA
- SmokingMan
#13313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
U malo se ti u šta razumiješ, koliko daješ sebi na značaju.
-
Vjecita_zavrzlama
#13314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad
- manuchao91
#13315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
eto vikenda opet .sad ce se svi malo smirit ahahahRejhana wrote: ↑13/03/2025 16:10Skijaš wrote: ↑13/03/2025 15:43Normalan stav:manuchao91 wrote: ↑13/03/2025 15:31 Kako su se hrvati lijepo organizovali i akcijom Oluja im sjeme zatrli za sva vremena.Oni vise tih problema nemaju niti će imati.
Zatiranje srpstva u Hrvatskoj je tuzan epilog rata u toj zemlji i velikosrpska je ekipa ucinila velike gresku organizujuci seobu naroda
Kako su se hrvati lijepo organizovali i akcijom Oluja im sjeme zatrli za sva vremena.
Kako vrijeme više bude odmicalo, a na sceni ostane zamrznuto stanje, očekujem inflaciju šovinističkih postova i stavova, što je ujedno znak i krik očaja i beznađa da će se nešto značajno dogoditi i prelomiti.
Uglavnom, u narednom periodu moglo bi biti "veselo" i na bošnjačkoj političkoj sceni i relaciji Trojka vs. SDFA
-
starboy018
#13316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
niko ne govori ovdje o podrzavanju genocida u Palestini, naravno da treba dici glas kao sto su mnoge drzave npr Irska, Slovenija itd, ali napadati izraelsku ambasadoricu (za sta se Dodik sada hvata) i ta opsta netrpeljivost prema svemu izraelskom nije trebala BiH.harisl wrote: ↑13/03/2025 16:08 Dici glas protiv zlocina koje je IDF pocinio u Palestini je ocekivana reakcija svakog normalnog covjeka. Ne glasati u UN za Rezoluciju o Srebrenici, cak i dici glas protiv Rezolucije (kao onaj izraelski ambasador u Srbiji) je nesto cega svaki normalan covjek treba da se stidi.
-
seksi_ideje
- Haris.ba
#13318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Odlazak u diplomatsku posjetu je tebi vezanje nekoga za nesto?Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad
- Rejhana
#13319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad
Biće da je savjet Sultana sa Bosfora da se "narodi u BiH dogovaraju"
Ukratko, spašavanje askera Milorada.
- Ozimician
#13320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Treba"SmokingMan wrote: ↑13/03/2025 16:02 Treba obrazovati novi politički kadar na zapadu, pa se tek onda baviti politikom, ozbiljnije.
Idi i obrazuj se care ili posalji dijete da vani studira.
Nije da nasih nema vani, ali niti oni pokazuju neka intersovanja za BiH niti BiH za njima.
-
zavrzlama
#13321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni je najinteresantnije kad u skupstini brloga,snsd optuzuie opoziciju da su izdajnici,a opozicija uzvraca da su oni izdajnici i izdali entitet tako sto su za svog mandata prenijeli desetine ingerencija a drzavni nivo...
Eh sad. ..kako mi mozemo mis]liti da ce dolaskom pdp,sds i vukanovih isti postovat institucije BIH za koje smatraju da su stetne i izdaja srpskin interesa
Ako ode dodik i snsd,a dodje opizicija BIH ce samo dobiti predah od par godina dok opozicija ne postane kso snsd i ne izrodi novog dodika u svojim redovima...
Velikosrpska ideologija se ne mijenja,nego samo shodno geostrateskim okolnostima na svjetskoj sceni mijenja straregiju djelovanja ALI sa istim ideoloskim ciljem...the end.
Eh sad. ..kako mi mozemo mis]liti da ce dolaskom pdp,sds i vukanovih isti postovat institucije BIH za koje smatraju da su stetne i izdaja srpskin interesa
Ako ode dodik i snsd,a dodje opizicija BIH ce samo dobiti predah od par godina dok opozicija ne postane kso snsd i ne izrodi novog dodika u svojim redovima...
Velikosrpska ideologija se ne mijenja,nego samo shodno geostrateskim okolnostima na svjetskoj sceni mijenja straregiju djelovanja ALI sa istim ideoloskim ciljem...the end.
- Skijaš
#13322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zamrzavanje je nemoguce jer postoji ogromna mogucnost da se, slijedeci praksu manjeg entiteta, i pojedine mjesne zajednice po tom entiteta pocnu jednostrano stavljati van nadleznosti tog entiteta, jednostrano se prozovu opstinama i pocnu primjenjivati propise najblizeg kantona FBiH. A onda ce se, jel', za te ljude naci relevantu asistenciju relevantnih kantona. Nisu samo velikosrbi ti koji znaju jezik jednostranih poteza.Rejhana wrote: ↑13/03/2025 16:10Skijaš wrote: ↑13/03/2025 15:43Normalan stav:manuchao91 wrote: ↑13/03/2025 15:31 Kako su se hrvati lijepo organizovali i akcijom Oluja im sjeme zatrli za sva vremena.Oni vise tih problema nemaju niti će imati.
Zato je od vitalne vaznosti da se pokaze da sistem funkcionise i da SIPA moze djelovati u skladu sa zakonom. Ako ne moze SIPA, onda ne moze ni MUP manjeg entiteta i imamo anarhiju. Kome je to u interesu ?
- Haris.ba
#13323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Institucije se nemaju sta postivati, niti je bitno ko sta misli.
Imas raditi kako ti nadlezni kazu. Ako ne radis ima hapsana.
-
bumerangss
#13324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li na MojaTv neka tv koja prenosi sjednicu skupstine rs-a?
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#13325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑13/03/2025 16:10 Erdogan zove Becirovica , a vjerovstno da spasi dodika? Ne znam , meni ne vuce na dobro da se mi pretjerano vezemo za turke sad