Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- dječak sa šibicama
#12126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Interpol izdaje potjernicu po nalogu drzave, u ovom slucaju BiH.
Jedino ne znam koliko je to realno ako je on u BiH, nije bjegunac vani. To znaju bolje pravnici.
Jedino ne znam koliko je to realno ako je on u BiH, nije bjegunac vani. To znaju bolje pravnici.
- Ateista
#12127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To je tacno da vlada jos glupljima od sebe, ali imam utisak da je on pametniji nego sto djeluje na prvu, samo da je shvatio na sta glupi ljudi koji su vecina padaju i kako da uzme pare. Kako god, ne treba mu velika pamet da skonta da EUFOR nece biti na njegovoj strani i da ce sigurno asistirati SIPI i sudskoj policiji ako im se neko suprotstavi kod pokusaja hapsenja.
-
dek
#12128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Raspisuje je Sud BiH.
- SanskiBiser
-
Malisa11
#12130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se. Uputi pitanje svim medijima, recimo pocni od Aljazire koja npr korosti termin zajendicke institucije. Onda se obrati svim novvinarima i polticiarima sto ne koriste rijec ENTIETET.
No evo ja cu te poslusati, entitet Republika Srpska.
-
Dr Arsla
-
statixx
#12132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Niko ne sme da vas hapsi!
- skupljac_zeljeza
- cyprus
#12134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma da je stvarno inteligentan, mogao je balansirati još mnogo duže... Al ovim srljanjem unazad već nekoliko godina je pokazao da ipak nema osjećaj za to šta jeste, a šta nije realno...Ateista wrote: ↑12/03/2025 13:21To je tacno da vlada jos glupljima od sebe, ali imam utisak da je on pametniji nego sto djeluje na prvu, samo da je shvatio na sta glupi ljudi koji su vecina padaju i kako da uzme pare. Kako god, ne treba mu velika pamet da skonta da EUFOR nece biti na njegovoj strani i da ce sigurno asistirati SIPI i sudskoj policiji ako im se neko suprotstavi kod pokusaja hapsenja.
- Styling
#12135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebamo biti realni, ni mi ne koristimo izraz entitet Federacija Bosne i Hercegovine, vec sam Federacija BiH.
- Ateista
#12136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mogao je, ako nema nesto drugo u pozadini za sta ne znamo, zbog cega trazi izgovor za bjezanje...cyprus wrote: ↑12/03/2025 13:25Ma da je stvarno inteligentan, mogao je balansirati još mnogo duže... Al ovim srljanjem unazad već nekoliko godina je pokazao da ipak nema osjećaj za to šta jeste, a šta nije realno...Ateista wrote: ↑12/03/2025 13:21To je tacno da vlada jos glupljima od sebe, ali imam utisak da je on pametniji nego sto djeluje na prvu, samo da je shvatio na sta glupi ljudi koji su vecina padaju i kako da uzme pare. Kako god, ne treba mu velika pamet da skonta da EUFOR nece biti na njegovoj strani i da ce sigurno asistirati SIPI i sudskoj policiji ako im se neko suprotstavi kod pokusaja hapsenja.
- Janjicar
-
made_in_sarajevo
#12138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090
de ovi sto brane sda po forumu, recite svojim pametnije im da sute samo, dzaba se guraju gdje im nije mjesto i HVALA SVIM BOGOVIMA SVIJETA jer ce u historiji biti upisano da je za vrijeme trojke dodik zavrsio karijeru. dzaba se guraju da su nesto kao bitni, osim sto se brukaju standardno
ozbiljno su se ovo usudili izjaviti? oni iz sda nakon 20 godina vlasti sa dodikom izjave da se neko povlaci ispred njega, da ga neko finansira, da mu daje sve u ruke, oni koji su stvorili taj sistem podjela."Ne smije biti daljeg povlačenja niti ustupaka prema Dodiku, jer su nas oni doveli u ovo stanje. Nije smjela međunarodna zajednica, predvođena državama svjedocima Dejtona i OHR-om svojim nečinjenjem, a često i ustupcima, ohrabrivati Dodika. Nije se smjelo bh. pravosuđe povlačiti pred njim i tolerisati neustavne referendume, napade na ustavni poredak i kriminal. Nije smjela Trojka varati i sebe i narod tvrdnjama da se 'Dodik promijenio', nije mu smjela prepustiti kompletan sigurnosni sektor, niti ga finansijski jačati", navode iz SDA.
de ovi sto brane sda po forumu, recite svojim pametnije im da sute samo, dzaba se guraju gdje im nije mjesto i HVALA SVIM BOGOVIMA SVIJETA jer ce u historiji biti upisano da je za vrijeme trojke dodik zavrsio karijeru. dzaba se guraju da su nesto kao bitni, osim sto se brukaju standardno
-
DonieBrasco
#12139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Na stranu svo ovo njeogovo ludilo danasnja ili vecerasnja sjednica, debata u EU Parlament o ovoj situaciji ce nam dati kristalno jasno sliku kako taj krug gleda na sve ovo.
-
Trappist
#12140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
je li vas imalo sustid sto ste pratili helikopter? osjecate li se glupim imalo ?
-
zigson
-
dek
#12142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Generalno, mislim da je sve neizvjedno.
Pozitivne stvari:
- Tužilaštvo ipak djeluje
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Nema podršku Hrvata (doduše ni neku otvorenu osudu), uglavnom iskulirali ga
- Srbi ne napuštaju institucije, iskulirali ga svi
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
- Vučić ima ogromne probleme kući
Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- Niko ne može predvijeti hoće li eskalirati u neke veće incidente
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači
Ali opet kažem, sve je neizvjesno,
Pozitivne stvari:
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači
- skupljac_zeljeza
#12143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Onolika nervoza njih trojice, a onda riječnik njih trojice, a posebno Dodikov, grub odnos prema novinarima daje indicije da im ne ide sve po planu. A ako ne bude ništa poduzeto pa makar i od OHR-a zbog ovog prijedloga novog ustava entiteta, onda je ili raspad države ili rat ili mi nemamo države, a još to ne znamo.
-
Malisa11
- No Mind
#12145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako nam je kako nam je, sto se tice medjunarodne zajednice, RS ima iste garancije za postajanje kao i BiH. I tako ce biti dok se ne promijeni ustav drzave u drzavnom parlamentu.
Sva prica o ukidanju iste u ovom trenutku samo dolijeva vodu na Dodickov mlin. I to mogu raditi samo ignoranti ili agenti po zadatku. Ovi prvi bi trebali da malo mućnu glavom, ako su patriote
Sva prica o ukidanju iste u ovom trenutku samo dolijeva vodu na Dodickov mlin. I to mogu raditi samo ignoranti ili agenti po zadatku. Ovi prvi bi trebali da malo mućnu glavom, ako su patriote
- madesa
#12146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bravo ,sve recenodek wrote: ↑12/03/2025 13:31 Generalno, mislim da je sve neizvjedno.
Pozitivne stvari:
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
Negativne stvari:
-
BiBi911
- johnny_blazze
#12148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ocekujem uskoro da se nista ne desi. Covjek posjeduje rs i narod koji tu zivi moze da pisa i kenja po njima kako mu je volja, da ih ubija progoni, zrtvuje, osiromasuje. Tako da ce on ostati na svom posjedu dok ce paralelno drzava da djeluje u svijetu medija i interneta jer svakako smo izgubili dodir sa realnoscu.
- SaraFina
#12149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bakir da smije sutra bi politickog mrtvaca ozivio i vratio da s njim pravi vlast.made_in_sarajevo wrote: ↑12/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090
ozbiljno su se ovo usudili izjaviti? oni iz sda nakon 20 godina vlasti sa dodikom izjave da se neko povlaci ispred njega, da ga neko finansira, da mu daje sve u ruke, oni koji su stvorili taj sistem podjela."Ne smije biti daljeg povlačenja niti ustupaka prema Dodiku, jer su nas oni doveli u ovo stanje. Nije smjela međunarodna zajednica, predvođena državama svjedocima Dejtona i OHR-om svojim nečinjenjem, a često i ustupcima, ohrabrivati Dodika. Nije se smjelo bh. pravosuđe povlačiti pred njim i tolerisati neustavne referendume, napade na ustavni poredak i kriminal. Nije smjela Trojka varati i sebe i narod tvrdnjama da se 'Dodik promijenio', nije mu smjela prepustiti kompletan sigurnosni sektor, niti ga finansijski jačati", navode iz SDA.
- Peacean
#12150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaju da narod ima kratko pamćenje pa pokušavaju sebi poene da nakupemade_in_sarajevo wrote: ↑12/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090