Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
dječak sa šibicama

#12126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Interpol izdaje potjernicu po nalogu drzave, u ovom slucaju BiH.

Jedino ne znam koliko je to realno ako je on u BiH, nije bjegunac vani. To znaju bolje pravnici.
Ateista

#12127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

cyprus wrote: 12/03/2025 13:08
Ateista wrote: 12/03/2025 12:52...Dodik nije glup covjek to je sigurno...
Ja bih rekao da ga ne krasi baš neka inteligencija... Uspijevalo mu je ovo sve dosad samo zato što su oni nad kojima je vladao još gluplji... Jedino mu se mora priznati da ima one neke brdsko-krkanske harizme... Eto to je to - pameti, baš i ne...
To je tacno da vlada jos glupljima od sebe, ali imam utisak da je on pametniji nego sto djeluje na prvu, samo da je shvatio na sta glupi ljudi koji su vecina padaju i kako da uzme pare. Kako god, ne treba mu velika pamet da skonta da EUFOR nece biti na njegovoj strani i da ce sigurno asistirati SIPI i sudskoj policiji ako im se neko suprotstavi kod pokusaja hapsenja.
dek

#12128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Raspisuje je Sud BiH.
SanskiBiser

#12129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SanskiBiser »

kimlija wrote: 12/03/2025 08:51 Na rodjendan da ga hapse :D
bolje na rodjendan nego na ...Vidovdan :lol:
Malisa11

#12130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

dek wrote: 12/03/2025 13:19
Malisa11 wrote: 12/03/2025 13:17
dek wrote: 12/03/2025 13:15 Zašto se na ovom forumu dopušta tepanje genocidnoj tvorevini?
Zato sto je, pazi sada, Republika Srpska ustavna kategorija ove drzave i nalazi se u Bosni i Hercegovini kao jedan od entiteta.
Ja znam za Entitet Republika Srpska. Ne znam šta je ''Srpska''
Slazem se. Uputi pitanje svim medijima, recimo pocni od Aljazire koja npr korosti termin zajendicke institucije. Onda se obrati svim novvinarima i polticiarima sto ne koriste rijec ENTIETET.

No evo ja cu te poslusati, entitet Republika Srpska.
statixx

#12132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

SanskiBiser wrote: 12/03/2025 13:22
kimlija wrote: 12/03/2025 08:51 Na rodjendan da ga hapse :D
bolje na rodjendan nego na ...Vidovdan :lol:
Niko ne sme da vas hapsi! :D
skupljac_zeljeza

#12133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Velkoski wrote: 12/03/2025 12:22 Kakva odvratna njuška je ovaj Stevandić, i glasom i stasom :shock:
Gdje su njemu glasne žice sa kojima galami kada nema vrata?
cyprus

#12134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by cyprus »

Ateista wrote: 12/03/2025 13:21
Ateista wrote: 12/03/2025 12:52...Dodik nije glup covjek to je sigurno...
Ja bih rekao da ga ne krasi baš neka inteligencija... Uspijevalo mu je ovo sve dosad samo zato što su oni nad kojima je vladao još gluplji... Jedino mu se mora priznati da ima one neke brdsko-krkanske harizme... Eto to je to - pameti, baš i ne...
To je tacno da vlada jos glupljima od sebe, ali imam utisak da je on pametniji nego sto djeluje na prvu, samo da je shvatio na sta glupi ljudi koji su vecina padaju i kako da uzme pare. Kako god, ne treba mu velika pamet da skonta da EUFOR nece biti na njegovoj strani i da ce sigurno asistirati SIPI i sudskoj policiji ako im se neko suprotstavi kod pokusaja hapsenja.
Ma da je stvarno inteligentan, mogao je balansirati još mnogo duže... Al ovim srljanjem unazad već nekoliko godina je pokazao da ipak nema osjećaj za to šta jeste, a šta nije realno...
Styling

#12135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Malisa11 wrote: 12/03/2025 13:23
dek wrote: 12/03/2025 13:19
Malisa11 wrote: 12/03/2025 13:17

Zato sto je, pazi sada, Republika Srpska ustavna kategorija ove drzave i nalazi se u Bosni i Hercegovini kao jedan od entiteta.
Ja znam za Entitet Republika Srpska. Ne znam šta je ''Srpska''
Slazem se. Uputi pitanje svim medijima, recimo pocni od Aljazire koja npr korosti termin zajendicke institucije. Onda se obrati svim novvinarima i polticiarima sto ne koriste rijec ENTIETET.

No evo ja cu te poslusati, entitet Republika Srpska.
Trebamo biti realni, ni mi ne koristimo izraz entitet Federacija Bosne i Hercegovine, vec sam Federacija BiH.
Ateista

#12136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

cyprus wrote: 12/03/2025 13:25
Ateista wrote: 12/03/2025 13:21

Ma da je stvarno inteligentan, mogao je balansirati još mnogo duže... Al ovim srljanjem unazad već nekoliko godina je pokazao da ipak nema osjećaj za to šta jeste, a šta nije realno...
Mogao je, ako nema nesto drugo u pozadini za sta ne znamo, zbog cega trazi izgovor za bjezanje...
Janjicar

#12137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Janjicar »

madesa wrote: 12/03/2025 08:01
Janjicar wrote: 12/03/2025 08:00 Napokon nalog za privodjenje na saslusanje
i mislis da ce ga neko privesti :lol:

To je baja seljacka koja ide na sukob i tacka
Najbolje bi bilo da ga saobraćajac privede
made_in_sarajevo

#12138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090
"Ne smije biti daljeg povlačenja niti ustupaka prema Dodiku, jer su nas oni doveli u ovo stanje. Nije smjela međunarodna zajednica, predvođena državama svjedocima Dejtona i OHR-om svojim nečinjenjem, a često i ustupcima, ohrabrivati Dodika. Nije se smjelo bh. pravosuđe povlačiti pred njim i tolerisati neustavne referendume, napade na ustavni poredak i kriminal. Nije smjela Trojka varati i sebe i narod tvrdnjama da se 'Dodik promijenio', nije mu smjela prepustiti kompletan sigurnosni sektor, niti ga finansijski jačati", navode iz SDA.
ozbiljno su se ovo usudili izjaviti? oni iz sda nakon 20 godina vlasti sa dodikom izjave da se neko povlaci ispred njega, da ga neko finansira, da mu daje sve u ruke, oni koji su stvorili taj sistem podjela.

de ovi sto brane sda po forumu, recite svojim pametnije im da sute samo, dzaba se guraju gdje im nije mjesto i HVALA SVIM BOGOVIMA SVIJETA jer ce u historiji biti upisano da je za vrijeme trojke dodik zavrsio karijeru. dzaba se guraju da su nesto kao bitni, osim sto se brukaju standardno
DonieBrasco

#12139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Na stranu svo ovo njeogovo ludilo danasnja ili vecerasnja sjednica, debata u EU Parlament o ovoj situaciji ce nam dati kristalno jasno sliku kako taj krug gleda na sve ovo.
Trappist

#12140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

je li vas imalo sustid sto ste pratili helikopter? osjecate li se glupim imalo ?
zigson

#12141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Trappist wrote: 12/03/2025 13:30 je li vas imalo sustid sto ste pratili helikopter? osjecate li se glupim imalo ?
:lol: krindz
dek

#12142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Generalno, mislim da je sve neizvjedno.

Pozitivne stvari:

- Tužilaštvo ipak djeluje
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Nema podršku Hrvata (doduše ni neku otvorenu osudu), uglavnom iskulirali ga
- Srbi ne napuštaju institucije, iskulirali ga svi
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
- Vučić ima ogromne probleme kući

Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- Niko ne može predvijeti hoće li eskalirati u neke veće incidente
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači

Ali opet kažem, sve je neizvjesno,
skupljac_zeljeza

#12143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

mirota wrote: 12/03/2025 13:12
madesa wrote: 12/03/2025 13:11 Ne znam odakle ovolika euforija da je Dodik gotov. Ovo ni blizu nije ni ti ce biti. Ljudi rade sta zele a nama vezane ruke zbog straha od rata.
tako je...niti je gotov, niti je blizu kraja...i kad bude pravosnazna presuda opet ce iz hlada komadnovati
Onolika nervoza njih trojice, a onda riječnik njih trojice, a posebno Dodikov, grub odnos prema novinarima daje indicije da im ne ide sve po planu. A ako ne bude ništa poduzeto pa makar i od OHR-a zbog ovog prijedloga novog ustava entiteta, onda je ili raspad države ili rat ili mi nemamo države, a još to ne znamo.
Malisa11

#12144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Trappist wrote: 12/03/2025 13:30 je li vas imalo sustid sto ste pratili helikopter? osjecate li se glupim imalo ?
jasi dok mozes. U ovoj situaciji mnogi zaradjuju na klikovima.
No Mind

#12145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Tako nam je kako nam je, sto se tice medjunarodne zajednice, RS ima iste garancije za postajanje kao i BiH. I tako ce biti dok se ne promijeni ustav drzave u drzavnom parlamentu.

Sva prica o ukidanju iste u ovom trenutku samo dolijeva vodu na Dodickov mlin. I to mogu raditi samo ignoranti ili agenti po zadatku. Ovi prvi bi trebali da malo mućnu glavom, ako su patriote :bih:
madesa

#12146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

dek wrote: 12/03/2025 13:31 Generalno, mislim da je sve neizvjedno.

Pozitivne stvari:

- Tužilaštvo ipak djeluje
- MZ ujedinjena u osudi
- Nema podršku opozicije
- Nema podršku Hrvata (doduše ni neku otvorenu osudu), uglavnom iskulirali ga
- Srbi ne napuštaju institucije, iskulirali ga svi
- Narod tamo mi ne djeluje baš da je spreman ginuti za njega, i ovaj zadnji skup mu nije bio nešto
- Vučić ima ogromne probleme kući

Negativne stvari:
- Mislim da neće biti hapšenja već će se ići na neko iznurivanje i izolaciju tri krmka
- Za to vrijeme on će dodatno radikalizirati stvari i provoditi svoje planove na kiprizaciji
- Niko ne može predvijeti hoće li eskalirati u neke veće incidente
- MZ opet nekako preblaga, osim deklarativne podrške ništa konkretno. Povećanje snaga EUFORa je za qurac ako će samo stajati kao pasivni posmatrači

Ali opet kažem, sve je neizvjesno,
Bravo ,sve receno
BiBi911

#12147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BiBi911 »

Ja sam zaradio 0.18€ od par ljudi koji su pregledali moje reklame(linkove koje sam im poslao).

Da hoce jos ovo potrajat do veceras da naberem bar na petaka
johnny_blazze

#12148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by johnny_blazze »

Ocekujem uskoro da se nista ne desi. Covjek posjeduje rs i narod koji tu zivi moze da pisa i kenja po njima kako mu je volja, da ih ubija progoni, zrtvuje, osiromasuje. Tako da ce on ostati na svom posjedu dok ce paralelno drzava da djeluje u svijetu medija i interneta jer svakako smo izgubili dodir sa realnoscu.
SaraFina

#12149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

made_in_sarajevo wrote: 12/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090
"Ne smije biti daljeg povlačenja niti ustupaka prema Dodiku, jer su nas oni doveli u ovo stanje. Nije smjela međunarodna zajednica, predvođena državama svjedocima Dejtona i OHR-om svojim nečinjenjem, a često i ustupcima, ohrabrivati Dodika. Nije se smjelo bh. pravosuđe povlačiti pred njim i tolerisati neustavne referendume, napade na ustavni poredak i kriminal. Nije smjela Trojka varati i sebe i narod tvrdnjama da se 'Dodik promijenio', nije mu smjela prepustiti kompletan sigurnosni sektor, niti ga finansijski jačati", navode iz SDA.
ozbiljno su se ovo usudili izjaviti? oni iz sda nakon 20 godina vlasti sa dodikom izjave da se neko povlaci ispred njega, da ga neko finansira, da mu daje sve u ruke, oni koji su stvorili taj sistem podjela.

de ovi sto brane sda po forumu, recite svojim pametnije im da sute samo, dzaba se guraju gdje im nije mjesto i HVALA SVIM BOGOVIMA SVIJETA jer ce u historiji biti upisano da je za vrijeme trojke dodik zavrsio karijeru. dzaba se guraju da su nesto kao bitni, osim sto se brukaju standardno
Bakir da smije sutra bi politickog mrtvaca ozivio i vratio da s njim pravi vlast.
Peacean

#12150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

made_in_sarajevo wrote: 12/03/2025 13:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-nem ... /250312090

Znaju da narod ima kratko pamćenje pa pokušavaju sebi poene da nakupe
Post Reply