Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
tramvajtrojka

#12101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 12/03/2025 12:55 Helez nije propustio prigodu da posjetu Igmanu ne iskoristi za malo trolanja. :mrgreen:

Image
Image

Igman proizvodi klot verziju i onda je nadogradjujes sa dijelovima iz AC unity koji pravi dijelove i za ovu igmanovu :mrgreen:

Isto tako prave kompletnu i AR15 sa svim dijelovima da se moze od nje napraviti M4 Carbine :mrgreen:
madesa

#12102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

Ne znam odakle ovolika euforija da je Dodik gotov. Ovo ni blizu nije ni ti ce biti. Ljudi rade sta zele a nama vezane ruke zbog straha od rata.
Ironmen

#12103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ironmen »

Dr Arsla wrote: 12/03/2025 13:04
gidra wrote: 12/03/2025 12:59 Kompletan press se moze sumirati u jednoj rečenici.
"muslimani napali hrišćane i krišćaane (jer ni ovi drugi nisu zadovoljni) i hoće da sruše RS a i BIH."
Koju je pjesmu sad guslo ? Prvo je bila, ne može nam niko ništa, pa, vratiću se kući jednog dana :D
Jednoga dana zalice mnogi sto me vise nemaaaaa :lol:
shbc

#12104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shbc »

Prpa.ba wrote: 12/03/2025 12:55 Helez nije propustio prigodu da posjetu Igmanu ne iskoristi za malo trolanja. :mrgreen:

Image
Je li prazna puska? :mrgreen:
tramvajtrojka

#12105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

madesa wrote: 12/03/2025 13:11 Ne znam odakle ovolika euforija da je Dodik gotov. Ovo ni blizu nije ni ti ce biti. Ljudi rade sta zele a nama vezane ruke zbog straha od rata.
Kolicina defetizma koji ispoljavas u zadnjih sedmicu dana je nevjerojatan bukvalno po tebi smo nesposobni za sve, da drzava ne postoji da su to invalidne strukture itd.itd. :zzzz:
mirota

#12106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

madesa wrote: 12/03/2025 13:11 Ne znam odakle ovolika euforija da je Dodik gotov. Ovo ni blizu nije ni ti ce biti. Ljudi rade sta zele a nama vezane ruke zbog straha od rata.
tako je...niti je gotov, niti je blizu kraja...i kad bude pravosnazna presuda opet ce iz hlada komadnovati
DonieBrasco

#12107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

dječak sa šibicama wrote: 12/03/2025 13:10 Ne treba mu ni neka posebna pamet i inteligencija, dovoljno mu je dobro naoruzana policija i zandarmerija, i da radi ovo sto radi.

Njega uhapsiti moze samo policija Srpske, a hoce li se to dogoditi vidjecemo. Sumnjam da bi ga stitili do kraja, nekakvog sukoba ili slicno. Bolje jedan covjek da leti nego cijela zajednica.
Nece obicni smrtnici stati u odbranu multi milijardera iz SNSD-a, ljudi zive u nekom filmu da ce mup entiteta i drzavna agencija da ih brani jer ih vode srbi.

Pa razmisljate li sta to znaci za Culuma i Kostresevica, da li njih dva imaju pameti da se u to upuste.
dječak sa šibicama

#12108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Wishful thinking, vise nesto sto bi ljudi htjeli da se dogodi nego je realno.

Realna situacija je kriza do daljnjega. Ramo da i ima mandat, pitanje je bi li smio upasti u Banjaluku sa dugim cijevima. Sto zbog licnog straha sto zbog komande odozgo.
Styling

#12109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

sukis wrote: 12/03/2025 13:04
Ateista wrote: 12/03/2025 12:52 Nije mi bas jasno, Dodik nije glup covjek to je sigurno, i tesko mi je povjerovati da je ikad mislio da mu ovo sto pokusava moze proci. Cak i teorija da ce Trump biti na njegovoj strani mi nema smisla, u najboljem slucaju za njega bi bio nezainteresovan, ali definitinvo ni ta budala ga ne bi podrzala.
Svjestan je da je EUFOR tu da pomogne institucijama BiH i da ako zatreba aistira SIPI i sudskoj policiji. Sve ovo sto pricaju iz mupa RS-a je samo suplja i blefiranje, jasno je da nikom nece pasti na pamet da se suprostavi EUFOR-u.
Ne mislim da ce doci do oruzanog sukoba, niko nije toliko lud, ako SIPA dodje i mup RS-a im ne da da dodju do ovog trojca, oni ce se mirno povuci i iduci put doci sa EUFOR-om, a tada ovima nece pasti na pamet da im stanu na put vec ce se morati povuci, samo sto ce tad ovaj trojac kad EUFOR krene vec zbrisati negdje vani.

Sve u svemu, imam utisak da je Dodik svjestan do cega ce to dovesti i da je ciljano sve to radio, i to sto je sam sebe prijavio da bi do ovoga doslo, ali ne vjerujem da je stvarno mislio da ce u ovome uspjeti.
Moj utisak je da je njemu sve ovo samo izgovor da pobjegne negdje vani, a da ima kao opravdan razlog za to jer ga je "muslimansko Sarajevo" htjelo uhapsiti i da ispadne neki mucenik koji mora zivjeti vani kao politicki bjegunac.
Samo nisam siguran sta je razlog, ne vjerujem da mu je pozicija u RS-u dovedena u pitanje pa da ne zeli da bude politicki gubitnik i da mu je ovo nacin da ode sa stilom. Mozda je imao neke informacije da postoji istraga o njemu vezana za neki drugi kriminal, pa da je htio to da izbjegne i predstavi se kao politicka zrtva sistema a ne kao kriminalac.
Sta god da je, imam utisak da je to glavni razlog, a ne da je stvarno vjerovao da u ovome moze uspjeti, nije toliko glup i naivan.
Stani, ako je ovo tvoje tacno, zbog cega povuce ovu dvojicu sa sobom i ko zna na kraju koga sve jos iz svoje stranke? Hoces reci da svi oni koji budu uhapseni ili budu predmet u tuzilastvu zapravo kolateralna steta zbog Dodika?
Ne vjerujem da je to u pitanju, da je htio nesto slicno sam bi talasao kao sto je to znao nekad i onda se povukao negdje, ovako je cijelu svoju stranku i sve svoje ljude stavio u problem.
Ja se slazem sa kolegom Atesita. Smatram da je Mile sve ovo organizovao i zamislio kao kartu za bijeg izvan ove price. On je od Rusa uzeo velike pare da "isporuci" RS ali u tome nije uspio. Rusi pritiscu, ili RS ili pare. Obzirom da ne moze bas reci pare sam potrosio ali nista od RS, mora naci neki drugi izlaz. pogotovo sto nema vise odkud ni zagrabiti jer su pred financijskim kolapsom.
Ovu dvojicu vuce sa sobom jer su njih dvojic apo sluzbenoj duznosti, tj. pozicijama uvuceni u sve ovo.
dječak sa šibicama

#12110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

DonieBrasco wrote: 12/03/2025 13:13
dječak sa šibicama wrote: 12/03/2025 13:10 Ne treba mu ni neka posebna pamet i inteligencija, dovoljno mu je dobro naoruzana policija i zandarmerija, i da radi ovo sto radi.

Njega uhapsiti moze samo policija Srpske, a hoce li se to dogoditi vidjecemo. Sumnjam da bi ga stitili do kraja, nekakvog sukoba ili slicno. Bolje jedan covjek da leti nego cijela zajednica.
Nece obicni smrtnici stati u odbranu multi milijardera iz SNSD-a, ljudi zive u nekom filmu da ce mup entiteta i drzavna agencija da ih brani jer ih vode srbi.

Pa razmisljate li sta to znaci za Culuma i Kostresevica, da li njih dva imaju pameti da se u to upuste.
Ja koliko sam cuo od prijateljice iz "drzavnih organa" i njenih par poznanika, ne pada im na pamet napustati radna mjesta niti ih interesuje Milorad Dodik.

Koliko je takvih, a koliko onih "branicemo vozda do kraja", to ne znam. Nisu ovi ljudi neki "manji Srbi" nego im dobre plate, pozicije, lagodan zivot.
dek

#12111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Zašto se na ovom forumu dopušta tepanje genocidnoj tvorevini?
sukis

#12112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

mirota wrote: 12/03/2025 13:12
tako je...niti je gotov, niti je blizu kraja...i kad bude pravosnazna presuda opet ce iz hlada komadnovati
Nema podrsku opozicije u RS, ubijedjen sam da nema ni podrsku Vucica, nema podrsku stranaca. Ako se iz ovoga izvuce, javno cu napisati da je najveci igrac posle Tita na ovim prostorima i to bez konkurencije.
doktor78

#12113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Ako nema hapšenja, onda Interpolova potjernica i totalna izolacija.
Ateista

#12114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Ateista wrote: 12/03/2025 12:52 Nije mi bas jasno, Dodik nije glup covjek to je sigurno, i tesko mi je povjerovati da je ikad mislio da mu ovo sto pokusava moze proci. Cak i teorija da ce Trump biti na njegovoj strani mi nema smisla, u najboljem slucaju za njega bi bio nezainteresovan, ali definitinvo ni ta budala ga ne bi podrzala.
Svjestan je da je EUFOR tu da pomogne institucijama BiH i da ako zatreba aistira SIPI i sudskoj policiji. Sve ovo sto pricaju iz mupa RS-a je samo suplja i blefiranje, jasno je da nikom nece pasti na pamet da se suprostavi EUFOR-u.
Ne mislim da ce doci do oruzanog sukoba, niko nije toliko lud, ako SIPA dodje i mup RS-a im ne da da dodju do ovog trojca, oni ce se mirno povuci i iduci put doci sa EUFOR-om, a tada ovima nece pasti na pamet da im stanu na put vec ce se morati povuci, samo sto ce tad ovaj trojac kad EUFOR krene vec zbrisati negdje vani.

Sve u svemu, imam utisak da je Dodik svjestan do cega ce to dovesti i da je ciljano sve to radio, i to sto je sam sebe prijavio da bi do ovoga doslo, ali ne vjerujem da je stvarno mislio da ce u ovome uspjeti.
Moj utisak je da je njemu sve ovo samo izgovor da pobjegne negdje vani, a da ima kao opravdan razlog za to jer ga je "muslimansko Sarajevo" htjelo uhapsiti i da ispadne neki mucenik koji mora zivjeti vani kao politicki bjegunac.
Samo nisam siguran sta je razlog, ne vjerujem da mu je pozicija u RS-u dovedena u pitanje pa da ne zeli da bude politicki gubitnik i da mu je ovo nacin da ode sa stilom. Mozda je imao neke informacije da postoji istraga o njemu vezana za neki drugi kriminal, pa da je htio to da izbjegne i predstavi se kao politicka zrtva sistema a ne kao kriminalac.
Sta god da je, imam utisak da je to glavni razlog, a ne da je stvarno vjerovao da u ovome moze uspjeti, nije toliko glup i naivan.
Stani, ako je ovo tvoje tacno, zbog cega povuce ovu dvojicu sa sobom i ko zna na kraju koga sve jos iz svoje stranke? Hoces reci da svi oni koji budu uhapseni ili budu predmet u tuzilastvu zapravo kolateralna steta zbog Dodika?
Ne vjerujem da je to u pitanju, da je htio nesto slicno sam bi talasao kao sto je to znao nekad i onda se povukao negdje, ovako je cijelu svoju stranku i sve svoje ljude stavio u problem.
Nisam ni ja siguran, pretpostavljam da ce ovi sa najvisih funkcija svi zbrisati, mozda ce neko manje bitan ostati kao kolateralna steta, ali on ce sebe i one najbitnije zastiti tako sto ce pobjeci.
Ovo je samo moja pretpostavka naravno, jednostavno ne mogu da vjerujem da je bilo ko toliko glup da misli da mu ovo moze proci i imam utisak da on ima neke druge ciljeve sa ovim.
Jasno je da bi ga i opozicija podrzala da ima neke sanse da u ovome uspije, samo su oni svjesni da od toga nema nista, ne vjerujem da je on gluplji od njih da stvarno vjeruje da ce uspjeti.
Altsa

#12115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Sad bi svi da se laktasko govedo uhapsi iste sekunde. Pa ne ide to tako. Strpljenje i planiranje.
Last edited by Altsa on 12/03/2025 13:16, edited 1 time in total.
madesa

#12116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

tramvajtrojka wrote: 12/03/2025 13:12
Kolicina defetizma koji ispoljavas u zadnjih sedmicu dana je nevjerojatan bukvalno po tebi smo nesposobni za sve, da drzava ne postoji da su to invalidne strukture itd.itd. :zzzz:
Jesmo za Ramom isakom i helezom na celu.

Dodik ce biti pobjednik jedino ako eufor ne dodje i ne riješi. Mi kao sami smo nesposobni. Opet kazem sviju je strah od rata
Malisa11

#12117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

dek wrote: 12/03/2025 13:15 Zašto se na ovom forumu dopušta tepanje genocidnoj tvorevini?
Zato sto je, pazi sada, Republika Srpska ustavna kategorija ove drzave i nalazi se u Bosni i Hercegovini kao jedan od entiteta.
Zombi_Rex

#12118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Zombi_Rex »

Oni su stvarno sebe ubjedili da sada imaju potpuno legitimnu državu i žele kao da se brane hahaha

Isto da kanton Sarajevo kaže sad smo mi država ne vaze nikakvi drugi zakoni
madesa

#12119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

doktor78 wrote: 12/03/2025 13:15 Ako nema hapšenja, onda Interpolova potjernica i totalna izolacija.
Niko ne zna ko tu Interpolovu izdaje. On kaze da nije tuzilastvo
dječak sa šibicama

#12120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

doktor78 wrote: 12/03/2025 13:15 Ako nema hapšenja, onda Interpolova potjernica i totalna izolacija.
To je sigurno, potjernica i izolacija.

Moze ih se izolirati sankcionirati sve od strane MZ naravno, cijeli entitet udariti po dzepu. Onda ce mu i najvjerniji poceti okretati ledja.
Romanija

#12121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

Dr Arsla wrote: 12/03/2025 13:08
Romanija wrote: 12/03/2025 13:06
statixx wrote: 12/03/2025 12:07 Ovo ako zavrski asistencijom EUFOR-a, Dodik ce pokazati da drzava ne moze samostalno funkcionisati.
Sto ti mislis da je Althea ovdje svo ovo vrijeme!?!?!?!?!?
Da se povuku iz BiH danas, sutra bi na svakom putnom pravcu gdje granica FBiH-RS bili chetnichke crvene beretke i rovovi bi se poceli kopati po sumama i gorama.
A npr u Doboju bil se kopalo na administrativnoj liniji ili između sela sa B većinom i Šumnjaka :?:
Samo kazem, meni prosle godine bila neka familija is Istocne Bosne i Srbije na porodicnoj sahrani, ove prve sam mor'o sedam dana uvjeravati da ih Chegar nece onom lavu bacati a ove druge da kola sa BG i NI tablicama mogu uci u "federalno" Sarajevo. Nazalost zbog mnogih razloga ti ljudi 30 godina zive u virtuelno ujedinjenoj SR i RS i samo ih operacija Althea i strah od NATO-a sprecavaju da to sprovedu u praksu. Zato se nadati da je ovo bar neki push-back koji ce vratiti nekih 15-20 godina unazad u svojim namjerama.
Last edited by Romanija on 12/03/2025 13:19, edited 1 time in total.
Ateista

#12122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ateista »

Styling wrote: 12/03/2025 13:14

Ja se slazem sa kolegom Atesita. Smatram da je Mile sve ovo organizovao i zamislio kao kartu za bijeg izvan ove price. On je od Rusa uzeo velike pare da "isporuci" RS ali u tome nije uspio. Rusi pritiscu, ili RS ili pare. Obzirom da ne moze bas reci pare sam potrosio ali nista od RS, mora naci neki drugi izlaz. pogotovo sto nema vise odkud ni zagrabiti jer su pred financijskim kolapsom.
Ovu dvojicu vuce sa sobom jer su njih dvojic apo sluzbenoj duznosti, tj. pozicijama uvuceni u sve ovo.
:thumbup:
Vrlo lako moguce i da je to pravi razlog, te ruske pare. Ne pratim toliko pa ne mogu tvrditi za prave motive, samo sam poprilicno siguran da trazi izgovor za bjezanje.
statixx

#12123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

madesa wrote: 12/03/2025 13:17
Niko ne zna ko tu Interpolovu izdaje. On kaze da nije tuzilastvo
Pa ko ce drugi nego Interpol na zahtjev clanice.
Dr Arsla

#12124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

madesa wrote: 12/03/2025 13:16
tramvajtrojka wrote: 12/03/2025 13:12
Jesmo za Ramom isakom i helezom na celu.

Dodik ce biti pobjednik jedino ako eufor ne dodje i ne riješi. Mi kao sami smo nesposobni. Opet kazem sviju je strah od rata
Piši u svoje ime :bih:
dek

#12125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dek »

Malisa11 wrote: 12/03/2025 13:17
dek wrote: 12/03/2025 13:15 Zašto se na ovom forumu dopušta tepanje genocidnoj tvorevini?
Zato sto je, pazi sada, Republika Srpska ustavna kategorija ove drzave i nalazi se u Bosni i Hercegovini kao jedan od entiteta.
Ja znam za Entitet Republika Srpska. Ne znam šta je ''Srpska''
Post Reply