Igman proizvodi klot verziju i onda je nadogradjujes sa dijelovima iz AC unity koji pravi dijelove i za ovu igmanovu
Isto tako prave kompletnu i AR15 sa svim dijelovima da se moze od nje napraviti M4 Carbine
Kolicina defetizma koji ispoljavas u zadnjih sedmicu dana je nevjerojatan bukvalno po tebi smo nesposobni za sve, da drzava ne postoji da su to invalidne strukture itd.itd.
Nece obicni smrtnici stati u odbranu multi milijardera iz SNSD-a, ljudi zive u nekom filmu da ce mup entiteta i drzavna agencija da ih brani jer ih vode srbi.dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2025 13:10 Ne treba mu ni neka posebna pamet i inteligencija, dovoljno mu je dobro naoruzana policija i zandarmerija, i da radi ovo sto radi.
Njega uhapsiti moze samo policija Srpske, a hoce li se to dogoditi vidjecemo. Sumnjam da bi ga stitili do kraja, nekakvog sukoba ili slicno. Bolje jedan covjek da leti nego cijela zajednica.
Wishful thinking, vise nesto sto bi ljudi htjeli da se dogodi nego je realno.
Ja se slazem sa kolegom Atesita. Smatram da je Mile sve ovo organizovao i zamislio kao kartu za bijeg izvan ove price. On je od Rusa uzeo velike pare da "isporuci" RS ali u tome nije uspio. Rusi pritiscu, ili RS ili pare. Obzirom da ne moze bas reci pare sam potrosio ali nista od RS, mora naci neki drugi izlaz. pogotovo sto nema vise odkud ni zagrabiti jer su pred financijskim kolapsom.sukis wrote: ↑12/03/2025 13:04Stani, ako je ovo tvoje tacno, zbog cega povuce ovu dvojicu sa sobom i ko zna na kraju koga sve jos iz svoje stranke? Hoces reci da svi oni koji budu uhapseni ili budu predmet u tuzilastvu zapravo kolateralna steta zbog Dodika?Ateista wrote: ↑12/03/2025 12:52 Nije mi bas jasno, Dodik nije glup covjek to je sigurno, i tesko mi je povjerovati da je ikad mislio da mu ovo sto pokusava moze proci. Cak i teorija da ce Trump biti na njegovoj strani mi nema smisla, u najboljem slucaju za njega bi bio nezainteresovan, ali definitinvo ni ta budala ga ne bi podrzala.
Svjestan je da je EUFOR tu da pomogne institucijama BiH i da ako zatreba aistira SIPI i sudskoj policiji. Sve ovo sto pricaju iz mupa RS-a je samo suplja i blefiranje, jasno je da nikom nece pasti na pamet da se suprostavi EUFOR-u.
Ne mislim da ce doci do oruzanog sukoba, niko nije toliko lud, ako SIPA dodje i mup RS-a im ne da da dodju do ovog trojca, oni ce se mirno povuci i iduci put doci sa EUFOR-om, a tada ovima nece pasti na pamet da im stanu na put vec ce se morati povuci, samo sto ce tad ovaj trojac kad EUFOR krene vec zbrisati negdje vani.
Sve u svemu, imam utisak da je Dodik svjestan do cega ce to dovesti i da je ciljano sve to radio, i to sto je sam sebe prijavio da bi do ovoga doslo, ali ne vjerujem da je stvarno mislio da ce u ovome uspjeti.
Moj utisak je da je njemu sve ovo samo izgovor da pobjegne negdje vani, a da ima kao opravdan razlog za to jer ga je "muslimansko Sarajevo" htjelo uhapsiti i da ispadne neki mucenik koji mora zivjeti vani kao politicki bjegunac.
Samo nisam siguran sta je razlog, ne vjerujem da mu je pozicija u RS-u dovedena u pitanje pa da ne zeli da bude politicki gubitnik i da mu je ovo nacin da ode sa stilom. Mozda je imao neke informacije da postoji istraga o njemu vezana za neki drugi kriminal, pa da je htio to da izbjegne i predstavi se kao politicka zrtva sistema a ne kao kriminalac.
Sta god da je, imam utisak da je to glavni razlog, a ne da je stvarno vjerovao da u ovome moze uspjeti, nije toliko glup i naivan.
Ne vjerujem da je to u pitanju, da je htio nesto slicno sam bi talasao kao sto je to znao nekad i onda se povukao negdje, ovako je cijelu svoju stranku i sve svoje ljude stavio u problem.
Ja koliko sam cuo od prijateljice iz "drzavnih organa" i njenih par poznanika, ne pada im na pamet napustati radna mjesta niti ih interesuje Milorad Dodik.DonieBrasco wrote: ↑12/03/2025 13:13Nece obicni smrtnici stati u odbranu multi milijardera iz SNSD-a, ljudi zive u nekom filmu da ce mup entiteta i drzavna agencija da ih brani jer ih vode srbi.dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2025 13:10 Ne treba mu ni neka posebna pamet i inteligencija, dovoljno mu je dobro naoruzana policija i zandarmerija, i da radi ovo sto radi.
Njega uhapsiti moze samo policija Srpske, a hoce li se to dogoditi vidjecemo. Sumnjam da bi ga stitili do kraja, nekakvog sukoba ili slicno. Bolje jedan covjek da leti nego cijela zajednica.
Pa razmisljate li sta to znaci za Culuma i Kostresevica, da li njih dva imaju pameti da se u to upuste.
Zašto se na ovom forumu dopušta tepanje genocidnoj tvorevini?dječak sa šibicama wrote: ↑12/03/2025 13:10 Ne treba mu ni neka posebna pamet i inteligencija, dovoljno mu je dobro naoruzana policija i zandarmerija, i da radi ovo sto radi.
Nema podrsku opozicije u RS, ubijedjen sam da nema ni podrsku Vucica, nema podrsku stranaca. Ako se iz ovoga izvuce, javno cu napisati da je najveci igrac posle Tita na ovim prostorima i to bez konkurencije.
Nisam ni ja siguran, pretpostavljam da ce ovi sa najvisih funkcija svi zbrisati, mozda ce neko manje bitan ostati kao kolateralna steta, ali on ce sebe i one najbitnije zastiti tako sto ce pobjeci.sukis wrote: ↑12/03/2025 13:04Stani, ako je ovo tvoje tacno, zbog cega povuce ovu dvojicu sa sobom i ko zna na kraju koga sve jos iz svoje stranke? Hoces reci da svi oni koji budu uhapseni ili budu predmet u tuzilastvu zapravo kolateralna steta zbog Dodika?Ateista wrote: ↑12/03/2025 12:52 Nije mi bas jasno, Dodik nije glup covjek to je sigurno, i tesko mi je povjerovati da je ikad mislio da mu ovo sto pokusava moze proci. Cak i teorija da ce Trump biti na njegovoj strani mi nema smisla, u najboljem slucaju za njega bi bio nezainteresovan, ali definitinvo ni ta budala ga ne bi podrzala.
Svjestan je da je EUFOR tu da pomogne institucijama BiH i da ako zatreba aistira SIPI i sudskoj policiji. Sve ovo sto pricaju iz mupa RS-a je samo suplja i blefiranje, jasno je da nikom nece pasti na pamet da se suprostavi EUFOR-u.
Ne mislim da ce doci do oruzanog sukoba, niko nije toliko lud, ako SIPA dodje i mup RS-a im ne da da dodju do ovog trojca, oni ce se mirno povuci i iduci put doci sa EUFOR-om, a tada ovima nece pasti na pamet da im stanu na put vec ce se morati povuci, samo sto ce tad ovaj trojac kad EUFOR krene vec zbrisati negdje vani.
Sve u svemu, imam utisak da je Dodik svjestan do cega ce to dovesti i da je ciljano sve to radio, i to sto je sam sebe prijavio da bi do ovoga doslo, ali ne vjerujem da je stvarno mislio da ce u ovome uspjeti.
Moj utisak je da je njemu sve ovo samo izgovor da pobjegne negdje vani, a da ima kao opravdan razlog za to jer ga je "muslimansko Sarajevo" htjelo uhapsiti i da ispadne neki mucenik koji mora zivjeti vani kao politicki bjegunac.
Samo nisam siguran sta je razlog, ne vjerujem da mu je pozicija u RS-u dovedena u pitanje pa da ne zeli da bude politicki gubitnik i da mu je ovo nacin da ode sa stilom. Mozda je imao neke informacije da postoji istraga o njemu vezana za neki drugi kriminal, pa da je htio to da izbjegne i predstavi se kao politicka zrtva sistema a ne kao kriminalac.
Sta god da je, imam utisak da je to glavni razlog, a ne da je stvarno vjerovao da u ovome moze uspjeti, nije toliko glup i naivan.
Ne vjerujem da je to u pitanju, da je htio nesto slicno sam bi talasao kao sto je to znao nekad i onda se povukao negdje, ovako je cijelu svoju stranku i sve svoje ljude stavio u problem.
Jesmo za Ramom isakom i helezom na celu.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2025 13:12Kolicina defetizma koji ispoljavas u zadnjih sedmicu dana je nevjerojatan bukvalno po tebi smo nesposobni za sve, da drzava ne postoji da su to invalidne strukture itd.itd.![]()
Samo kazem, meni prosle godine bila neka familija is Istocne Bosne i Srbije na porodicnoj sahrani, ove prve sam mor'o sedam dana uvjeravati da ih Chegar nece onom lavu bacati a ove druge da kola sa BG i NI tablicama mogu uci u "federalno" Sarajevo. Nazalost zbog mnogih razloga ti ljudi 30 godina zive u virtuelno ujedinjenoj SR i RS i samo ih operacija Althea i strah od NATO-a sprecavaju da to sprovedu u praksu. Zato se nadati da je ovo bar neki push-back koji ce vratiti nekih 15-20 godina unazad u svojim namjerama.Dr Arsla wrote: ↑12/03/2025 13:08A npr u Doboju bil se kopalo na administrativnoj liniji ili između sela sa B većinom i Šumnjaka![]()
Styling wrote: ↑12/03/2025 13:14Ja se slazem sa kolegom Atesita. Smatram da je Mile sve ovo organizovao i zamislio kao kartu za bijeg izvan ove price. On je od Rusa uzeo velike pare da "isporuci" RS ali u tome nije uspio. Rusi pritiscu, ili RS ili pare. Obzirom da ne moze bas reci pare sam potrosio ali nista od RS, mora naci neki drugi izlaz. pogotovo sto nema vise odkud ni zagrabiti jer su pred financijskim kolapsom.sukis wrote: ↑12/03/2025 13:04Stani, ako je ovo tvoje tacno, zbog cega povuce ovu dvojicu sa sobom i ko zna na kraju koga sve jos iz svoje stranke? Hoces reci da svi oni koji budu uhapseni ili budu predmet u tuzilastvu zapravo kolateralna steta zbog Dodika?Ateista wrote: ↑12/03/2025 12:52 Nije mi bas jasno, Dodik nije glup covjek to je sigurno, i tesko mi je povjerovati da je ikad mislio da mu ovo sto pokusava moze proci. Cak i teorija da ce Trump biti na njegovoj strani mi nema smisla, u najboljem slucaju za njega bi bio nezainteresovan, ali definitinvo ni ta budala ga ne bi podrzala.
Ovu dvojicu vuce sa sobom jer su njih dvojic apo sluzbenoj duznosti, tj. pozicijama uvuceni u sve ovo.
Piši u svoje imemadesa wrote: ↑12/03/2025 13:16Jesmo za Ramom isakom i helezom na celu.tramvajtrojka wrote: ↑12/03/2025 13:12Kolicina defetizma koji ispoljavas u zadnjih sedmicu dana je nevjerojatan bukvalno po tebi smo nesposobni za sve, da drzava ne postoji da su to invalidne strukture itd.itd.![]()
Dodik ce biti pobjednik jedino ako eufor ne dodje i ne riješi. Mi kao sami smo nesposobni. Opet kazem sviju je strah od rata
Ja znam za Entitet Republika Srpska. Ne znam šta je ''Srpska''