Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
drag_gost

#9876 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/03/2025 21:58 Za sve koji se pitaju sta je sa Bakirom i hanumom mu, evo ih Zavidovicima uzivaju :mrgreen:

Image
Uz pjesmu - Moj je zivot Svicarska.
zippoo87

#9877 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/03/2025 21:58 Za sve koji se pitaju sta je sa Bakirom i hanumom mu, evo ih Zavidovicima uzivaju :mrgreen:

Image
Zavidovici..."atomsko skloniste" i posljednje uporiste SDA-ovaca. Vozuca glavno uporiste :lol:
palermo

#9878 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 09/03/2025 22:01
palermo wrote: 09/03/2025 21:55
zippoo87 wrote: 09/03/2025 21:51

Ti si legendo diskreditovan jos prije 10 godina...ti i tvoje "nisam SDA ali..." :lol: :lol:
Onaj gore post sto sam napisao,je ujedno i tebi posvecen. Pogledaj se malo u ogledalo,daj sebi odgovore na neka pitanja :lol:
Ne boj se, necu ja sa tobom.diskutovati, ne.pada mi na pamet.....ovo je vise upuceno forumu I tzv. eliti foruma koja dozvoljava da individue kao ti ovdje drze banak I ne smeta I'm...
Ne,nego ce pustiti tebe,da nam prosipas SDA mantru 10 godina i jos ne odustajes,iako brod tone...
Kako te bolan nije sramota i sebe samog i ljudi koji te znaju ili koji ovo citaju ?
Jedina moja stamota je sto uopste izmjenih nekoliko rijeci sa tobom. All dobro forum je, oprosriti cu sebi, u realnom zivotu se to svakako ne bi desilo. Niti bi se moglo desiti.
Vjecita_zavrzlama

#9879 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

zippoo87 wrote: 09/03/2025 22:04

Image
Zavidovici..."atomsko skloniste" i posljednje uporiste SDA-ovaca. Vozuca glavno uporiste :lol:

Sto ti je karma, nekada tvrdio Sarajevo kao deset opstina a sad obilazi svako selo i iftari s narodom
ibizza

#9880 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ibizza »

bronhy wrote: 09/03/2025 21:09
Pklat4 wrote: 09/03/2025 20:31
Ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Sven Alkalaj sastat će se sa američkim državnim sekretarom Marcom Rubiom 19. marta.
Svaka cast za Komsica na ciji je prijedlog imenovan Sven Alkalaj, mudra odluka.
Svaka čast Harisu Silajdzicu.
skupljac_zeljeza

#9881 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

bronhy wrote: 09/03/2025 21:09
Pklat4 wrote: 09/03/2025 20:31
Ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Sven Alkalaj sastat će se sa američkim državnim sekretarom Marcom Rubiom 19. marta.
Svaka cast za Komsica na ciji je prijedlog imenovan Sven Alkalaj, mudra odluka.
A sreća što nam se tamo i Alkalaj zadesi....gurao je i Rezoluciju, sada ovo, a bilo je još sjednica gdje je radio u korist države. A analitičari i novinari kao i mi forumaši. :mrgreen:

Image
Moenx

#9882 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Moenx »

saimidin wrote: 09/03/2025 21:29 Još je ovo daleko od pobjede za :bih: ali prijatno sam iznenađen podrškom iz usa, tj izgleda da i ovo mini lobiranje koje :bih: radi daje rezultate bolje nego milioni četniteta a i komšija

Sa druge strane ovo je sve da zadržimo status quo - dejton u životu, jer ga ni usa nije spremna još otpisati
U pravu ste gospodine
I u izjavama se spominje napad na Dejton
Ima tu jos jedna stvar
Kazu rast desnice odgovara Dodiku
Tu je on poletio u glupost
Naime ukoliko u jednoj zemlji vlast osvoji politicka desnica to jest politicku vlast osvoji tada dobihamo slj efekat
Naime politika je stvar kompromisa to jest vjestina moguceg
Trump se tako nasavsi u vlasti nasao u konstantnom pritisku da pokaze kobajagi dobro lice prema razlucitim od sebe
On se stalno slika dole u Amerika kako pomaze afro i latinoamerickim porodicama
To je jedan paradox kojem se gladni Dodo nije mogao nadati
I odmah cu Vam reci tako ovo sve bilo bi prilicno nemoguce da je ba vlasti SDA. Trojka tu ima slobodu pa i istorijsku ABD.
Dalje Bosnjaci su na jedan znatan nacin upisani u skoriju povijest SAD.Imamo cuveni Dayton ali i dijasporu kooja je dole u St.Louisu.
Vele kolaju price da je stav Ann Wagner bio znatno iniciran tim faktom jer je ona dole iz tog kraja
zippoo87

#9883 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 09/03/2025 22:07
palermo wrote: 09/03/2025 21:55

Ne boj se, necu ja sa tobom.diskutovati, ne.pada mi na pamet.....ovo je vise upuceno forumu I tzv. eliti foruma koja dozvoljava da individue kao ti ovdje drze banak I ne smeta I'm...
Ne,nego ce pustiti tebe,da nam prosipas SDA mantru 10 godina i jos ne odustajes,iako brod tone...
Kako te bolan nije sramota i sebe samog i ljudi koji te znaju ili koji ovo citaju ?
Jedina moja stamota je sto uopste izmjenih nekoliko rijeci sa tobom. All dobro forum je, oprosriti cu sebi, u realnom zivotu se to svakako ne bi desilo. Niti bi se moglo desiti.
Naravno,ti nikada nemas odgovor na moja dirketna pitanja :lol:
Za to ipak treba malo veci kapacitet od SDA vojnika :D
Ali dobro...jedva cekam da brod potone,zivo me zanima koja ce ti onda mantra biti ovdje :lol:

Ti si meni ovdje na forumu personifikacija SDA ...bas dugo si tu i dugo po ovim temama znam sta pises i kako guslas...a najjace mi je bilo ono prije par godina,kada se napokon mijenjao gradonacelnik u Mostaru,kako si ti branio dole to vase koloniziranje uz SDA,po Hercegovini i taj peksinluk. Meni se to i sve sto je vezano za vas SDAovce iskreno bas bas bas gadi.
PS: nista licno
Crvena Tifoza

#9884 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Crvena Tifoza »

GandalfSivi wrote: 09/03/2025 17:08 Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne 😂😂😂

Ovaj put ne spominje mirno razdruživanje, nego kraj RS. :D
Mislim da je ovo prvi put da spominje ovaj scenarij.
Šta bi od onakvog junaka!?
Nonetheless, the current crisis in BiH is neither of our making nor of our choosing. If we accept that a German bureaucrat and a handful of Ambassadors have the power to change international law, our Constitution and laws, then we accept the end of the Dayton Agreement and the end of the Republic of Srpska.
mahiraga

#9885 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mahiraga »

Sta kaže Konakovic za caku u domu naroda, gdje zamjenik pressjedavajuceg iz opozicije bi mogao nadomjestiti kvorum u domu naroda te bi mogli provuci vukana ko ministra unutrašnjih poslova.

Nisam baš na ti sa pravom pa ne znam jesam li dobro shvatio, ako je to tacno, uz odobravanje covica, to bi bio 3D chess I pobjeda BiH. Već vidim Vukana kako izlazi iz svog Volva, u waikiki košulji, kako se ceri dok njegovi iz mupa trpaju baju u maricu.
Bosanski_kralj

#9886 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Ma mene u odnosu Amrike prema nama najviše brine ta Trumpova nedosljednost i promjenjivost..jedan dan te podržava, a već sutra te pusti niz vodu.

Pozitivne vjesti su to da ća Saudijska Arabija lobirati za nas, ako ne lažu. To nam je jak adut, znajući odnos Trumpa i te države
zippoo87

#9887 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Crvena Tifoza wrote: 09/03/2025 22:14
GandalfSivi wrote: 09/03/2025 17:08 Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne 😂😂😂

Nonetheless, the current crisis in BiH is neither of our making nor of our choosing. If we accept that a German bureaucrat and a handful of Ambassadors have the power to change international law, our Constitution and laws, then we accept the end of the Dayton Agreement and the end of the Republic of Srpska.
Ako RS sebi dozvoli da je izjednacena sa Dodikom,onda i ne treba da postoji.
A istorija nam kaze,da sve ijedan politicar koji se izjednacavao sa narodom je dobro nahebao...neki su ubijeni,neki svrhnuti,velika vecina je pobjegla u egzil ali nijedan se nije usrecio. Evo najnoviji i najsvjeziji primjer je pad Asada u Siriji...gdje je hulja pobjegla,inace bi ga ovi ubili.
Tako ce i Dodik...pobjeci ce,mada bi puno bolje bilo da mu se ne dozvoli bjezanje,da ga se uhapsi i onda lagano procesuira i oduzme sve ukradeno. Ako samo pobjegne,steta koju je nanio ce ostati nenamirena. Takodjer i sve ove krimose i narko kartele oko njega...od policijskih struktura,do ovih tasna masna stranaka i politicara.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#9888 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Bosanski_kralj wrote: 09/03/2025 22:18 Ma mene u odnosu Amrike prema nama najviše brine ta Trumpova nedosljednost i promjenjivost..jedan dan te podržava, a već sutra te pusti niz vodu.

Pozitivne vjesti su to da ća Saudijska Arabija lobirati za nas, ako ne lažu. To nam je jak adut, znajući odnos Trumpa i te države
Mislim/nadam se da smo premali da budemo na radaru za nekakve populističke akcije za popularnost.

Manji dio mene se doduše i boji, možda je ovo sastanak više da nam priopći da ne talasamo a ne za neku podršku.

Također, glede geopolitike treba imati i na umu da se Rusija, izuzimajući onaj polu-mlaki pokušaj u Vijeću sigurnosti UN-a, nijednom dosad nije oglasila o svemu ovome.
zippoo87

#9889 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Bosanski_kralj wrote: 09/03/2025 22:18 Ma mene u odnosu Amrike prema nama najviše brine ta Trumpova nedosljednost i promjenjivost..jedan dan te podržava, a već sutra te pusti niz vodu.

Ja isto mislim da ne bi bilo dobro da se nama Trump bavi na nekoj dnevnoj bazi,upravo iz razloga koje si ti naveo. Lik je u politici identican Dodiku i zato njega Dodik i gotivi,jer su isti...glasni,grlati,vulgarni,nadobudni,nepredvidivi...sve je na ho-ruk i odluke jednog covjeka...danas jedno,sutra do podne drugo,od podne trece. Trump je jako stetan i ove 4 godine ce biti svaki dan ovako proizvodnja ovih klikbajt vijesti ,isto kao sto i Dodik to radi.
Jbte zadnjih 10 dana,na svim medijima mi samo Dodik iskace i sta je rekao,tweetao,kakio,mislio...dodje mi da sve obrisem :D
CrveniKuk

#9890 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

zippoo87 wrote: 09/03/2025 22:13

Ali dobro...jedva cekam da brod potone,zivo me zanima koja ce ti onda mantra biti ovdje :lol:

Ti si meni ovdje na forumu personifikacija SDA ...bas dugo si tu i dugo po ovim temama znam sta pises i kako guslas...a najjace mi je bilo ono prije par godina,kada se napokon mijenjao gradonacelnik u Mostaru,kako si ti branio dole to vase koloniziranje uz SDA,po Hercegovini i taj peksinluk. Meni se to i sve sto je vezano za vas SDAovce iskreno bas bas bas gadi.
Za promijene su, ali sa SDA-om na čelu. U osnovi, ima se mnogo toga sta reći Trojki, ali većina ljudi koji za njih glasa, prije ili kasnije, su spremni da glasaju za druge kako bi dobili istinske promjene u društvu. Kod SDA-ovaca to pravilo ne postoji. Oni će isključivo i samo glasati za SDA.
Ukratko, svi oni dokazani SDA-ovci koji kažu da su za promjene, nas lažu. Oni ne žele ništa drugo, osim da je SDA na vlasti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9891 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

zippoo87

#9892 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

CrveniKuk wrote: 09/03/2025 22:24
zippoo87 wrote: 09/03/2025 22:13

Za promijene su, ali sa SDA-om na čelu. U osnovi, ima se mnogo toga sta reći Trojki, ali većina ljudi koji za njih glasa, prije ili kasnije, su spremni da glasaju za druge kako bi dobili istinske promjene u društvu. Kod SDA-ovaca to pravilo ne postoji. Oni će isključivo i samo glasati za SDA.
Ukratko, svi oni dokazani SDA-ovci koji kažu da su za promjene, nas lažu. Oni ne žele ništa drugo, osim da je SDA na vlasti.
Naravno
Sve sto izadje iz SDA usta su samo lazi i podmetanja. Zato ja i pitam kako nije sramota ove njihove poklonike,podrzavati lazove i smutljivce,ako su pri cistoj pameti ???
A sve fol veliki vjernici...a bukvalno nema veceg sirka nego podrzavati SDA :lol:
Bosanski_kralj

#9893 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

U vezi ove priče ko je čiji bot, ja nisam toliko bot Trojke koliko sam anti SDA bot.

Mislim da je krucijalno za opstanak i bolje sutra ostaviti SDA van vlasti bar još dva ciklusa. U slučaju njihovog, ne daj Bože, povratka na vlast, bojim se da njihovu ponovnu vladavinu ova država ne bi izdržala
DaysleepeR

#9894 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Medjustranacko prepucavanje je potpuno suvisno u ovom momentu.
Ima jos dosta do izbora, na izborima ce glasaci reci koga smatraju zasluznim za ove stvari, a do tada se svasta jos moze desiti.
Cinjenica je da je Trojka do sada prezivjela strasne optuzbe i podmetanja, antipropagandu sa kakvom se SDA nikad nije suocila.
Pustite ljude da rade do kraja mandata, nista usrali nisu do sada i to je cinjenica.
Ako ne mozete pomoci, ne odmazite.

Nadam se da ce sutra diskusija ponovo biti vracena u nesto sto se moze pratiti.
canvra888

#9895 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Čuj ništa nisu uprskali, a i prije nego što su došli na vlast, pričali o "promijenjenom" Dodiku u superlativima :lol: :lol:

Baš o tom Dodiku, koji u je žiži javnosti zbog najvećih ispada u posljednjih 20-ak godina, a nije da ih nije imao.

I po čemu se onda razlikuju od SDA koja je koalirala sa SNSD-om godinama?
Last edited by canvra888 on 09/03/2025 22:46, edited 2 times in total.
Styling

#9896 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Crvena Tifoza wrote: 09/03/2025 22:14

“……still in the nation-building business…”?! :roll: :run:
skupljac_zeljeza

#9897 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

zippoo87 wrote: 09/03/2025 22:18 ....mada bi puno bolje bilo da mu se ne dozvoli bjezanje,da ga se uhapsi i onda lagano procesuira i oduzme sve ukradeno. Ako samo pobjegne,steta koju je nanio ce ostati nenamirena.
Postavio sam negdje već obećanje beogradskog advokata Čedomira Stojkovića kada je Dodik nazvao u S. Mitrovici studente 'smradovima' pa se zakačio sa Goricom i dobro joj se nabrojao. Ima Dodik imovine i tamo. Ovo tek treba da počne....

"Granice ste ozidali vi, koji ste ujeli ruku koja vas hrani, i bez koje ne biste ni postojali tu, i u takvom poludržavnom obliku. Mi smo ovdje ispaštali radi vas. Niste vi tamo ispaštali radi nas. NIKAD. Nikad u historiji svijeta. Ne širimo mi mržnju Gorice protiv Srba građana Bosne i Hercegovine. Mi širimo ogorčenost vašim bezobrazlukom, nezadovoljstvo vašom nezahvalnošću, i razočarenje vašom sebičnošću. Jer to ste vi koji dolazite da se miješate u politiku Srbije.

A sve suprotno smo mi. By the way, hoćete li objasniti borcima RS kako ste ih pokrali zgrčući milione eura u otimačini od njihove djece, ili da dođem ja da im nacrtam, sad kad smo već počeli politički da se posjećujemo? I od kojih para vam tata kupuje vilu na Dedinju u Beogradu, i od kojih para vi otvarate skupe restorane, plaćate luksuzna putovanja... Dok djeca palih boraca žive u siromaštvu? Biće nam zadovoljstvo da otvorimo ta pitanja značajno javno kada našu zemlju ponovo vratimo u naše ruke", zaključio je Stojković.

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ice/579071
Styling

#9898 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

canvra888 wrote: 09/03/2025 22:45 Čuj ništa nisu uprskali, a i prije nego što su došli na vlast, pričali o "promijenjenom" Dodiku u superlativima :lol: :lol:

Po tome što su ga odbacili onog momenta kada se počeo kofrčiti i blokirati.
canvra888

#9899 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Styling wrote: 09/03/2025 22:46
canvra888 wrote: 09/03/2025 22:45 Čuj ništa nisu uprskali, a i prije nego što su došli na vlast, pričali o "promijenjenom" Dodiku u superlativima :lol: :lol:

Nije to onog momenta odmah, nego kad je stjeran car do duvara. Čovjek već duboko u procesu suđenja bio.

I to što su ga odbacili, čemu onda prodavanje muda pod bubrege prije koalicije? Koga su pravili budalom?
Styling

#9900 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

canvra888 wrote: 09/03/2025 22:49
Styling wrote: 09/03/2025 22:46

Nije to onog momenta odmah, nego kad je stjeran car do duvara. Čovjek već duboko u procesu suđenja bio.

I to što su ga odbacili, čemu onda prodavanje muda pod bubrege prije koalicije? Koga su pravili budalom?
Po hiljaditi put: Mile je imao 4 delegata u DN i nije postojala teoretska šansa da se ide s nekim drugim. Činjenica je i da se usvojio veliki broj zakona sa Miletom. Čekala se prilika za promjenu i iskorištena je onog momenta kada se ukazala i kada je Mile dedinitivno počeo blokirati.

Hajde sada svi iz SDFA ekipe ovo da nauče i da se više ne brukate neznanjem po forumu.
Post Reply