Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
gozila555
#9726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
prestanite vise s... ,jedino kome se mozemo zahvalit je UKRAJINA koja nije pala. Da je pala,rusi bi u rs usmjerili svoje paravnojne snage poput wagner-a,tad bi dodik imao dobro zasticena ledja. ovako je ostao sam,uz malu pomoc vucica koji ce ubrzo past sa vlasti.
-
romagnoli90
#9727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako se Dodik ni sutra ne odazove na poziv na saslušanje u Tužilaštvu, očekuje se naredba za njegovo privođenje. Prema Zakonu o krivičnom postupku BiH, nadležni sud, a u hitnim slučajevima i tužilac, izdaje naredbu za dovođenjem, a koju izvršava sudska policija. Ako Dodik nastavi da odbija pozive na saslušanje i ako u toku sedmice ne bude priveden/uhapšen, onda će biti sasvim jasno da od Ćulumove SIPA-e i Kajganićevog Tužilaštva ne možemo očekivati njegovo hapšenje i procesuiranje za državni udar.12tare21 wrote: ↑09/03/2025 16:53 Zadnjih 3 strane postovi ko je za sta zasluzan. Sta me briga ko su botovi i ko je bot ovde nego jedno pitanje. Mislim da ima bitnijih stvari za baviti se trenutno kasnije mozete pricat ko zasluzuje credits za ucinjene akcije.
Sta mislite hoce li i kada tuzilastvo izdat nalog za hapsenje Dodika i galanterije oko njega? Hoce li se izdati potjernice da gospon ne moze maket nidje iz Laktasa, eventualno ilegalno pobjec iz zemlje?
To je po meni bitno. Ako se to ne desi u toku iducih 2 dana meni ovo smrdi da ce baja samo povuc rucnu i nekako i dalje ostat u nekom vakumu bez ozbiljnijih posljedica.
- GandalfSivi
#9728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne 

- skupljac_zeljeza
#9729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zavisi od Zagreba i Čovića. Nakon što NSRS usvojila zaključke i zakone pored Amerike i Njemačka i Španija i Britanija i Francuska i Holandija uz Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini su reagovale i osudile, ali Hrvatska nije još. Konaković tvrdi da postoji matematika da se to riješi i bez Čovića. Valjda Čović prije toga shvati poruku Kojovića.
-
CrveniKuk
#9730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne znam, koliko je ovo tačno, ali maloprije pročitah, da u slučaju hapšenja ili bježanja Milorada Dodika i Stevandića, vodstvo RS preuzima Ramiz Salkić i Ćamil Duraković.
-
Malisa11
- tramvajtrojka
#9732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 17:08 Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne

Ne trolaju samo trolovi ide orkestriran napad vidi samo naslova od ovoga ljudskog nistavila Rasima Belka kupila ga sda za petobu jer je sramota vise dati za ovakvog lika
- skupljac_zeljeza
#9733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neka je kriv Schmidt ako će stvarno 'accept....the end of the Republic of Srpska'.GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 17:08 Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne
Nonetheless, the current crisis in BiH is neither of our making nor of our choosing. If we accept that a German bureaucrat and a handful of Ambassadors have the power to change international law, our Constitution and laws, then we accept the end of the Dayton Agreement and the end of the Republic of Srpska.
Let me repeat clearly, the Republic of Srpska and I are committed to a peaceful and negotiated resolution of the current crisis initiated by Mr. Schmidt.
- Peacean
#9734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledaj samo što se nakotilo svježih profila i sve redom napadaju da su botovi ako se ne slažu da je trojka loša 
-
romagnoli90
#9735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gledaj samo što se nakotilo profila i sve redom napadaju da su botovi ako se ne slažu da je trojka nepogrešivo božanstvo
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 17:21, edited 1 time in total.
-
12tare21
#9736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako to da od Zagreba zavisi hoce li sud izdat nalog za hapsenje?skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:09Zavisi od Zagreba i Čovića. Nakon što NSRS usvojila zaključke i zakone pored Amerike i Njemačka i Španija i Britanija i Francuska i Holandija uz Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini su reagovale i osudile, ali Hrvatska nije još. Konaković tvrdi da postoji matematika da se to riješi i bez Čovića. Valjda Čović prije toga shvati poruku Kojovića.
Ako nama i dalje zavisi od nekoga hoce li se akteri drzavnog udara hapsiti, bilo Zagreb ili Kajganic ili taj Culum, sumnjam ja u sve to onda.
Znaci moje misljenje, ako se u roku ovih par dana to ne desi, nema ovde nikakve drzave nazalost. Meni je najveca sumnja kad vidim da se neki lokalni krimosi provuku bez kazni, kako tek zatvorit jednog milijardera i “glavnog baju”.
Cemo da vidimo, cut ce se et. Ali htio sam samo da vidim kakvo je misljenje drugih po tom pitanju.
Sad botovi, go on with who diserves medals for this…
-
Oznaka Tablica
#9737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovakvi nama nedostaju u ovoj situaciji s dodikom
https://m.facebook.com/share/v/18ub4hmX ... XRKQyT7Cu0#
https://m.facebook.com/share/v/18ub4hmX ... XRKQyT7Cu0#
-
CrveniKuk
#9738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Do mene je Mirsad Duratović, a ne Ramiz.
- skupljac_zeljeza
#9739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Meni su ove izjave dovoljno indikativne u momentu dok svi Dodika osuđuju u EU i SAD....
Milanović o Dodiku: "Nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja. U kojem stoljeću mi živimo?"
Plenković o presudi Dodiku:"U Bosni i Hercegovini treba pronalaziti politička i pravna rješenja koja državu čine funkcionalnom i njezine narode ravnopravnim, a presuda protiv Milorada Dodika nije pravomoćna pa treba "spustiti loptu" na zemlju."
-
gozila555
#9740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sve ovisi o medjunarodnoj zajednici,a ne bh institucijama,bice uhapsen od strane eufora i to je to. dodik je mislio da ce amerika sad bit uz njega ,i tu se debelo zahebo.12tare21 wrote: ↑09/03/2025 17:19Kako to da od Zagreba zavisi hoce li sud izdat nalog za hapsenje?skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:09Zavisi od Zagreba i Čovića. Nakon što NSRS usvojila zaključke i zakone pored Amerike i Njemačka i Španija i Britanija i Francuska i Holandija uz Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini su reagovale i osudile, ali Hrvatska nije još. Konaković tvrdi da postoji matematika da se to riješi i bez Čovića. Valjda Čović prije toga shvati poruku Kojovića.
Ako nama i dalje zavisi od nekoga hoce li se akteri drzavnog udara hapsiti, bilo Zagreb ili Kajganic ili taj Culum, sumnjam ja u sve to onda.
Znaci moje misljenje, ako se u roku ovih par dana to ne desi, nema ovde nikakve drzave nazalost. Meni je najveca sumnja kad vidim da se neki lokalni krimosi provuku bez kazni, kako tek zatvorit jednog milijardera i “glavnog baju”.
Cemo da vidimo, cut ce se et. Ali htio sam samo da vidim kakvo je misljenje drugih po tom pitanju.
-
gozila555
#9741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:22Meni su ove izjave dovoljno indikativne u momentu dok svi Dodika osuđuju u EU i SAD....
aj ne k,trolas bezveze,kakav milanovic i njegove ovlasti.nista se on ne pita.samo vlada hr se pita a ne milanovic koji jedino ima ovlasti za vojsku,dok nikakve nema za medjunarodne odnose.Milanović o Dodiku: "Nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja. U kojem stoljeću mi živimo?"
Plenković o presudi Dodiku:"U Bosni i Hercegovini treba pronalaziti politička i pravna rješenja koja državu čine funkcionalnom i njezine narode ravnopravnim, a presuda protiv Milorada Dodika nije pravomoćna pa treba "spustiti loptu" na zemlju."
-
DonieBrasco
#9742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li kakvih aktivnosti u Domu naroda ili Vijecu minstara ove sedmice ?
Da vidimo do koje ce mjere ici Covic.
Da vidimo do koje ce mjere ici Covic.
- skupljac_zeljeza
#9743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Što nije osudio antiustavno djelovanje Dodika kao ostali civilizovani svijet u državi u kojoj žive i Hrvati nego ga brani?gozila555 wrote: ↑09/03/2025 17:24skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:22Meni su ove izjave dovoljno indikativne u momentu dok svi Dodika osuđuju u EU i SAD....
aj ne k,trolas bezveze,kakav milanovic i njegove ovlasti.nista se on ne pita.samo vlada hr se pita a ne milanovic koji jedino ima ovlasti za vojsku,dok nikakve nema za medjunarodne odnose.Milanović o Dodiku: "Nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja. U kojem stoljeću mi živimo?"
Dodik: Pozivam Hrvate i Srbe da glasaju za Milanovića
-
romagnoli90
#9744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Upravo tako! Ako neko uhapsi Dodika, to će najvjerovatnije biti EUFOR. A ako čekamo ovo "neka državne institucije rade svoj posao", načekaćemo se. Državne institucije na čijem su čelu Dodikovi ljudi Ćulum, Kajganić, Laketa? Pa Ustavni sud je vijećao čitav dan, i to 24 sata nakon što su primili apelacije Bećirovića, Zvizdića, Ademovića, SDA i DF, pa tek onda donio privremenu mjeru poništenja neustavnih zakona. Već odmah nakon toga Tužilaštvo je moralo da izda nalog za privođenje i da najavi podizanje optužnice za državni udar. Podsjećam, državni udar je izvršen prošle srijede, a naloga za hapšenje još uvijek nema, iako je već odbio saslušanje, niti podizanja optužnice za udar na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.gozila555 wrote: ↑09/03/2025 17:23sve ovisi o medjunarodnoj zajednici,a ne bh institucijama,bice uhapsen od strane eufora i to je to. dodik je mislio da ce amerika sad bit uz njega ,i tu se debelo zahebo.12tare21 wrote: ↑09/03/2025 17:19Kako to da od Zagreba zavisi hoce li sud izdat nalog za hapsenje?skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:09
Zavisi od Zagreba i Čovića. Nakon što NSRS usvojila zaključke i zakone pored Amerike i Njemačka i Španija i Britanija i Francuska i Holandija uz Delegaciju Evropske unije u Bosni i Hercegovini su reagovale i osudile, ali Hrvatska nije još. Konaković tvrdi da postoji matematika da se to riješi i bez Čovića. Valjda Čović prije toga shvati poruku Kojovića.
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 17:36, edited 1 time in total.
-
romagnoli90
#9745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da vidimo hoće li i ovo biti još jedna Avdina izmišljotina, pošto nas ovdje ubjeđuju da se ovo nije ni desilo i da SIPA nije dobila naredbu od MUP-a RS da napusti zgradu u Banjaluci.
https://istraga.ba/tuzilac-dubravko-cam ... -u-banjoj/
https://istraga.ba/tuzilac-dubravko-cam ... -u-banjoj/
Last edited by romagnoli90 on 09/03/2025 17:37, edited 2 times in total.
-
asker
#9746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kad je iznenada umro Milan Jelic, predsjednik entiteta, brzinom svjetlosti su postavili drugog srbina, da ni na 24 sata ne bude Bosnjak.
-
Lug
#9747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rothmans wrote: ↑09/03/2025 16:47Kako radikalno ? Sad SIPA hapsi i brani mupovcima da idu na posao ?GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 16:03 Samo opusteno. Prije (bukvalno) dva dana su oni bili ti koji su prijetili da ce hapsiti ako ko ode na posao u SIPA-u. Situacija se preko noci promjenila, radikalno…
Gospodo ,par tvitova nije ponistilo cinjenicu da drzavni udar i dalje traje, te da akteri istog nisu uhapseni nit ih ima ko uhapsit.
zec u sumi a oni vec razanj pripremili..
seljacka posla, stas`..
- Porodice Foht
#9748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je bolan indikativno, jasno i predvidivo?skupljac_zeljeza wrote: ↑09/03/2025 17:22Meni su ove izjave dovoljno indikativne u momentu dok svi Dodika osuđuju u EU i SAD....
Milanović o Dodiku: "Nije poslušao naredbu kolonijalnog upravitelja. U kojem stoljeću mi živimo?"
- skupljac_zeljeza
#9749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A šta sam ja rekao?Porodice Foht wrote: ↑09/03/2025 17:40
Sta je bolan indikativno, jasno i predvidivo?Gledaju kako da sta ucare u ovom haosu za sebe i za status Rvata u BiH i tako ce ostati do kraja..

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zasto ovo nije prevedeno kako treba...GandalfSivi wrote: ↑09/03/2025 17:08 Dok trolovi trolaju, PrecJenik se bavi svjetskom politikom, pa mu neke stvari nisu jasne
Ње таке ноте анд таке seriously the статемент by Secretary Рубио
ЖСецРубио
. Ит њоулд сеем that the Стате Департмент ис still ин the натион-буилдинг business. Ит ис difficult то ундерстанд хоњ this ис парт оф the нењ анти-глобалист анд Америца Фирст полициес адвоцатед by Пресидент Трумп
ЖреалДоналдТрумп
.
Nonetheless, the current црисис ин БиХ ис neither оф оур макинг нор оф оур choosing. Иф ње accept that а Герман буреауцрат анд а хандфул оф Ambassadors хаве the поњер то change интернатионал лањ, оур Цонститутион анд лањс, then ње accept the енд оф the Dayton Агреемент анд the енд оф the Републиц оф Српска.
Ње njill цонтинуе то fight фор both. И хаве consistently offered то discuss а пеацефул агреемент that њоулд еасе тенсионс анд енд the current црисис, бут that муст бе он the басис оф the ретурн то the руле оф лањ, the енд оф the њеапонизатион оф the judiciary анд БиХ јоинт стате институтионс, ас njell ас а љуицк енд то фореигн интерференце ин оур affairs.
Лет ме репеат clearly, the Републиц оф Српска анд И аре committed то а пеацефул анд неготиатед ресолутион оф the current црисис инитиатед by Мр. Schmidt.