Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
skupljac_zeljeza

#9851 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

SaraFina wrote: 09/03/2025 20:42
Sad Hocu da zalijepim. Brz si. 🫡

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /250308045
Dobar i Crnadak bio: "Rubijeva izjava je bila nokaut Dodiku. Djeluje mi da je utakmica završena i da su svjetla pogašena a da oni igraju. Jedan igrač ne prihvata da je kraj".
-Stav Amerike o zbivanjima i secesionističkim pokretima remete brojne aktivnosti BiH ali i regije. Rubio danas putuje u S. Arabiju a već sljedeće sedmice ćemo se dodatno konsultovati, 19. marta, gdje ćemo imati prilike vidjeti nove stavove američke Administracije.

-Već smo u kontaktima sa ovom Administracijom gdje smo im prenijeli stavove. Oni su to shvatili i prate situaciju. Imao sam već razgovore sa Rubijom gdje je pokazao da poznaje situaciju u BiH. U Kongresu se razmatra, kao i u Predstavničkom domu, pitanje BiH. To što se samo priča o Ukrajini, Rusiji, Kini ali i drugima ne znači da smo izašli iz fokusa. Vidjeli smo da je i Ann Wagner dala važno saopštenje gdje se vidi da poznaje situaciju. Ljudi vode računa i sveobuhvatno sagledavaju elemente koji se dešavaju dolje. Mislim da je ovo tek početak onoga šta će se dešavati – kazao je Alkalaj.

Image
A razgovor nastavlja nakon posjete S. Arabiji čiji ministar vanjskih poslova Faisal Bin Farhan Al-Saud nam poručuje.....
"On je naglasio kontinuiranu i snažnu podršku Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, i najavio lobiranje i podršku u međunarodnim krugovima za očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Ludzak

#9852 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ludzak »

Aliju treba kritikovati zbog neke druge pogrešne politike, a najmanje za Dejton.
bronhy

#9853 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bronhy »

Pklat4 wrote: 09/03/2025 20:31
Ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Sven Alkalaj sastat će se sa američkim državnim sekretarom Marcom Rubiom 19. marta.
Svaka cast za Komsica na ciji je prijedlog imenovan Sven Alkalaj, mudra odluka.
SaraFina

#9854 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 09/03/2025 21:09
SaraFina wrote: 09/03/2025 20:42
Sad Hocu da zalijepim. Brz si. 🫡

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /250308045
Dobar i Crnadak bio: "Rubijeva izjava je bila nokaut Dodiku. Djeluje mi da je utakmica završena i da su svjetla pogašena a da oni igraju. Jedan igrač ne prihvata da je kraj".
-Stav Amerike o zbivanjima i secesionističkim pokretima remete brojne aktivnosti BiH ali i regije. Rubio danas putuje u S. Arabiju a već sljedeće sedmice ćemo se dodatno konsultovati, 19. marta, gdje ćemo imati prilike vidjeti nove stavove američke Administracije.

-Već smo u kontaktima sa ovom Administracijom gdje smo im prenijeli stavove. Oni su to shvatili i prate situaciju. Imao sam već razgovore sa Rubijom gdje je pokazao da poznaje situaciju u BiH. U Kongresu se razmatra, kao i u Predstavničkom domu, pitanje BiH. To što se samo priča o Ukrajini, Rusiji, Kini ali i drugima ne znači da smo izašli iz fokusa. Vidjeli smo da je i Ann Wagner dala važno saopštenje gdje se vidi da poznaje situaciju. Ljudi vode računa i sveobuhvatno sagledavaju elemente koji se dešavaju dolje. Mislim da je ovo tek početak onoga šta će se dešavati – kazao je Alkalaj.

Image
A razgovor nastavlja nakon posjete S. Arabiji čiji ministar vanjskih poslova Faisal Bin Farhan Al-Saud nam poručuje.....
"On je naglasio kontinuiranu i snažnu podršku Saudijske Arabije Bosni i Hercegovini, i najavio lobiranje i podršku u međunarodnim krugovima za očuvanje mira i stabilnosti u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.
Sad ce nas Dodo optuziti da smo kupili Rubia. Odnosno Saudijci za nas. Ovo ce biti sve bolje i bolje. Jos 15.03. slag na tortu.
Skijaš

#9855 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

plavi_E wrote: 09/03/2025 18:13
Skijaš wrote: 09/03/2025 16:02
Spoiler
Show
Prpa.ba wrote: 09/03/2025 15:51

Evo, recimo i da se ovaj jednostrani izlazak vlasti entiteta RS van Dejtonskog mirovnog sporazuma zavrsi procesuiranjem umijesanih u drzavni udar i da sve ostane mirno i standardno nestabilno.

Sta je sutra garancija da se ovakav pokusaj nece ponoviti, uz siru podrsku, bolju organizaciju i opasnije ishode po drzavu? Ili ce naucena lekcija biti: sve ok, provukli smo se kroz iglene usi, sad je bratstvo i jedinstvo, uzivajmo i ne talasajmo, nisu se "veterani" tzv. VRS pobunili skupa s Dodikom pa ne likujmo u pobjedi. :-)
Posljedica ovog mora biti Ili nametanje rjesenja kojim bi se ostvarilo funkcionalizaciju u procesu donosenja odluka ili da se Distrikt konacno stavi u nadleznost FBiH. Sarajevski politicari moraju pokusati kapitalizirati na ovom.
Kakva bolan kapitalizacija vidis da je na snazi relativizacija svega sta se je dogadjalo oko zgrade SIPA-e u Banjluci. Ismijavaju se svi koji sta pisali o tome. Ide prica svi ostisli na jutarnju kafu. Tako to oni svaki dan se svi pokupe i odu na pauzu. Ovaj put su zaboravili onog Amira i Jovu ali drugi put ce paziti da i njih povedu. Kao nikakvog udara nije bilo. Istu tu relativizacijuse moze procitati i na velikosrpskim portalima. :-)
Mislim da je kolega @palermo u pravu. Ima ona scena iz filma Thirteen Days, vraca se pilot sa izvidjanja nad Kubom a na avionu mu izresetana krila. Ako kaze da su ga gadjali Kubanci, izbice svjetski rat pa kad ga ekipa pred hangarom pita kakve su ovo rupe, on kaze da je naletio na jato vrabaca. Isto tako, manje je bitno je li neko pokusao zabraniti rad SIPA-e u Banja Luci koliko je bitno da nije uspio u toj namjeri.

Mozda su vrapci nazvali Culuma ....
BAK-eV

#9856 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

Skijaš wrote: 09/03/2025 21:18
plavi_E wrote: 09/03/2025 18:13
Skijaš wrote: 09/03/2025 16:02
Spoiler
Show
Posljedica ovog mora biti Ili nametanje rjesenja kojim bi se ostvarilo funkcionalizaciju u procesu donosenja odluka ili da se Distrikt konacno stavi u nadleznost FBiH. Sarajevski politicari moraju pokusati kapitalizirati na ovom.
Kakva bolan kapitalizacija vidis da je na snazi relativizacija svega sta se je dogadjalo oko zgrade SIPA-e u Banjluci. Ismijavaju se svi koji sta pisali o tome. Ide prica svi ostisli na jutarnju kafu. Tako to oni svaki dan se svi pokupe i odu na pauzu. Ovaj put su zaboravili onog Amira i Jovu ali drugi put ce paziti da i njih povedu. Kao nikakvog udara nije bilo. Istu tu relativizacijuse moze procitati i na velikosrpskim portalima. :-)
Mislim da je kolega @palermo u pravu. Ima ona scena iz filma Thirteen Days, vraca se pilot sa izvidjanja nad Kubom a na avionu mu izresetana krila. Ako kaze da su ga gadjali Kubanci, izbice svjetski rat pa kad ga ekipa pred hangarom pita kakve su ovo rupe, on kaze da je naletio na jato vrabaca. Isto tako, manje je bitno je li neko pokusao zabraniti rad SIPA-e u Banja Luci koliko je bitno da nije uspio u toj namjeri.

Mozda su vrapci nazvali Culuma ....
Bolje bi bilo,da su zauzeli zgradu.
LipeCvat

#9857 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LipeCvat »

hajte više ….

saimidin

#9858 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

Još je ovo daleko od pobjede za :bih: ali prijatno sam iznenađen podrškom iz usa, tj izgleda da i ovo mini lobiranje koje :bih: radi daje rezultate bolje nego milioni četniteta a i komšija

Sa druge strane ovo je sve da zadržimo status quo - dejton u životu, jer ga ni usa nije spremna još otpisati
Skijaš

#9859 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

SaraFina wrote: 09/03/2025 20:54 @Skijaš jedno pitanje: zasto si aktivan iskljucivo kad SDA nije u vlasti?
Nije iskljucivo ali shvatam o cemu govoris i najbolje poredjenje bi bilo sa srcanim i emotivnim navijacem fudbalskog tima. Rekao sam da necu nista lose pisati ovo sedam dana o bilo kojoj politickoj opciji iz Sarajeva, ali postoje stranke i politicari s kojima dijelim jako malo i od kojih ocekujem jos manje kad su na vlasti. Po forumu histerisem uglavnom kad su "moji" na travnjaku :-D
skupljac_zeljeza

#9860 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

LipeCvat wrote: 09/03/2025 21:24 hajte više ….
Tineke Strik nas isto nije zaboravila. Imamo nevjerovatno mnogo prijatelja samo ih treba animirati.
SaraFina

#9861 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Skijaš wrote: 09/03/2025 21:31
SaraFina wrote: 09/03/2025 20:54 @Skijaš jedno pitanje: zasto si aktivan iskljucivo kad SDA nije u vlasti?
Nije iskljucivo ali shvatam o cemu govoris i najbolje poredjenje bi bilo sa srcanim i emotivnim navijacem fudbalskog tima. Rekao sam da necu nista lose pisati ovo sedam dana o bilo kojoj politickoj opciji iz Sarajeva, ali postoje stranke i politicari s kojima dijelim jako malo i od kojih ocekujem jos manje kad su na vlasti. Po forumu histerisem uglavnom kad su "moji" na travnjaku :-D
Meni se cini da nikako ne histerises kad je Kirba u sedlu. Je li on uziva toliko povjerenje kod tebe? Ili sta je u pitanju? :lol:

Posvetila sam se malo analizi tvoje aktivnosti. Zbog reakcije raje i tvojih friških stavova. Ne zamjeri.
canvra888

#9862 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Vjecita_zavrzlama wrote: 09/03/2025 20:47
made_in_sarajevo wrote: 09/03/2025 20:43
zippoo87 wrote: 09/03/2025 20:38

Zasto lazes ?
Trojka evo izbacila SNSD iz vlasti,jer nece da usvoje zakone za EU i trazi druge srbe iz opozicije,da ih usvoje ?
Pojasni mi kako je ovo "nece ni trojka u EU i NATO" ?
NATO je takodjer tu,eno neki dan je ponovo poslat onaj "program reformi" i nikakve drame nije bilo,kao prethodnih godina ,mrtva glava treba da padne,zbog obicnog papira koji se salje svake godine...ali sve su to bili "mehanizmi" Mileta i brace mu iz SDA I HDZa da se igraju igrica i pljackaju drzavu.
I ti moras prihvatiti da je gotovo sa tronoscem...sto prije to prihvatis,biti ce ti bezbolnije. I opet ne znam sto toliko silno iz Njemacke branis SDA ?????
Da mu nije sda nikad njemacke ne bi vidio, a ne jos zivio :mrgreen: . Realno poslali ga ljudi sa magarca na konja, gdje neces navijati za njih :mrgreen:
Dakle uziva u Svabiji a Bosnu bi na istok orient :D
Relevantan za BiH kao i ti, dijasporac.
zippoo87

#9863 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

made_in_sarajevo wrote: 09/03/2025 20:43
zippoo87 wrote: 09/03/2025 20:38
sehohari wrote: 09/03/2025 20:21

Isto govori i Trojka.

Nema ništa od NATO i EU puta bez pristanka Srba. I to je legitimno.
Zasto lazes ?
Trojka evo izbacila SNSD iz vlasti,jer nece da usvoje zakone za EU i trazi druge srbe iz opozicije,da ih usvoje ?
Pojasni mi kako je ovo "nece ni trojka u EU i NATO" ?
NATO je takodjer tu,eno neki dan je ponovo poslat onaj "program reformi" i nikakve drame nije bilo,kao prethodnih godina ,mrtva glava treba da padne,zbog obicnog papira koji se salje svake godine...ali sve su to bili "mehanizmi" Mileta i brace mu iz SDA I HDZa da se igraju igrica i pljackaju drzavu.
I ti moras prihvatiti da je gotovo sa tronoscem...sto prije to prihvatis,biti ce ti bezbolnije. I opet ne znam sto toliko silno iz Njemacke branis SDA ?????
Da mu nije sda nikad njemacke ne bi vidio, a ne jos zivio :mrgreen: . Realno poslali ga ljudi sa magarca na konja, gdje neces navijati za njih :mrgreen:
Ma on je mlad...omladinac jos uvijek ali je ocito iz BiH otisao iz neke teske selende ,gdje je Hodza pa SDA :D
Znam ja ovakvih kao on poprilicno i uvijek je ista matrica.
palermo

#9864 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Rece covjek iz velegrada. Jebo te sta sebi ljudi dozvoljavaju
Ozimician

#9865 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Nadrealne scene: forumska dijaspora proziva drugu forumsku dijasporu da je dijaspora. :D
Skijaš

#9866 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

SaraFina wrote: 09/03/2025 21:36
Meni se cini da nikako ne histerises kad je Kirba u sedlu. Je li on uziva toliko povjerenje kod tebe? Ili sta je u pitanju? :lol:
Za ponavljanje mog stava o SDA I Bakiru ces ipak morati pricekati tih sedam dana.
Ne zamjeri.
Ja tebi nikad nista ne zamjerim
SaraFina

#9867 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Skijaš wrote: 09/03/2025 21:45
SaraFina wrote: 09/03/2025 21:36

Za ponavljanje mog stava o SDA I Bakiru ces ipak morati pricekati tih sedam dana.
Ne zamjeri.
Ja tebi nikad nista ne zamjerim
Vazi. Pišemo se za 7 dana onda.
neon-x

#9868 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Nesto se bojim ovog naseg "lobiranja" i nekakvog kukanja kod Amera, i Dininog i Svenovog, da ne dopremo do Trampovog kruga pa pocnu stvarno obracati paznju na nas. Ovo sve do sada je bilo autopilotski vise, jer ih sustinski ne zanimamo. Mislim da ne bi bilo dobro po nas da uletimo u Vance-ov i Muskov algoritam ili stvarne kreatore i dosaptace "America First" politike po nekakvim Heritage institutima i ostalim americkim tehno-krstaskim jazbinama.

Vec sam ranije pisao da su sve objave State Departmenta, prvo portparolke pa onda Rubia, produkt iskljucivo Aleksandra Kasanova koji je objasnio da ima jedan troublemaker na brdovitom balkanu i da bi dobro bilo se oglasit. Objave one senatorke su zbog njenih komsija Bosanaca koji su njeni glasaci i nista vise ni manje. Dakle ovo je realno sve doslo po automatizmu, a ne zbog naseg lobiranja.
zippoo87

#9869 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 09/03/2025 21:41 Rece covjek iz velegrada. Jebo te sta sebi ljudi dozvoljavaju
Ti si legendo diskreditovan jos prije 10 godina...ti i tvoje "nisam SDA ali..." :lol: :lol:
Onaj gore post sto sam napisao,je ujedno i tebi posvecen. Pogledaj se malo u ogledalo,daj sebi odgovore na neka pitanja :lol:
skupljac_zeljeza

#9870 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ozimician wrote: 09/03/2025 21:41 Nadrealne scene: forumska dijaspora proziva drugu forumsku dijasporu da je dijaspora. :D
Tobe jaRabbi. Ova džemreta udaraju kao munje. I ovaj se ponaša čudno.

palermo

#9871 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

zippoo87 wrote: 09/03/2025 21:51
palermo wrote: 09/03/2025 21:41 Rece covjek iz velegrada. Jebo te sta sebi ljudi dozvoljavaju
Ti si legendo diskreditovan jos prije 10 godina...ti i tvoje "nisam SDA ali..." :lol: :lol:
Onaj gore post sto sam napisao,je ujedno i tebi posvecen. Pogledaj se malo u ogledalo,daj sebi odgovore na neka pitanja :lol:
Ne boj se, necu ja sa tobom.diskutovati, ne.pada mi na pamet.....ovo je vise upuceno forumu I tzv. eliti foruma koja dozvoljava da individue kao ti ovdje drze banak I ne smeta I'm...
Vjecita_zavrzlama

#9872 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Za sve koji se pitaju sta je sa Bakirom i hanumom mu, evo ih Zavidovicima uzivaju :mrgreen:

Image
SaraFina

#9873 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 09/03/2025 21:54
Ozimician wrote: 09/03/2025 21:41 Nadrealne scene: forumska dijaspora proziva drugu forumsku dijasporu da je dijaspora. :D
Tobe jaRabbi. Ova džemreta udaraju kao munje. I ovaj se ponaša čudno.

Srbi mozda Dodika ne bi dozvolili da se Dodo procesuira zbog kriminala, korupcije, drzave i sl.

No ovaj PAD K za usi, njih ubija. Crno mu se pise. Heba ga politicko Sarajevo. LOL
zippoo87

#9874 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

...
zippoo87

#9875 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

palermo wrote: 09/03/2025 21:55
zippoo87 wrote: 09/03/2025 21:51
Ne boj se, necu ja sa tobom.diskutovati, ne.pada mi na pamet.....ovo je vise upuceno forumu I tzv. eliti foruma koja dozvoljava da individue kao ti ovdje drze banak I ne smeta I'm...
Ne,nego ce pustiti tebe,da nam prosipas SDA mantru 10 godina i jos ne odustajes,iako brod tone...
Kako te bolan nije sramota i sebe samog i ljudi koji te znaju ili koji ovo citaju ?
Post Reply