“Mogu samo reći da smo svi na poslu i da nema razlike u odnosu na prethodne dane!”, kazao je za N1 predsjednik sindikata SIPA-e Edin Kahrimanović.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
statixx
#6951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
JovicSA
#6952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je, ovo može trajati i godinu dana natezanje sa Dodikom ali na kraju će institucije države pobijediti jer Dodik malo vjerovatno da će ostati tu gdje jeste.DonieBrasco wrote: ↑06/03/2025 10:44 Kratko i jasno ako nas stranci (citaj Amerika prije svega, onda EU) ne puste niz vodu drzava ce pobjediti preko svojih institucija.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
cijene se ljudi koji zaista doprinesu. svako normalan je ponosan na našeg čovjeka koji uspije vani. da ne pričamo o onima koji urade nešto za državu.lotPi wrote: ↑06/03/2025 10:24Zanimljivo misljenje.sumirprimus wrote: ↑06/03/2025 10:07 Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
Sve zemlje koriste svoje iseljenistvo kao lobi i korisne spojeve
sa zemljom porijekla, npr. tvoji idoli iz Izraela.
A samo se kod nas izruguju sa nama!?
Jer‘ ce naravno neka osoba iz Svrakinog ili sa Dolac Malte
bolje predstaviti nasu zemlju nego hiljade ljudi na vaznim pozicijama u dijaspori!
međutim, mnogo je papanijade koja misli da je privilegovana što je u dijaspori, i u razgovorima na "odmoru u bosni" vole reći kako bi oni to riješili ovdje i da eto, mi ne znamo.
nije to averzija prema dijaspori, nego prema tom mindsetu kojeg ima tamo, da su bolji jer su otišli tamo, silom prilika ili vlasittim izborom, nebitno. i koji bi bez ikakvog otklona davao nekakve državničke savjete sluđenim ljudima ovdje kojima je sve na liniji: životi, životi njihove djece, njihovih najmilijih, pa tek onda i ono sve što su u životu stekli. prosto se svodi na to: put your money where your mouth is.
naravno, govorimo o pojedincima.
-
doktor78
#6954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zijad Bećirović, IFIMES, redovan na Slobodnoj Bosni, Faktoru, Istrazi i sličnim portalima.
-
Dimu1927
#6955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Svasta je nesto do sad ustavni sud proglasio i ponistio pa se njje primjenjivalo u pcvideo wrote: ↑06/03/2025 10:21A ovim se predupredjuje stupanje na snagu nelegalnih zakona i time izbijaju MUPu pc legalitet iz pravnog vakuma da mogu protupravno dijelovati.
Nadam se da ce vec danas sud bih reagovati i ovo donijeti.
Time SIPA moze bez ikakvih upitnika dijelovati.
Onda idu hapsenja ovih sto se vec nisu dostavili potrebnu dokumentaciju o ovom drzavno udaru(Bukejlevic, stevandic, zamjenica njegova,,,) a od nji je trazeno vec da dodju u Tuzilastvo da daju izvjave.
Ponavljam, konacno je vrijeme da se dokaze da li postoje drzavne institucije, a i samim tim i drzava.
ovo je ili -ili
Niti je iko procesuiran zbog krsenja
Ne znam zasto se uopste uzdamo da ce apelacija rijesiti ovo ?
-
sumirprimus
#6956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slzem se s chmoljom. Mrsko me.ovoliko pisatiChmoljo wrote: ↑06/03/2025 10:50cijene se ljudi koji zaista doprinesu. svako normalan je ponosan na našeg čovjeka koji uspije vani. da ne pričamo o onima koji urade nešto za državu.lotPi wrote: ↑06/03/2025 10:24Zanimljivo misljenje.sumirprimus wrote: ↑06/03/2025 10:07 Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
bolje predstaviti nasu zemlju nego hiljade ljudi na vaznim pozicijama u dijaspori!
međutim, mnogo je papanijade koja misli da je privilegovana što je u dijaspori, i u razgovorima na "odmoru u bosni" vole reći kako bi oni to riješili ovdje i da eto, mi ne znamo.
nije to averzija prema dijaspori, nego prema tom mindsetu kojeg ima tamo, da su bolji jer su otišli tamo, silom prilika ili vlasittim izborom, nebitno. i koji bi bez ikakvog otklona davao nekakve državničke savjete sluđenim ljudima ovdje kojima je sve na liniji: životi, životi njihove djece, njihovih najmilijih, pa tek onda i ono sve što su u životu stekli. prosto se svodi na to: put your money where your mouth is.
- skrbavi-admin
#6957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
naravno narative pojedinaca i ti i takvi plasirate kao opste narative dijaspore - sto je smijesno samo po sebi, sam sebe proteziras, derogiras i demantujes....Chmoljo wrote: ↑06/03/2025 10:50cijene se ljudi koji zaista doprinesu. svako normalan je ponosan na našeg čovjeka koji uspije vani. da ne pričamo o onima koji urade nešto za državu.lotPi wrote: ↑06/03/2025 10:24Zanimljivo misljenje.sumirprimus wrote: ↑06/03/2025 10:07 Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
moras samo da se malo vise uneses u misli i pogledas oko sebe i vidis sta je to tvoja okolina lokalaca uspjela nesto znacajno da uradi i za opste dobro....
ja za svog boravka sam vidio samo sverc, prevare, dilanje, talove i SAMO tako se moglo uspjet (pre) zivjeti u BIH..... lazu te kad ti kazu drugacije 100%
Last edited by skrbavi-admin on 06/03/2025 10:55, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- dr_Evil
#6959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako se ovi HarTar-ovi ukljuce pisi da ce RS imati 70% teritorije BiH, i duplo jace ovlastimilib988 wrote: ↑06/03/2025 10:42 https://n1info.ba/vijesti/dva-americka- ... a-nijedan/
„Non-paper“ – drugi plan SAD-a
Amerikanci su pripremili još jedan „Non-paper“, koji se nalazi u Uredu visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu, koji predstavlja drugi plan SAD-a.
Radi se o novom preustroju Bosne i Hercegovine na regije, bez entiteta. Svi odustaju od svojih dosadašnjih proklamiranih ciljeva. Sprovodi se svojevrsni Maršalov plan, ali nestaju tri dominirajuća nacionalna lidera. Formiraju se komisije za istinu i pomirenje na osnovu iskustava Južnoafričke republike. Sprovode se svi zahtjevi za pridruživanje EU, ukidaju se specijalne veze.
Novina je uloga i mjesto Turske u realizaciji američkih planova. Interesantno je, da su SAD ulogu medijatora prepustile OHR-u i visokom predstavniku, ali i EU. O čemu se zapravo radi ?
-
plavi_E
#6960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je nesto sasvim novo mada nije nelogicno. Vidjet ce se da li je patka ili nije.
- Chmoljo
#6961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 10:53
naravno narative pojedinaca i ti i takvi plasirate kao opste narative dijaspore - sto je smijesno samo po sebi, sam sebe proteziras, derogiras i demantujes....
- Rockefeller
#6962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
dijaspora, mlogo nas ima a ima nas svakakvih, to je poznato
- Tvrtko II Kotromanić
#6963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- DaysleepeR
#6964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dijaspora je do sada ujedinjeno stajala na fonu politika koje su nam donosile štetu.
-
JovicSA
#6965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Moraš proći pravnu proceduru ako misliš poduzimati legalne radnje. Ne može na hooruk, to Dodik i priželjkuje.Dimu1927 wrote: ↑06/03/2025 10:52Svasta je nesto do sad ustavni sud proglasio i ponistio pa se njje primjenjivalo u pcvideo wrote: ↑06/03/2025 10:21A ovim se predupredjuje stupanje na snagu nelegalnih zakona i time izbijaju MUPu pc legalitet iz pravnog vakuma da mogu protupravno dijelovati.
Nadam se da ce vec danas sud bih reagovati i ovo donijeti.
Time SIPA moze bez ikakvih upitnika dijelovati.
Onda idu hapsenja ovih sto se vec nisu dostavili potrebnu dokumentaciju o ovom drzavno udaru(Bukejlevic, stevandic, zamjenica njegova,,,) a od nji je trazeno vec da dodju u Tuzilastvo da daju izvjave.
Ponavljam, konacno je vrijeme da se dokaze da li postoje drzavne institucije, a i samim tim i drzava.
ovo je ili -ili
Niti je iko procesuiran zbog krsenja
Ne znam zasto se uopste uzdamo da ce apelacija rijesiti ovo ?
- Styling
#6966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ko je pisao ovu glupost? asicare neko ko zeli Bakirov povratak na scenu, ali, avaj, nista od toga.
- skrbavi-admin
#6967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....Chmoljo wrote: ↑06/03/2025 10:56ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 10:53
naravno narative pojedinaca i ti i takvi plasirate kao opste narative dijaspore - sto je smijesno samo po sebi, sam sebe proteziras, derogiras i demantujes....
ja sam sebi sa 15 godina dokazao da nema straha i da se samo jednom mrije makolko si ti imao tada godinica...
u BIH sam mogao biti roblje nekom pijacarskom prevarantu za 20 maraka dnevnice - sad imam 4000 eura plate... jel to znaci da sam bio glupan u BIH? pa eto ako znaci - onda svaka cast za rezon....
- Altsa
#6968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa ko moze u ovo povjerovati.
Medutim ovo za nesposobnu trojku je jedino tacno.
Last edited by Altsa on 06/03/2025 11:02, edited 1 time in total.
-
NediM17
#6969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hoce li mile sutra zaplijeniti opremu i vozila Sipe po vec oprobanom receptu iz 92?black wrote: ↑06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /250306052
-
džakailibu
#6970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Chmoljo
#6971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ako te boli onda ignoriši napisano, to je vrlo jednostavno.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 11:00
ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....
ja sam sebi sa 15 godina dokazao da nema straha i da se samo jednom mrije makolko si ti imao tada godinica...
u BIH sam mogao biti roblje nekom pijacarskom prevarantu za 20 maraka dnevnice - sad imam 4000 eura plate... jel to znaci da sam bio glupan u BIH? pa eto ako znaci - onda svaka cast za rezon....![]()
ostalo je nekohorentno pa mi se ne da tumačiti.
- dr_Evil
#6972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jel to bruto ili neto, pa da raspravljamoskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 11:00ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....Chmoljo wrote: ↑06/03/2025 10:56ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 10:53
u BIH sam mogao biti roblje nekom pijacarskom prevarantu za 20 maraka dnevnice - sad imam 4000 eura plate... jel to znaci da sam bio glupan u BIH? pa eto ako znaci - onda svaka cast za rezon....![]()
-
sumirprimus
#6973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pravi dijasporas, garant se lozi na merlinove gdje si bio ti kad.je.bilo najtezeskrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 11:00ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....Chmoljo wrote: ↑06/03/2025 10:56ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.skrbavi-admin wrote: ↑06/03/2025 10:53
- skrbavi-admin
#6974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i da jos prirodam - sta sprecava bilo kojeg zaposlenika iz SIPAe preuzet kljuceve od auta i pusku koju zaduzuje i razguzlat ko Dojajnika.....NediM17 wrote: ↑06/03/2025 11:01Hoce li mile sutra zaplijeniti opremu i vozila Sipe po vec oprobanom receptu iz 92?black wrote: ↑06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /250306052
-
sumirprimus
#6975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Btw samo 4k evrica i zbog toga iso u dojcland?