Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
statixx

#6951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

“Mogu samo reći da smo svi na poslu i da nema razlike u odnosu na prethodne dane!”, kazao je za N1 predsjednik sindikata SIPA-e Edin Kahrimanović.
JovicSA

#6952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

DonieBrasco wrote: 06/03/2025 10:44 Kratko i jasno ako nas stranci (citaj Amerika prije svega, onda EU) ne puste niz vodu drzava ce pobjediti preko svojih institucija.
Tako je, ovo može trajati i godinu dana natezanje sa Dodikom ali na kraju će institucije države pobijediti jer Dodik malo vjerovatno da će ostati tu gdje jeste.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

lotPi wrote: 06/03/2025 10:24
sumirprimus wrote: 06/03/2025 10:07 Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
Zanimljivo misljenje.

Sve zemlje koriste svoje iseljenistvo kao lobi i korisne spojeve
sa zemljom porijekla, npr. tvoji idoli iz Izraela.
A samo se kod nas izruguju sa nama!?

Jer‘ ce naravno neka osoba iz Svrakinog ili sa Dolac Malte
bolje predstaviti nasu zemlju nego hiljade ljudi na vaznim pozicijama u dijaspori!
cijene se ljudi koji zaista doprinesu. svako normalan je ponosan na našeg čovjeka koji uspije vani. da ne pričamo o onima koji urade nešto za državu.

međutim, mnogo je papanijade koja misli da je privilegovana što je u dijaspori, i u razgovorima na "odmoru u bosni" vole reći kako bi oni to riješili ovdje i da eto, mi ne znamo.

nije to averzija prema dijaspori, nego prema tom mindsetu kojeg ima tamo, da su bolji jer su otišli tamo, silom prilika ili vlasittim izborom, nebitno. i koji bi bez ikakvog otklona davao nekakve državničke savjete sluđenim ljudima ovdje kojima je sve na liniji: životi, životi njihove djece, njihovih najmilijih, pa tek onda i ono sve što su u životu stekli. prosto se svodi na to: put your money where your mouth is.

naravno, govorimo o pojedincima.
doktor78

#6954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

Zijad Bećirović, IFIMES, redovan na Slobodnoj Bosni, Faktoru, Istrazi i sličnim portalima.
Dimu1927

#6955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

video wrote: 06/03/2025 10:21
Prpa.ba wrote: 06/03/2025 10:12 Zvizdic, Becirovic i Ademovic predali apelaciju Ustavnom sudu BiH, i zatrazili privremene mjere stavljanja neustavnih zakona van snage.
A ovim se predupredjuje stupanje na snagu nelegalnih zakona i time izbijaju MUPu pc legalitet iz pravnog vakuma da mogu protupravno dijelovati.
Nadam se da ce vec danas sud bih reagovati i ovo donijeti.
Time SIPA moze bez ikakvih upitnika dijelovati.
Onda idu hapsenja ovih sto se vec nisu dostavili potrebnu dokumentaciju o ovom drzavno udaru(Bukejlevic, stevandic, zamjenica njegova,,,) a od nji je trazeno vec da dodju u Tuzilastvo da daju izvjave.

Ponavljam, konacno je vrijeme da se dokaze da li postoje drzavne institucije, a i samim tim i drzava.

ovo je ili -ili
Svasta je nesto do sad ustavni sud proglasio i ponistio pa se njje primjenjivalo u pc

Niti je iko procesuiran zbog krsenja

Ne znam zasto se uopste uzdamo da ce apelacija rijesiti ovo ?
sumirprimus

#6956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 10:50
sumirprimus wrote: 06/03/2025 10:07 Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
Zanimljivo misljenje.

bolje predstaviti nasu zemlju nego hiljade ljudi na vaznim pozicijama u dijaspori!
cijene se ljudi koji zaista doprinesu. svako normalan je ponosan na našeg čovjeka koji uspije vani. da ne pričamo o onima koji urade nešto za državu.

međutim, mnogo je papanijade koja misli da je privilegovana što je u dijaspori, i u razgovorima na "odmoru u bosni" vole reći kako bi oni to riješili ovdje i da eto, mi ne znamo.

nije to averzija prema dijaspori, nego prema tom mindsetu kojeg ima tamo, da su bolji jer su otišli tamo, silom prilika ili vlasittim izborom, nebitno. i koji bi bez ikakvog otklona davao nekakve državničke savjete sluđenim ljudima ovdje kojima je sve na liniji: životi, životi njihove djece, njihovih najmilijih, pa tek onda i ono sve što su u životu stekli. prosto se svodi na to: put your money where your mouth is.

Slzem se s chmoljom. Mrsko me.ovoliko pisati
skrbavi-admin

#6957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 10:50
Zanimljivo misljenje.

naravno narative pojedinaca i ti i takvi plasirate kao opste narative dijaspore - sto je smijesno samo po sebi, sam sebe proteziras, derogiras i demantujes....

moras samo da se malo vise uneses u misli i pogledas oko sebe i vidis sta je to tvoja okolina lokalaca uspjela nesto znacajno da uradi i za opste dobro....

ja za svog boravka sam vidio samo sverc, prevare, dilanje, talove i SAMO tako se moglo uspjet (pre) zivjeti u BIH..... lazu te kad ti kazu drugacije 100%
Last edited by skrbavi-admin on 06/03/2025 10:55, edited 1 time in total.
Chmoljo

#6958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

budalaštine.
dr_Evil

#6959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

milib988 wrote: 06/03/2025 10:42 https://n1info.ba/vijesti/dva-americka- ... a-nijedan/

„Non-paper“ – drugi plan SAD-a
Amerikanci su pripremili još jedan „Non-paper“, koji se nalazi u Uredu visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu, koji predstavlja drugi plan SAD-a.

Radi se o novom preustroju Bosne i Hercegovine na regije, bez entiteta. Svi odustaju od svojih dosadašnjih proklamiranih ciljeva. Sprovodi se svojevrsni Maršalov plan, ali nestaju tri dominirajuća nacionalna lidera. Formiraju se komisije za istinu i pomirenje na osnovu iskustava Južnoafričke republike. Sprovode se svi zahtjevi za pridruživanje EU, ukidaju se specijalne veze.

Novina je uloga i mjesto Turske u realizaciji američkih planova. Interesantno je, da su SAD ulogu medijatora prepustile OHR-u i visokom predstavniku, ali i EU. O čemu se zapravo radi ?
Ako se ovi HarTar-ovi ukljuce pisi da ce RS imati 70% teritorije BiH, i duplo jace ovlasti
plavi_E

#6960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Ovo je nesto sasvim novo mada nije nelogicno. Vidjet ce se da li je patka ili nije.
Chmoljo

#6961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

skrbavi-admin wrote: 06/03/2025 10:53

naravno narative pojedinaca i ti i takvi plasirate kao opste narative dijaspore - sto je smijesno samo po sebi, sam sebe proteziras, derogiras i demantujes....
ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.
Rockefeller

#6962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rockefeller »

dijaspora, mlogo nas ima a ima nas svakakvih, to je poznato
Tvrtko II Kotromanić

#6963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

plavi_E wrote: 06/03/2025 10:55
Ovo je nesto sasvim novo mada nije nelogicno. Vidjet ce se da li je patka ili nije.
ma patka
vidi teksta, kao da je sa faktora izasao
gomila pustih zelja neutemeljenih u realnosti plus pljuvanje po trojci i zahtjev da daju ostavke da umjesto njih dodje ko? :lol: :lol:
DaysleepeR

#6964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Dijaspora je do sada ujedinjeno stajala na fonu politika koje su nam donosile štetu.
JovicSA

#6965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Dimu1927 wrote: 06/03/2025 10:52
video wrote: 06/03/2025 10:21
Prpa.ba wrote: 06/03/2025 10:12 Zvizdic, Becirovic i Ademovic predali apelaciju Ustavnom sudu BiH, i zatrazili privremene mjere stavljanja neustavnih zakona van snage.
A ovim se predupredjuje stupanje na snagu nelegalnih zakona i time izbijaju MUPu pc legalitet iz pravnog vakuma da mogu protupravno dijelovati.
Nadam se da ce vec danas sud bih reagovati i ovo donijeti.
Time SIPA moze bez ikakvih upitnika dijelovati.
Onda idu hapsenja ovih sto se vec nisu dostavili potrebnu dokumentaciju o ovom drzavno udaru(Bukejlevic, stevandic, zamjenica njegova,,,) a od nji je trazeno vec da dodju u Tuzilastvo da daju izvjave.

Ponavljam, konacno je vrijeme da se dokaze da li postoje drzavne institucije, a i samim tim i drzava.

ovo je ili -ili
Svasta je nesto do sad ustavni sud proglasio i ponistio pa se njje primjenjivalo u pc

Niti je iko procesuiran zbog krsenja

Ne znam zasto se uopste uzdamo da ce apelacija rijesiti ovo ?
Moraš proći pravnu proceduru ako misliš poduzimati legalne radnje. Ne može na hooruk, to Dodik i priželjkuje.
Styling

#6966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Ko je pisao ovu glupost? asicare neko ko zeli Bakirov povratak na scenu, ali, avaj, nista od toga. :run:
skrbavi-admin

#6967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 10:56

ako pažljivo pratiš, skontaćeš da se skoro uvijek obraćam forumašima, rijetko a skoro nikada gruapama, skupinama. tako da svo pisanje o dijaspori je usmjereno na konkretne ljude ovdje. no shvatam da su ljudi butthurt kad se pronađu u odrešenim opaskama, ali to nije moj problem.
ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....
ja sam sebi sa 15 godina dokazao da nema straha i da se samo jednom mrije makolko si ti imao tada godinica...
u BIH sam mogao biti roblje nekom pijacarskom prevarantu za 20 maraka dnevnice - sad imam 4000 eura plate... jel to znaci da sam bio glupan u BIH? pa eto ako znaci - onda svaka cast za rezon.... :lol:
Altsa

#6968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Pa ko moze u ovo povjerovati. :lol: Medutim ovo za nesposobnu trojku je jedino tacno.
Last edited by Altsa on 06/03/2025 11:02, edited 1 time in total.
NediM17

#6969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

black wrote: 06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /250306052
Hoce li mile sutra zaplijeniti opremu i vozila Sipe po vec oprobanom receptu iz 92?
džakailibu

#6970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by džakailibu »

doktor78 wrote: 06/03/2025 10:51
Zijad Bećirović, IFIMES, redovan na Slobodnoj Bosni, Faktoru, Istrazi i sličnim portalima.
Ovaj se stalno nesto javlja a nikada nista nije pogodio. Pratio sam njegova izlaganja i ne cini mi se kao relevantna izvor.
Chmoljo

#6971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

skrbavi-admin wrote: 06/03/2025 11:00

ako mislis slucajno da mene boli guzica, boli al pravo za misljenje nego anonimusa....
ja sam sebi sa 15 godina dokazao da nema straha i da se samo jednom mrije makolko si ti imao tada godinica...
u BIH sam mogao biti roblje nekom pijacarskom prevarantu za 20 maraka dnevnice - sad imam 4000 eura plate... jel to znaci da sam bio glupan u BIH? pa eto ako znaci - onda svaka cast za rezon.... :lol:
ako te boli onda ignoriši napisano, to je vrlo jednostavno.

ostalo je nekohorentno pa mi se ne da tumačiti.
dr_Evil

#6972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Jel to bruto ili neto, pa da raspravljamo :D
sumirprimus

#6973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Pravi dijasporas, garant se lozi na merlinove gdje si bio ti kad.je.bilo najteze :D
skrbavi-admin

#6974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

NediM17 wrote: 06/03/2025 11:01
black wrote: 06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /250306052
Hoce li mile sutra zaplijeniti opremu i vozila Sipe po vec oprobanom receptu iz 92?
i da jos prirodam - sta sprecava bilo kojeg zaposlenika iz SIPAe preuzet kljuceve od auta i pusku koju zaduzuje i razguzlat ko Dojajnika.....
sumirprimus

#6975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Btw samo 4k evrica i zbog toga iso u dojcland? :lol:
Post Reply