Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
sumirprimus

#6901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 06/03/2025 09:39
sumirprimus wrote: 06/03/2025 09:38

No ova dole recenica
" In other words, democracies that are profitable for the US, are worth saving, but others are not. It all depends on the return on investment measured by dollars, not moral values".

Itekako jeste. Dakle ne treba ocekivati ni od koga pomoc nego u se i u svoje kjuse.
Pa do sada si nas uvjeravao da moramo samo gledati na USA bez obzira na sve i da si ti njihov saveznik i pratioc bez obzira o cemu se radi.

Znaci zavrnuta USAID pipa prema Svedskoj....
Narsvno do trumpa, isti je stav bio i eu.
Sada kada se pozicionirao uz rusiju koja je btw nas najveci neprijatelj naravno da nije nas saveznik vise. Za razliju od vas hercegovaca koji ne znate gdje udarate ali ipak glasste za sda vecinom , ja se ne ravnam po stransckoj niti religijskoj matrici. Nego gledam sta je najbolja korist z anas.
Trenutno na vasu zalost pro eu a preko hrvatske.je jedina realna opcija.
Bte ovo konttra usaid je osim rusa i srba glavna.mantra sdaovaca.
Last edited by sumirprimus on 06/03/2025 10:03, edited 1 time in total.
emmir1

#6902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Zanimljiva objava veterana VRS

Uskoro ce krenuti da djeluju u zastiti Ustava i osudjuju Dodika.

Objavio Vukan.

Nebi mozda bila losa opcija da nasi veterani organizuju sastanak sa njima
plavi_E

#6903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Plan velikosrpske politike je izgleda kiprizacija BiH. Ali da bi kiprizacija funkcionisala moraju imati Brcko. Bosnjaci ce biti time stavljeni u okruzenje i bit ce prisiljeni da pokazuju pasose na entitetskoj granici ako misle putovati i trgovati i time priznati noovonastalu situaciju. To bi se drzalo tako koju godinu dok neko nebi rekao da se mora priznati stanje na terenui i to je to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Capajebo

#6905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Capajebo »

emmir1 wrote: 06/03/2025 10:02 Zanimljiva objava veterana VRS

Objavio Vukan.

Jel ovo Monty Python :lol:
svi u napad

#6907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

Sve ovo je Vucicevo maslo. Mene cudi da Mile ne vidi da ce ga Vucko iskoristiti i zamjeniti na kraju. Vucko je u velikim govnima i zna da mora neke stvari odraditi do 15 marta. Pored sranja kod nas gdje on zeli prebacivanjem problema ujediniti Srbe a svijetu se predstaviti kao mirotvorac on radi sve na gadjenju opozicije obicnom narodu jer ce na kraju ici na izbore. Vidjeli ste kako je odradio nerede u Skupstini Srbije. Potplatio 3-4 opozicionara i lijepo ih oblatio kao divljake a Brnabicku prikazao kao srpsku Mariju Bursac. Odmah po izbijanju nereda on objasni kako su oni potrebni materijal unjeli u donjem vesu. Naravno obicni narod pusi tu foru ne misleci da u Skupstini postoji obezbjedjenje koje kontrolise sve prilikom ulaska i da detektori otkrivaju sve sto se unosi. Krim policija odmah izvrsila uvidjaj i sve brzinski predano tuzilastvu a za Novi Sad 4 mjeseca potrebno bilo i tuze se sporedni likovi. Mora se priznati da je manipulator extra klase.
No sta je nama ciniti. Kao prvo ne smijemo nasjsesti na provokacije niti popustiti ni centimetar jer sad se zaista radi o drzavi i njenim institucijama. Ne bi se smjelo ici na bilo kakve pregovore sa Milom jer prvo pisas sam po drzavi a drugo u tim pregovorima zbog slabih nasih politicara a i odnosa 2 prema jedan (Cirilicar na njegovoj strani) prisiljen si biti donji. Sad treba malo sacekati sta ce se desavati u Srbiji ovih dana a u tom intervalu predati apelaciju ustavnom sudu, te obavlajti razgovore saa svim mogucim institucijama i pojedincima u Evropi i Americi. Pored toga Vijece ministara mora obaviti razgovore sa srpskim kadrom tj. celnicima institucija i staviti im do znanja su placeni tj. postavljeni da stite ustavotvorni poredak BiH. Rukovodecem kadru zabranjenih in stitucija zaustaviti isplatu licnog dohotka jer ne rade svoj posao.
Najvaznije je postaviti snage EFORA iz neke prijateljske zemlje u Brckom. Mile i Vucko zele da dodje do nekih manjih nereda i predratnog stanja kako bi doslo do Kipranizacije BiH i da se onda mi ako zelimo jedinstavenu Bosnu prikazemo kao agresori jer bi mi u tom slucaju morali zapoceti sa ratnim operacijama. Dakle mirno i polako sacekati odluku ustavnog suda, podici tuzbe protiv pojedinaca za narusavanje poretka i hapsiti uz pomoc Efora (tu nece biti ili ne bi smjelo biti problema jer je Ramo sam obecao da ce on uhapsiti Dodika :mrgreen: :izet: ) Zivjeli
sumirprimus

#6908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Jel to prica protiv trojke i miokovica znas da je sdfa stranacka a ne drzavna politika.
skrbavi-admin

#6909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

PlusSA wrote: 06/03/2025 10:00 Ma vidjeo Dodo priliku ovih dešavanja generalno u svijetu SAD, Rusije a bome i posrnule Evrope koja je kao i BIH nemoćna da riješi probleme unutar svoga dvorišta. Evropa se bori protiv Rusa a moli Boga da SAD ne odustane od njih a vidjeli smo poteze Trumpa.

Vidjet cemo, ne ocekujem sukobe nemamo mi kapacitet za nešto "vece" možda nešto sitno. U prilog nam idu sranja iz Srbije gdje se i Vucic koprca, inace bi bilo dosta lakše Dodi da ovo realizuje.

Nažalost ne cijenimo rahatluk i mir koji smo imali, glup narod na balkanu umjesto da se ujedinjene držalo sad bi se Jugoslavija itekako pitala u ovim dešavanjima u svijetu a ne samo u Evropi.
joj jarane Jugoslavije vise nema, razjebana je 18. januara 1977. prvi su zaplatili bosnjaci muslimani i ti pricas o Jugoslaviji koja je nesto trebala....
nek je propala samo radi srbofasizma njihove hegemonije i pohlepe koja je bila zapakovana i ucelofanjena u izvozne kvote i dozvole..... uzimali su sa grbace svih procenat a nista nisu radili / pljackali nemilice radnika u Splitu, Ljubljani, Zenici, Tuzli, Trepci.... ko joj jebe mater.... defakto je bila srboslavija al eto zarad mira u kuci se trkeljalo "zajednicki" dok je kajmak kupio Beograd.....
plavi_E

#6910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

emmir1 wrote: 06/03/2025 10:02 Zanimljiva objava veterana VRS

Objavio Vukan.

Tesko je procijeniti da li je taj njihov unitrasnji "sukob" stvaran ili je dio citavog plana.
sumirprimus

#6911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Meni je drago da ce ove patrijote iz prve minkenske navijat zdusno za bosnu i izdajnike iz trojke. Mozda okace i ljiljana u autu umjesto mirisa u znak podrske
black

#6912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by black »

DaysleepeR wrote: 06/03/2025 10:00 Čija je to objava?
meni ovo pisanje lici na onu dzenanu karup
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote: 06/03/2025 09:53
Chmoljo wrote: 06/03/2025 09:47 Pricajte sta hocete, ali ja mislim da on nije ocekivao neulaganje zastite VNI i sada teatralno pokazuje misice ubrzanim objavljivanjem, pretvarajuci se da ima plan.

Da ga ima, SDS bi sutio, prosto jer ako se ide u nezavisnost, a oni se tome protive, tek tada baju nece skinuti sa vlasti. Nikada.
Mozda nema konsenzus, ali ne bih se zavaravao da nema plan.

Jucerasnji neocekivani potez mu mozda remeti glavni vremenski okvir, ali licno sumnjam da bi drzava bila jaca i spremnija za mjesec nego danas, a u ubrzanju mozda su malo vece sanse za njegov kiks.
Svi mi pricamo naslijepo realno. Posebno mi iritantno djeluje nakukavanje na temi i podvriskivanje, kao da ove stvari nikad nisu bile opcija.

I sve sto kazemo, moze biti potpuno drugacije.

Najveci problem nas je nepostojeca ambasada SADa.

Mene licno ohrabruje stav SDSa, ali i pojedinaca tipa Crnadka, koji nikada vise u ustima nisu imali drzavne isntitucije i potrebu njihove zastite. Ako se rijesi problem zvani Dodik, ovo je zaista narativ na kojem se moze poceti cak i neko povjerenje odredjeno graditi.

Postujte drzavu, uzivajte u autonomiji.

Vidjecemo i sta ce biti nakon dolaska Ruttea i kakve ce poruke tu uputiti. Zato je dobro sto je vec potpisao ukaz. Ne kazem da ce njegova posjeta sve rijesiti, ali bi mogla razjasniti na cemu smo.

Godinama slusamo pricu o rastakanju institucija drzave (kojoj su i navodne probosanske patriote doprinosile svojom sitnosicardzijskom politikom "ne javljam se za rijec u parlamentu bih da bi drugi mogli pricati"). Sada je isto, samo ubrzano.

EUFOR je ovdje upravo zbog ovakvih situacija. Vidjecemo i je li to sve samo reklama i suplja.

I da se osvrnem na lupetanja nekada prvog covjeka VSTVa, potkovanog miloradovog ata, kada govori da nikada stranci nisu intervenisali u korist sarajeva.

Ja znam bar dva primjera, prigodno rasporedjenih na svaki separatisticki brlog:

Jedna slika je olicena u Tobi Robinson, a druga u njegovom gazdi na transporteru.
dr_Evil

#6914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 06/03/2025 10:02

Sada kada se pozicionirao uz rusiju koja je btw nas najveci neprijatelj naravno da nije nas saveznik vise. Za razliju od vas hercegovaca koji ne znate gdje udarate ali ipak glasste za sda vecinom , ja se ne ravnam po stransckoj niti religijskoj matrici. Nego gledam sta je najbolja korist z anas.
Pa eto, da nisi okrenuo pricu ne bih ti ni podbacio ovu USAID. Kad su cionisti ubijali po hiljadu djece dnevno kod tebe je bila da si tu uvijek uz USA bez obzira na sve jer samo je to prava strana. Prestalo da kaplje, sad znaci gledaj "u se i u svoje kljuse".

Ali makar si SAO da je Hrvatska Bog i batina jos uvijek zadrzao. Ali tu ipak ni lova ne bi promijenila misljenje, ljubav je ljubav, cak i kad se hitlerov perfomans radi opet je ljubav, dok USA je svakako samo kako vjetar puse i donosi dolare.

Nego, dobro, treba malo i zaHeHancije :)
skrbavi-admin

#6915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

dr_Evil wrote: 06/03/2025 10:08

Pa eto, da nisi okrenuo pricu ne bih ti ni podbacio ovu USAID. Kad su cionisti ubijali po hiljadu djece dnevno kod tebe je bila da si tu uvijek uz USA bez obzira na sve jer samo je to prava strana. Prestalo da kaplje, sad znaci gledaj "u se i u svoje kljuse".

Ali makar si SAO da je Hrvatska Bog i batina jos uvijek zadrzao. Ali tu ipak ni lova ne bi promijenila misljenje, ljubav je ljubav, cak i kad se hitlerov perfomans radi opet je ljubav, dok USA je svakako samo kako vjetar puse i donosi dolare.

:lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
Tvrtko II Kotromanić

#6916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 10:08
Prpa.ba wrote: 06/03/2025 09:53
Chmoljo wrote: 06/03/2025 09:47 Pricajte sta hocete, ali ja mislim da on nije ocekivao neulaganje zastite VNI i sada teatralno pokazuje misice ubrzanim objavljivanjem, pretvarajuci se da ima plan.

Da ga ima, SDS bi sutio, prosto jer ako se ide u nezavisnost, a oni se tome protive, tek tada baju nece skinuti sa vlasti. Nikada.
Mozda nema konsenzus, ali ne bih se zavaravao da nema plan.

Jucerasnji neocekivani potez mu mozda remeti glavni vremenski okvir, ali licno sumnjam da bi drzava bila jaca i spremnija za mjesec nego danas, a u ubrzanju mozda su malo vece sanse za njegov kiks.
Svi mi pricamo naslijepo realno. Posebno mi iritantno djeluje nakukavanje na temi i podvriskivanje, kao da ove stvari nikad nisu bile opcija.

I sve sto kazemo, moze biti potpuno drugacije.

Najveci problem nas je nepostojeca ambasada SADa.

Mene licno ohrabruje stav SDSa, ali i pojedinaca tipa Crnadka, koji nikada vise u ustima nisu imali drzavne isntitucije i potrebu njihove zastite. Ako se rijesi problem zvani Dodik, ovo je zaista narativ na kojem se moze poceti cak i neko povjerenje odredjeno graditi.

Postujte drzavu, uzivajte u autonomiji.

Vidjecemo i sta ce biti nakon dolaska Ruttea i kakve ce poruke tu uputiti. Zato je dobro sto je vec potpisao ukaz. Ne kazem da ce njegova posjeta sve rijesiti, ali bi mogla razjasniti na cemu smo.

Godinama slusamo pricu o rastakanju institucija drzave (kojoj su i navodne probosanske patriote doprinosile svojom sitnosicardzijskom politikom "ne javljam se za rijec u parlamentu bih da bi drugi mogli pricati"). Sada je isto, samo ubrzano.

EUFOR je vodje upravo zbog ovakvih situacija. Vidjecemo i je li to sve samo reklama ili suplja.

I da se osvrnem na lupetanja nekada prvog covjeka VSTVa, potkovanog miloradovog ata, kada govori da nikada stranci nisu intervenisali u korist sarajeva.

Ja znam bar dva primjera, prigodno rasporedjenih na svaki separatisticki brlog:

Jedna slika je olicena u Tobi Robinson, a druga u njegovom gazdi na transporteru.
:thumbup:
DaysleepeR

#6917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

black wrote: 06/03/2025 10:07
Jeste ona, našao sam.
Prpa.ba

#6918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Zvizdic, Becirovic i Ademovic predali apelaciju Ustavnom sudu BiH, i zatrazili privremene mjere stavljanja neustavnih zakona van snage.
black

#6919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by black »

Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/jutros- ... /250306052
sumirprimus

#6920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

dr_Evil wrote: 06/03/2025 10:08

Bas hiljadu dnevno? Da je i od bosnjackog konzervetivca poput tebe mnogo li je.
Btw palestinci su ko i dodik otisli na noge putleru dakle who cares za palestinu. Bosna iznad i bliskog istoka.
Sto se tice finansija smiejsan si u procjenama kao i za ovo za svedsku kao i za sve ostalo. Samo si licemjeran i nisi iskren, kao pravi sdaovsc tebi je vjera i stranka ispred drzave. To pokazujes i na primjeru palestine koja ti je vaznije politicko pitanje od domaceg.
P.s valja peko hrvstske u eu i bukcalno i politicki mogu mislit patnje
sumirprimus

#6921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

DaysleepeR wrote: 06/03/2025 10:11
black wrote: 06/03/2025 10:07
Jeste ona, našao sam.
Lol
insaneinthebrain

#6922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by insaneinthebrain »

black wrote: 06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
:thumbup: :bih:
dr_Evil

#6923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

sumirprimus wrote: 06/03/2025 10:12
Bas hiljadu dnevno? Da je i od bosnjackog konzervetivca poput tebe mnogo li je.
Btw palestinci su ko i dodik otisli na noge putleru dakle who cares za palestinu. Bosna iznad i bliskog istoka.
Sto se tice finansija smiejsan si u procjenama kao i za ovo za svedsku kao i za sve ostalo. Samo si licemjeran i nisi iskren, kao pravi sdaovsc tebi je vjera i stranka ispred drzave. To pokazujes i na primjeru palestine koja ti je vaznije politicko pitanje od domaceg.
P.s valja peko hrvstske u eu i bukcalno i politicki mogu mislit patnje
Pa dobro, u nekim danima i do 2000. Nije lako bilo skupit preko 60.000 mrtvih prema procjenama tvojih Svedjana, i nasih zajednickih Britanaca.

Nego, znaci nista vise USA, sad samo Hrvatska. Za godinu dana slusamo kako Covic i Sumir zduzno brane Ruse, jer samo oni mogu da odbrane daytonske vrijednosti nase domovine. Naci ce se valjda neki kanal rubalja i za tebe preko brata Covica. Ne zaboravlja on svoje!
tuitamo

#6924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

insaneinthebrain wrote: 06/03/2025 10:15
black wrote: 06/03/2025 10:12 Jutros pun parking za uposlenike SIPA-e u Istočnom Sarajevu
:thumbup: :bih:
Zašto bi lopta bila kod Sipe. Neka proba spriječiti rad državne agencije. :bih:
Malisa11

#6925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 10:08 Mene licno ohrabruje stav SDSa, ali i pojedinaca tipa Crnadka, koji nikada vise u ustima nisu imali drzavne isntitucije i potrebu njihove zastite. Ako se rijesi problem zvani Dodik, ovo je zaista narativ na kojem se moze poceti cak i neko povjerenje odredjeno graditi.
Isto tako je spomenuo kolektivne napade i nasladjivanje na desavanja u Srbiji, njihovoj matici. DObro nije rekao matici :D

Mada na kraju covjek je i u pravu, koji q krasni nas zanima srbija i njihova skupstina, jos da se nasladjujemo
Post Reply