Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#26501 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump says Palestinians will have no right of return to Gaza under his plan
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... -gaza-plan
Arapi u USA glasali za ovog tipa. To pokazuje koliko su politicki mudri i vidoviti. Uzmi im Gazu Trumpe, ne zato sto je pravedno, ne zato sto Jevreji treba da imaju sve, ne zato sto Palestinci ne treba da zive, vec da pokazes sta je fasizam, surova sila, nedostatak empatije, pohlepa najbogatijih ljudi na planeti koji nemaju ni etike, ni morala, deri Trumpe, makni zdrastvenu zastitu, zabrani vakcine i obrazovanje, svedi ih sve na nivo stoke sto i jesu. Svi koji su glasali za tebe ili navijaju za tebe. Pozdrav Arapima u USA i stavite dildo u zadnjicu i sa istim pravac u neku bliskoistocnu pustaru.
https://www.theguardian.com/us-news/202 ... -gaza-plan
Arapi u USA glasali za ovog tipa. To pokazuje koliko su politicki mudri i vidoviti. Uzmi im Gazu Trumpe, ne zato sto je pravedno, ne zato sto Jevreji treba da imaju sve, ne zato sto Palestinci ne treba da zive, vec da pokazes sta je fasizam, surova sila, nedostatak empatije, pohlepa najbogatijih ljudi na planeti koji nemaju ni etike, ni morala, deri Trumpe, makni zdrastvenu zastitu, zabrani vakcine i obrazovanje, svedi ih sve na nivo stoke sto i jesu. Svi koji su glasali za tebe ili navijaju za tebe. Pozdrav Arapima u USA i stavite dildo u zadnjicu i sa istim pravac u neku bliskoistocnu pustaru.
- SmokingMan
#26502 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Možda najveći višedecenijski korsnici usluga duboke države su AIPAC i ADL, Koch Brothers i ostali...ali eto novac i dalje na jednu stranu ide svojim tokovima, neometano. Popularizovana terminologija DS je neka vrsta prirodne evolucije kombinacije ekonimskih tokova, vojne industije obavještajnih službi, koje imaju slične ciljeve.; što osigurava da ljudi s novcem i moći kontinuirano obezbjeđuju svoj novac i moć bez obzira na političku pripadnost. 
- ultima_palabra
#26503 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Muska niko nije izabrao, niti ga je Kongres ovlastio da radi ono sto sad govori da radi. Dakle svako ko mu je dao pristup informacijama iz nekog ministarstva ili agencije je pocinio krivicno djelo.
-
Osmi Socrates
#26504 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Na kraju će izgleda sve biti na SCOTUS-u. Pitanje je ima li barem nagovještaj zdravog razuma u barem dvoje od ovih šest konzervativaca.
- dale cooper
#26505 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upravo to. Nije problem pročešljavanje državnih institucija radi nepravilnosti i korupcije. Ali zna se ko za taj posao ima nadležnost i mandatultima_palabra wrote: ↑10/02/2025 18:00 Muska niko nije izabrao, niti ga je Kongres ovlastio da radi ono sto sad govori da radi. Dakle svako ko mu je dao pristup informacijama iz nekog ministarstva ili agencije je pocinio krivicno djelo.
da radi i kojim procedurama. Ali lik upada ko' kakav razbojnik sa timom ljudi koji nema nikakve reference i nadležnosti da se bave datim poslom.
I onda još slavodobitno izbacuje rezultate po twitteru.
- Pandakonda
#26506 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lijepa neka prosla vremena civilne rasprave
Ne ulazeci sada u americku perspektivu toga da li njihovi građani zele da svojim poreskim novcem guraju druge drzave, ali kako bilo ko sa balkana moze reci nesto protiv USAID-a nakon svega sto su dali ? Pogotovo mi u BiH.
Ljudi u BiH nema sta nisu radili. Obnavljali su škole, ustanove, opremali bolnice, pomagali povratnicima, razvoje start upa itd. Pa onda finansiranje novog registra da zanatlije mogu zaštititi svoje proizvode od krađe intelektualnog vlasništva. Bukvalno ima toliko stvari da se ne moze nabrojati u nekom razumnom postu. A da ne govorim za edukacije javnog sektora da barem u teoriji unaprijede nacin upravljanja po americkim standardima.
I to sto je najgore najvise tome likuju srbi iz RS-a a da USAID nije obnavljao terene po Loparama, rasvjeta Šamac, Bratunac opet sportski tereni, rasvjeta opet u Srebrenici i mnoge druge stvari bila bi jos veca rupa od ovoga sto su sad. A to mnogo govori. Federaciju necu toliko spominjat jer mislim da su reakcije bile malo blaze odatle.
Ne ulazeci sada u americku perspektivu toga da li njihovi građani zele da svojim poreskim novcem guraju druge drzave, ali kako bilo ko sa balkana moze reci nesto protiv USAID-a nakon svega sto su dali ? Pogotovo mi u BiH.
Ljudi u BiH nema sta nisu radili. Obnavljali su škole, ustanove, opremali bolnice, pomagali povratnicima, razvoje start upa itd. Pa onda finansiranje novog registra da zanatlije mogu zaštititi svoje proizvode od krađe intelektualnog vlasništva. Bukvalno ima toliko stvari da se ne moze nabrojati u nekom razumnom postu. A da ne govorim za edukacije javnog sektora da barem u teoriji unaprijede nacin upravljanja po americkim standardima.
I to sto je najgore najvise tome likuju srbi iz RS-a a da USAID nije obnavljao terene po Loparama, rasvjeta Šamac, Bratunac opet sportski tereni, rasvjeta opet u Srebrenici i mnoge druge stvari bila bi jos veca rupa od ovoga sto su sad. A to mnogo govori. Federaciju necu toliko spominjat jer mislim da su reakcije bile malo blaze odatle.
-
Osmi Socrates
#26507 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Roberts je u par navrata pokazao da može nezavisno razmišljati, kao i Coney Barrett. Thomasu su izgleda vrane popile mozak. Ovo ostalih troje nisu vrijedni ni pomena.
Coney Barrett je usvojila dvoje djece iz Haitija. Svakako da joj "they are eating the dogs" nije bilo baš najprijatnije slušati.
Coney Barrett je usvojila dvoje djece iz Haitija. Svakako da joj "they are eating the dogs" nije bilo baš najprijatnije slušati.
- SmokingMan
#26508 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U srbiji su mediji najgori, već ih koriste za teorije zavjere oko incidenta sa Huljinom limuinzinom. Čak opasnost prijeti i od humanitarnih organizacija, zaboravih spomenuti da tamo mjesecima u tabloidima "maltretiraju" uposlenike UNDP.a.
Last edited by SmokingMan on 10/02/2025 18:29, edited 1 time in total.
- GandalfSivi
#26509 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hajdre sto je Trump lud, ali pazi vamo pokusaja uvodjenja diktature…
https://wtop.com/congress/2025/02/repub ... home-rule/
- SmokingMan
#26510 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, lagani juriš i na zakonodavnu / sudsku / izvršnu vlast, kad god može, i gdje god može proći.
- ultima_palabra
#26511 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
To je isti lik sto je predlozio treci mandat za Trumpa. Dokon pop i jarice krsti...GandalfSivi wrote: ↑10/02/2025 18:28 Hajdre sto je Trump lud, ali pazi vamo pokusaja uvodjenja diktature…
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26512 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Znaci tijesna vecina...Osmi Socrates wrote: ↑10/02/2025 18:16 Roberts je u par navrata pokazao da može nezavisno razmišljati, kao i Coney Barrett. Thomasu su izgleda vrane popile mozak. Ovo ostalih troje nisu vrijedni ni pomena.
- SmokingMan
-
JovicSA
#26514 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Šta o Trumpu imaju za reći neki pravi kršćani koji žive kršćanstvo.
Fra Ivan Nujić i Jadranka Rebeka Anić: "Trumpovo pozivanje na Boga je bogohulno"
Ovih dana mediji su prenijeli da kako je novi-stari američki predsjednik Donald Trump izjavio da će u Bijeloj kući osnovati Ured za vjeru i odredio da glavna državna tužiteljica Pam Bondi vodi radnu grupi "za iskorjenjivanje protukršćanskih predrasuda u saveznoj vladi".
"Misija te radne skupine bit će da odmah zaustavi sve oblike protukršćanskih kritika i diskriminacije u saveznoj vladi, uključujući u Ministarstvu pravosuđa, što je bilo apsolutno strašno, Poreznoj službi, FBI-ju i drugim agencijama", rekao je Trump na Nacionalnom molitvenom doručku.
Konkretne primjere za to nije naveo.
Zanimljivo je primijetiti da je ova najava i u našoj regiji izazvala reakcije, uključujući i one u kršćanskim, intelektualnim krugovima u regiji.
Jadranka Rebeka Anić redovnica, Školska sestra franjevka Provincije Presvetog Srca Isusova u Splitu, doktorica je katoličke teologije i znanstvena savjetnica u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar – Split.
Više je godina predavala na Univerzitetu u Sarajevu u sklopu predmeta Religija i rod magistarskog programa Religijskih studija te na Rodnim studijima.
Povodom Trumpovih najava Anić poručuje da se "pravi kršćani trebaju javno distancirati od njegove zaštite".
"On ne štiti kršćane nego ideologiju ljudi koji su ga doveli na vlast. Ne želim reći da on ne štiti kršćane imigrante ili one u Palestini jer se može shvatiti kao da mislim da druge ima pravo progoniti. To ipak spominjem samo da istaknem njegovu selektivnost. Za njega nije važna ljudska osoba i njezina sudbina već vlastiti interes. Za njega nisu svi kršćani isti. Neki imaju pravo postojati, neke treba izbrisati. Pozivanje na Boga u njegovim ustima je i bogohulno. I o tome se ne smije šutjeti", poručila Anić.
Njezinu stavu priključio se i i fra Ivan Nujić, profesor Franjevačke klasične gimnazije koji je domaću javnost posebno oduševio kada se u julu 2021. godine poklonio žrtvama genocida u Srebrenici, ispraćajući ih s cvijetom iz Visokog ka njihovom rodnom gradu i mjestu po kojem franjevačka provincija Bosna Srebrena nosi ime.
"Ne želim da me DT (Donald Trump) štiti od bilo koga", poručio je čestiti fra Ivan Nujić.
U vremenima straha, neizvjesnosti i raznih smutnji ovakvih hrabrih glasova nedostaje.
Jer, kako reče Jadranka Rebeka Anić:
"o tome se ne smije šutjeti".
- GandalfSivi
#26515 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zapamtite momenat kada je prava diktatura pocela…

- apsidejzi
#26516 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nisam ni ocekivao da ces prihvatiti izazov. beskicmenjaci ne znaju za obraz.ultima_palabra wrote: ↑10/02/2025 16:51 Ja njemu nemoj mi Elonov tweet, on meni Elonov tweetSvico draga s kim ja imam posla.
Ja znam sta ces ti uraditi, sakriti se… nekoliko stvari su se vec pokazale laznim, tipa kondomi za Hamas i 6% federalnih uposlenika koji rade u kancelariji.
Razumijem da ti se dize na Elonove rakete, ali shvati da ima i nas sa drugim sklonostima.
- darius_maximus
#26517 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nema od toga ništa na nivou Amerike.TojoOptics wrote: ↑10/02/2025 16:26Nista to. I Njemacka je bila demokratija do Hitlera sa svojim zakonima, Adolfa nisu uzimali ozbiljno (ozbiljna greska). Pocijepao ustav i konstituciju k'o toalet papir, kontrolisao sve medije putem Gebelsa, ministra propagande, a to su danasnji Musk, Besos i Zuckenberg. Ogromi kapital i sredstva informisanja u rukama nekolicine ljudi. Ovo ide na veci belaj, jer Trumpa podrzavaju sve regresivne i fasisticke snage u svijetu. Pranje mozga je u toku od Regana, sa socijalnim mrezama ide sve jos brze. Amerika je propala, ovo joj je zadnji demokratski izabrani predsjednik. Za bolje i nisu.
To je kontinent na kojem nikad tih 50 država neće biti usaglašeno o nekom pitanju.
Ni Evropa se nije ujedinila pod Hitlerom, neće ni Amerika pod Trumpom.
Da ne govorim da nema šanse da bi Trump mogao komandovati američkom vojskom kao što je to radio Hitler, da napada druge savezne države koje se ne slažu s njim.
Da će biti bejala, hoće, ali ne takvog.
- apsidejzi
#26518 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.
I to je razlika amerikanaca i nas. I oni imaju lopine kao i mi, samo se kod njih s vremena na vrijeme pojavi neko ko to proceslja, razbuca i onda treba opet 30-40 godina da se novi lesinari okupe. Kod nas nema tog mehanizma samoodbrane. I zalosno da vi to ne vidite. Sad da se pojavi neki Elon i krene cistiti kod nas, otjerali bi ga. Zato mi jesmo gdje jesmo a Amerika gdje jeste. Jbg.
I to je razlika amerikanaca i nas. I oni imaju lopine kao i mi, samo se kod njih s vremena na vrijeme pojavi neko ko to proceslja, razbuca i onda treba opet 30-40 godina da se novi lesinari okupe. Kod nas nema tog mehanizma samoodbrane. I zalosno da vi to ne vidite. Sad da se pojavi neki Elon i krene cistiti kod nas, otjerali bi ga. Zato mi jesmo gdje jesmo a Amerika gdje jeste. Jbg.
-
Nisamsdaali
#26519 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tih 17 miliona je juče potrošio Trump odlaskom na Superbowlapsidejzi wrote: ↑10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.
- Jack Be Nimble
#26520 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Tih 17mil nije samo za porez, ali jebiga, kada se sve svede na tvit, onda budale uznu govno zdravo za gotovo.apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.
- apsidejzi
#26521 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa na sta je otislo? Eto prosvjetli nas budale, o inteligencijo.Jack Be Nimble wrote: ↑10/02/2025 21:12Tih 17mil nije samo za porez, ali jebiga, kada se sve svede na tvit, onda budale uznu govno zdravo za gotovo.apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.
- apsidejzi
#26522 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Americke pare potrosene u americi. Jbg, i ja svoje pare trosim na sebe. Nadam se da ti to nije problem. Il bi mozda vise volio da ih dam nekom drugom?Nisamsdaali wrote: ↑10/02/2025 21:03Tih 17 miliona je juče potrošio Trump odlaskom na Superbowlapsidejzi wrote: ↑10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.
- jeza u ledja
#26523 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakvu pipu? Sta kazu tete na fejsbuku?apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 09:57Pa sad znam i zastojeza u ledja wrote: ↑10/02/2025 09:50Tebe ne napadaju.apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 07:13 Ja napisem par rijeci o Musku i Trumpu te budem napadnut i ismijan na forumu. Kontam, kakav li interes imaju ovi ljudi pa im sad krivo sto Trump to ukida i na meni lijece zivce... kad ono stize odgovor
https://www.facebook.com/share/v/1B3C9k ... tid=wwXIfr
Tebe ismijavaju jer pises gluposti.
Nek vam je Trump presjekao pipu. Trebao je ranije.
- ultima_palabra
#26524 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Lololo cuj ono bi izazove postavljalo. Ti si lutko nama ovdje maskota, da se imamo s kim zajebavat. Kad postanes prenaporan, moderator ce te sutnut.apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 20:45Nisam ni ocekivao da ces prihvatiti izazov. beskicmenjaci ne znaju za obraz.ultima_palabra wrote: ↑10/02/2025 16:51 Ja njemu nemoj mi Elonov tweet, on meni Elonov tweetSvico draga s kim ja imam posla.
Ja znam sta ces ti uraditi, sakriti se… nekoliko stvari su se vec pokazale laznim, tipa kondomi za Hamas i 6% federalnih uposlenika koji rade u kancelariji.
Razumijem da ti se dize na Elonove rakete, ali shvati da ima i nas sa drugim sklonostima.
-
Osmi Socrates
#26525 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovaj ne izlazi iz guzice Musku, jbt.