apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 15:27
dulekrele wrote: ↑10/02/2025 12:35
apsidejzi wrote: ↑10/02/2025 12:12
Ljudi, jesul vama mozgovi toliko isprani???!!! Pa jebote Trump i Elon pokazali crno na bijelo kako je deep state prao milijarde novca i kako su hinjski provodili silu u svijetu. Pa na Elona digli toliko galame sto je twitter kupio. Kao mogao glad u svijetu zaustaviti sa tih 40mld dolara. Ovi sad pokazu i dokazu da su demokrate ukrale 200mld dolara i vibgovorite da je trump tiranin i fasista.
Nije, nego vi zivite u iluzijama. Gospoda vas je gospodski okrenula, skinula vam hlace, a zatim i gace te rekla: de se malo nagnite. A onda uzeli vazelin i lijepo vam kulturno stavili pricu o demokratiji i ljudskim pravima.
Dobro. Mozda si u pravu. E sad nam daj pokazi to crno na bijelo zbog kojeg ti svrsavas u gace. Moras biti dorbo poremecen pa podrzavati ovu dvojicu debila.
Prvo, tu dvojicu debila je potrdzalo preko 77 miliona amerikanaca i ne samo to. Dali su im apsolutnu vecinu u svim mogucim domovima. Republikanci imaju apsolutnu vlast u SAD. Dakle, nisam jedini koji "podrzava".
Drugo, ne podrzavam ali razumijem. Ja nisam i ne mogu glasati za njega tako da ga ja ne mogu "podrzavati", ali ja imam dovoljno inteligencije da razumijem argumente obe strane. Njegova strana je veoma jasna: Amerika i amerikanci na prvom mjestu. Za sad vidim da ne odstupaju od toga. Tebi je to mozda iznenandjenje, mozda cak i sok. Ali to je nova realnost svijeta u kojem zivimo. Amerika se zabavila o sebi.
Trece, mnogi na ovom forumu izgleda vise na sisi USAID-a na ovaj ili onaj nacin, i sad placu. Prekinuta pipa.
Cetvrto, evo sam u prethodnom postu stavio link na Elonov tweet o pronevjeri 59m dolara i upitao drugog forumasa jel zeli pratiti taj tvit i vidjeti hocel sta biti crno na bijelo. Evo ja sam spreman prestati "svrsavati na Elona i Trumpa" ako se ispostavi kao laznjak i suplja. Jesi li ti spreman promijeniti svoj stav o njima ako se ispostavi da nije suplja?
kakva amerika i amerikanci na prvom mjestu.
prvo oni, pa onda oni, pa opet oni, vjerovatno onda oni, i logično, opet oni. pa onda ide najbliža familija i najdržai ljudi, ljubavnice, ulizice...
Amerikanci dođu tamo negdje 68., 69. po važnosti. ali sigurno u prvih stotinu. zajedno npr. sa prvim radnim stolom kojeg su imali kao CEO, jer tu negdje dođe kategorija materijalnih stvari preko kojih su počeli ispunjavati svoje mokre snove.